Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015

Άλλου… Παππά ευαγγέλιο (videos)


Άλλου… Παππά ευαγγέλιο (videos)

Απόλλωνας και Ολυμπιακός έπαιζαν στην Ριζούπολη (1-2), όμως οι απόλυτοι πρωταγωνιστές ήταν ο διαιτητής Παππάς και ο βοηθός Γεωργαράκος με τις αποφάσεις τους. Δύο γκολ ο Φουστέρ, το ένα οφσάιντ.

Πρόκριση για τον Ολυμπιακό στην επόμενη φάση του Κυπέλλου χάρη στη νίκη με σκορ 2-1 απέναντι στον μαχητικότατο Απόλλωνα, όμως την παράσταση στην Ριζούπολη έκλεψε ο διαιτητής Παππάς και ο βοηθός Γεωργαράκος.

Ο ρέφερι του συνδέσμου Αθηνών με τον επόπτη δεν είδαν πέναλτι σε χέρι του Μποτία στο 40’ κι ενώ το σκορ ήταν 0-0, ενώ στο ίδιο ημίχρονο έκοψαν λανθασμένα ως οφσάιντ δύο επιθέσεις της Ελαφράς Ταξιαρχίας. Λίγο πριν το φινάλε του πρώτου 45λεπτου ο Νταβίντ Φουστέρ άνοιξε το σκορ με κεφαλιά (45+1’).

Οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν την κακή εκτίμηση του Καπίνο στο σουτ του Βαλεριάνου (55’) και ισοφάρισαν. Οι «ερυθρόλευκοι» αντιμετώπισαν σοβαρά προβλήματα στην δεξιά πλευρά της άμυνας και είδαν τους γηπεδούχους να δημιουργούν πολλές ευκαιρίες για το προβάδισμα. Το ματς «τελείωσε» στο 85’ όταν ο Φουστέρ πέτυχε και το δεύτερο γκολ της ομάδας του Σίλβα. Το τέρμα του Ισπανού κακώς μέτρησε, αφού βρισκόταν μπροστά απ’ τον τελευταία αμυντικό.

Τα οφσάιντ που δεν ήταν



Το πέναλτι του Μποτία



Φάουλ του Σαλίνο, ο διαιτητής δεν σφυρίζει



Το γκολ οφσάιντ του Φουστέρ για το 1-2



Το ματς:



Καλός ρυθμός, παρά την κάκιστη κατάσταση του αγωνιστικού χώρου, στο ξεκίνημα του παιχνιδιού. Ο Απόλλων έδειξε πως θέλει να παίξει ποδόσφαιρο και δεν θα κλειστεί στο «καβούκι» του, την στιγμή που ο Ολυμπιακός βρήκε στο πρόσωπο του Κολοβού τον κύριο εκφραστή των επιθετικών προσπαθειών του. Παρά την διάθεση που έβγαλαν οι δύο ομάδες, το πρώτο 20λεπτο στην Ριζούπολη πέρασε χωρίς κάποια αξιοσημείωτη φάση.

inner

Σταδιακά η «Ελαφρά Ταξιαρχία» βλέποντας πως δεν απειλείται έγινε πιο επιθετική κι έφερε παίκτες στην περιοχή του Καπίνο, μάλιστα είδε δύο φορές τις προσπάθειές της να γίνει απειλητική να κόβονται –λανθασμένα- ως οφσάιντ. Το «κερασάκι στην τούρτα» ήρθε στο 40’, όταν ο Παππάς και ο βοηθός του δεν είδαν πέναλτι σε χέρι του Μποτία στην περιοχή. Οι «ερυθρόλευκοι» έβγαλαν αντίδραση, κέρδισαν μέτρα στο γήπεδο και με τον εξαιρετικό Τσιμίκα να «σερβίρει» και τον Φουστέρ να εκτελεί άνοιξαν το σκορ με την λήξη του ημιχρόνου (45+1’).

Χωρίς ρυθμό ξεκίνησε το δεύτερο 45λεπτο. Με το γήπεδο να είναι σε ακόμη χειρότερη κατάσταση σε σχέση με το πρώτο σφύριγμα, οι δύο ομάδες έψαξαν τρόπους να «φτιάξουν» παιχνίδι. Από το… πουθενά ο Απόλλωνας απάντησε με τον Βαλεριάνο να κάνει μακρινό σουτ και τον Καπίνο, που δεν εκτίμησε σωστά την φάση, να βλέπει την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα του στο 55ο λεπτό. Οι γηπεδούχοι ξεθάρρεψαν και πίστεψαν πως μπορούν να φτάσουν στη νίκη. Μάλιστα, τους δόθηκαν ευκαιρίες να περάσουν μπροστά στο σκορ, όμως ήταν άστοχοι στην τελική προσπάθεια.

inner

Η ομάδα του Μάρκο Σίλβα κατάφερε να «παγώσει» τον ρυθμό των παικτών του Τεννέ και ανεβάζοντας τις γραμμές της, βρήκε και πάλι την ηρεμία στο παιχνίδι της. Ο Απόλλωνας στην προσπάθειά του να βρει το γκολ της νίκης αλλά και της πρόκρισης έχασε τη συνοχή του. Έτσι, οι ερυθρόλευκοι βρήκαν την ευκαιρία να τελειώσουν το ματς με τον Φουστέρ να γράφει το 2-1 στο 85ο λεπτό. Το γκολ του Ισπανού, βέβαια, δεν έπρεπε να μετρήσει αφού ήταν σε θέση οφσάιντ.

Οι συνθέσεις:



Απόλλωνα Σμύρνης (Μπάμπης Τεννές): Αποστολίδης, Πάνος, Βαλεριάνος (79’ Αρναούτογλου), Γκότοβος, Δεληζήσης, Φατιόν (51’ Παρπέξ), Ψιάνος, Κονέ, Βάντερσον, Φαρινόλα (68’ Λαγός), Τζιώρας

Στον πάγκο: Πασάι, Κύργιας, Καλλέργης, Συμελίδης

Ολυμπιακός (Μάρκο Σίλβα): Καπίνο, Σαλίνο, Μποτία, Σιόβας, Τσιμίκας, Κασάμι, Ζντιέλαρ, Φουστέρ, Πάρντο (69’ Ντουρμάζ), Κολοβός, Φινμπόγκασον (81’ Ιντέγε)

Στον πάγκο: Χουτεσιώτης, Φορτούνης, Βούρος, Σάλιακας, Καμπιάσο

Διαιτητής:
Ανδρέας Παππάς

Γήπεδο: Ριζούπολη
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: