Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

«Να περάσουμε από τους ομίλους»

«Να περάσουμε από τους ομίλους» Την πρόκριση στην επόμενη φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου θέτει ως στόχο της Εθνικής στη Βραζιλία ο Ορέστης Καρνέζης.

Συνέντευξη στο περιοδικό «Top Scorer» παραχώρησε ο Ορέστης Καρνέζης, ο οποίος αναφέρθηκε στην ελληνική παρουσία στο προσεχές Παγκόσμιο Κύπελλο.

Ο διεθνής γκολκίπερ τόνισε πως στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα αγωνίζεται μια φουρνιά εξαιρετικών ποδοσφαιριστών που έχουν τη δυνατότητα να φέρουν την πρόκριση στους «16» της διοργάνωσης.

Μίλησαν ακόμη οι Απόστολος Βέλλιος και Τάσος Μπακασέτας οι οποίοι αποτελούν το… «αίμα» της επόμενης μέρας αλλά και ο πρόεδρος του Γαλανόλευκου Φάρου, Νίκος Φλέκκας.

Αναλυτικά όσα είπε ο Ορέστης Καρνέζης:

Πώς νιώθεις τώρα που πλησιάζει το Μουντιάλ της Βραζιλίας;

«Η συμμετοχή στο Μουντιάλ ήταν το παιδικό μου όνειρο. Νομίζω πως για τον κάθε ποδοσφαιριστή αποτελεί όνειρο να αγωνιστεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Το ίδιο ισχύει και για μένα. Στη Βραζιλία θα βρίσκονται οι κορυφαίοι ποδοσφαιριστές του κόσμου και οι κορυφαίες Εθνικές ομάδες. Θα είναι σίγουρα μια εξαιρετική εμπειρία, την οποία ανυπομονώ να βιώσω».

Σου αρκεί να είσαι στη Βραζιλία ή θέλεις να είσαι και ο βασικός γκολκίπερ της ομάδας;

«Εφόσον πάω στη Βραζιλία ως μέλος της αποστολής της Εθνικής ομάδας, στόχος μου είναι να παίξω. Και επειδή η θέση μου είναι ιδιαίτερη, πρέπει να είμαι ο βασικός τερματοφύλακας της ομάδας. Αυτός είναι ο στόχος μου!»

Θα τα πάμε καλά;

«Διαθέτουμε πολύ καλή ομάδα. Τα τελευταία χρόνια η Εθνική έχει καταφέρει πάρα πολλά πράγματα και έχει αποκτήσει νοοτροπία νικητή. Έχει αγωνιστεί σε μεγάλες διοργανώσεις και έχει σημειώσει σπουδαίες επιτυχίες. Υπάρχει μια εξαιρετική φουρνιά παικτών, που έχουν δημιουργήσει ένα δυνατό σύνολο. Στην πρώτη φάση του Μουντιάλ θα κληθούμε να δώσουμε τρία δύσκολα παιχνίδια, όπου δεν αρκεί μόνο να είσαι καλός. Για να τα καταφέρεις χρειάζεται να έχεις και τύχη».

Ποιος είναι ο στόχος μας;

«Στόχος μας είναι να προκριθούμε από τη φάση των ομίλων και μετά βλέπουμε».

Αυτό το Μουντιάλ θα το δουν από τον καναπέ του σπιτιού τους. Όχι λόγω αξίας αλλά... ηλικίας. Απόστολος Βέλλιος και Τάσος Μπακασέτας μίλησαν στο νέο τεύχος του Top Scorer για την παρουσία της Ελλάδας στο Παγκόσμιο Κύπελλο και όχι μόνο. Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

Οι εκτιμήσεις των Απόστολου Βέλλιου και Τάσου Μπακασέτα:

Ποια ομάδα στον όμιλό μας φοβάσαι περισσότερο;

Α.Β.: «Είναι δύσκολες όλες οι ομάδες γιατί έχουμε πολύ διαφορετικό τρόπο παιχνιδιού. Νομίζω όμως ότι η Ιαπωνία είναι κάπως πιο επικίνδυνη».

Τ.Μ.: «Η Ακτή Ελεφαντοστού θέλει προσοχή αφού διαθέτει έμπειρους ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται σε μεγάλα πρωταθλήματα. Η Κολομβία ίσως παρουσιαστεί λιγότερο αποτελεσματική αν ο Φαλκάο δεν είναι αυτός που ξέρουμε».

Πού θα κριθεί η πρόκριση στην επόμενη φάση;

Α.Β.: «Άμυνα, σοβαρότητα και σωστή τακτική είναι τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν το παιχνίδι μας. Πρέπει να το πιστέψουμε και για πρώτη φορά να έχουμε λίγο τύχη.»

Τ.Μ.: «Η αρχή, δηλαδή η πρεμιέρα, είναι το ήμισυ του παντός. Σημαντικό ρόλο θα παίξουν οι καιρικές συνθήκες, αν και η Εθνική μας θα είναι σε ετοιμότητα αφού θα έχει πάει έγκαιρα στη Βραζιλία.»

Ποιες αδυναμίες στο παιχνίδι της πρέπει να καλύψει η Ελλάδα;

Α.Β.: «Θα πρέπει να προσέξουμε τις αντεπιθέσεις, γιατί διαφορετικά δεν μπορεί να “σπάσει” κανείς την άμυνά μας».

Τ.Μ.: «Δεν τη φοβάμαι την Εθνική μας. Είναι όσο συγκεντρωμένη πρέπει στα μεγάλα ραντεβού. Αν συνεχίσει να πετυχαίνει 1-2 γκολ σε κάθε αγώνα και κρατήσει το μηδέν πίσω, θα πάει μια χαρά».

Ποιοι Έλληνες διεθνείς πιστεύεις ότι θα κάνουν καλό τουρνουά;

Α.Β.: «Ένα πράγμα που μας χαρακτηρίζει είναι η ομαδική δουλειά. Όταν η ομάδα πηγαίνει καλά, όλοι οι παίκτες διακρίνονται. Έτσι πάει μπροστά η Εθνική ομάδα, οπότε πιστεύω στο σύνολο της Εθνικής μας».

Τ.Μ.: «Ο Μήτρογλου είναι βαρόμετρο για την Εθνική μας, ανάλογα το βαθμό ετοιμότητάς του. Από εκεί και πέρα, Καραγκούνης, Κατσουράνης, Παπασταθόπουλος και Σαμαράς είναι παίκτες που καθορίζουν την τύχη ενός παιχνιδιού».

Πού βλέπεις να φτάνει στο Μουντιάλ η Ελλάδα;

Α.Β.: «Η γνώμη μου είναι ότι στο φετινό Μουντιάλ δεν υπάρχει εύκολη ομάδα. Και οι τρεις ομάδες του ομίλου, είναι εξίσου δυνατές. Έχουμε ποιότητα και ψυχή, οπότε θα πάνε όλα καλά»!

Τ.Μ.: «Η Εθνική μας έχει δείξει ότι διαθέτει γερό μέταλλο ως ομάδα. Ο όμιλος είναι δύσκολος αλλά πιστεύω ότι θα περάσουμε στον επόμενο γύρο. Πρέπει να δούμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και να είμαστε καλά διαβασμένοι».

Δηλώσεις έκανε και ο πρόεδρος του Γαλανόλευκου Φάρου, Νίκος Φλέκκας…

Ετοιμάζετε κάτι ιδιαίτερο για τα γήπεδα της Βραζιλίας;

«Όπως πάντα θα έχουμε μαζί μας την τεράστια ελληνική σημαία, τη δύναμη της φωνής μας, τα τύμπανά μας και φυσικά την τρομπέτα μας που ο ήχος της θα ακούγεται μέχρι την Ελλάδα. Τα νέα συνθήματα είναι “Στο Ρίο θα φωνάζουμε Ελλάδα σε αγαπώ” και “Το Ρίο θα βάψουμε γαλάζιο και λευκό”. Τα πανό μας είναι πάντα έτοιμα για το όνειρο που θα ζήσουμε εκεί».

Πού βλέπετε να φτάνει η Ελλάδα στο Μουντιάλ;

«Το 2010 κάναμε την πρώτη μας νίκη σε παγκόσμιο, τώρα ο στόχος μπορεί να λέγεται πρόκριση. Όλοι στο Φάρο ξέρουμε ότι είμαστε σε δύσκολο όμιλο, αλλά ότι και αν γίνει θα πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στους Έλληνες διεθνείς για τη συμμετοχή σε ένα ακόμα Μουντιάλ. Μακάρι να μας αξιώσει ο Θεός να προκριθούμε στην επόμενη φάση»!

Υπάρχει κάτι που φοβάστε από το Σάντος και τους παίκτες του;

«Ο φόβος είναι άγνωστη λέξη για εμάς στο Φάρο, το Φερνάντο Σάντος και τα παιδιά της Εθνικής. Η αλήθεια είναι ότι έχουμε αρκετά προβλήματα σε όλες τις θέσεις, αλλά ελπίζουμε να ξεπεράσουμε κάποια από αυτά».

Πού ποντάρει ο Γαλανόλευκος Φάρος για να κερδίσει τη μάχη της κερκίδας στα γήπεδα της Βραζιλίας;

«Στη δύναμη της φωνής μας, της τρομπέτας μας, των τυμπάνων μας… Η φωνή μας θα ακουστεί σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, μέσα από τους τηλεοπτικούς δέκτες. Μακάρι αυτά τα παιδιά να κάνουν την Ελλάδα και πάλι περήφανη».

Δεν υπάρχουν σχόλια: