Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015

Μεγαλύτερο το πρόβλημα του Ριμπερί!!


Μεγαλύτερο το πρόβλημα του Ριμπερί

Περισσότερο καιρό φαίνεται πως θα μείνει εκτός αγωνιστικών χώρων ο Φρανκ Ριμπερί για λογαριασμό της Μπάγερν.

Ο διεθνής Γάλλος μέσος των Βαυαρών, που επέστρεψε πρόσφατα από μακροχρόνιο τραυματισμό, υπέστη νέο μυϊκό και θα μείνει εκτός γηπέδων για τους επόμενους δυο μήνες, ίσως και περισσότερο.

Η κατάσταση του παίκτη θα επανεξεταστεί τον επόμενο μήνα και εκεί θα φανεί αν ο Πέπε Γκουαρντιόλα θα μπορεί να τον υπολογίζει για τα ματς με τη Γιουβέντους για τους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ στα μέσα του Φλεβάρη.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Μακριά κι... αγαπημένοι Μπάγερν-Ντόρτμουντ!!


Μακριά κι... αγαπημένοι Μπάγερν-Ντόρτμουντ

Δεν ανέδειξε ντέρμπι μεταξύ Μπάγερν Μονάχου και Ντόρτμουντ η κληρωτίδα για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Γερμανίας, ωστόσο αμφότερες έχουν «ύπουλες» εκτός έδρας δοκιμασίες.

Υπομονή... ενδεχομένως μέχρι τα ημιτελικά θα πρέπει να κάνουμε για να δούμε κόντρα Μπάγερν Μονάχου-Ντόρτμουντ στο Κύπελλο.

Στην αποψινή κλήρωση για την οκτάδα του θεσμού, οι Βαυαροί έπεσαν πάνω στην Μπόχουμ (απέκλεισε το Μόναχο 1860) και οι Βεστφαλοί στην Στουτγάρδη (πέρασε στην παράταση την Μπράουνσβαϊγκ).

Και για τους δύο μεγάλους του γερμανικού ποδοσφαίρου, οι αγώνες είναι εκτός έδρας. Τα άλλα δύο ζευγάρια είναι Χάιντενχαϊμ-Χέρτα και Μπάγερ Λεβερκούζεν-Βέρντερ Βρέμης.

Οι νοκ-άουτ αναμετρήσεις θα διεξαχθούν 9 και 10 Φεβρουαρίου. Ο τελικός είναι προγραμματισμένος για τις 21 Μαΐου 2016, στο εθνικό στάδιο του Βερολίνου.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Ο Σωκράτης απέκλεισε τον Σταφυλίδη!


Ο Σωκράτης απέκλεισε τον Σταφυλίδη

Ένα «καυτό» πεντάλεπτο αρκούσε ώστε η Ντόρτμουντ του Παπασταθόπουλου να περάσει με 2-0 από την έδρα της Άουγκσμπουργκ του Σταφυλίδη και να προκριθεί στα προημιτελικά του Κυπέλλου.

Στα προημιτελικά του Κυπέλλου Γερμανίας προκρίθηκε η Ντόρτμουντ νικώντας 2-0 την Άουγκσμπουργκ εκτός έδρας. Ο Ομπαμεγιάνγκ επωφελούμενος από μια κόντρα άνοιξε το σκορ στο 61’ με κοντινό πλασέ, ενώ πέντε λεπτά μετά ο Μχιταριάν με σουτ από το ύψος της περιοχής «σφράγισε» την πρόκριση για την ομάδα του Τόμας Τούχελ, που χρησιμοποίησε στο δεύτερο μέρος τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο. Για τους γηπεδούχους ο Κώστας Σταφυλίδης έπαιξε σε όλο το ματς.

Με το ίδιο σκορ η Μπόχουμ πέρασε από την έδρα της Μόναχο 1860 και πέρασε επίσης στην οκτάδα.

Νωρίτερα, σε ένα συναρπαστικό ματς, με τρία γκολ στην παράταση, η Στουτγκάρδη απέφυγε το κάζο του αποκλεισμού στην έδρα της από την Μπράουνσβαϊγκ. Με γκολ του Τόνι Σούνιτς στο 118’ λύγισε την αντίσταση της μαχητικής ομάδας της δεύτερης κατηγορίας με 3-2. Η Χέρτα επιβεβαίωσε την καλή της φόρμα και πέρασε με 2-0 από τη Νυρεμβέργη.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των «16»:

Τρίτη 15/12

Ουντεράχινγκ-Λεβερκούζεν 1-3
(27' Μπάουερ - 31' Τσιτσαρίτο, 55' Κίσλινγκ, 83' Μπελαραμπί)

Γκλάντμπαχ-Βέρντερ 3-4
(32' Στιντλ, 73', 90+3' Χργκότα - 51' Στέρνμπεργκ, 58' Βέστεργκααρντ, 75' Πιζάρο, 78' Ούτζα)

Άουε-Χάιντενχαϊμ 0-2
(48' Φέικ, 54' Σνάτερερ)

Μπάγερν-Ντάρμσταντ 1-0
(40’ Αλόνσο)

Τετάρτη 16/12

Νυρεμβέργη-Χέρτα 0-2
(32’ Ντάριντα, 65’ Μπρουκς)

Στουτγκάρδη-Μπράουνσβαϊγκ 3-2 στην παράταση (κ.α. 1-1)
(21’ Νίντερμαϊερ, 99’ Βέρνερ, 18’ Σούνιτς-6’ Μπάφο, 110’ Αντέμι)

Άουγκσμπουργκ-Ντόρτμουντ 0-2
(61’ Ομπαμεγιάνγκ, 66’ Μχιταριάν)

Μόναχο 1860-Μπόχουμ 0-2
(39’ Χάμπερερ, 44’ Χούγκλαντ)
*Πηγή: sport-fm.gr*

Σώθηκε στο θρίλερ η Στουτγκάρδη!!


Σώθηκε στο θρίλερ η Στουτγκάρδη

Με γκολ δύο λεπτά πριν το τέλος της παράτασης η Στουτγκάρδη απέφυγε το σοκ του αποκλεισμού από την Μπράουνσβαϊγκ. Επαγγελματική πρόκριση για Χέρτα.

Σε ένα συναρπαστικό ματς, με τρία γκολ στην παράταση, η Στουτγκάρδη απέφυγε το κάζο του αποκλεισμού στην έδρα της από την Μπράουνσβαϊγκ. Με γκολ του Τόνι Σούνιτς στο 118’ λύγισε την αντίσταση της μαχητικής ομάδας της δεύτερης κατηγορίας.

Η Χέρτα επιβεβαίωσε την καλή της φόρμα και πέρασε με 2-0 από τη Νυρεμβέργη.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των «16»:


Τρίτη 15/12

Ουντεράχινγκ-Λεβερκούζεν 1-3
(27' Μπάουερ - 31' Τσιτσαρίτο, 55' Κίσλινγκ, 83' Μπελαραμπί)

Γκλάντμπαχ-Βέρντερ 3-4
(32' Στιντλ, 73', 90+3' Χργκότα - 51' Στέρνμπεργκ, 58' Βέστεργκααρντ, 75' Πιζάρο, 78' Ούτζα)

Άουε-Χάιντενχαϊμ 0-2
(48' Φέικ, 54' Σνάτερερ)

Μπάγερν-Ντάρμσταντ 1-0
(40’ Αλόνσο)

Τετάρτη 16/12

Νυρεμβέργη-Χέρτα 0-2
(32’ Ντάριντα, 65’ Μπρουκς)

Στουτγκάρδη-Μπράουνσβαϊγκ 3-2 στην παράταση (κ.α. 1-1)
(21’ Νίντερμαϊερ, 99’ Βέρνερ, 18’ Σούνιτς-6’ Μπάφο, 110’ Αντέμι)

Άουγκσμπουργκ-Ντόρτμουντ 21:30
Μόναχο 1860-Μπόχουμ 21:30
*Πηγή: sport-fm.gr*

«Αεράτος» Βαλβέρδε, cool Βαλένθια και… μίνι έπος!


«Αεράτος» Βαλβέρδε, cool Βαλένθια και… μίνι έπος

Η Μπιλμπάο συνέτριψε 6-0 την αδύναμη Λινένσε και πέρασε στους 16, ο Γκάρι Νέβιλ έκανε σεφτέ με πρόκριση στη Βαλένθια, ενώ η Εϊμπάρ ανέτρεψε το εις βάρος της 3-0 του πρώτου ματς! Σοκ για Μάλαγα.

Κόντρα στην αδύναμη Λινένσε θα ‘ταν και… παράλογο να αντιμετωπίσει πρόβλημα η Μπιλμπάο. Η ομάδα του Βαλβέρδε συνέτριψε 6-0 την αντίπαλό της (έξι διαφορετικοί σκόρερ, Ντε Μάρκος, Εράσο, Ετσέιτα, Σόλα, Γκαρθία, Ρίκο) και διπλασιάζοντας τις νίκες της πέρασε άνετα στους 16 του Κυπέλλου Ισπανίας.

Έκανε «σεφτέ» στον πάγκο της Βαλένθια ο Γκάρι Νέβιλ. Οι «νυχτερίδες» χωρίς να… ισοπεδώσουν την Μπαρακάλντο, νίκησαν 2-0 και τσέκαραν εξίσου το εισιτήριο για την επόμενη φάση. Κάτι που πέτυχε με επικό τρόπο η Εϊμπάρ. Διότι μπορεί στο πρώτο ματς να είχε δεχθεί το σοκ, γνωρίζοντας την ήττα με 3-0(!) από την Πονφεραντίνα, ωστόσο οι Βάσκοι της Πριμέρα Ντιβιζιόν τα έφεραν «τούμπα» στον επαναληπτικό, επικρατώντας 4-0 (το τελευταίο τέρμα ήρθε στο 85’ με πέναλτι) και κάνοντας την ολική ανατροπή!

Δεν έφτανε η ήττα στο πρώτο ματς (2-1), ήρθε και δεύτερη για την Μάλαγα μέσα στο σπίτι της από την «μικρότερη» Μιραντές (1-0), μπαίνοντας πρόωρα –και απροσδόκητα- τέλος στην πορεία της στον θεσμό.

Αναλυτικά τα σημερινά αποτελέσματα (με bold η ομάδα που προκρίθηκε)

Μπιλμπάο-Λινένσε 6-0 (2-0 ο πρώτος αγώνας)

Εϊμπάρ-Πονφεραντίνα 4-0 (0-3 ο πρώτος αγώνας)

Χετάφε-Βαγεκάνο 3-1 (0-2 ο πρώτος αγώνας)

Βαλένθια-Μπαρακάλντο 2-0 (3-1 ο πρώτος αγώνας)

Μάλαγα-Μιραντές 0-1 (1-2 ο πρώτος αγώνας)

Σοσιεδάδ-Λας Πάλμας 1-1 (1-2 ο πρώτος αγώνας)
*Πηγή: sport-fm.gr*

Στο τέλος η Παρί, θρίαμβος για Μπορντό!!


Στο τέλος η Παρί, θρίαμβος για Μπορντό

Τα φαβορί επικράτησαν στα παιχνίδια της Τετάρτης για τη φάση των «16» του Λιγκ Καπ της Γαλλίας. Ο Καβάνι λύτρωσε την Παρί στο 86’, σούπερ η Μπορντό, πέρασαν Λιόν και Μαρσέιγ.

Ένα γκολ του Έντινσον Καβάνι, τέσσερα λεπτά πριν το τέλος της αναμέτρησης, έδωσε το εισιτήριο στην ομάδα του Λοράν Μπλαν για τα προημιτελικά του Λιγκ Καπ στην Γαλλία. Οι πρωτοπόρος του Σαμπιονά, δεν πραγματοποίησε καλή εμφάνιση, αλλά ένα τέρμα της αρκούσε για να πάρει τη νίκη πρόκριση.

Μεγάλη σε έκταση και σε σημασία νίκη, σημείωσε η Μπορντό που επιβλήθηκε με το εμφατικό 3-0 κόντρα στην δεύτερη της βαθμολογίας, Μονακό. Οι Ουνάς, Ρολάν και Σαϊβέ, σκόραραν για τους Γιρονδίνους.

Με δύο γκολ του Κλαούντιο Μποβί, η Λιόν πήρε την πρόκριση με 2-1 απέναντι στην Τουρ. Όσο για την Μαρσέιγ, με τέρματα των Σαρ, Οκάμπος και Καμπελά νίκησε 3-2 την Μπουργκ εκτός έδρας.


Τα αποτελέσματα της φάσης των «16»:

Τρίτη 15/12

Λοριάν – Ντιζόν 3-0
(37’ Ζανό, 53’ Φιλιποτό, 87’ Μεσλούμπ)

Λιλ – Λαβάλ 1-0
(79’ Σιντιμπέ)

Γκινγκάμπ – Νις 4-3 στα πέναλτι (1-1 καν. διάρκεια, 2-2 στην παράταση)
(88’, 110’ Σαλιμπούρ – 44’, 93’ Μεντί)

Ρεν – Τουλούζ 1-2
(57’ Ντιανιέ - 14’ 32’ Μπεν Γεντέρ, 84’ Ρεγκατέν)

Τετάρτη 16/12

Μπορντό – Μονακό 3-0
(16' Ουνάς, 57' Ρολάν, 88' Σαϊβέ)

Μπουργκ – Μαρσέιγ 2-3
(27' πεν. 93' πεν. Μπουσαχά - 13' Σαρ, 50' Οκάμπος, 75' Καμπελά)

Λιόν – Τουρ 2-1
(38' πεν. 85' Μποβί - 71' Ταντιά)

Παρί Σεν Ζερμέν – Σεντ Ετιέν 1-0
(86' Καβάνι) *Πηγή: sport-fm.gr*

«Ντόρτια» η Γιουβέντους!! (video)


«Ντόρτια» η Γιουβέντους! (video)

Σε… πάρτι μετέτρεψε το τοπικό ντέρμπι η Γιουβέντους, επικρατώντας με το εμφατικό 4-0 της Τορίνο και παίρνοντας την πρόκριση για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ιταλίας.

Όχι μόνο δεν την πάτησε όπως η Ρόμα και η Φιορεντίνα, αλλά η Γιουβέντους προκρίθηκε με… στιλ στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ιταλίας (όπως και η Νάπολι).

Επιβεβαιώνοντας την ανοδική τους πορεία, οι μπιανκονέρι διέλυσαν 4-0 την Τορίνο στο τοπικό ντέρμπι και προχώρησαν ακμαιότατοι προς τον έναν εκ των φετινών τους στόχο. Στην επόμενη φάση θα κοντραριστούν με μία εκ των Λάτσιο-Ουντινέζε.

Για περίπου μισή ώρα η Γκράντα προέβαλε αντίσταση, ωστόσο στο 28’ ήρθε ο Ζάζα να δώσει το… σύνθημα για την τεσσάρα που θ’ ακολουθούσε. Ο ίδιος στο 51’ κλείδωσε ουσιαστικά το εισιτήριο για την οκτάδα, προτού ο Ντιμπαλά στο 73’ και ο Πογκμπά (με γκολάρα) στο 82’ υπογράψουν με θριαμβευτικό τρόπο τη νίκη-πρόκριση της Γιούβε!




*Πηγή: sport-fm.gr*

Από πάρτι σε πάρτι η Νάπολι!! (video)


Από πάρτι σε πάρτι η Νάπολι! (video)

Η ξέφρενη πορεία της Νάπολι συνεχίστηκε και στο Κύπελλο. Οι «παρτενοπέι» δεν αντιμετώπισαν το παραμικρό πρόβλημα κόντρα στην Βερόνα, επικρατώντας 3-0 και… ανταμώνοντας πλέον με την Ίντερ.

Πάει μια χαρά στο πρωτάθλημα, προχωράει με... στιλ και στο Κύπελλο!

Όπως αναμενόταν, η Νάπολι δεν είχε κανένα πρόβλημα να επικρατήσει 3-0 της Ελλάς Βερόνα (ουραγός στη Serie A) και να προκριθεί στα προημιτελικά του θεσμού, όπου θα συναντήσει την Ίντερ.

Μόλις στο 4’ ο Καντουρί έβαλε μπροστά στο σκορ τους Ναπολιτάνους, ενώ στο 12’ τα πάντα… έληξαν πρόωρα, με τον Μέρτενς να χρίζεται σκόρερ και να κλειδώσει από νωρίς το εισιτήριο για την επόμενη φάση. Στο 75’ ο Καγεχόν ολοκλήρωσε το άνετο 3-0 για την Νάπολι που προχωρά ακμαία προς τους στόχους της, την ώρα που η ομάδα του Μόρα (έπαιξε για 77’) επικεντρώνεται στο πρωτάθλημα και την προσπάθεια αποκλεισμού.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα αποκλείστηκε η Ρόμα και η Φιορεντίνα.



*Πηγή: sport-fm.gr*

Κορυφαία Ολλανδέζα η Σίπερς!


Κορυφαία Ολλανδέζα η Σίπερς

Μετά από τόσες επιτυχίες τα δύο τελευταία χρόνια, η Ντάφνε Σίπερς αναδείχθηκε κορυφαία γυναικεία αθλητική προσωπικότητα στην Ολλανδία για το 2015.

Η παγκόσμια πρωταθλήτρια του Πεκίνου στα 200 μέτρα και πρωταθλήτρια Ευρώπης στη Ζυρίχη σε 100 και 200 μέτρα ψηφίστηκε από τους συμπατριώτες της ως η γυναίκα που ξεχώρισε στα αθλητικά δρώμενα στη «χώρα της τουλίπας». Στη σχετική τελετή, το βραβείο στη ρεκορντγούμαν Ευρώπης στο αγώνισμα παρέδωσε ο Κλάρενς Ζέεντορφ.

Στην τελική τριάδα των γυναικών βρέθηκαν η κολυμβήτρια Σάρον Ρούβενταλ και η γυμνάστρια Σανέ Βέβερς. Τον αντίστοιχο τίτλο στους άνδρες πήρε ο παγοδρόμος Σίνκι Νετ.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Πανωλεθρία για Ζαρντίμ!!


Πανωλεθρία για Ζαρντίμ!

Μετά τον αποκλεισμό στο Europa League, η Μονακό έμεινε κι εκτός γαλλικού Λιγκ Καπ, γνωρίζοντας τη συντριβή από την Μπορντό, 3-0!

Νέο σοκ για την Μονακό που δεν συνέρχεται με τίποτα…

Λίγες μέρες μετά τον αποκλεισμό από το Europa League, η ομάδα του Ζαρντίμ έμεινε εκτός από ακόμη ένα στόχο.

Οι Μονεγάσκοι γνώρισαν συντριβή από την Μπορντό, 3-0 και αποκλείστηκαν από τη συνέχεια του γαλλικού Λιγκ Καπ.

Οι Γερονδίνοι, μπορεί να παραπαίουν στο πρωτάθλημα (14η θέση), ωστόσο μυρίστηκαν… αίμα απέναντι στην ομάδα του Πριγκιπάτου και όρμησαν, προκαλώντας «προβληματισμό» για το μέλλον του πρώην κόουτς του Ολυμπιακού.

Οι γηπεδούχοι σκόραραν στο 16’ με τον Ούνας, στο 57’ κλείδωσαν την πρόκρισή τους με τον Ρολαν, ενώ δύο λεπτά πριν το τέλος ο Σαϊβέτ υπέγραψε τον… θρίαμβο για την Μπορντό και την… πανωλεθρία για την Μονακό.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Αποκλεισμός για ΑΕΚ, δεν ήρθε το «δώρο» από Ρωσία!


Αποκλεισμός για ΑΕΚ, δεν ήρθε το «δώρο» από Ρωσία

Τα νέα από τη Ρωσία δεν ήταν καλά για την ΑΕΚ. Τόσο η Κράσνι, όσο και η Γαλατάσαραϊ δεν έκαναν τη χάρη στην «Ένωση» που αποκλείστηκε από το Eurocup πριν καν τελειώσει το ματς της με τη Νεπτούνας.

Μια καλή είδηση περίμενε η ΑΕΚ από τη Ρωσία προκειμένου νικώντας τη Νεπτούνας στο ΟΑΚΑ να περάσει στους «32» του Eurocup. Όμως ούτε η Κράσνι ούτε η Γαλατάσαραϊ της έκαναν τη χάρη.

Η Νίζνι αν και κυνηγούσε τους Τούρκους στο σκορ μέχρι τις αρχές της τέταρτης περιόδου επικράτησε 81-75 στο φινάλε. Ο Ντμίτρι Χβοστόφ με 20 πόντους έκανε τη διαφορά για τους γηπεδούχους, ενώ για το σύνολο του Εργκίν Αταμάν ο Στεφάν Λάσμε είχε 16 και ο Κάλεμπ Γκριν 15 πόντους.

Παράλληλα, η Χάποελ-που θα έμενε εκτός αν έχανε και με νίκη δική της-πέρασε εύκολα από το Βόλγκογκραντ απέναντι στην αποδεκατισμένη Κράσνι με 95-74. Ο Ντ’ Ορ Φίσερ με 18 και ο Λιόρ Ελιγιάχου με 16 πόντους ξεχώρισαν από τους πρωταθλητές Ισραήλ.

Έτσι η ΑΕΚ έμεινε οριστικά πέμπτη στον όμιλο, πριν καν τελειώσει ο δικός της αγώνας με τη Νεπτούνας στο ΟΑΚΑ.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Τέλος εποχής και καριέρας για Μίκολι!!


Τέλος εποχής και καριέρας για Μίκολι

Πήρε τη μεγάλη απόφαση ο Φαμπρίτσιο Μίκολι και είπε «αντίο» στα γήπεδα μετά από μια καριέρα που κράτησε 20 χρόνια.

Σε ηλικία 36 ετών ο Φαμπρίτσιο αποφάσισε να αποχωρήσει από τα γήπεδα. Τελευταίος σταθμός της καριέρας του βραχύσωμου ποδοσφαιριστή που αγωνιζόταν κυρίως ως δεύτερος επιθετικός ή επιθετικός μέσος ήταν η Μπιρκιρκαρά της Μάλτας.

Ο Μίκολι υπήρξε 10 φορές διεθνής με την εθνική Ιταλίας, ενώ πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της ποδοσφαιρικής του ζωής στην Παλέρμο για το λογαριασμό της οποίας σημείωσε 74 γκολ σε 165 συμμετοχές στη Serie A (αριθμός ρεκόρ για την ομάδα).

Ξεκίνησε την καριέρα του από τα τμήματα υποδομής της Μίλαν και έκανε επαγγελματικό ντεμπούτο στην Καζαράνο και συνέχισε στις μικρές κατηγορίες παίζοντας με τη φανέλα της Τερνάνα. Το ντεμπούτο του στα… σαλόνια έγινε με την Περούτζια κι εκείνη η χρονιά του χάρισε τη μεταγραφή του στη Γιουβέντους. Ακολούθησε η Μπενφίκα και μετά την Παλέρμο, οι Λέτσε και Μπιρκιρκαρά.

Οι μόνοι τίτλοι που πανηγύρισε ήταν δύο Σούπερ Καπ σε Ιταλία και Πορτογαλία, ενώ είναι βέβαιο πως δεν έκανε την καριέρα που θα μπορούσε με βάση τις δυνατότητές του, όπως μαρτυρά και το παρακάτω βίντεο από την εποχή που είχε χαρακτηριστεί «βασιλιάς του Παλέρμο».





*Πηγή: sport-fm.gr*

Κράπικας: «Θέλουμε την τρίτη από τον Παναθηναϊκό»


Κράπικας: «Θέλουμε την τρίτη από τον Παναθηναϊκό»

Κάθε άλλο παρά αδιάφορο είναι για τη Ζαλγκίρις το ματς με τον Παναθηναϊκό, όπως δήλωσε ο Γκιντάρας Κράπικας ζητώντας άλλο πρόσωπο από το παιχνίδι του πρώτου γύρου.

Η Ζαλγκίρις θα παίξει στα ίσα τον Παναθηναϊκό την Πέμπτη στο Κάουνας με έπαθλο την τρίτη θέση, όπως είπε ο Γκιντάρας Κράπικας. Ο προπονητής των Λιθουανών τόνισε πως περιμένει εντελώς διαφορετικό πρόσωπο από την ομάδα του σε σχέση με τη συντριβή τον πρώτο γύρο στο ΟΑΚΑ.

«Η νίκη μας την περασμένη εβδομάδα στη Βαρκελώνη μάς δίνει ρεαλιστικές πιθανότητες να είμαστε τρίτοι στον όμιλο. Αυτός είναι ο στόχος μας και θέλουμε να τα καταφέρουμε μπροστά στο κοινό μας. Στο πρώτο μας παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό έπαιζε μόνο μια ομάδα. Δεν είχαμε ενέργεια και φτάναμε δεύτεροι σε όλες τις φάσεις. Τώρα θα πρέπει να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι κι έτοιμοι για να αντιμετωπίσουμε μια ομάδα σαν τον Παναθηναϊκό. Ελπίζω να μάθαμε από τα λάθη μας», ανέφερε ο Λιθουανός προπονητής.

Από πλευράς παικτών, ο διεθνής πάουερ φόργουορντ Παούλιους Γιανκούνας είπε: «Είναι δύσκολο να συγκρίνεις τη φόρμα της ομάδας μας με τον αγώνα στην Αθήνα, γιατί τότε ήμασταν πολύ κακοί. Τώρα θα πρέπει να παρουσιαστούμε τελείως διαφορετικοί, σε επίθεση, άμυνα και αφοσίωση. Θέλουμε να αποδείξουμε πως είμαστε καλύτεροι από εκείνο το παιχνίδι και στόχος μας είναι ο κόσμος μας που θα γεμίσει το γήπεδο να γυρίσει σπίτι του χαρούμενος με την απόδοσή μας».
*Πηγή: sport-fm.gr*

Περί των θλάσεων του ΠΑΟΚ!!


Περί των θλάσεων του ΠΑΟΚ

Ο Γιώργος Ζαχαριάδης γράφει στο sport-fm.gr για τις θλάσεις που ταλαιπωρούν τον ΠΑΟΚ και τους ποδοσφαιριστές του για περισσότερο από τρία χρόνια.
Το θέμα των θλάσεων δεν είναι το πιο φρέσκο ανέκδοτο στον ΠΑΟΚ. Σημειολογικά, ξεκινά από τότε που εμφανίστηκε ο Ιβάν Σαββίδης…

Το να καταμετρήσεις τις θλάσεις και να προβληματιστείς, να ανησυχήσεις για την δυσάρεστη τροπή που έχουν λάβει οι τραυματισμοί, σε επιδημική πλέον μορφή, είναι το αυτονόητο.

Επίσης, είναι αδιανόητο να συγκρίνουμε τις αποχές του Δώνη και του Αναστασιάδη, με αυτή του Τούντορ. Για να συμπεράνεις τι ακριβώς; Ότι υπάρχει μεγαλύτερη συχνότητα; Ότι είναι περισσότερες μέσα σε μικρότερο χρονικό διάστημα; Ότι επί Δώνη όλοι φώναζαν, όλοι ξεφώνιζαν και φόρτωναν τις ευθύνες στον τρόπο προπόνησης; Ότι δεν δέχθηκε κανείς τις ανόητες (και καλώς συνέβη…) του πρώην προπονητή του ΠΑΟΚ, για το έδαφος της Μεσήμβριας, του προπονητικού κέντρου του ΠΑΟΚ;

Όλα αυτά τα τραγικά, όλα αυτά τα ευτράπελα, δεν οδηγούν πουθενά. Διευκολύνουν όλους όσους κελαηδούν στα ραδιόφωνα και έχουν κάτι να πουν για να κατακεραυνώσουν κυρίως τον προπονητή.

Εγώ θα σας πω το εξής:

Καταρχάς επειδή υπάρχει μια αμάθεια τεραστίων διαστάσεων, κυρίως ανάμεσα στους δημοσιογράφους, είναι καλό να δανειστούμε τις γνώσεις των ειδικών. Να ρωτήσουμε τους γιατρούς, τους ορθοπεδικούς, τους χειρούργους, της ίδιας ειδικότητας που έχουν μεγαλύτερη πείρα. Να συνδυάσουμε τις εξηγήσεις τους με τις συνθήκες κάτω από τις οποίες γυμνάζονται και με τον τρόπο που συμπεριφέρονται στην καθημερινότητά τους οι ποδοσφαιριστές.

Όταν θα φτάσουμε σε αυτό το σημείο ανάλυσης της ομολογουμένως δυσάρεστης κατάστασης με τις θλάσεις στον ΠΑΟΚ, τότε μόνον θα συζητούμε σοβαρά για ένα θέμα που δεν είναι εύκολα διαχειρίσιμο.

Αν επιθυμείτε να ακούσετε μια γνώμη, συμβουλευτείτε τον ειδικό. Εγώ, κλείνοντας, θα σας μεταφέρω τι δικό μου συμπέρασμα:

Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι δεν υπάρχει τέτοια οργάνωση που να καθιστά αναγκαία την συχνή εξέταση των ποδοσφαιριστών, ακόμη και τα εργομετρικά, για να καταδείξουν το βαθμό της φυσικής του κατάστασης.

Αν δεν υπάρχει όσο συχνή επιβάλλει η… συχνή επίσκεψη των θλάσεων, τότε ο προγραμματισμός δεν πάει καλά. Δεν πάει καλά και η ομάδα που αντιμετωπίζει ένα σωρό προβλήματα.

Ωστόσο, ένα σημαντικό ποσοστό έγκειται και στον αθλητή, που θα πρέπει να γνωρίζει ποιες είναι οι δυνατότητές του και να μην θεωρεί ασήμαντα τα μηνύματα που του στέλνει το σώμα του.

Ανακοίνωσε Τόρες η Παναχαϊκή!


Ανακοίνωσε Τόρες η Παναχαϊκή

Επίσημα παίκτης της Παναχαϊκής μέχρι το τέλος της φετινής αγωνιστικής περιόδου θα είναι ο Τζούλιαν Τόρρες.

Οι Πατρινοί ανακοίνωσαν την απόκτηση του Ισπανού κεντρικού για να αντικαταστήσει τον Γιάννη Τακουρίδη που «μετακόμισε» στον ΠΑΟΚ, ώστε να βοηθήσει την ομάδα να παραμείνει στη Volley League.

Ο Τόρες είχε αγωνιστεί πριν δύο χρόνια στην ΑΕΚ.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

«Η διοίκηση του ΤΑΑ Παναχαϊκή ανακοινώνει με χαρά τη συμφωνία της με τον Ισπανό κεντρικό Τζούλιαν Γκαρθία Τόρρες (2.02), ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας για έξι μήνες.

Ο Τζούλιαν Τόρρες είναι γνώριμος στους Έλληνες οπαδούς από τη θητεία του στην ΑΕΚ την περίοδο 2013-14 και στην πατρινή ομάδα αντικαθιστά τον Γιάννη Τακουρίδη.

Το νέο μεταγραφικό απόκτημα της Παναχαϊκής αναδείχθηκε πρωταθλητής Ευρώπης το 2007 με την εθνική Ισπανίας και έχει πλούσια εμπειρία από ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, καθώς έχει αγωνιστεί στο ισπανικό πρωτάθλημα (έχει φορέσεις τις φανέλες των Τερουέλ, Πάλμα, Ουνικάχα), στη Γαλλία (με τη φανέλα της Ναρμπόν) και άλλων ακόμα ομάδων.

Η διοίκηση της πατρινής ομάδας έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες για την έκδοση του δελτίου του από την αρμόδια επιτροπή της ΕΣΑΠ, ώστε να έχει δικαίωμα συμμετοχής όσο το δυνατόν πιο σύντομα.

Ο Τζούλιαν Τόρες το απόγευμα της Τετάρτης έκανε την πρώτη του προπόνηση με την Παναχαϊκή και γνώρισε τους νέους του συμπαίκτες, αλλά και τον προπονητή Γιώργο Λυκούδη».

Πάει και η Φιορεντίνα!!


Πάει και η Φιορεντίνα! (video)

Νέα σούπερ έκπληξη στο Κύπελλο Ιταλίας! Μετά το σοκ για τη Ρόμα, ήρθε η Κάρπι να «σκοτώσει» την Φιορεντίνα (1-0) και να την πετάξει εκτός συνέχειας!

Νέο σοκ στο Κύπελλο Ιταλίας μετά τον αποκλεισμό της Ρόμα!

Η προτελευταία της Serie A, Κάρπι υποχρέωσε την δεύτερη, Φιορεντίνα σε «κηδεία» (1-0) μέσα στο Αρτέμιο Φράνκι και προκρίθηκε με εμφατικό τρόπο στα προημιτελικά του θεσμού, αφήνοντας εκτός συνέχειας -πρόωρα- τους βιόλα.

Τι να το κάνει η ομάδα του Πάουλο Σόουζα που είχε σαφή υπεροχή και κατοχή στον αγωνιστικό χώρο; Οι φιλοξενούμενοι βγήκαν… σφαίρα στην αντεπίθεση (στο 76’), ο Ντι Γκαούντιο επωφελήθηκε την ανισορροπία της αντίπαλης άμυνας και με πολύ ωραίο τελείωμα υπέγραψε τον «θρίαμβο» για την νεοφώτιστη στα σαλόνια του ιταλικού ποδοσφαίρου.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Νίκησε ξανά τον Άρη η Δόξα!!


Νίκησε ξανά τον Άρη η Δόξα!

Πρώτη φετινή ήττα για τον Άρη στη Γ’ Εθνική, καθώς η Δόξα επικράτησε 1-0 στη Δράμα, όπου είχαν χάσει για τελευταία φορά οι «κίτρινοι».

Μεγάλη η Δόξα της! Ο Άρης ηττήθηκε για πρώτη φορά μετά από 9,5 μήνες και πάλι στη Δράμα, με τους γηπεδούχους να επικρατούν 1-0 στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής (εμβόλιμης). Αυτό σημαίνει ότι η απόσταση του Νέστου Χρυσούπολης από την κορυφή μειώθηκε στους επτά βαθμούς και από την τρίτη, όπου βρίσκονται οι Δραμινοί, στους εννέα.

Το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης σημείωσε ο Ντος Σάντος στο 72ο λεπτό. Ο Στόϊκος σούταρε, ο τερματοφύλακας της ομάδας του Νίκου Αναστόπουλου, Γιάννης Σιδεράκης απέκρουσε, αλλά ο Βραζιλιάνος επιθετικός έστειλε την μπάλα στα δίχτυα προ κενής εστίας.

Αυτή είναι η δεύτερη φετινή απώλεια των «κίτρινων» που είχαν φέρει ισοπαλία (1-1) στη Χρυσούπολη με τον Νέστο και μετρούσαν οκτώ σερί νίκες. Ανώτερη η Δόξα στο πρώτο μέρος, αλλά έπεσαν πάνω στον Σιδεράκη που ήταν σε καλή ημέρα. Στο δεύτερος πάντως θα μπορούσαν να 'χε προηγηθεί ο Άρης, καθώς είχε καλή ευκαιρία με τον Πόι στο 55ο λεπτό που έπιασε το γυριστό και έδιωξε σε κόρνερ ο Μένκα, που είπε «όχι» στον Τάτο στο 62' που έπιασε ωραίο σουτ. Αλλά και στον Ρόβα στο 65' που έκανε το σουτ, με τον Καπνίδη στη συνέχεια της φάσης να απειλεί με κεφαλιά και τους αμυντικούς της Δόξας να διώχνουν σε κόρνερ.

Επτά λεπτά μετά η Δόξα άνοιξε το σκορ και ο Άρης δεν μπόρεσε ουσιαστικά να γίνει επικίνδυνος.

Δόξα (Παντζιαράς): Μένκα, Ρεβυθόπουλος, Βιτλής, Χαριτωνίδης, Γκαρακλίδης, Ντουτσαρίδης, Στόικος, Λάσπατζης (64΄Μουτεσίδης), Σάντος (85΄Βραμέντζαλης), Κουμπρόγλου (75΄Κυριακίδης), Γαϊδαρτζής

Άρης: (Αναστόπουλος): Σιδεράκης, Γεωργιάδης (82΄Ν΄Λουντούλου), Σαμαράς, Ρόβας, Τσουμάνης, Ιντζίδης, Πόι, Καζναφέρης (70΄Κόκε), Καπνίδης, Τάτος, Ντούνης (75΄Κυβελίδης).
*Πηγή: sport-fm.gr*

Ημέρα φανέλας στο Ολυμπιακός-Εφές


Ημέρα φανέλας στο Ολυμπιακός-Εφές

Ξεχωριστό χρώμα στις κερκίδες του ΣΕΦ δίνει η ΚΑΕ Ολυμπιακός ορίζοντας την Παρασκευή ως μέρα… φανέλας.

Η ανακοίνωση:

Η ΚΑΕ Ολυμπιακός καλεί όλους τους φιλάθλους που θα βρεθούν στο ΣΕΦ την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου, στις 21.45 στον αγώνα της ομάδας μας με την Efes Anadolou για την τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου της Euroleague, να φορέσουν την φανέλα της Ομάδας μας! Στόχος είναι, η κερκίδα να δείξει ότι είναι ένα με την ομάδα, ο 6ος και σημαντικότερος της παίκτης!

Το Official Olympiacos BC Store μοιράζει σε όλους τους φιλάθλους που θα βρεθούν στο γήπεδο την ημέρα του αγώνα «10ευρά χαρτονομίσματα» με τα οποία μπορούν να εξοικονομήσουν χρήματα αγοράζοντας την επίσημη φανέλα της ομάδας.

Οι φίλοι της ομάδας που θα προμηθευτούν ηλεκτρονικά τα εισιτήρια τους θα βρουν τυπωμένο και ένα ειδικό «χαρτονόμισμα-κουπόνι» των 10 ευρώ, το οποίο μπορούν να το εξαργυρώσουν με τις αγορές τους αξίας 50 ευρώ και άνω, την ημέρα του αγώνα, στις μπουτίκ του ΣΕΦ (Θύρα 7 & VIP) αλλά και το Official Olympiacos Bc Store. Η προσφορά ισχύει αυτόματα και για όλους τους κατόχους καρτών διαρκείας.

ΠΑΟ: «Η ευθύνη είναι του Παππά»


ΠΑΟ: «Η ευθύνη είναι του Παππά»

Στον διαιτητή Παππά επέρριψε την ευθύνη για τη ματαίωση του ντέρμπι ο Παναθηναϊκός στην εκδίκαση της έφεσης. «Αναίτια και αστήρικτη η απόφαση, απαράδεκτη η παρέμβαση Ολυμπιακού», είπαν οι «πράσινοι».

Αναίτια χαρακτήρισαν στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ οι νομικοί εκπρόσωποι της ΠΑΕ Παναθηναϊκός την απόφαση του να ματαιωθεί το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό επιρρίπτοντάς του την ευθύνη για την ένταση που ακολούθησε στον διαιτητή Παππά. Κατά τη διαδικασία, με την οποία επιχείρησαν να μειώσουν την ποινή που έχει επιβληθεί πρωτόδικα από τη Super League αλλά και τον ορισμό του αγώνα που σε πρώτο βαθμό έχει κατακυρωθεί στους «ερυθρόλευκους», ανέφεραν πως από πλευράς της ΠΑΕ Παναθηναϊκός έγινε ό,τι ήταν δυνατό για την τήρηση της τάξης στο γήπεδο και πως τα πνεύματα στο γήπεδο ήταν ήρεμα μέχρι την απόφαση του ρέφερι.

Παράλληλα χαρακτήρισαν απαράδεκτη την παρέμβαση της ΠΑΕ Ολυμπιακός επί της διαδικασίας στο πρωτοβάθμιο όργανο (οι Πειραιώτες δεν είχαν εκπρόσωπο στην εκδίκαση της έφεσης), ενώ πρόσθεσαν πως εκείνο καταδίκασε τον Παναθηναϊκό στηριζόμενο σε λάθος διατάξεις. Η απόφαση αναμένεται από εβδομάδα, πιθανώς και στο διάστημα μεταξύ Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Ο δικηγόρος της ΠΑΕ, Γιάννης Κάρμης, κατά την αγόρευσή του αρχικά στάθηκε στην παρέμβαση της ΠΑΕ Ολυμπιακός κατά την εκδίκαση της υπόθεσης σε πρώτο βαθμό. «Έχει ασκηθεί παρέμβαση από την ΠΑΕ Ολυμπιακός. Η οποία όμως δεν παρίσταται. Ενώπιον του πρωτοβάθμιου δικαιοδοτικού οργάνου καταθέσαμε ένσταση σύμφωνα με τους κανονισμούς. Η αντίρρηση μας και πρωτοδίκως είναι ότι δια της συνεκδικάσεως επί του συνόλου της διαδικασίας θεωρούμε ότι η παρέμβαση του Ολυμπιακού ήταν απαράδεκτη. Υποστηρίξαμε ότι η ένσταση έπρεπε να γίνει δεκτή καθώς η απόφαση του διαιτητή δεν είχε έρεισμα σε κανένα κανονισμό του ΚΑΠ. Υπάρχει λεπτομερή επεξεργασία στον ΚΑΠ για τη μη τέλεση ή διακοπή του αγώνα», ανέφερε.

Στη συνέχεια, για την απόφαση μη διεξαγωγής του αγώνα στάθηκε στο γεγονός ότι ο διαιτητής αποφάσισε λανθασμένα τη ματαίωσή του και δεν έλαβε υπόψη την αστυνομία: «Το αν θα τελεστεί η όχι ένας αγώνας καθορίζεται από τη συγκεκριμένη στιγμή που θα παρθεί η απόφαση. Ο διαιτητής είχε την διαβεβαίωση του Αστυνομικού διευθυντή ότι μπορούσε να γίνει ο αγώνας αλλά έκρινε ότι υπήρχε τεταμένη ατμόσφαιρα. Μία ώρα και 20 λεπτά μετά τα απαράδεκτα περιστατικά όλα ήταν ήσυχα στο γήπεδο. Τα όσα συνέβησαν έγιναν μετά την απόφαση του διαιτητή περί μη διεξαγωγής του αγώνα».

inner

Η Αθηνά Μπαλωμένου, που εκπροσώπησε επίσης τον Παναθηναϊκό, ανέφερε: «Ο ΚΑΠ στο άρθρο 21 που αφορά την διακοπή ή μη τέλεση, αναφέρεται σε περιπτώσεις τεχνικού αγωνιστικού χαρακτήρα. Δεν μπορούμε μια πράξη πειθαρχικού να την εντάξουμε στο κατά τα λοιπά μιας διατάξεως που αναφέρεται στη διακοπή του αγώνα. Φυσικά δεν γίνεται να αποφασίζει ο διαιτητής να μην τελέσει τον αγώνα λόγω τεταμένης ατμόσφαιρας. Επιζητούμε την κρίση σας και ζητάμε την διεξαγωγή του αγώνα και να νικήσει όποιος είναι μέσα στο γήπεδο».

Ο κ. Κάρμης συνέχισε κάνοντας λόγο και για άλλα σφάλματα στην απόφαση του πρωτοβάθμιου οργάνου. «Πέρα από την επιλεκτική εφαρμογή των διατάξεων την οποία έχουμε προσβάλει, η απόφαση πέφτει και σε άλλα σφάλματα. Δέχεται ότι ο διαιτητής μπορούσε να λάβει την απόφαση να μην τελεστεί ο αγώνας και για λόγο μη αναφερόμενο στις σχετικές διατάξεις. Μάλιστα ο λόγος είναι υποθετικός και τα συνδέει κακώς με τα επεισόδια τα οποία έλαβαν χώρα μετά την απόφαση. Θεωρούμε ότι βάση της αρχής της αναλογικότητας η επιτροπή σας θα πρέπει να λάβει τη σωστή απόφαση καθώς όπως φαίνεται και από την έκθεση η ΠΑΕ Παναθηναϊκός αλλά και η Αστυνομική διεύθυνση έκαναν ό,τι ήταν δυνατόν για την ασφάλεια του αγώνα. Αν είχε αρχίσει ο αγώνας δεν θα είχαμε τα επεισόδια τα οποία έγιναν».

Η Αθηνά Μπαλωμένου πήρε το λόγο. «Η διάταξη του άρθρου 15 αναφέρει ότι για τις κυρώσεις του άρθρου 6 πρέπει να υπάρχει σημαντικός αριθμός ατόμων. Επίσης ορίζει συγκεκριμένο χρονικό πλαίσιο τα οποία γίνονται εκτεταμένα επεισόδια. Το χρονικό πλαίσιο είναι προ, κατά τη διάρκεια και μετά τον αγώνα. Στη συγκεκριμένη περίπτωση καθώς δεν διεξήχθη ο αγώνας τότε δεν μπορούμε να έχουμε επεισόδια ούτε κατά τη διάρκεια ούτε μετά τον αγώνα. Το «προ του αγώνα» ορίζεται από την άφιξη της ομάδας μέχρι το σφύριγμα της έναρξης του αγώνα. Αν είχαν γίνει επεισόδια πριν τις 20:10, όταν και ανακοινώθηκε η μη τέλεση του αγώνα. Μάλιστα στις εκθέσεις αναφέρεται ξεκάθαρα ότι όλα τα επεισόδια έλαβαν χώρα από τη στιγμή που ανακοινώθηκε η μη διεξαγωγή του αγώνα. Η άσκηση πειθαρχικής δίωξης είναι εσφαλμένη. Η απόφαση πάσχει ως προς τη δικαιολογία της . Υπάρχει έλλειψη στην απόφαση καθώς δεν αναφέρει το πότε έλαβαν χώρα. Είναι ελλιπής η δικαιολογία της απόφασης».

Πρόσθεσε, δε, τις συνέπειες της ποινής για τον Παναθηναϊκό. «Η απόφαση οδηγεί σε μια δυσθεώρητη οικονομική ζημιά στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός το οποίο αγγίζει το 1 εκατομμύριο καθώς οι κυρώσεις της παραγράφου 6 είναι βαρύτατες. Θα ήθελα να επιστήσω την προσοχή σας σε αυτά κυρίως για να εξετάσετε αν αυτά τα περιστατικά υπάγονται στους συγκεκριμένους κανόνες δικαίου. Θα ήθελα εκ μέρους της ΠΑΕ ΠΑΟ να λάβετε υπόψη σας ότι και για την περίπτωση των εκτεταμένων δεν συντρέχουν όλα τα στοιχεία για την υπαγωγή τους στο άρθρο 15 και ειδικά για τις ποινές οι οποίες είναι άκρως εξαντλητικές για μια ομάδα και να μην την καταδικάσουμε ελαφρά τη καρδία».

Η πλευρά του Παναθηναϊκού κάλεσε σαν μάρτυρα τον υπεύθυνο ασφαλείας της ΠΑΕ, Απόστολο Κασκάνη. «Με την αστυνομία έχουμε άριστες σχέσεις και είχαμε πάρει τα απαραίτητα μέτρα ώστε να ελέγξουμε τον κόσμο που θα μπει στο γήπεδο. Μάλιστα η αστυνομία είχε δύο μπλόκα ελέγχου και επειδή υπήρχαν κάποιοι που θέλανε να περάσουν χωρίς εισιτήριο για αυτό και είχαμε κάποια περιστατικά τα οποία όμως δεν ήταν τόσο κοντά στο γήπεδο. Το στυλό φωτοβολίδα είναι εύκολο να περάσει από τους ελέγχους γιατί δεν είναι εύκολο να εντοπιστεί. Το ίδιο ισχύει σε κάποιες περιπτώσεις και για τους πυρσούς. Στους 100 ελέγχους 10 ίσως και παραπάνω μπορεί να περάσουν.
Από τη στιγμή που έπεσαν οι φωτοβολίδες και μετά δεν έγινε απολύτως τίποτα. Μόνο κάποιες αψιμαχίες έγιναν στην θύρα 11 τα οποία όμως είναι ανάξια λόγου. Όλοι είχαν την αίσθηση ότι ο αγώνας θα γίνει κανονικά. Ακόμα και στις θύρες που μας κατηγορούν ότι είχαμε ελλιπής ασφάλεια και ανοίξανε, ο κόσμος όμως δεν έσπασε τα λουκέτα από την ένταση που είχαν ξερίζωσαν την πόρτα. Η ατμόσφαιρα σε σχέση με άλλα ντέρμπι ήταν σχετικά ήρεμη. Μπορώ να πω ότι στο ντέρμπι με την ΑΕΚ υπήρχε μεγαλύτερη ένταση. Κανείς δεν μπορεί να καταλάβει γιατί δεν έγινε ο αγώνας. Ακόμα και ο Διευθυντής της Αστυνομίας είχε εγγυηθεί την διεξαγωγή του
». Ανέφερε και πρόσθεσε αστειευόμενος πως «… αυτό που έκανε ο κ. Παππάς πρέπει να καταδικαστεί σε θάνατο. Η απόφασή του ήταν η αφορμή για να γίνουν τα επεισόδια».

Κλείνοντας, η Αθηνά Μπαλωμένου είπε πως «… η ΠΑΕ τήρησε σε απόλυτο μέτρο τις οδηγίες και τα μέτρα της Αστυνομίας και μάλιστα με πρόταση της ΠΑΕ για διπλό έλεγχο. Τηρήσαμε τα νόμιμα και αναγκαία. Ήδη η ΠΑΕ Παναθηναϊκός με δική της πρωτοβουλία είμαστε σε αναζήτηση να πάρουμε αυτά τα μηχανάκια ανιχνευτών μετάλλου».

Άλλου… Παππά ευαγγέλιο (videos)


Άλλου… Παππά ευαγγέλιο (videos)

Απόλλωνας και Ολυμπιακός έπαιζαν στην Ριζούπολη (1-2), όμως οι απόλυτοι πρωταγωνιστές ήταν ο διαιτητής Παππάς και ο βοηθός Γεωργαράκος με τις αποφάσεις τους. Δύο γκολ ο Φουστέρ, το ένα οφσάιντ.

Πρόκριση για τον Ολυμπιακό στην επόμενη φάση του Κυπέλλου χάρη στη νίκη με σκορ 2-1 απέναντι στον μαχητικότατο Απόλλωνα, όμως την παράσταση στην Ριζούπολη έκλεψε ο διαιτητής Παππάς και ο βοηθός Γεωργαράκος.

Ο ρέφερι του συνδέσμου Αθηνών με τον επόπτη δεν είδαν πέναλτι σε χέρι του Μποτία στο 40’ κι ενώ το σκορ ήταν 0-0, ενώ στο ίδιο ημίχρονο έκοψαν λανθασμένα ως οφσάιντ δύο επιθέσεις της Ελαφράς Ταξιαρχίας. Λίγο πριν το φινάλε του πρώτου 45λεπτου ο Νταβίντ Φουστέρ άνοιξε το σκορ με κεφαλιά (45+1’).

Οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν την κακή εκτίμηση του Καπίνο στο σουτ του Βαλεριάνου (55’) και ισοφάρισαν. Οι «ερυθρόλευκοι» αντιμετώπισαν σοβαρά προβλήματα στην δεξιά πλευρά της άμυνας και είδαν τους γηπεδούχους να δημιουργούν πολλές ευκαιρίες για το προβάδισμα. Το ματς «τελείωσε» στο 85’ όταν ο Φουστέρ πέτυχε και το δεύτερο γκολ της ομάδας του Σίλβα. Το τέρμα του Ισπανού κακώς μέτρησε, αφού βρισκόταν μπροστά απ’ τον τελευταία αμυντικό.

Τα οφσάιντ που δεν ήταν



Το πέναλτι του Μποτία



Φάουλ του Σαλίνο, ο διαιτητής δεν σφυρίζει



Το γκολ οφσάιντ του Φουστέρ για το 1-2



Το ματς:



Καλός ρυθμός, παρά την κάκιστη κατάσταση του αγωνιστικού χώρου, στο ξεκίνημα του παιχνιδιού. Ο Απόλλων έδειξε πως θέλει να παίξει ποδόσφαιρο και δεν θα κλειστεί στο «καβούκι» του, την στιγμή που ο Ολυμπιακός βρήκε στο πρόσωπο του Κολοβού τον κύριο εκφραστή των επιθετικών προσπαθειών του. Παρά την διάθεση που έβγαλαν οι δύο ομάδες, το πρώτο 20λεπτο στην Ριζούπολη πέρασε χωρίς κάποια αξιοσημείωτη φάση.

inner

Σταδιακά η «Ελαφρά Ταξιαρχία» βλέποντας πως δεν απειλείται έγινε πιο επιθετική κι έφερε παίκτες στην περιοχή του Καπίνο, μάλιστα είδε δύο φορές τις προσπάθειές της να γίνει απειλητική να κόβονται –λανθασμένα- ως οφσάιντ. Το «κερασάκι στην τούρτα» ήρθε στο 40’, όταν ο Παππάς και ο βοηθός του δεν είδαν πέναλτι σε χέρι του Μποτία στην περιοχή. Οι «ερυθρόλευκοι» έβγαλαν αντίδραση, κέρδισαν μέτρα στο γήπεδο και με τον εξαιρετικό Τσιμίκα να «σερβίρει» και τον Φουστέρ να εκτελεί άνοιξαν το σκορ με την λήξη του ημιχρόνου (45+1’).

Χωρίς ρυθμό ξεκίνησε το δεύτερο 45λεπτο. Με το γήπεδο να είναι σε ακόμη χειρότερη κατάσταση σε σχέση με το πρώτο σφύριγμα, οι δύο ομάδες έψαξαν τρόπους να «φτιάξουν» παιχνίδι. Από το… πουθενά ο Απόλλωνας απάντησε με τον Βαλεριάνο να κάνει μακρινό σουτ και τον Καπίνο, που δεν εκτίμησε σωστά την φάση, να βλέπει την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα του στο 55ο λεπτό. Οι γηπεδούχοι ξεθάρρεψαν και πίστεψαν πως μπορούν να φτάσουν στη νίκη. Μάλιστα, τους δόθηκαν ευκαιρίες να περάσουν μπροστά στο σκορ, όμως ήταν άστοχοι στην τελική προσπάθεια.

inner

Η ομάδα του Μάρκο Σίλβα κατάφερε να «παγώσει» τον ρυθμό των παικτών του Τεννέ και ανεβάζοντας τις γραμμές της, βρήκε και πάλι την ηρεμία στο παιχνίδι της. Ο Απόλλωνας στην προσπάθειά του να βρει το γκολ της νίκης αλλά και της πρόκρισης έχασε τη συνοχή του. Έτσι, οι ερυθρόλευκοι βρήκαν την ευκαιρία να τελειώσουν το ματς με τον Φουστέρ να γράφει το 2-1 στο 85ο λεπτό. Το γκολ του Ισπανού, βέβαια, δεν έπρεπε να μετρήσει αφού ήταν σε θέση οφσάιντ.

Οι συνθέσεις:



Απόλλωνα Σμύρνης (Μπάμπης Τεννές): Αποστολίδης, Πάνος, Βαλεριάνος (79’ Αρναούτογλου), Γκότοβος, Δεληζήσης, Φατιόν (51’ Παρπέξ), Ψιάνος, Κονέ, Βάντερσον, Φαρινόλα (68’ Λαγός), Τζιώρας

Στον πάγκο: Πασάι, Κύργιας, Καλλέργης, Συμελίδης

Ολυμπιακός (Μάρκο Σίλβα): Καπίνο, Σαλίνο, Μποτία, Σιόβας, Τσιμίκας, Κασάμι, Ζντιέλαρ, Φουστέρ, Πάρντο (69’ Ντουρμάζ), Κολοβός, Φινμπόγκασον (81’ Ιντέγε)

Στον πάγκο: Χουτεσιώτης, Φορτούνης, Βούρος, Σάλιακας, Καμπιάσο

Διαιτητής:
Ανδρέας Παππάς

Γήπεδο: Ριζούπολη
*Πηγή: sport-fm.gr*

Ο... σίφουνας κι ο επαγγελματίας!!


Ο... σίφουνας κι ο επαγγελματίας

Ο Ατρόμητος ήταν σαρωτικός και εξασφάλισε την πρόκρισή του στην επόμενη φάση του Κυπέλλου με το 4-2 κόντρα στην Καλλιθέα, ενώ το ίδιο έκανε και η Βέροια με... επαγγελματισμό, 1-0 την Λαμία.

Οι «μεγάλοι» επιβεβαίωσαν την ανωτερότητά τους και προχωρούν κανονικά στο Κύπελλο. Ο Ατρόμητος «πετούσε» στην επίθεση και με το «χορταστικό» 4-2 επί της Καλλιθέας, εξασφάλισε το εισιτήριο για τους «32» του θεσμού, όπως έκανε και η Βέροια που… χαλαρά επικράτησε 1-0 της αποκλεισμένης Λαμίας και μάλιστα πέρασε ως πρώτη!

Η ομάδα του Ελ Πάσο ήθελε μόνο νίκη για να ελπίζει. Ωστόσο τα γκολ των Κούρου (18’) και Λε Ταλέκ (37’) έγειραν την πλάστιγγα για τα καλά υπέρ των Νεοσμυρνιωτών. Οι γηπεδούχοι πάντως αντέδρασαν και επιχείρησαν να φέρουν τα πάνω-κάτω. Αρχικά ισοφάρισαν με πέναλτι του Αρναρέλλη και στη συνέχεια ισοφάρισαν με τον Μασένα (51’).

Κι εκεί που πλέον χρειάζονταν ένα γκολ για να προκαλέσουν… βόμβα, δέχθηκαν την απόλυτη ψυχρολουσία. Με τη… σέντρα, ο Μπρίτο χρίστηκε σκόρερ, έγραψε το 2-3 και ουσιαστικά «κλείδωσε» την πρόκριση για τον Ατρόμητο, ο οποίος πέτυχε κι άλλο γκολ, με εκτέλεση πέναλτι του Ναπολεόνι στο 68.

Η Βέροια δεν φόρτσαρε απέναντι στην Λαμία. Έκανε τα απολύτως απαραίτητα για να σφραγίσει το εισιτήριο, δεδομένου πως και την ίδια ώρα η Καλλιθέα έχανε. Μόλις στο 6’, ο Μαγέφσκι από κοντά βρήκε δίχτυα κι έδιωξε το άγχος, με την ομάδα της Φθιώτιδας να μένει με τη… γλύκα της συμμετοχής, αλλά και των δύο δοκαριών με τους Καλαϊτζίδη, Νατσιόπουλο που στάθηκαν άτυχοι στις προσπάθειές τους.


Λαμία-Βέροια 0-1
(6’ Μαγιέφσκι)

Καλλιθέα-Ατρόμητος 2-4
(41’ πεν. Αρναρέλλης, 51’ Μασένα – 18’ Κούρος, 37’ Λε Ταλέκ, 52’ Μπρίτο, 68’ πεν. Ναπολεόνι)

Η τελική βαθμολογία (6 αγώνες)

Βέροια 7
Ατρόμητος 7
............................
Καλλιθέα 3
Λαμία 0
*Πηγή: sport-fm.gr*

Ντάνστον: «Δύσκολη η ατμόσφαιρα στο ΣΕΦ»


Ντάνστον: «Δύσκολη η ατμόσφαιρα στο ΣΕΦ»

Ο Μπράιαντ Ντάνστον ξέρει πολύ καλά τι εστί ΣΕΦ και καλεί τους νέους συμπαίκτες του στην Εφές να μείνουν συγκεντρωμένοι στο… καθήκον στον αγώνα της Παρασκευής με τον Ολυμπιακό.

Απέφυγε να μιλήσει για τα συναισθήματά του εν όψει της επιστροφής του στο ΣΕΦ ο Μπράιαντ Ντάνστον κι απλώς επικεντρώθηκε στην ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι φίλοι του Ολυμπιακού συμβουλεύοντας τους συμπαίκτες του στην Εφές να μην επηρεαστούν.

«Είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για μας, το τελευταίο πριν το Top 16. Θα πρέπει να βρούμε ρυθμό και να παίξουμε καλό μπάσκετ. Ξέρουμε πως θα παίξουμε σε μια δύσκολη ατμόσφαιρα και θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι μόνο στο παιχνίδι. Ελπίζουμε να κάνουμε μια καλή εμφάνιση. Από το αποτέλεσμα του αγώνα θα εξαρτηθεί η θέση μας στον όμιλο και για το λόγο αυτό θα κάνουμε το καλύτερο για τη νίκη», ανέφερε ο Αμερικανός σέντερ.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Χάνει Τασουλή ο Πανιώνιος!


Χάνει Τασουλή ο Πανιώνιος

Εκτός δράσης για περίπου 15 μέρες θα μείνει ο άτυχος μπακ του Πανιωνίου, Χρήστος Τασουλής.

Γλίτωσε τα χειρότερα ο Χρήστος Τασουλής του Πανιωνίου. Ο αριστερός μπακ των Νεοσμυρνιωτών τραυματίστηκε στο ματς Κυπέλλου με τον Εργοτέλη, ωστόσο τα νέα προκάλεσαν… ανακούφιση.

Όπως έγινε γνωστό, ο διεθνής άσος υπέστη –τελικώς- διάστρεμμα δεύτερου βαθμού και ουσιαστικά θα μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για περίπου 15 μέρες. Κάτι που σημαίνει πως οι Νεοσμυρνιώτες δεν θα στερηθούν για μεγάλο διάστημα τις υπηρεσίες του, καθώς αρχικά –και προτού διακομιστεί στο νοσοκομείο του Ηρακλείου- υπήρξαν φόβοι για «ζημιά».
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δίπλα στον Κυζερίδη και ο ΠΑΟΚ!


Δίπλα στον Κυζερίδη και ο ΠΑΟΚ

Στο πλευρό του Νίκου Κυζερίδη και οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ, καθώς θα συγκεντρώσουν χρήματα ώστε να ενισχύσουν τον πρώην ποδοσφαιριστή του Άρη που αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας.

Οι παίκτες του ΠΑΟΚ δεν θα μείνουν αμέτοχοι στην προσπάθεια που γίνεται για οικονομική ενίσχυση του Νίκου Κυζερίδη, που αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας και δίνει «μάχη».

Θα μαζέψουν χρήματα και θα τα δώσουν στον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή του Άρη, βάζοντας κι αυτοί το δικό τους λιθαράκι στην κινητοποίηση.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Ίβκοβιτς: «Πρόκληση ο Ολυμπιακός»


Ίβκοβιτς: «Πρόκληση ο Ολυμπιακός»

Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς επιστρέφει ως αντίπαλος στο ΣΕΦ την Παρασκευή και περιμένει ένα μεγάλο ματς ανάμεσα στην Εφές και τον Ολυμπιακό, τον οποίο «αποθέωσε» για την άμυνά του.

Στην άκρη βάζει το συναίσθημα ο Ντούσαν Ίβκοβιτς εν όψει της επιστροφής του στο ΣΕΦ για τον αγώνα της Παρασκευής ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την Αναντολού Εφές.

«Είναι μια μεγάλη πρόκληση για μένα και τους παίκτες μου αυτό το ματς. Θα είναι ένα πολύ ανταγωνιστικό παιχνίδι. Κάναμε μια καλή εμφάνιση απέναντι στη Λαμποράλ Κούτσα. Ο Ολυμπιακός είναι από τις καλύτερες αμυντικές ομάδες της Ευρώπης. Είναι δεύτεροι μεταξύ 24 ομάδων στη συγκεκριμένη κατηγορία. Εμείς θα πρέπει να είμαστε πολύ καλά προετοιμασμένοι και να ελέγξουμε καλά το παιχνίδι. Δεν έχουμε σοβαρά προβλήματα τραυματισμών και περιμένω ένα καλό ματς», τόνισε ο Σέρβος τεχνικός, που έχει οδηγήσει τον Ολυμπιακό δύο φορές στην κορυφή της Ευρώπης.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Επέμβαση για καρκίνο δέρματος ο βοηθός προπονητή στο Μαϊάμι!


Επέμβαση για καρκίνο δέρματος ο βοηθός προπονητή στο Μαϊάμι

Σε επέμβαση για την αντιμετώπιση ενός σπάνιας μορφής καρκίνου του δέρματος υποβλήθηκε ο βοηθός προπονητή του Μαϊάμι, Κιθ Σμαρτ. Θα επιστρέψει άμεσα στους πάγκους.

Σοβαρή περιπέτεια υγείας πέρασε ο Κιθ Σμαρτ. Ο συνεργάτης του Έρικ Σπόελστρα στον πάγκο του Μαϊάμι υποβλήθηκε σε επέμβαση για την αντιμετώπιση ενός σπάνιας μορφής καρκίνου του δέρματος.

Ο 51χρονος προπονητής, που έχει δουλέψει και ως head coach σε αρκετές ομάδες του ΝΒΑ (Καβαλίερς, Γουόριορς και Κινγκς), αναμένεται να επιστρέψει στους πάγκους σε 2-3 εβδομάδες.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Αποχώρησε από το γήπεδο και υποβιβάστηκε η ομάδα!!


Αποχώρησε από το γήπεδο και υποβιβάστηκε η ομάδα!

Πολύ βαριά ήταν η τιμωρία για τη Λίτεξ Λόβτες, οι παίκτες της οποίας αποχώρησαν κατά τη διάρκεια αγώνα με τη Λέφσκι και οι βουλγαρικές αρχές αποφάσισαν τον υποβιβασμό της!

Απίστευτη «καμπάνα» από τις ποδοσφαιρικές αρχές της Βουλγαρίας στην Λίτεξ Λόβετς η οποία υποβιβάζεται κατηγορία.

Αιτία αυτής της σκληρής τιμωρίας ήταν το γεγονός πως μετά από εντολή του προέδρου της ομάδας οι παίκτες της αποχώρησαν λίγο πριν ολοκληρωθεί το πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης με τη Λέφσκι Σόφιας.

Οι άνθρωποι της ομάδας είχαν θεωρήσει πως αδικήθηκαν από τις διαιτητικές αποφάσεις και στέκονται κυρίως στη φάση του 44ου λεπτού όταν ο «άρχοντας» του αγώνα, ο οποίος είχε ήδη αποβάλει έναν παίκτη της Λίτεξ, έδωσε πέναλτι και κόκκινη κάρτα σε ακόμη έναν κι ενώ ο σύλλογος του Λόβετς ήταν μπροστά στο σκορ με 1-0.



Το περιστατικό συνέβη την προηγούμενη Κυριακή και ακολούθησε η πρωτοφανής απόφαση, η οποία πάντως είναι εφέσιμη.
*Πηγή: sport-fm.gr*

O Guardian στην Αθήνα για το ντέρμπι: «Είδαμε τη βία, μας είπαν πως ο Ολυμπιακός έχει προστασία»


O Guardian στην Αθήνα για το ντέρμπι: «Είδαμε τη βία, μας είπαν πως ο Ολυμπιακός έχει προστασία»

Απεσταλμένος του Guardian έζησε το ντέρμπι αιωνίων που δεν έγινε ποτέ και καταγράφει τη ζοφερή πραγματικότητα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Δείτε το βίντεο.

Δημοσιογράφος του Guardian ήρθε στην Αθήνα για να καταγράψει την ατμόσφαιρα του ντέρμπι «αιωνίων» και όχι μόνο δεν είδε ματς, αλλά μετέφερε στην έγκυρη εφημερίδα τις δυσάρεστες εντυπώσεις του και τη ζοφερή κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Στο άρθρο του καυτηριάζει τη βία στα ελληνικά γήπεδα και παρότι τονίζει πως αυτή δεν δικαιολογείται ποτέ, προσθέτει πως διαπιστώνεται άνωθεν προστασία του Ολυμπιακού που εξοργίζει οπαδούς άλλων ομάδων.

Παράλληλα στο κείμενο γίνεται αναφορά στις δικαστικές περιπέτειες του Βαγγέλη Μαρινάκη, το αμφίβολης επιτυχίας σχέδιο λαϊκής συμμετοχής στον Παναθηναϊκό, αλλά και στον υποβιβασμό του χρεωμένου Άρη.



Αναλυτικά το άρθρο:

«Τι είναι το ποδόσφαιρο χωρίς ελπίδα; Είναι ένα άθλημα που μας συγκινεί όλους, άσχετα με το αν υποστηρίζουμε μεγάλη ή μικρή ομάδα. Υπάρχει πάντα η επόμενη εβδομάδα, το επόμενο παιχνίδι, η επόμενη ευκαιρία. Είναι ο λόγος για τον οποίο πολλοί από εμάς ξοδεύουμε την ώρα μας μπροστά στην τηλεόραση και στις ειδήσεις.

Βρεθήκαμε πολύ κοντά στην απάντηση στο αρχικό μας ερώτημα κατά την παραμονή μας στην Ελλάδα. Σε μια γεμάτη «Λεωφόρο», την έδρα του Παναθηναϊκού, ενημερωθήκαμε από την ανακοίνωση στα μεγάφωνα ότι το παιχνίδι ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και στον Ολυμπιακό δεν θα διεξαχθεί, καθώς ο παίκτης των φιλοξενούμενων, Άλφρεντ Φινμπόγκασον, χτυπήθηκε από φωτοβολίδα κατά τη διάρκεια της αναγνωριστικής βόλτας στον αγωνιστικό χώρο.

Η ένταση σχετικά με αυτό το παιχνίδι, το οποίο αναμενόταν με εξαιρετικό ενδιαφέρον όλες τις προηγούμενες ημέρες, ξαφνικά φούντωσε. Οπαδοί από την Θύρα 13 άρχισε να συγκρούονται με τις αστυνομικές δυνάμεις. Κάποιοι οπαδοί έσπασαν τα προστατευτικά κιγκλιδώματα και κινήθηκαν προς τους αστυνομικούς κραδαίνοντας ότι μπορούσαν να βρουν. Η αστυνομία χρησιμοποίησε δακρυγόνα. Χρειάστηκαν περίπου 40 λεπτά για να αποκατασταθεί η τάξη.

Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για τη βία - η στιγμή κατά την οποία ένας πατέρας που καθόταν μπροστά μου οδήγησε εκτός γηπέδου τον 12χρονο γιο του όταν μια φωτοβολίδα πέρασε ξυστά από το κεφάλι του παιδιού θα μείνει χαραγμένη στο μυαλό μου - αλλά υπήρχε μια αίσθηση ότι απλά οι οπαδοί δεν άντεχαν άλλο. Όπου κι αν πήγαμε εκείνο το Σαββατοκύριακο, με όποιον κι αν μιλήσαμε, υπήρχαν άνθρωποι που απλά εξέφραζαν την απελπισία τους για αυτό. Ο Ολυμπιακός, είπαν, έχει άνωθεν προστασία.

Ο ιδιοκτήτης του πρωταθλητή, Ευάγγελος Μαρινάκης, είναι αυτή την περίοδο (και πάλι) υπό έρευνα για σκάνδαλο με στημένους αγώνες, έχοντας ήδη «καθαρίσει» ήδη μία φορά για μια υπόθεση που έχει τις ρίζες του πίσω στο 2011.

Ο Ολυμπιακός έχει κατακτήσει 17 από τα τελευταία 19 πρωταθλήματα. Δύσκολα θα δει κάποιος την κατάσταση να αλλάζει, με την ομάδα να βελτιώνει τη θέση της κάθε χρόνο χάρη στα χρήματα που μπαίνουν στα ταμεία της από το Τσάμπιονς Λιγκ. Παραμένει ερώτημα κατά πόσο το μοντέλο με τη στήριξη των οπαδών που προωθεί ο Παναθηναϊκός μπορεί να γεφυρώσει το χάσμα, ειδικά σε μια χώρα στην οποία οι άνθρωποι αντιμετωπίζουν καθημερινά προβλήματα επιβίωσης, τα οποία είναι πολύ πιο σημαντικά από το να βάλουν χρήματα στο ποδόσφαιρο. Στον Βορρά της χώρας, ο Άρης έχει αρχίσει να κινείται μακριά από αυτό.

Υπάρχουν ενδείξεις αλλαγής. Ο εκπρόσωπος του ΠΣΑΠ (σύνδεσμος των ποδοσφαιριστών), Σταμάτης Συρίγος, μας εξήγησε πως οι ποδοσφαιριστές είναι περισσότερο προστατευμένοι σε σχέση με το παρελθόν, κάτι που είναι σημαντικό βήμα, με τις οφειλές των ομάδων να παραμένει μεγάλο πρόβλημα. Αυτό που πρέπει να συμβεί στη συνέχεια θα πρέπει να περιλαμβάνει και τους οπαδούς, διότι η ελπίδα είναι σημαντική
».
*Πηγή: sport-fm.gr*

«Γι’ αυτό κάρφωσα στο καλάθι της ομάδας μου» (video)


«Γι’ αυτό κάρφωσα στο καλάθι της ομάδας μου» (video)

Ο Γκάρλον Γκριν προσπάθησε να εξηγήσει την… ανεξήγητη ενέργειά του να καρφώσει στο καλάθι της ομάδας του. Όμως μάλλον δεν έπεισε κανέναν.

Η εξήγηση του Γκάρλον Γκριν για το λόγο που κάρφωσε στο καλάθι της ομάδας του, στον αγώνα της Τούμπινγκεν με την Μπράουνσβαϊγκ, ήταν τουλάχιστον αστεία.

Ο Αμερικανός άσος ρωτήθηκε τι ακριβώς σκεφτόταν εκείνη την ώρα και δεν έπεισε κανέναν με την απάντησή του. «Χάναμε με δύο πόντους 0,4’’ πριν το τέλος και άκουγα από τον πάγκο των αντιπάλων να φωνάζουν να αστοχήσει ο παίκτης τους στη δεύτερη βολή. Εγώ πήγα να διώξω την μπάλα για να έχουμε λίγο χρόνο να κάνουμε κάτι, αλλά μου γύρισε μπούμερανγκ η προσπάθειά μου», τόνισε.

Όσο για το αν τον ενοχλεί που η φάση αυτή θα παιχτεί στην εκπομπή με τις μπασκετικές γκάφες που παρουσιάζει ο Σακίλ Ο’ Νιλ, ο αδερφός του Τζέραλντ Γκριν του Μαϊάμι απάντησε: «Δεν έχω πρόβλημα».





*Πηγή: sport-fm.gr*

Πάρε Ζιλμπέρτο, Καραγκούνη επειδή αυτοί ξέρουν…!


Πάρε Ζιλμπέρτο, Καραγκούνη επειδή αυτοί ξέρουν…

Ο Νικόλας Ακτύπης γράφει γιατί ο Παναθηναϊκός οφείλει όχι απλά να εξετάσει, αλλά να ντύσει άμεσα ξανά στα πράσινα τους Ζιλμπέρτο και Καραγκούνη εφόσον το θέμα δεν κολλάει στο οικονομικό.

Χωρίς πολλές εισαγωγές ας μπούμε στην ουσία του θέματος που έχει προβάλει ο Τύπος και αφορά το ενδεχόμενο οι Γιώργος Καραγκούνης και Ζιλμπέρτο να επιστρέψουν στον Παναθηναϊκό. Σύμφωνα με το Goal αυτή είναι μια σκέψη του Γιάννη Αλαφούζου η οποία και εξετάζεται.

Με τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στην ομάδα από την αρχή της σεζόν είναι λογικό ο πρόεδρος του συλλόγου να έχει θέσει άλλες προτεραιότητες και να έχει ιεραρχήσει με διαφορετικό τρόπο τις άμεσες ανάγκες του «τριφυλλιού».

Ίσως -κι εφόσον δεν τίθεται ζήτημα οικονομικών απαιτήσεων ή απροθυμίας των δύο παλιών άσων- θα έπρεπε αυτή η ιδέα να είναι από τις πρώτες που θα υλοποιηθούν.

Το φετινό πισωγύρισμα είναι σίγουρα πικρό και επίπονο για όλους εκείνους που έχουν ακόμη την τρέλα και την ψυχή να ασχολούνται με την ομάδα, αλλά δεν έχει φέρει τους «πράσινους» σε φάση όπου το restart αποτελεί αναγκαιότητα. Για να χρησιμοποιήσουμε έναν άλλο όρο δανεισμένο από την τεχνολογία των υπολογιστών, ας πούμε ότι απαιτείται ένα restore point, μια επαναφορά στην προ διετίας κατάσταση. Σ’ εκείνη την περίοδο που το «τριφύλλι» έβγαζε υγεία μέσα κι έξω από το γήπεδο και αυτό έμοιαζε αρκετό για να αποζημιώσει τους οπαδούς του και να δημιουργήσει ελπίδα.

Μια ρεαλιστική αποτίμηση της κατάστασης στο «πράσινο» στρατόπεδο θα ξεκινούσε από τη διαπίστωση πως ο Παναθηναϊκός για πολλούς και διάφορους λόγους έχει σταματήσει να είναι ελκυστικός προορισμός για παίκτες μεγάλης αξίας. Δύσκολα κάποιος θα αποφάσιζε να κάνει στάση καριέρας στη Λεωφόρο και να αγωνιστεί σε μια ομάδα που ίσως δεν διαθέτει ούτε το μπάτζετ ούτε το απαραίτητο status για να τους δελεάσει.

Και για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι, δεν θα μπορούσε να ντύσει στα πράσινα έναν εν ενεργεία αρχηγό της εθνικής Βραζιλίας, όπως ήταν ο «Αόρατος Τοίχος», ούτε ένα τεράστιο ταλέντο που να εξελιχθεί σε πραγματικό τοτέμ του ελληνικού ποδοσφαίρου σαν τον «Τυπάρα». Αυτούς τους δύο, λοιπόν, σκέφτεται να προσεγγίσει ώστε να πλαισιώσουν την προσπάθεια…

Θα πρέπει γρήγορα η σκέψη να μετατραπεί σε πράξη. Εάν δεν μιλάμε για θέμα οικονομικών απαιτήσεων ή απροθυμίας, τουλάχιστον… Ακόμη κι αν δεν υπάρχει συγκεκριμένη θέση και ρόλος για να καλύψουν αυτοί οι δύο, στην ανάγκη ας δημιουργηθούν τέτοιοι κομμένοι και ραμμένοι στα δικά τους μέτρα. Τόσο αναγκαίοι είναι… Ειδικά για την περίπτωση «Κάρα» θα δινόταν μια ιστορική ευκαιρία να αμβλυνθούν κάπως οι εντυπώσεις για εκείνη την επανένωση που δεν έγινε ποτέ...

Δεν παίζει ρόλο μόνο το γεγονός πως μιλάμε για προσωπικότητες που απολαμβάνουν το γενικότερο σεβασμό με την πορεία τους όλα τα χρόνια της καριέρας τους. Ας αφήσουμε κατά μέρος και τις εμπειρίες που κουβαλούν, την αναγνωρισιμότητά τους διεθνώς ή ότι μιλάμε για ανθρώπους με απίστευτο πάθος για το ποδόσφαιρο. Υπάρχουν και δύο παράγοντες, ακόμη, που έχουν σημασία μεγαλύτερη από εκείνη που αντιλαμβάνεται κάποιος σε πρώτη ανάγνωση.

Πρόκειται για ζωντανά κομμάτια της ιστορίας του Παναθηναϊκού. Η ιδιότητά τους δεν εξαντλείται ή περιορίζεται από το γενικότερο όρο «παλαίμαχοι» που συνήθως στην Ελλάδα αντιμετωπίζονται ως γραφικές… αναγκαιότητες.

Υπάρχει η ζώσα μνήμη στο μυαλό των παιδιών στην κερκίδα που τους έχει συνδέσει με την τελευταία πραγματικά μεγάλη (και στα μέτρα που της αξίζει) ομάδα του «τριφυλλιού». Αυτό δεν είναι μια λεπτομέρεια, αλλά στοιχείο με ειδικό βάρος στο άθλημα και επακόλουθα μας οδηγεί και στο δεύτερο χαρακτηριστικό γνώρισμά τους που μπορεί να κάνει τη διαφορά. Έχουν παίξει μπάλα στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο, γνωρίζουν την πίεση που δημιουργεί ο πρωταθλητισμός κι έχουν πανηγυρίσει τίτλους. Κάτι που στο τωρινό ρόστερ αποτελεί -από ανάγκη- είδος προς εξαφάνιση και κάνει την ενεργοποίηση των Ζιλμπέρτο και Καραγκούνη σίγουρα όχι προσθήκες που θα αλλάξουν από τη μια μέρα στην άλλη την αγωνιστική ταυτότητα της ομάδας, αλλά οπωσδήποτε μια πολύ καλή αρχή προς αυτήν την κατεύθυνση.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Σοκ για Ρόμα!! (video)


Σοκ για Ρόμα! (video)

«Στραπάτσο» για τη Ρόμα στο Κύπελλο! Στο Ολίμπικο, η ομάδα του Μανωλά (δεν αγωνίστηκε) έχασε στα πέναλτι (4-2) από την Σπέτσια και έμεινε εκτός προημιτελικών. Βαρύ κλίμα για Γκαρσιά.

Νοκ-άουτ στο… νοκ-άουτ η Ρόμα! Οι Ρωμαίοι δέχθηκαν ηχηρή σφαλιάρα, καθώς έμειναν εκτός συνέχειας στο ιταλικό Κύπελλο.

Με αρκετές αλλαγές, αλλά όχι και… δεύτερα, η ομάδα του Γκαρσιά (ο Μανωλάς έμεινε εκτός, ο Τοροσίδης είναι τραυματίας) δεν κατάφερε να κάμψει την αντίσταση της μαχητικής Σπέτσια, μένοντας στο 0-0 τόσο στην κανονική διάρκεια, όσο και στην παράταση.

Μοιραία το παιχνίδι στο Ολίμπικο οδηγήθηκε στα πέναλτι, εκεί όπου Πιάνιτς και Τζέκο αστόχησαν, ενώ οι φιλοξενούμενοι μέτρησαν 4/4 και πανηγύρισαν μεγάλη πρόκριση στην οκτάδα του θεσμού, όπου θα αντιμετωπίσουν την έκπληξη της διοργάνωσης, Αλεσάντρια (έχει αποκλείσει δύο ομάδες της Serie A).

Αυτός ο ντροπιαστικός αποκλεισμός μάλλον θα αποτελέσει το κύκνειο άσμα του Ρούντι Γκαρσιά στον πάγκο της Ρόμα. Εδώ και καιρό υπάρχει βαρύ κλίμα για τον Γάλλο κόουτς και το έβδομο ματς χωρίς νίκη, λογικά θα φέρει το... αντίο.




*Πηγή: sport-fm.gr*

«Άκρως συμφέρουσα η συμφωνία Παναθηναϊκού-Nova»


«Άκρως συμφέρουσα η συμφωνία Παναθηναϊκού-Nova»

Πολύ θετική για τα οικονομικά δεδομένα της εποχής χαρακτήρισε τη συμφωνία του Παναθηναϊκού με τη Nova ο υπεύθυνος επικοινωνίας ΠΑΕ,Σταμάτης Γαρρής. Πώς απάντησε στα αρνητικά σχόλια οπαδών για το deal.

Η είδηση της συμφωνίας του Παναθηναϊκού με τη Nova για δύο επιπλέον χρόνια σχολιάστηκε αρνητικά από πολλούς οπαδούς της ομάδας, που θεωρούν πως το συνδρομητικό κανάλι δεν έχει επιτελέσει το ρόλο που θα έπρεπε για ένα καλύτερο ποδόσφαιρο.

Ο υπεύθυνος επικοινωνίας ΠΑΕ, Σταμάτης Γαρρής, μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 για το deal χαρακτηρίζοντάς το πολύ συμφέρον για τους «πράσινους», ενώ πρόσθεσε πως δεν συσχετίζεται με το ζήτημα που προέκυψε με τα επεισόδια στο ντέρμπι και τις ρήτρες βίας.

Αναλυτικά, ο Σταμάτης Γαρρής μίλησε στους Βασίλη Παπαθεοδώρου και Άρη Ασβεστά για:

-τη συμφωνία με τη Nova: «Μου κάνει λίγο εντύπωση ότι αντιμετωπίζεται γενικότερα αρνητικά η συμφωνία, υπό την έννοια ότι δεν σκέφτεται κανείς πως ο Παναθηναϊκός με τη στάση που κράτησε έφτασε σε μια συμφωνία που είναι άκρως συμφέρουσα για τον ίδιο. Δεν έχει να κάνει με την τιμωρία και τη ρήτρα της Nova, αλλά καθαρά για τη συμφωνία που για τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο και τα δεδομένα που υπάρχουν στη χώρα κρίνεται συμφέρουσα. Υπό αυτό το πρίσμα ο Παναθηναϊκός δεν αισθάνεται πως έχει την ανάγκη να απολογηθεί, αλλά θεωρεί πως έχει κάνει μια συμφωνία άκρως θετική για τα εμπορικά και οικονομικά του συμφέροντα. Άλλωστε δεν υπάρχουν πολλές εναλλακτικές στην αγορά. Αν επέλεγε άλλο δρόμο ο Παναθηναϊκός θα ήταν σχεδόν απομονωμένος. Είναι μια υπόθεση που κρατά πολλούς μήνες και απλώς έφτασε σήμερα η υπογραφή της συμφωνίας, που είχε δρομολογηθεί τις τελευταίες εβδομάδες. Δεν σχετίζεται με τα επεισόδια και ρήτρες βίας. Η Nova ήταν σε δύσκολη θέση και την έφερε σε ακόμη δυσκολότερη η στάση του Παναθηναϊκού. Η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ το ίδιο κάνουν και θεωρώ πως σύντομα θα κάνουν κάτι αντίστοιχο με τον Παναθηναϊκό».

-τα οικονομικά δεδομένα της συμφωνίας: «Δεν είμαι εξουσιοδοτημένος για να σας πω αριθμούς. Δεν θυμάμαι τα τελευταία χρόνια μια ΠΑΕ να έχει κάνει γνωστά τόσα οικονομικά στοιχεία. Ο κ. Αλαφούζος δεν θέλει να αυτοπροβάλλεται, είναι χαμηλού προφίλ και δεν θέλει να προβάλει όσα έχει κάνει και συνεχίσει να κάνει για τον Παναθηναϊκό. Αν βγει τώρα από το διοικητικό κάδρο της ΠΑΕ, τα πράγματα θα είναι πάρα πολύ δύσκολα. Μακάρι να βρεθούν κάποιοι Παναθηναϊκοί να βοηθήσουν. Αν έφευγε τώρα, δεν ξέρω πού θα βρισκόταν η ομάδα και τι θα είχε να αντιμετωπίσει από τον κόσμο της».

-τις επαφές με τον Λάζαρο Λάμπρου για την ανανέωση του συμβολαίου του: «Είναι μια διαδικασία που έχει αρχίσει εδώ και μερικές εβδομάδες, με τον ποδοσφαιριστή και τον μάνατζέρ του. Σύντομα θα έχετε νέα της. Γίνονται διαπραγματεύσεις, κυρίως οικονομικού περιεχομένου αλλά όχι μόνο. Είναι ένα παιδί που έχει πολλά να δείξει και μένει να το κάνει, αλλά και να αποδείξει πως ο Παναθηναϊκός είναι μια μεγάλη πόρτα για το μέλλον του».
*Πηγή: sport-fm.gr*

Τα αποτελέσματα της… εμβόλιμης Γ’ Εθνικής!!


Τα αποτελέσματα της… εμβόλιμης Γ’ Εθνικής

Συνεχίζουν αγκαζέ στην κορυφή του δεύτερου ομίλου της Γ' Εθνικής Αιγινιακός και ΑΕ Καραϊσκάκης, καθώς νίκησαν και στην 16η αγωνιστική (εμβόλιμη). Διατηρεί την απόσταση από Άρη ο Νέστος.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:


1ος όμιλος
Κοζάνη-Απόλλων Κρύας Βρύσης 1-3
Απόλλων Καλαμαριάς-FC Σερρών 3-0
Δόξα Δράμας-Άρης (17:30)
Νέστος Χρυσούπολης-Εθνικός Αλεξανδρούπουλης 3-0
Θύελλα Φιλώτα-Καβάλα 0-1
ΑΠΕ Λαγκαδα-Εορδαϊκός 3-1
Βυζάντιο Κοκκινοχώματος-Ηρακλής Αμπελοκήπων 3-1
Καμπανιακός-Εθνικός Αγιονερίου 3-1
Ρεπό: Έβρος Σουφλίου

2ος όμιλος
Ρήγας Φεραίος-Φαρκαδόνα 0-1
Δωτιέας Αγιάς-ΑΕ Καραϊσκάκης 0-2
ΠΑΣ Αχέρων Καναλακίου-Αχιλλέας Νεοκαισάρειας 0-1
Πιερικός-Εθνικός Φιλιππιάδας 0-0
Νίκη Βόλου-Πύδνα Κίτρους 2-0
Αιγινιακός-Οπούντιος Μαρτίνου 4-0
Φωκικός-Οικονόμος Τσαριτσάνης 1-1
Τύρναβος-Πύρασος Νέας Αγχίαλου 1-1
Ρεπό: Θεσπρωτός
*Πηγή: sport-fm.gr*

Κίνηση αισιοδοξίας στην Παναχαϊκή;


Κίνηση αισιοδοξίας στην Παναχαϊκή;

Με το ζόρι συμπληρώνει 11άδα, αλλά τουλάχιστον η Παναχαϊκή ελπίζει να βγει απ’ το αδιέξοδο. Η πρώτη κίνηση ήταν να οριστεί το ματς με τον Απόλλωνα Σμύρνης, αλλά και να κατέβει κανονικά(;) στο Κύπελλο.

Δραματική παραμένει η κατάσταση στην Παναχαϊκή, όπως φάνηκε και από τα λεγόμενα του Δημήτρη Σπανού στον ΣΠΟΡ FM 94,6.

Χθες η Football League ανέβαλε το ματς των Πατρινών με τον Απόλλωνα Σμύρνης, λόγω οφειλών. Σήμερα το παιχνίδι ορίστηκε εκ νέου, καθώς οι οφειλές τακτοποιήθηκαν, ωστόσο ουδείς ξέρει αν αυτό αρκεί…

Η ανακοίνωση: «Ο αγώνας της 13ης αγωνιστικής ημέρας του Πρωταθλήματος FOOTBALL LEAGUE O.Π.Α.Π. 2015-2016, μεταξύ των ΠΑΕ ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ – ΠΑΕ ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ, θα διεξαχθεί τη Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2015 στο ΠΑΜΠΕΛΟΠΟΝΗΣΙΑΚΟ ΣΤΑΔΙΟ με ώρα έναρξης την 15:00».

Διότι η ομάδα έχει μείνει με 10-13 παίκτες(!), εκ των οποίων δύο τερματοφύλακες και όλοι ένας προς έναν φεύγουν. Μένει να φανεί λοιπόν πώς (και… αν, καθώς ακόμα ούτε αυτό είναι βέβαιο) οι κοκκινόμαυροι θα κατέβουν στο γήπεδο.

Παράλληλα, η ΠΑΕ ανακοίνωσε τα εισιτήρια για το ματς Κυπέλλου της Πέμπτης (17/12) με τον Λεβαδειακό, κάτι που εξίσου δείχνει πως… κάτι κινείται, αλλά με την οικονομική κατάσταση να μην βελτιώνεται, το ρόστερ να βγάζει με το ζόρι 11άδα, τίποτα δεν μπορεί να θεωρηθεί σίγουρο.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Γιασικεβίτσιους: «Παραμένει ομάδα του Διαμαντίδη ο Παναθηναϊκός»


Γιασικεβίτσιους: «Παραμένει ομάδα του Διαμαντίδη ο Παναθηναϊκός»

Το στίγμα του Διαμαντίδη παραμένει ξεκάθαρο στον Παναθηναϊκό, σύμφωνα με τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, που θεωρεί πως ο περιορισμός του είναι κλειδί για τη Ζαλγκίρις στον αγώνα της Πέμπτης.

Μπορεί να διανύει την τελευταία σεζόν της καριέρας του, αλλά σύμφωνα με τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους ο Παναθηναϊκός παραμένει ομάδα του Δημήτρη Διαμαντίδη. Ο «Σάρας» θεωρεί πως η Ζαλγκίρις, στην οποία έχει θέση βοηθού προπονητή, θα πρέπει να περιορίσει τη δράση του αρχηγού του «τριφυλλιού» για να πάρει τη νίκη την Πέμπτη στο Κάουνας.

«Ο Παναθηναϊκός έχει έναν νέο προπονητή και πολλά νέα πρόσωπα. Για μένα, όμως, παραμένει λίγο ή πολύ η ομάδα του Δημήτρη Διαμαντίδη. Όταν μπαίνουν άλλοι στο παιχνίδι υπάρχουν μερικά "νεκρά" διαστήματα, όμως είναι δυνατή ομάδα. Θα είναι σημαντικό αν καταφέρουμε να βγάλουμε από το παιχνίδι της τον Διαμαντίδη. Φυσικά, πρέπει να κοιτάξουμε και σε άλλους παίκτες. Όπως για παράδειγμα τον Μίροσλαβ Ραντούλιτσα, τον Νικ Καλάθη ή τον Τζέιμς Γκιστ, που φέρνει ενέργεια στην ομάδα. Ο Παναθηναϊκός είναι μια καλή ομάδα, όμως η Ζαλγκίρις δεν είναι πολύ κατώτερή του», τόνισε ο Γιασικεβίτσιους.

«Η νίκη μας στη Βαρκελώνη ήταν μια έκπληξη για πολλούς. Είχαμε μερικά προβλήματα κατά τη διάρκεια του προηγούμενου μήνα. Έτσι κι αλλιώς, το να παίζεις στο σπίτι της Μπαρτσελόνα είναι πάντα δύσκολο. Έχουμε αποδείξει όμως ότι είμαστε ομάδα με μεγάλες δυνατότητες. Θα προσπαθήσουμε να πάρουμε μία ακόμα νίκη», πρόσθεσε.

Φεύγει από την Μπάγερν ο Γκουαρντιόλα!!


Φεύγει από την Μπάγερν ο Γκουαρντιόλα!

Σύμφωνα με Bild και Marca, ο Πεπ Γκουαρντιόλα ενημέρωσε τη διοίκηση της Μπάγερν για την απόφασή του να αποχωρήσει από τον πάγκο στο τέλος της σεζόν. Προς… Μάντσεστερ ο Καταλανός τεχνικός.

Όλα δείχνουν πως ο Πεπ Γκουαρντιόλα διανύει τον τελευταίο του χρόνο στον πάγκο της Μπάγερν. Η Marca αναφέρει πως ο Καταλανός τεχνικός θα ανακοινώσει την επόμενη εβδομάδα την απόφασή του να φύγει στο τέλος της σεζόν, ενώ η Bild προσθέτει πως έχει ήδη ενημερώσει σχετικά τη διοίκηση των Βαυαρών σχετικά και παρότι δεν παρουσιάζεται το ίδιο βέβαια, εκτιμά πως ο Γκουαρντιόλα θα ανακοινώσει το «αντίο».

Ο 44χρονος προπονητής έχει πρόταση ανανέωσης για 20 εκατ. ευρώ ετησίως, ωστόσο φέρεται να θεωρεί πως ο κύκλος του στην ομάδα έκλεισε, ενώ ταυτόχρονα υπάρχουν φήμες πως υπάρχει διαφορά φιλοσοφίας σε ορισμένα ζητήματα με τους «σκληρούς» διοικούντες την Μπάγερν.

Όσο για το μέλλον του; Η Μάντσεστερ Σίτι φέρεται να είναι ο επικρατέστερος προορισμός του, ωστόσο δεν αποκλείεται στη διεκδίκησή του να μπει και η συμπολίτισσα Γιουνάιτεντ, καθώς πληθαίνουν οι φήμες πως ο Λουίς Φαν Χάαλ δεν θα μακροημερεύσει στον πάγκο της.
*Πηγή: sport-fm.gr*