Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013

10 εκατ. για Μήτρογλου!!

Ο Μιχάλης Τσόχος γράφει στο backstage για το μεταγραφικό ενδιαφέρον για τον Μήτρογλου και τις απαντήσεις των στελεχών του Ολυμπιακού στις φημολογούμενες προτάσεις.
Οι δύο τελευταίοι μνηστήρες που έχουν εμφανιστεί στον διεθνή Τύπο για τον Κώστα Μήτρογλου είναι η Σέλτικ και η Φούλαμ. Και οι δύο βρετανικές ομάδες οι οποίες όπως είναι φυσιολογικό είδαν τον διεθνή επιθετικό στα δύο φετινά ματς του Τσάμπιονς Λιγκ με την Αρσεναλ. Και στα δύο ο Μήτρογλου πέτυχε δύο υπέροχα τέρματα και έκανε εξαιρετικές εμφανίσεις μπαίνοντας για τα καλά στα μπλοκάκια των σκάουτερ και των προπονητών στην Αγγλία και την Σκωτία.
Και είναι λογικό, όλο αυτό που συμβαίνει. Θυμάμαι ότι εκείνες τις ημέρες είχα γράψει ένα κομμάτι εδώ στο gazzetta.gr στο οποίο κατέληγα, ότι είναι βέβαιο ότι κάποια Νόριτς ή κάποια ΚΠΡ, αν όχι τον Ιανουάριο, το ερχόμενο καλοκαίρι θα χτυπήσει την πόρτα του Ολυμπιακού με μία μεγάλη οικονομική πρόταση.
Τέτοια, επίσημη φαίνεται πώς ακόμη δεν έχει έρθει στην ΠΑΕ, αλλά θα έρθει είναι βέβαιο.
Τι λένε όμως στον Ολυμπιακό για τον ενδεχόμενο να δώσουν τον Μήτρογλου με 3-3,5 εκατ. ευρώ τώρα;
Η απάντηση είναι κοφτή: “Αποκλείεται”. Δεν το συζητούν το ενδεχόμενο στον Ολυμπιακό γιατί πιστεύουν ότι η αξία του είναι μεγαλύτερη. “Ο Μήτρογλου αν φύγει ποτέ, θα φέρει περισσότερα χρήματα από τον Μιραλάς” είναι η ατάκα που ακολουθεί και μάλιστα τονίζουν ότι δεν το λένε για να δείξουν ότι δεν τον παραχωρούν, αλλά γιατί πιστεύουν ότι τον επόμενο χρόνο για τον Μήτρογλου μπορεί να έρθει πρόταση ύψους 8-10 εκατ. ευρώ.
Και μάλιστα έχουν και επιχειρήματα για αυτήν την εκτίμηση. “Οσο έπαιζε στον Ατρόμητο εμφανίζονταν να τον θέλουν γερμανικές ομάδες που θα μας έδιναν 1,5 εκατ. ευρώ. Μέσα σε έξι μήνες σε εμάς και με 10 καλές εμφανίσεις, η τιμή έχει φτάσει τα 3,5 και το ενδιαφέρον είναι από Αγγλία. Αν αυτό το παιδί συνεχίσει να δουλεύει έτσι, παίξει με τον Ολυμπιακό ένα ακόμη Τσάμπιονς Λιγκ και κάνει και ορισμένα ματς με την Εθνική ή ακόμη καλύτερα πάει στο Μουντιάλ της Βραζιλίας, η τιμή θα απογειωθεί...”
Μπορεί να ακούγεται υπερβολικό το νούμερο 10 εκατ. ευρώ, αλλά η λογική σκέψη των ανθρώπων του Ολυμπιακού είναι δεδομένη. Η τιμή του Μήτρογλου έχει διπλασιαστεί μέσα σε έξι μήνες στον Ολυμπιακό. Οσο περισσότερο τον βλέπουν οι Βρετανοί, οι οποίοι λατρεύουν τέτοιου τύπου φορ, τόσο περισσότερο θα τους αρέσει.
Δεν ξέρω αν θα φτάσουν στο σημείο να δώσουν 10 εκατ. ευρώ, αλλά είναι λογικό να σκέφτεται κανείς ότι θα δώσουν περισσότερα από 3-3,5 που φαίνεται πώς είναι διατεθειμένοι να δώσουν τώρα.
Σκεφτείτε άλλωστε πόσα τέτοιου είδους φορ, με πολύ λιγότερα προσόντα σε ότι έχει να κάνει με την τεχνική, από τον Μήτρογλου, έχουν πληρωθεί από αγγλικές ομάδες με 5 και 10 και 20 εκατ. ευρώ. Χώρια που για μία μέτρια ομάδα της Πρέμιερ Λιγκ το να δώσει 7-8 εκατ. ευρώ για να πάρει φορ, δεν είναι υπέρβαση, αλλά το συνηθισμένο.
 
πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: