Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013

Είσαι καλύτερη; Απόδειξέ το!!

Ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, διπλωματικά έκανε λόγο για τους δύο μεγαλύτερους αγγλικούς συλλόγους, αλλά ξέρει πως σε αυτά τα ντέρμπι, όλοι καταθέτουν τις αποδείξεις τους.

Είσαι καλύτερη; Απόδειξέ το!
Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ φιλοξενεί στο «Ολντ Τράφορντ» τη Λίβερπουλ και η 22η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ παίρνει φωτιά! Οι πρωτοπόροι του βαθμολογικού πίνακα που πορεύονται ολοταχώς προς την κατάκτηση του τίτλου, υποδέχονται τους «κόκκινους» που καταβάλλουν προσπάθεια για είσοδο στην πρώτη τετράδα.

Βάσει… αριθμών, όπως έδειξε μελέτη βρετανικού Μέσου, η Λίβερπουλ είναι η καλύτερη ομάδα της Αγγλίας. Βέβαια, πήρε το τελευταίο της πρωτάθλημα το 1990. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει καταφέρει, όχι μόνο να τη φτάσει, αλλά και να την ξεπεράσει στους τίτλους, πράγμα που την έχει κάνει – για πολλούς – την κορυφαία ομάδα της χώρας. Όπως και να ‘χει, οι δυο τους έχουν ακόμα μια πολύ μεγάλη ευκαιρία για καταθέσουν τις αποδείξεις τους, το μεσημέρι της Κυριακής.

Φυσικά, μέσα σε όλα υπάρχει και το βαθμολογικό κίνητρο. Για τους «κόκκινους διαβόλους» αυτό είναι η διατήρηση αλλά και η πιθανή αύξηση της διαφοράς των εφτά βαθμών από τη δεύτερη, Μάντσεστερ Σίτι, ενώ για τους «κόκκινους», στόχος είναι να κλείσει η «ψαλίδα» από την πρώτη τετράδα.

Το «Θέατρο των Ονείρων» δεν είναι το μοναδικό που θα έχει μια μεγαλειώδη παράσταση σε αυτή την αγωνιστική του κορυφαίου πρωταθλήματος. Στο Λονδίνο και το «Έμιρεϊτς», συγκρούονται οι Άρσεναλ και Μάντσεστερ Σίτι! Με τους «πολίτες» να έχουν χάσει πολύτιμο έδαφος στην κούρσα για την υπεράσπιση του τίτλου, είναι λογικό ο Ρομπέρτο Μαντσίνι να προετοιμάζει πάντα την ομάδα του για τη νίκη.

Η Άρσεναλ, μπορεί να ταλαιπωρείται από γκρίνια οπαδών, «πυρά» προς τον Αρσέν Βενγκέρ και πολλές φορές να αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα, αλλά στα μεγάλα παιχνίδια έχει τον τρόπο. Έξω από την πεντάδα, αυτή τη στιγμή, οι «κανονιέρηδες» δεν υπολογίζουν από… πρωταθλητές και ουραγούς και πάντα θα ψάχνουν τους βαθμούς.

Τα δύο μεγάλα ντέρμπι είναι αυτά που μονοπωλούν το ενδιαφέρον της 22ης «στροφής» της Πρέμιερ Λιγκ, όμως υπάρχουν και άλλα παιχνίδια. Το αγωνιστικό διήμερο ανοίγει το μεσημέρι του Σαββάτου με την κόντρα ανάμεσα στην ΚΠΡ και την Τότεναμ. Με την καθημερινότητα του Τζιμπρίλ Σισέ πλέον να έχει και αρκετό πράσινο χρώμα, οι τελευταίοι και… καταϊδρωμένοι της βαθμολογίας, Ρέιντζερς, χρειάζονται… πολλά θαύματα για να μείνουν στην κατηγορία. Αντίθετα, η ομάδα του Αντρέ Βίλας – Μπόας που δείχνει να «ρολάρει», τέτοια ματς ξέρει πώς να τα παίρνει.

Στο «Μπριτάνια», απέναντι στη Στόουκ δοκιμάζεται η Τσέλσι μετά την ήττα – σοκ (2-0) από τη Σουόνσι στο «Στάμφορντ Μπριτζ» για το Capital One Cup.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 22ης αγωνιστικής της Πρέμιερ Λιγκ:

Σάββατο 12/1 (17:00)

ΚΠΡ – Τότεναμ (14:45)
Άστον Βίλα – Σαουθάμπτον
Έβερτον – Σουόνσι
Φούλαμ – Γουίγκαν
Νόριτς – Νιούκαστλ
Ρέντινγκ – Γουέστ Μπρομ
Στόουκ – Τσέλσι
Σάντερλαντ – Γουέστ Χαμ

Κυριακή 13/1

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Λίβερπουλ (15:30)
Άρσεναλ – Μάντσεστερ Σίτι (18:00)


πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: