Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

Το «αντίο» του εμβληματικού Πουγιόλ!

Ένας συναισθηματικά φορτισμένος Κάρλες Πουγιόλ είπε μέσω συνέντευξης το «αντίο» στην αγαπημένη του Μπαρτσελόνα, τονίζοντας πως θα ήθελε να παραμείνει στην ομάδα, όχι όμως ως προπονητής.

Το «αντίο» του εμβληματικού Πουγιόλ
Μετά από μια γεμάτη 20ετία γεμάτη τίτλους, διακρίσεις και –δυστυχώς- μπόλικους τραυματισμούς, ο Κάρλες Πουγιόλ αποφάσισε να πει το μεγάλο «αντίο», όχι μόνο στην Μπαρτσελόνα, αλλά και στο ποδόσφαιρο.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε τόνισε πως η κατάσταση των ταλαιπωρημένων ποδιών του είναι τέτοιο που δεν του επιτρέπει να σκεφτεί πως υπάρχει (ποδοσφαιρική) ζωή μετά τους «μπλαουγκράνα».

Αφού λοιπόν ευχαρίστησε εκείνους που στάθηκαν δίπλα του όλο αυτό το διάστημα, αποκάλυψε πως θα ήθελε να παραμείνει στο σύλλογο και να προσφέρει από κάποιο άλλο πόστο, προσθέτοντας πάντως ότι η προπονητική και οι πάγκοι δεν τον ενδιαφέρουν ιδιαίτερα.

Διαβάστε αποσπάσματα από πόσα είπε:

«Με πονά το να μη μπορώ να αγωνίζομαι στο γήπεδο. Αυτό είναι το μέρος στο οποίο θέλω να βρίσκομαι. Εντυπωσιάστηκα από την πρώτη μέρα που πάτησα στο Καμπ Νου και το αντίκρισα γεμάτο. Βέβαια, τότε το μόνο που σκεφτόμουν ήταν πως ήθελα να απολαύσω τη στιγμή δίχως να ξέρω τι θα ακολουθήσει. Ο πατέρας μου μου έμαθε να είμαι μαχητής. Αυτό έκανα πάντα. Πάλευα μέχρι τέλους. Έδωσα τα πάντα για την Μπαρτσελόνα και το ποδόσφαιρο», δήλωσε ο επί μία δεκαετία αρχηγός των Καταλανών, ο οποίος από όλες τις μεγάλες στιγμές που έζησε στην ομάδα ξεχωρίζει μία στην οποία πρωταγωνιστής δεν ήταν ο ίδιος.

«Αναμφίβολα μου μένει χαραγμένη η εικόνα του Αμπιντάλ να σηκώνει το Champions League και ο συμβολισμός της. Του άξιζε περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον…», τονίζει ο Πουγιόλ, ο οποίος ρωτήθηκε για το ντέρμπι που θα κρίνει τον τίτλο αλλά και την επόμενη μέρα όταν θα κληθεί να παραχωρήσει το περιβραχιόνιο που κοσμούσε το μπράτσο του για χρόνια.

«Ελπίζω να νικήσουμε. Θα τα δώσουμε όλα! Είμαι σίγουρος γι΄αυτό επειδή έχουμε σοβαρό λόγο για να παλέψουμε. Πρέπει να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα και να το αφιερώσουμε στη μνήμη του Τίτο Βιλανόβα. Φυσικά εγώ δεν θα παίξω σε αυτό το ματς», προσθέτει με λύπη, ενώ όταν ρωτήθηκε σχετικά ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται ως πιο παλιός να βγάλει κάποια ομιλία στα αποδυτήρια πριν το καθοριστικό ματς.

Όσο για το μέλλον του; Ο ίδιος απαντά: «Το βασικό αυτήν τη στιγμή είναι να γίνει καλά το γόνατό μου. Θα μιλήσω και με τη σύντροφό μου, ενώ ήδη έχουν υπάρξει συζητήσεις με το σύλλογο. Η ιδέα είναι να παραμείνω στην ομάδα αλλά όχι ως προπονητής, τουλάχιστον αυτήν τη στιγμή. Σε κάποιο άλλο πόστο». Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: