Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

Η αποβολή της οργής!!

Η αποβολή της οργής!
Αντιδράσεις που δεν περιορίστηκαν μόνο εντός των ελληνικών συνόρων προκάλεσε η άδικη -κατά γενική ομολογία- αποβολή του Σωκράτη Παπασταθόπουλου στην πρεμιέρα της Ελλάδας με την Πολωνία στο Euro 2012.

Κορυφαίοι Ευρωπαίοι αναλυτές ποδοσφαίρου επικρίνουν ανοιχτά τον Ισπανό διαιτητή, Κάρλος Βελάσκο Καρμπάγιο για την απόφασή του να αφήσει αδίκως -όπως συμφωνούν- την Εθνική μας ομάδα με παίκτη λιγότερο σε ένα τόσο υψηλής σημασίας ματς.
















πηγή: sport-fm.gr

Και οι Ισπανοί «τα χώνουν» στον Καρμπάγιο!!

Και οι Ισπανοί «τα χώνουν» στον Καρμπάγιο!
Μέχρι και οι συμπατριώτες του «κράζουν» τον Βελάσκο Καρμπάγιο για τη διαιτησία του στο παιχνίδι της Εθνικής μας με την Πολωνία!

Στο σχολιασμό του ματς, η ισπανική «Marca» χαρακτηρίζει αδιανόητη την αποβολή του Παπασταθόπουλου, αναφέρει πως ακόμα και το πέναλτι θα μπορούσε να δοθεί στην Ελλάδα και χαρακτηρίζει τον ρέφερι «θλιβερό πρωταγωνιστή» μέχρι το ημίχρονο!

«Πω, πω! Αδύνατο να αποβάλλεις έναν παίκτη γι' αυτές τις δυο ενέργειες.

Ο Βελάσκο είναι ένας μεγάλος διαιτητής αλλά έχει κάνει ένα σοβαρό λάθος. Δεν υπάρχει κανένα φάουλ, γιατί ο Μουράφσκι έπεφτε πριν τον ακουμπήσει ο Έλληνας αμυντικός, ενώ και την πρώτη κίτρινη που του είχε δώσει θα μπορούσε να την αποφύγει. Είναι κρίμα το παιχνίδι να καθορίζεται από ένα τέτοιο λάθος»
, αναφέρεται στο live του παιχνιδιού.

Αφού τονίζεται λοιπόν πως ο διαιτητής «άνετα θα μπορούσε να έχει δώσει και το πέναλτι» στη φάση του χεριού από τον Πέρκις, στο σχόλιο του ημιχρόνου σημειώνεται χαρακτηριστικά: «Ο Καρμπάγιο έχει μετατραπεί σε θλιβερό πρωταγωνιστή».


πηγή: sport-fm.gr

«Κράξιμο» στο twitter για την αποβολή του Σωκράτη!!

«Κράξιμο» στο twitter για την αποβολή του Σωκράτη
Δεν είναι μόνο οι Έλληνες φίλαθλοι που μέσω του twitter εξέφρασαν την δυσαρέσκεια τους στην αποβολή του Σωκράτη Παπασταθόπουλου με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 44ο λεπτό της αναμέτρησης της πρεμιέρας του Euro κόντρα στην Πολωνία.

Τόσο ο αστέρας του NBA, Ντιρκ Νοβίτσκι, όσο και ο και ο Ρουντ Γκούλιτ πήραν θέση για την απόφαση του Ισπανού διαιτητή.

«Και οι δύο κίτρινες κάρτες σε βάρος του Έλληνα παίκτη ήταν αστείες», έγραψε ο Γερμανός παίκτης των Μάβερικς, ενώ ο 50χρονος Ολλανδός τιτίβισε ότι η κόκκινη κάρτα ήταν.. κακή επιλογή.

This red card looks like A bad decision

πηγή: sport-fm.gr

Δεν «μασάνε» ρε οι Έλληνες!!

    Δεν «μασάνε» ρε οι Έλληνες!

    Βρέθηκε πίσω στο σκορ με το «καλημέρα».

    Έχασε το βασικό αμυντικό δίδυμο από τραυματισμό (Αβραάμ Παπαδόπουλος) και τραβηγμένη αποβολή (Παπασταθόπουλος) πριν καν φύγει το ημίχρονο.

    Κι όμως οι Έλληνες αποδεικνύοντας πως δεν μασάνε από άγχη, έδρες και σφυρίγματα έφτασαν μια ανάσα από το έπος.

    Τιμητικό για τους αντιπάλους μας το 1-1 (17’ Λεβαντόφσκι-50’ Σαλπιγγίδης), αφού η ομάδα του Σάντος θα μπορούσε να φύγει με τη νίκη αν στο 70’ δεν αστοχούσε σε πέναλτι ο Καραγκούνης.

    Διπρόσωπη η Εθνική, που δεινοπάθησε στο πρώτο μέρος από τους οικοδεσπότες, όμως, στο δεύτερο μετέτρεψε σε όπλο τις… κακοτοπιές και λίγο έλειψε να φέρει τα πάνω κάτω. Κορυφαίοι στην επανάληψη οι Σαλπιγγίδης, Φορτούνης και Κυριακός Παπαδόπουλος (και οι τρεις πέρασαν ως αλλαγές) αλλά και ο Γιώργος Καραγκούνης, παρά το χαμένο πέναλτι.



    Καλά κλειδωμένη στα δωμάτια του ξενοδοχείου που διαμένει ο Εθνική έμεινε η αυτοπεποίθηση που έβγαζαν οι διεθνείς στις συνεντεύξεις Τύπου. Δυστυχώς, οι Έλληνες ποδοσφαιριστές μπήκαν στο γήπεδο σαν να είχαν δεχθεί ήδη ένα γκολ και –όπως συμβαίνει συχνά σε τέτοιες περιπτώσεις- δεν άργησε η ώρα του το «πλεχτό» κουνήθηκε στ’ αλήθεια.

    Καθ’ όλη τη διάρκεια του πρώτου μέρους οι διεθνείς έμοιαζαν να προσπαθούν να αποδείξουν την ορθότητα της φράσης που θέλει το ποδόσφαιρο να είναι ένα παιχνίδι λαθών, έχοντας λυγίσει από την πίεση και το άγχος της πρεμιέρας ενός τόσο μεγάλου τουρνουά. Στη φάση που τελικά ο Λεβαντόφσκι («σεσημασμένος» από καιρό ως Νο 1 κίνδυνος) άνοιξε το σκορ προφανείς στόχοι -για κάποιον που ψάχνει να επιρρίψει ευθύνες- ήταν ο Χαλκιάς με τη λανθασμένη έξοδό του και ο Χολέμπας, που σε ένα ρόλο που έπαιξε πολλές φορές κατά τη διάρκεια του αγώνα, έγινε παιχνίδι από Πίστσεκ και Μπλστσικόφσκι.

    Στην πραγματικότητα, όμως, η ανισορροπία προήλθε από την αδυναμία του Σαμαρά να δώσει οποιαδήποτε βοήθεια στον αμυντικό του Ολυμπιακού αλλά και το γεγονός πως η τριάδα του κέντρου (Κατσουράνης, Μανιάτης, Καραγκούνης) δεν μπορούσε να ανταπεξέλθει στο διπλό ρόλο του να βοηθήσει στην άμυνα και παράλληλα να βγάλει την ομάδα μπροστά για κάποια αντεπίθεση. Αν σε αυτό το σκηνικό προσθέσουμε τις αναποδιές με τον τραυματισμό και την αναγκαστική αλλαγή του Αβραάμ Παπαδόπουλου και την τραβηγμένη από τα μαλλιά αποβολή του Παπασταθόπουλου, θα μπορούσε να μιλήσει κανείς για το απόλυτα καταστροφικό σενάριο.

    Για να είμαστε ειλικρινείς, όμως, κάτι τέτοια σκηνικά είναι που οδηγούν σε κλισέ του τύπου «ελληνική ψυχή». Διαιτησία, αδικία, ατυχία, γκρίνια και μουρμούρα από κοινό για ΜΜΕ για τις επιλογές του Σάντος αποτελούν την καλύτερη συνταγή για επιτυχίες όταν μιλάμε για την Εθνική Ελλάδας, που στο δεύτερο μέρος σε πείσμα όσων υποστήριζαν πως θα γίνει σάκος του μποξ από τους Πολωνούς, έδειξε όχι μόνο πως έχει σφυγμό, αλλά και τα δόντια της τη στιγμή που ο Σαλπιγγίδης σκόραρε, έφερε το ματς στα ίσια, το χαμόγελο στα χείλη των Ελλήνων παικτών και την ελπίδα πίσω στις καρδιές τους.

    Δίχως ίχνος ενοχής για την αμυντική τακτική που μετά την αποβολή του Σωκράτη ήταν πλέον μονόδρομος και με τους γηπεδούχους σοκαρισμένους που τα «σκουπίδια»… τραγουδούσαν ακόμα, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα διεκδίκησε με αξιώσεις να κάνει τη διαδρομή κόλαση-παράδεισος σε 45 λεπτά. Η τριάδα Σαλπι-Φορτούνη-Σαμαρά έβγαλε στο γήπεδο πράγματα που γουστάρει να βλέπει κανείς και μαζί με τους υπόλοιπους της παρέας, προκάλεσε τρικυμία στους Πολωνούς και άγγιξε τη νίκη (που μεταξύ μας δικαιούταν).

    Το έκανε μάλιστα δύο φορές. Πρώτα, όταν ο Καραγκούνης δεν μπόρεσε με πέναλτι να σκοράρει (σφύριγμα που κέρδισε και πάλι ο Σαλπιγγίδης από πάσα του Φορτούνη και οδήγησε στην αποβολή του Σέζνι) αλλά και λίγο αργότερα με τους δύο τελευταίους να συνδυάζονται σωστά και τον επιθετικό του ΠΑΟΚ να σκοράρει, γκολ που δυστυχώς δεν μέτρησε αφού για λίγα εκατοστά ο ποδοσφαιριστής της Καιζερσλάουτερν βρισκόταν σε θέση οφσάιντ.

    Αν και η αλήθεια είναι πως η Εθνική έδειξε σοβαρές αδυναμίες σε αυτό το ματς, δεν μπορεί παρά να είναι θετική η γεύση που μας αφήνει το τελικό 1-1. Περισσότερο και από το αποτέλεσμα και τον ένα βαθμό που μας διατηρεί στο παιχνίδι, έχουμε λόγους να χαμογελάμε γιατί αυτή η ομάδα έδειξε πως μπορεί. Και ποιος ξέρει, ίσως τα καταφέρει…


















    πηγή: sport-fm.gr

    Σπανουδάκης: «Πλεονέκτημα ότι είμαστε ενωμένοι»

    Ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΠΑΠ, Γιάννης Σπανουδάκης μίλησε στο Αθλητικό Metropolis και την εκπομπή "Τρίτο Ημίχρονο" από τη Βαρσοβία, λίγο πριν από το ξεκίνημα της αναμέτρησης της εθνικής μας με την Πολωνία.

    «Η εθνική είναι ένα γκρουπ ανθρώπων που είναι πολύ ενωμένοι μεταξύ τους και αυτό είναι το μεγάλο πλεονέκτημα για μας. Παίζουμε στην έδρα της αντιπάλου και αυτή έχει την πίεση. Είναι γηπεδούχος, είναι διοργανώτρια και έχει το βάρος. Με υπομονή πιστεύω πως θα τα καταφέρουμε».

    Όσο για τους τυχερούς που κέρδισαν μέσω του ΟΠΑΠ το ταξίδι στην Πολωνία:
    «Συναντήσαμε τους τυχερούς και φωτογραφηθήκαμε. Υπήρχε πολύ φιλικό κλίμα με τους Πολωνούς, ποδοσφαιρικό κλίμα και ευχάριστο. Ελπίζουμε και το ματς να είναι καλό».


    πηγή: metrosport.gr

    Πρόταση για 19 ομάδες και γραπτά!!

    Και γραπτώς σε όλα τα μέλη της Σούπερ Λίγκας εστάλη η πρόταση των Δόξας Δράμας, Εργοτέλη και Παναιτωλικού για συμμετοχή 19 ομάδων στο επόμενο πρωτάθλημα.

    Η πρόταση αυτή κατατέθηκε από κοινού από τις τρεις ΠΑΕ και δεδομένου ότι πήρε πλέον επίσημη μορφή, θα συμπεριληφθεί στα θέματα προς συζήτηση της προσεχούς συνεδρίασης, την ερχόμενη Δευτέρα.


    πηγή: metrosport.gr