Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013

Χωρίς μυαλό και βοήθειες!

Ο Γιώργος Μαζιάς γράφει στο sport-fm.gr για την ήττα του Ολυμπιακού από την Μπαρτσελόνα.
Χωρίς μυαλό και βοήθειες
Δεν το είχε το ματς αυτό ο Ολυμπιακός. Ο Ναβάρο ήταν εκτός αγώνα, τρίποντα οι Καταλανοί δεν έβαζαν, αλλά οι Πειραιώτες ήταν πάντα ένα κλικ πίσω τους. Κακή άμυνα στο πικ εν ρολ, καμία βοήθεια στον Σπανούλη, ελάχιστη αλληλοκάλυψη και η ήττα ήρθε φυσιολογικά.

Σε κανένα σημείο του αγώνα ο πρωταθλητής Ευρώπης δεν έδωσε την εντύπωση ότι μπορεί να το χτυπήσει τη νίκη. Δύσκολη έδρα το «Παλάου», μεγάλη ομάδα η Μπάρτσα, αλλά ο Ολυμπιακός δεν είναι σε φόρμα. Δεν έχασε τίποτα. Ηταν όμως ευκαιρία και μάλιστα μεγάλη με την αστοχία από τη περιφέρεια των γηπεδούχων συν την απουσία του Ναβάρο. Η ομάδα του Πειραιά όμως έμπαζε. Ετρωγε εύκολα καλάθια και δεν είχε κανένα που να μπορεί να τραβήξει το σκορ και να ξεσηκώσει τους υπόλοιπους. Ο Σπανούλης μπλοκαρίστηκε από οβερ πλεϊ των «μπλαουγράνα» και κανένα σύστημα δεν βγήκε ώστε να βρεθεί άλλη λύση.

Πιο δυνατοί οι γηπεδούχοι σε άμυνα και επίθεση. Κυρίως είχαν το μυαλό και τον Γιασεκιβίτσους να τους καθοδηγεί. Ο Ολυμπιακός έχασε φυσιολογικά. Πήγε να παίξει γρήγορα και εκεί η Μπάρτσα δεν παίζεται. Λάθος οργάνωση από τον Λο και καμία κίνηση από τους άλλους. Σε ύψος μέσα στη ρακέτα η ομάδα του Μπαρτζώκα υστερούσε. Εχασε πάθος, αυτοπεποίθηση και συγκέντρωση στο παιχνίδι της. Δεν μπορούσε να ακολουθήσει πραγματικά.

Η άμυνα δεν έτρωγε σίδερα και η επίθεση έβαζε με πόνο κάθε καλάθι. Υψηλότατο το επίπεδο, μεγάλο το παιχνίδι, αλλά κακά τα ψέμματα η Μπαρτσελόνα ήταν πιο έτοιμη. Δεν τα περίμενε όλα από ένα παίκτη και δεν έπαθε σοκ από το νοκ άουτ του Ναβάρο. Δεν έκανε επιθέσεις γιαλαντζί, αλλά είχε διαβάσει το κενό του Ολυμπιακού στην άμυνα. Όπως η Κάχα Λαμποράλ σκότωσε στο πικ εν ρολ τους «κόκκινους». Πικ εν ρολ ή απλό πικ κι αντίο. Όχι μακρινά σουτ, αλλά οργανωμένη κίνηση.

Ο Ολυμπιακός όταν πήγε στο σετ παιχνίδι το πάλεψε κάπως, αλλά δεν έπειθε κανέναν ότι μπορούσε. Ολοι μοιάζουν ντεφορμέ τον τελευταίο καιρό. Τα πράγματα γίνονται δύσκολα. Όχι επειδή έχασε τα δυο ματς στην Ισπανία. Αυτό μέσα στο πρόγραμμα είναι. Το πρόβλημα είναι ότι έχει χάσει ενέργεια και μυαλό στο παιχνίδι του. Αν δεν ανακτήσει άμεσα το πράγμα θα στραβώσει άσχημα. Το ΣΕΦ δεν μπορεί να αποτελεί τη μόνη εγγύηση επιτυχίας. Αν εκεί χαθεί ένα ματς τότε η πρόκριση θα πετάξει. Όλα όμως εξαρτώνται από τον Ολυμπιακό. Αν βρει γρήγορα τον εαυτό του τότε δεν θα έχει πρόβλημα. Οσο είναι μια ταχύτητα κάτω σε σχέση με την πρώτη φάση και τους αντιπάλους του τότε ζορίζει η κατάσταση…


πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: