Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013

«Θα κάνουμε αυτό που χρειάζεται»

Προερχόμενος από τη νίκη επί του Πανιώνιου, ο Άρης θέλει θετικό αποτέλεσμα και με τον ΟΦΗ προκειμένου να αρχίσει να ξεφεύγει από τις τελευταίες θέσεις.

«Θα κάνουμε αυτό που χρειάζεται»
Μιλώντας παραμονή του παιχνιδιού, ο τεχνικός του Άρη, Λούκας Αλκαράθ τόνισε πως οι παίκτες του θα κάνουν αυτό που χρειάζεται για να έρθει το επιθυμητό αποτέλεσμα απέναντι στον ΟΦΗ (12/1, «Γεντί Κουλέ»), για την 17η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας.

Η γραπτή δήλωση του Αλκαράθ στο arisfc.gr:

«Σίγουρα, όταν προέρχεσαι από νίκη, το ηθικό των ποδοσφαιριστών είναι ανεβασμένο και η ψυχολογία της ομάδας διαφορετική. Από εκεί και μετά, όμως, ανεξαρτήτως του αποτελέσματος, ο τρόπος της δουλειάς μέσα στην εβδομάδα δεν αλλάζει και οι παίκτες δείχνουν την ίδια διάθεση στις προπονήσεις.

Μπροστά μας έχουμε άλλο ένα δύσκολο παιχνίδι με τον Ο.Φ.Η., το οποίο αν καταφέρουμε να το κερδίσουμε θα βρεθούμε ακόμη πιο κοντά στο στόχο μας.

Γνωρίζουμε τον αντίπαλο. Είναι μια ομάδα, που παρουσιάζεται δυνατή στην έδρα της, όπως άλλωστε οι περισσότερες στο ελληνικό πρωτάθλημα και παλεύει όλα τα παιχνίδια. Εμείς από την πλευρά μας θα πρέπει να κάνουμε αυτό που χρειάζεται μέσα στο γήπεδο με τον καλύτερο τρόπο για να πετύχουμε αυτό που θέλουμε».

Μόνο ο Μάντζιος εκτός!

Μόνο ο Βαγγέλης Μάντζιος, του οποίου η μπλε κάρτα δεν ήρθε, δεν ταξίδεψε στη Θεσσαλονίκη για την αναμέτρηση του Ατρόμητου με τον ΠΑΟΚ.

Μόνο ο Μάντζιος εκτός
Χωρίς τον Βαγγέλη Μάντζιο ταξίδεψε στην Θεσσαλονίκη ο Ατρόμητος για να αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ για την 17η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας. Ο Νίκος Αναστόπουλος δεν έχει άλλο πρόβλημα να αντιμετωπίσει.

Μάλιστα, ο «Αναστό» μπορεί να υπολογίζει και στον Εντουάρντο Μπρίτο, ο οποίος εξέτισε την ποινή του και είναι έτοιμος να αγωνιστεί. Δεν αποκλείεται να ξεκινήσει και βασικός, στο 4-3-3 που λογικά θα παρατάξει ο πρώην τεχνικός του ΟΦΗ.

Την αποτελούν οι παρακάτω 20 ποδοσφαιριστές: Ιτάνζ, Ράντμαν, Σκόνδρας, Γιαννούλης, Φυτανίδης, Ταυλαρίδης, Λαζαρίδης, Μπάλλας, Καλλέργης, Καραγκούνης, Καραμάνος, Κούτσι, Δημούτσος, Γκαρσία, Ιγκλέσιας, Μπρίτο, Επστάιν, Φάμπιο, Σουμπίνιο, Νάστος.



πηγή: sport-fm.gr
 

«Θέλουμε την νίκη πάση θυσία»

Έτοιμοι να κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους, προκειμένου να πάρουν την νίκη κόντρα στον Άρη είναι οι παίκτες του ΟΦΗ, όπως τόνισε σε δηλώσεις του ο τεχνικός των Κρητικών, Γιάννης Πετράκης.

«Θέλουμε την νίκη πάση θυσία»
Τη νίκη πάση θυσία θέλει ο ΟΦΗ απέναντι στον Άρη, όπως υπογράμμισε σε δηλώσεις του στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου ο τεχνικός των Κρητικών, Γιάννης Πετράκης.

Μάλιστα, ο 53χρονος προπονητής ανέφερε πως ο ΟΦΗ είναι μεγάλη ομάδα, όμως αυτό θα πρέπει να το δείχνει σε κάθε αγώνα του.

«Αντιμετωπίζουμε μια ομάδα με ιστορία αλλά και εμείς είμαστε μεγάλη ομάδα και από την στιγμή που παίζουμε στην έδρα μας έχουμε, με κάθε αντίπαλο, τον πρώτο λόγο για τη νίκη. Θέλουμε πάση θυσία τους τρεις βαθμούς και με την βοήθεια των φιλάθλων μας που πάντα υποστηρίζουν με θέρμη την ομάδα αλλά και με την προσπάθεια των παικτών, είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρουμε. Είναι ένα παιχνίδι πολύ σημαντικό και όλοι ξέρουμε την σπουδαιότητα της αναμέτρησης και πρέπει να έχουμε την νοοτροπία και τα χαρακτηριστικά που θέλουμε να έχουμε σαν ομάδα για να φτάσουμε στον στόχο μας. Είμαστε μεγάλη ομάδα και θα πρέπει να το δείχνουμε σε κάθε παιχνίδι», είπε στην επίσημη ιστοσελίδα του ΟΦΗ ο 53χρονος τεχνικός.

Το «κάρφωσε» ο Κονέ!! (video)

Είναι το Σάββατο των Ελλήνων του εξωτερικού! Μετά τον Γιώργο Καραγκούνη, ήταν η σειρά του Παναγιώτη Κονέ να πετύχει ένα εξίσου πολύ όμορφο γκολ για λογαριασμό της Μπολόνια.

Το «κάρφωσε» ο Κονέ! (video)
Κάτι έχει η μέρα!

Οι «λεγεωνάριοι» μας το έχουν πάρει προσωπικά το θέμα. Αφού ο Γιώργος Καραγκούνης έκανε την αρχή στο 1-1 της Φούλαμ με την Γουίγκαν, ήρθε ο Παναγιώτης Κόνε να πετύχει ακόμα ένα γκολ τη φετινή σεζόν με τη φανέλα της Μπολόνια, ανοίγοντας το σκορ στο 13’ κόντρα στην Κιέβο.

Και όχι ότι κι ότι γκολ. Δυνατή κεφαλιά μέσα στην περιοχή και έστειλε τη μπάλα να αναπαυθεί με δύναμη στα δίχτυα του πρώην «δικού μας», Σορεντίνο!





πηγή: sport-fm.gr
 

Σκόραρε ξανά ο Καραγκούνης!

Φαίνεται πως ήταν να μην πάρει μπρος ο Καραγκούνης! Ο πρώην μέσος του Παναθηναϊκού σκόραρε ξανά για λογαριασμό της Φούλαμ κόντρα στη Γουΐγκαν.

Σκόραρε ξανά ο Καραγκούνης
Λίγες μέρες μετά το τέρμα που σημείωσε ο Καραγκούνης στο παιχνίδι Κυπέλλου απέναντι στην Μπλάκπουλ, γκολ που δίνει το δικαίωμα στην ομάδα του να διεκδικήσει σε επαναληπτικό την πρόκρισή της στην επόμενη φάση, ο «Τυπάρας» χτύπησε ξανά.

Στο ματς της 22ης αγωνιστικής της Premier League κόντρα στη Γουΐγκαν ο «Κάρα» ξεκίνησε βασικός και σκόραρε ξανά με σουτ έξω από την περιοχή στο 22ο λεπτό του αγώνα.

Μάλιστα, αυτό το γκολ ήταν το 600ό που σημειώνεται φέτος στα γήπεδα της κορυφαίας κατηγορίας του αγγλικού πρωταθλήματος, δεν έφτασε όμως για να δώσει τη νίκη στη Φούλαμ αφού το τελικό σκορ της αναμέτρησης ήταν το 1-1.





πηγή: sport-fm.gr
 

Ευχαριστημένοι στο τέλος!

Ισόπαλο χωρίς τέρματα (0-0) έληξε το ματς ΚΠΡ-Τότεναμ με το οποίο άνοιξε η αυλαία της 22ης αγωνιστικής στην Premier League.

Ευχαριστημένοι στο τέλος
Άνθρωπος που να ξέρει την Τότεναμ καλύτερα από τον Χάρι Ρέντναπ δεν υπάρχει στο Νησί και ο προπονητής της ΚΠΡ είχε τον τρόπο να σταματήσει την πρώην του ομάδα. Το 0-0 στο «Loftus Road» αφήνει ικανοποιημένους τους Ρέιντζερς με βάση την εικόνα του ματς και αφήνει τους «spurs» στην τρίτη θέση και να ελπίζουν σε στραβοπάτημα της Τσέλσι για να παραμείνουν εκεί.

Η Τότεναμ ήταν καλύτερη σε όλη τη διάρκεια του ματς και είχε αρκετές ευκαιρίες να περάσει με διπλό από το δυτικό Λονδίνο και να πλησιάσει τη δεύτερη Μάντσεστερ Σίτι στους τρεις βαθμούς.

Ο Χάρι Ρέντναπ έστησε έτσι την ΚΠΡ ώστε να περιορίσει στο ελάχιστο τα τρεξίματα της πρώην ομάδας του και με την πολύτιμη βοήθεια του Ζούλιο Σέζαρ, οι Ρέιντζερς πήραν έναν πολύτιμο βαθμό στην μάχη για την παραμονή.

Η Τότεναμ παρέμεινε στην τρίτη θέση και περιμένει το αποτέλεσμα της Τσέλσι κόντρα στην Στόουκ, ενώ η ΚΠΡ βρίσκεται στην προτελευταία θέση.


Με ιδανικό τρόπο άρχισε το ματς, τουλάχιστον για τους θεατές, αφού οι δύο ομάδες είχαν τρεις κλασσικές ευκαιρίες, με το σουτ του Ντεφό να σταματά στο δοκάρι και οι προσπάθειες των Αντεμπαγιόρ και Μπέιλ πάνω στον Σέζαρ. Με την πάροδο του χρόνου, οι φιλοξενούμενοι επέβαλαν το ρυθμό τους και έκλειναν στα καρέ της την ΚΠΡ, με τους παίκτες του Ρέντναπ να προσπαθούν να χτυπήσουν στις αντεπιθέσεις. Η Τότεναμ συνέχισε να έχει τον πρώτο λόγο, χωρίς τις μεγάλες φάσεις, όπως στα πρώτα λεπτά. Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν το ίδιο δυναμικά και στο δεύτερο μέρος, με τις εκτελέσεις φαόυλ των Ντεφό και Μπέιλ να μη βρίσκουν στόχο και τον Σέζαρ να δηλώνει και πάλι «παρών» όταν χρειάζεται.

Ο Αντρέ Βίλας-Μπόας δεν είχε εναλλακτικό πλάνο σε περίπτωση που …στράβωνε το ματς κι έτσι η Τότεναμ έχασε έδαφος στην προσπάθεια να πλησιάσει τους πρωτοπόρους. Στα αξιοσημείωτα της αναμέτρησης το γεγονός πως ο Χάρι Ρέντναπ δεν έκανε την παραμικρή αλλαγή!


πηγή: sport-fm.gr
 

Νέο έτος… νέος Άρης!

Τη δεύτερή του νίκη στο 2013 πέτυχε ο Άρης, επικρατώντας εκτός έδρας της Καβάλας με 85-77.

Νέο έτος… νέος Άρης
Η αγωνιστική του εικόνα λίγο πριν φύγει το 2012 δεν ήταν η ιδανική. Ο Άρης ωστόσο φαίνεται πως επέστρεψε με το νέο έτος ανανεωμένος και βελτιωμένος πετυχαίνοντας τη δεύτερή του νίκη, σε ισάριθμες αγωνιστικές.

Οι «κίτρινοι» αν και δυσκολεύτηκαν επικράτησαν στο κλειστό της Καλαμίτσας της Καβάλας με 85-77 σε παιχνίδι για την 12η αγωνιστική της Α1 μπάσκετ των ανδρών.

Με τη νίκη τους αυτή έφτασαν τις πέντε στο πρωτάθλημα και βρέθηκαν στην πρώτη οκτάδα του βαθμολογικού πίνακα.

Ο Πελεκάνος ήταν ο κορυφαίος των νικητών, ενώ ακόμα τέσσερις παίκτες των φιλοξενούμενων είχαν διψήφιο αριθμό πόντων.

Το ματς

Ο Άρης μπήκε δυνατά στο κλειστό της Καλαμίτσας και βρέθηκε στο +6 (1-7) με τους γηπεδούχους να περνούν αμέσως στην αντεπίθεση και με επιμέρους 10-3 να παίρνουν προβάδισμα (11-10). Τα εξαιρετικά ποσοστά των «κίτρινων» όμως δεν τους επέτρεψαν να χαρούν πολύ καθώς όχι μόνο ξαναπήραν κεφάλι στο σκορ αλλά έφτασαν τη διαφορά στο +12 (16-28). Μείωσε με τρίποντο στο τέλος του δεκαλέπτου ο Μίτροβιτς (19-28).

Η Καβάλα πίεσε στο δεύτερη περίοδο και παρότι αρχικά οι παίκτες του Βαγγέλη Αγγέλου έδειχνα να μην χάνουν τον έλεγχο (26-36), κατάφερε τελικά να ροκανίσει τη διαφορά και λίγο πριν το ημίχρονο να ισοφαρίσει με τρίποντο του Ατσάρα σε 44-44. Απάντησε ο Πάσαλιτς αμέσως για τον Άρη, οδηγώντας την ομάδα του στα αποδυτήρια με σκορ 44-47.

Μάχη πόντο-πόντο έδωσαν οι δύο ομάδες στο τρίτο δεκάλεπτο με πότε τους μεν και πότε τους δε να προηγούνται και τελικά τους φιλοξενούμενους να παίρνουν στο τέλος ισχνό προβάδισμα δύο πόντων (62-64). Υπνωτισμένη έμοιαζε η Καβάλα που δυσκολευόταν να βρει τον δρόμο για το καλάθι στο τελευταίο δεκάλεπτο. Όχι όμως και οι «κίτρινοι» οι οποίοι εκμεταλλευόμενοι τη δυστοκία των αντιπάλων τους ξαναβρέθηκαν στο +11 (66-77). Εκεί κάπου ανέλαβε δράση ο Γκαγκαλούδης ο οποίος ήταν πρωταγωνιστής στο επιμέρους 9-2 της ομάδας του (75-79). Όμως οι δύο χαμένες βολές του Καλαμπάκα που ακολούθησαν και το χαμένο τρίποντο του έμπειρου γκαρντ δεν επέτρεψαν στην Καβάλα να κάνει την ανατροπή, με τους φιλοξενούμενους να φεύγουν νικητές με 85-77.

Τα δεκάλεπτα: 19-28, 44-47, 62-64, 77-85

Καβάλα (Κορωνιός): Πάνος 11, Αράπης, Καλαμπάκας 10 (2), Μανωλόπουλος, Στεφανίδης 10, Γκράντι 6 (1), Βελισσαρίου, Μίτροβιτς 6 (2), Γκαγκαλούδης 11 (1), Κρστέφσκι, Κόλεμαν 11 (7 ριμπάουντ), Ατσάρα 12 (2)

Άρης (Αγγέλου): Πάσαλιτς 10 (3), Χαντ 15 (1), Πελεκάνος 19 (1), Βεζένκοφ 2, Τσιάρας 4, Ασημακόπουλος 9 (1), Χαρίσης 12 (9 ριμπάουντ), Μποχωρίδης, Σαρικόπουλος 4, Μούρτος, Βεργίνης 10 (1), Τσακαλέρης



πηγή: sport-fm.gr