Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013

«Να βοηθήσω όσο μπορώ»

Να συνεχίσει να δουλεύει σκληρά για να βελτιωθεί αλλά και να μπορέσει να βοηθήσει περισσότερο τον ΠΑΟΚ θέλει ο Κλάους Αθανασιάδης σε συνέντευξή του στην Ελευθεροτυπία.

«Να βοηθήσω όσο μπορώ»
Να βελτιωθεί για να μπορέσει να βοηθήσει περισσότερο τον ΠΑΟΚ… Αυτός είναι ο στόχος του Κλάους Αθανασιάδη όπως ανέφερε στη συνέντευξή του στην Ελευθεροτυπία.

«Εμείς φέτος θέλουμε να "κλειδώσουμε" τη δεύτερη θέση, να βγούμε στους προκριματικούς του Τσάμπιονς Λιγκ και από αυτή τη βάση να προχωρήσουμε στα επόμενα χρόνια με ισχυρά "θεμέλια" για το πρωτάθλημα», προσθέτει.

Αναλυτικά η συνέντευξή του Κλάους Αθανασιάδη στην "Ελευθεροτυπία":

- Πέρασες πολλά για να φτάσεις βασικός στον ΠΑΟΚ. Είναι, πιστεύεις, μια ανταμοιβή των προσπαθειών σου;
"Εγώ το μόνο που θέλω να κάνω είναι να συνεχίσω να δουλεύω σκληρά και να βοηθάω την ομάδα μου, δεν μπορώ να πω αν πέτυχα κάτι. Είμαι χαρούμενος που παίζω στον ΠΑΟΚ, που έκανα αυτά που έκανα, όμως πιστεύω ότι έχω πολύ δρόμο μπροστά μου και θέλω να βοηθήσω την ομάδα, όπως μπορώ, να πετύχει τους στόχους της".

- Ο ΠΑΟΚ είναι σε πολύ καλή θέση στο πρωτάθλημα, ποια είναι η δική σου άποψη;
"Νομίζω ότι έχουμε κάποια σημαντικά παιχνίδια μπροστά μας, που αν καταφέρουμε και είμαστε αυτοί που πρέπει και πάρουμε τις νίκες που χρειάζεται, θα είμαστε σε καλό σημείο. Η ομάδα έχει δυνατότητες, το έχει δείξει, πιστεύω, και με τη βοήθεια του κόσμου μας μπορούμε να τα καταφέρουμε να του δώσουμε χαρά".

- Αυτή η χαρά λέγεται Τσάμπιοvς Λιγκ και πρωτάθλημα; Και ενισχύεται με την παρουσία του Ιβάν Σαββίδη;
"Ο κόσμος του ΠΑΟΚ αξίζει το πρωτάθλημα, όπως και η προσπάθεια που κάνει ήδη ο κ. Σαββίδης και είναι στο πλευρό μας με ουσιαστικό τρόπο. Εμείς φέτος θέλουμε να "κλειδώσουμε" τη δεύτερη θέση, να βγούμε στους προκριματικούς του Τσάμπιονς Λιγκ και από αυτή τη βάση να προχωρήσουμε στα επόμενα χρόνια με ισχυρά "θεμέλια" για το πρωτάθλημα. Είναι πολύ σημαντική η παρουσία του κ. Σαββίδη στην ομάδα, μας βοηθά πολύ η σταθερότητα που υπάρχει σε όλα τα επίπεδα, είναι κάτι που πιστεύω ότι φαίνεται ήδη. Οι παροχές στους παίκτες, στην καθημερινότητά τους, η βοήθεια του σε διάφορα θέματα είναι στοιχεία που κάνουν τη δουλειά μας πιο εύκολη και τον ευχαριστούμε γι« αυτό".

- Ποιος είναι ο προσωπικός σου στόχος για τη φετινή χρονιά;
"Είναι δεδομένο ότι θέλω να βοηθήσω την ομάδα με όποιον τρόπο μπορώ μέσα στο γήπεδο. Αν καταφέρω να πετύχω περισσότερα από πέρσι θα είμαι ευχαριστημένος, αλλά ακόμη και να μην το πετύχω, θα είμαι πολύ χαρούμενος αν ο ΠΑΟΚ πετύχει το στόχο του".

- Αν και νεαρός, είσαι ίνδαλμα για πολλά νέα παιδιά που παίζουν ποδόσφαιρο. Τι έχεις να τους συμβουλέψεις;
"Να ακούν τους μεγαλύτερούς τους, και όσοι παίζουν ποδόσφαιρο να ακούν τους προπονητές τους και να είναι πολύ πειθαρχημένοι. Να δουλεύουν σκληρά και να δέχονται αυτά που λένε οι μεγαλύτεροι".

- Εσύ πέρασες αρκετά για να φτάσεις εδώ που είσαι τώρα. θεωρείς τον εαυτό σου πρότυπο;
"Σίγουρα... όχι (γελώντας). Δεν μπορώ να ξέρω πώς με βλέπουν τα παιδιά, οι πιο νέοι, ή ακόμη και μεγαλύτεροι, εγώ προσπαθώ να παίξω καλό ποδόσφαιρο. Νιώθω, βέβαια, την αγάπη του κόσμου, και είναι πολύ ευχάριστο συναίσθημα για κάθε ποδοσφαιριστή. Δούλεψα και δουλεύω πάνω σε αυτό που αγαπώ και ελπίζω ο καθένας να έχει την ευκαιρία να το κάνει".

- Σε μια δύσκολη εποχή για τη χώρα, τα νέα παιδιά "ξεφεύγουν" με το ποδόσφαιρο, με τον αθλητισμό. Άρα είσαι κι εσύ "πομπός" ενός τέτοιου μηνύματος...
"Η χώρα περνάει δύσκολες στιγμές και σίγουρα γι» αυτό δεν φταίνε τα νέα παιδιά, δεν φταίει κανείς απλός πολίτης, αλλά κάποιοι που κοίταξαν το συμφέρον τους ή κάποιοι που επιβουλεύονται την Ελλάδα. Εκείνο που αξίζει να προσέξουμε είναι ότι έχουμε, ως χώρα, πολλές δυνατότητες, έχουμε μέλλον αρκεί να εμπιστευθούμε τον εαυτό μας, ία νέα παιδιά, την προοπτική, που έρχεται όμως μέσα απ τη σκληρή δουλειά. Όπως στο ποδόσφαιρο".

- Με τέτοια παρουσία μέχρι στιγμής στην Ελλάδα δεν σκέφτεσαι όμως να φύγεις στο εξωτερικό, όπως κάνουν πολλοί συνομήλικοι σου, για ένα καλύτερο μέλλον;
"Όλοι θέλουν το καλύτερο, αλλά εγώ είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι εδώ που είμαι, που είμαι στον ΠΑΟΚ. Δεν έχω κάποιον λόγο να σκέφτομαι να φύγω στο εξωτερικό, δεν σου κρύβω ότι θα μου άρεσε πολύ να κρεμάσω τα παπούτσια μου στην ομάδα μου, στον ΠΑΟΚ. Μαζί με πολλά πρωταθλήματα, αν γίνεται".

- Θα συνεχίσεις να "τουιτάρεις";
"Φυσικά. Είναι ένας τρόπος να επικοινωνώ με τους φίλους μου και με τον κόσμο".

Δεν υπάρχουν σχόλια: