Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

Χτίζουν Παναθηναϊκό για… αστέρια!!

Στη μεταγραφική σύσκεψη της Δευτέρας θα ληφθούν αποφάσεις για το νέο Παναθηναϊκό. Λίγες και καλές μεταγραφές, χωρίς υπερβάσεις στο μπάτζετ, θα επιδιώξουν ξανά οι «πράσινοι». Οι θέσεις και οι στόχοι.

Χτίζουν Παναθηναϊκό για… αστέρια
Ο Παναθηναϊκός έκανε φέτος διπλή υπέρβαση με την κατάκτηση του Κυπέλλου και την εξασφάλιση της συμμετοχής στα προκριματικά του Champions League κι αυτομάτως ο πήχης ανεβαίνει εν όψει της επόμενης σεζόν. Ωστόσο η διοίκηση δεν πρόκειται να παρεκκλίνει από το αρχικό της πλάνο και δεν θα γίνουν υπερβολές στο σχεδιασμό για την επόμενη σεζόν, ούτε θα αυξηθεί σημαντικά το μπάτζετ, αφού η ΠΑΕ βρίσκεται ακόμη στο στάδιο εξυγίανσης και θα ήταν λάθος να επιβαρυνθεί ξανά με χρέη.

Την προσεχή Δευτέρα θα γίνει μεταγραφική σύσκεψη παρουσία του Γιάννη Αλαφούζου και των κ.κ. Νταμπίζα, Αναστασίου, Σαραβάκου και Σαμαρά. Στόχος είναι μεν η ενίσχυση του ρόστερ, τόσο σε ποιότητα όσο και σε βάθος, αλλά με σύνεση και χωρίς μεγάλα οικονομικά ανοίγματα. Οι παίκτες που θα αποκτηθούν, όχι παραπάνω από 3-4 εφόσον παραμείνουν όλοι όσοι κρίνονται απαραίτητοι για την επόμενη σεζόν, θα πρέπει να ταιριάζουν στη φιλοσοφία της ομάδας και να έχουν φιλοδοξίες. Οι «πράσινοι» θεωρούν πως εφόσον το ποσοστό επιτυχίας των καλοκαιρινών προσθηκών είναι αντίστοιχο με το περσινό, όπου πέραν του Μπαϊράμι (που κυρίως λόγω τραυματισμών δεν πρόσφερε τα αναμενόμενα) όλες οι άλλες μεταγραφές ήταν απόλυτα πετυχημένες, θα μπορούν να διεκδικήσουν την επόμενη σεζόν το πρωτάθλημα.

Σε ό,τι αφορά τις θέσεις, αναζητούνται δεξιός μπακ, στόπερ και χαφ με δυνατότητα να παίζει στα άκρα (εξετάζεται η περίπτωση του Γιαννιώτα, χωρίς όμως να έχει υπάρξει κάτι παραπάνω για τον 21χρονο εξτρέμ, που έχει συμβόλαιο για άλλα δύο χρόνια με τη Φορτούνα Ντίσελντορφ), ο Καραγκούνης είναι μια… κατηγορία από μόνος του, ενώ εφόσον αποχωρήσουν Σίλντενφελντ (πιθανώς να υπάρξει επαφή με τον μάνατζέρ του στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα) και Αμπέντ θα αναζητηθούν αντικαταστάτες για τις θέσεις τους.

Στη σύσκεψη της Δευτέρας θα αποφασιστεί και ποια θα είναι η στάση της ομάδας σε περίπτωση που έρθουν προσφορές για παίκτες που έχουν συμβόλαιο, όπως οι Μπεργκ, Ζέκα, Κλωναρίδης και Καρέλης. Είναι δύσκολο να υπάρξει πώληση, αλλά αν προκύψει κάποια πολύ καλή πρόταση κι από αυτή μπορεί να κερδίσει καλά χρήματα η ομάδα και να βρει ισάξιο αντικαταστάτη, δεν αποκλείεται τίποτα. Παράλληλα θα ληφθούν αποφάσεις και για παίκτες που πιθανώς να δοθούν δανεικοί. Σκέψεις υπάρχουν για παίκτες όπως οι Ταμπάκης, Μαρινάκης, Σπυρόπουλος και ορισμένους της ομάδας Νέων.

Σε οικογενειακό κλίμα

Στο μεταξύ, παίκτες και τεχνικό τιμ γιόρτασαν την πρωτιά στα πλέι οφ γιόρτασαν χθες βράδυ σε εστιατόριο στο Κολωνάκι, ενώ την Κυριακή υα ακολουθήσει ένα ακόμη δείπνο, αυτή τη φορά του Γιάννη Αλαφούζου προς την ομάδα, στον Αστέρα της Βουλιαγμένης. Παρόντες στο χθεσινό τραπέζι ήταν και οι κ.κ. Αλαφούζος, Νταμπίζας και Σαραβάκος. Το… κλου της βραδιάς ήταν ο Ατζαγκούν, που έφτασε με δίωρη καθυστέρηση και αποθεώθηκε με τους συμπαίκτες του να ζητούν να του επιβληθεί… πρόστιμο.

Με απουσίες στην Τούμπα

Χωρίς τους τιμωρημένους Αμπέντ και Καπίνο, τους τραυματίες Νάνο, Χουχούμη και Μπαϊράμι, αλλά και τους αδειούχους Πράνιτς και Σίλντενφελντ, θα παραταχθεί ο Παναθηναϊκό στον αγώνα του Σαββάτου με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, που έχει αποκτήσει διαδικαστικό χαρακτήρα για το «τριφύλλι». Πιθανώς να ξεκουραστούν… πρόωρα κι άλλοι παίκτες, όπως οι Ζέκα και Τριανταφυλλόπουλος. Ίσως γίνει η έκπληξη με τον Πέτριτς, που χθες προπονήθηκε κανονικά. Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: