Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015

Τέλος εποχής και καριέρας για Μίκολι!!


Τέλος εποχής και καριέρας για Μίκολι

Πήρε τη μεγάλη απόφαση ο Φαμπρίτσιο Μίκολι και είπε «αντίο» στα γήπεδα μετά από μια καριέρα που κράτησε 20 χρόνια.

Σε ηλικία 36 ετών ο Φαμπρίτσιο αποφάσισε να αποχωρήσει από τα γήπεδα. Τελευταίος σταθμός της καριέρας του βραχύσωμου ποδοσφαιριστή που αγωνιζόταν κυρίως ως δεύτερος επιθετικός ή επιθετικός μέσος ήταν η Μπιρκιρκαρά της Μάλτας.

Ο Μίκολι υπήρξε 10 φορές διεθνής με την εθνική Ιταλίας, ενώ πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της ποδοσφαιρικής του ζωής στην Παλέρμο για το λογαριασμό της οποίας σημείωσε 74 γκολ σε 165 συμμετοχές στη Serie A (αριθμός ρεκόρ για την ομάδα).

Ξεκίνησε την καριέρα του από τα τμήματα υποδομής της Μίλαν και έκανε επαγγελματικό ντεμπούτο στην Καζαράνο και συνέχισε στις μικρές κατηγορίες παίζοντας με τη φανέλα της Τερνάνα. Το ντεμπούτο του στα… σαλόνια έγινε με την Περούτζια κι εκείνη η χρονιά του χάρισε τη μεταγραφή του στη Γιουβέντους. Ακολούθησε η Μπενφίκα και μετά την Παλέρμο, οι Λέτσε και Μπιρκιρκαρά.

Οι μόνοι τίτλοι που πανηγύρισε ήταν δύο Σούπερ Καπ σε Ιταλία και Πορτογαλία, ενώ είναι βέβαιο πως δεν έκανε την καριέρα που θα μπορούσε με βάση τις δυνατότητές του, όπως μαρτυρά και το παρακάτω βίντεο από την εποχή που είχε χαρακτηριστεί «βασιλιάς του Παλέρμο».





*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: