Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

«Να πέσει στο Περιφερειακό ο ΟΦΗ»

«Να πέσει στο Περιφερειακό ο ΟΦΗ»
Τον υποβιβασμό του ΟΦΗ στο Περιφερειακό πρωτάθλημα πρότεινε ως λύση για το οικονομικό αδιέξοδο ο πρόεδρος της διοικούσας επιτροπής, Σήφης Κορωνάκης σε σημερινή συνέντευξη Τύπου. «Οι επενδυτές χρέωσαν το σωματείο. Δυστυχώς, το καράβι του ΟΦΗ έχει βουλιάξει. Η ομάδα πρέπει να πέσει στο περιφερειακό και να πάρουμε δύσκολες αποφάσεις» τόνισε χαρακτηριστικά. Μάλιστα, γνωστοποίησε ότι το χρέος της ΠΑΕ στο τέλος Απριλίου ξεπερνούσε τα 9 εκατ. ευρώ, ενώ εκτίμησε ότι μετά την προσφυγή του Γεωργίου, θα ακολουθήσουν άλλες 13 από ποδοσφαιριστές στους οποίους οφείλονται χρήματα.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Σήφης Κορωνάκης:

«Βρίσκομαι εδώ για να σας ενημερώσω για το ιστορικό σωματείο του ΟΦΗ και καλό είναι να πω μερικά ονόματα για τους οποίους χρωστάει ο ΟΦΗ την παρουσία του. Αν ξεχάσω κάποιο όνομα, ας με συγχωρέσει. Θα ξεκινήσω από τους Κώστα Ρεπανάκη, Κώστα Πατεράκη που έχασαν το ξενοδοχείο τους και τα μαγαζιά τους. Θα πω κάποια ονόματα που δεν βρίσκονται στην ζωή. Ιάσων Αδάμης, Κώστας Δουλουφάκης, Κώστας Καζανάκης που μαζί με τον πατέρα του έχει δώσει την ζωή του στον ΟΦΗ. Μανώλης Παπακαλιάτης, Αντώνης Σενετάκης, Γιάννης Σερπετσιδάκης, Αρίστος Σφακιανάκης που είχε μια μεταφορική, Παναγιώτης Σπυριδάκης που είναι 50 χρόνια στο Ομιλήτικο στρατόπεδο. Δημήτρης Χαλβατζής, Λευτέρης Λυγερός. Να με συγχωρέσουν κάποιοι αν τους ξέχασα. Στις 4/1 αναμείχθηκα ξανά με τον ΟΦΗ. Την τελευταία στιγμή με κάλεσε ο Βασίλης Ξημέρης που μου ζήτησε να αναλάβω το πόστο του γενικού αρχηγού. Εγώ είμαι πιστός στρατιώτης του ΟΦΗ και έπιασα δουλειά για 5 μήνες. Βρήκα ένα χάος με παίκτες απλήρωτους για 3 χρόνια και 10 μήνες».

«Με ενδιέφερε να μείνει η ομάδα στην κατηγορία ώστε να πάρει τα χρήματα από τα τηλεοπτικά της επόμενης περιόδου. Για αυτό κρατήσαμε μέσα τα προβλήματα και θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους παίκτες για την προσφορά τους. Στην συνέχεια ο κύριος Ξημέρης ανακοίνωσε την παραίτηση του προτείνοντας εμένα για πρόεδρο, όμως, μετά από 20 λεπτά πρότειναν τον κύριο Μιχαλόπουλο. Έπειτα, ήμουν υποχρεωμένος να μάθω τα οικονομικά προβλήματα του ΟΦΗ. Άρχισα το ψάξιμο για το χρέος του ΟΦΗ. Στους παίκτες του ΟΦΗ οφείλονται 1.087.000 εκ. ευρώ έως 31/12 και τους έχει γίνει εκχώριση για τη νέα σεζόν. Από τις 1/1 έως 30/6 τους οφείλεται 1,13 εκ. ευρώ. Το ύψος των προσφυγών ανεβαίνει στο 1 εκ. ευρώ. Υποχρεώσεις της ΠΑΕ ΟΦΗ για τον Μάιο και τον Ιούνιο είναι στις 700 χιλ. ευρώ. Για τους 16 παίκτες η ομάδα ήταν χρεωμένη στα ενοίκια με περίπου 130 χιλ. ευρώ. Την προηγούμενη σαιζόν είχαμε έσοδα 3,5 εκ. ευρώ και κάναμε μπάτζετ 4,5 εκ. ευρώ».

«Από αυτά που σας ανέφερα, γίνεται αντιληπτό ότι η ΠΑΕ ΟΦΗ δεν μπορεί να παίρνει 3 και να χαλάει 10. Εγώ δεν ήρθα σήμερα για να κατηγορήσω τους πρώην προέδρους. Θέλω να ευχαριστήσω τους Φανούρη Βατσινά, Γιάννη Κουράκη και Νίκο Μαχλά γιατί αγαπούν τον ΟΦΗ όμως έκαναν λάθη. Και όποιος δουλεύει βέβαια, κάνει λάθη. Από το λογιστήριο και τον κύριο Ψωμά πληροφορήθηκα ότι επί διοίκησης Βατσινά ο ΟΦΗ είχε ληξιπρόθεσμες οφειλές ύψους 2,5 εκ. ευρώ
Τα χρήματα που συμφωνήθηκαν να δοθούν δεν δόθηκαν ποτέ και έτσι ξεκίνησε ο κατήφορος του ΟΦΗ. Δεν πληρώνονταν συμβόλαια, έγιναν προσφυγές και δημιουργήθηκαν χρέη. Δεν είχαν διάθεση να χρεώσουν τον ΟΦΗ οι κύριοι Μαχλάς και Κουράκης όμως δεν έκαναν καλό κουμάντο».

«Λήγουν 14 συμβόλαια και στην ομάδα μένουν δυστυχώς 10 παίκτες. Σας ανακοινώνω ότι ήρθε ένα έγγραφο από τον Πέσιτς με το οποίο ζητάει από τον ΟΦΗ 240 χιλ. ευρώ. Αυτός ο παίκτης έφυγε από τον ΟΦΗ το 2009 χωρίς να βρεθεί λύση και τελικά έκανε προσφυγή. Πρέπει σήμερα να πάρουμε αποφάσεις. Το 2011 το χρέος ήταν 7.580 εκ. ευρώ. Στις 30/4 το χρέος ήταν 9,2 εκ. ευρώ. Χωρίς να υπολογίζονται οι προσφυγές. Ήδη έκανε προσφυγή ο Γεωργίου που ζητάει τα χρήματα του μιας και έφυγε. Πιστεύω ότι θα ακολουθήσουν ακόμα 13 προσφυγές. Εισιτήρια 500.000 ευρώ, από την διαφήμιση της φανέλας 320 χιλ. ευρώ και τα τηλεοπτικά δικαιώματα που είναι 3,2 εκ. ευρώ όμως ξεκινάμε με 2,470 εκ. ευρώ επειδή έχει γίνει η εκχώρηση. Αυτά είναι τα έσοδα και η πρόβλεψη για την επόμενη χρονιά. Το μπάτζετ δεν μπορεί να πάει παραπάνω από το 1 εκ. ευρώ. Το μπάτζετ του προπονητικού τιμ έφτασε τις 200 χιλ. ευρώ. Φέτος δεν μπορούμε να δώσουμε παραπάνω από 60 χιλ. ευρώ. Μισθοί υπαλλήλων και παικτών φτάνουν τις 900 χιλ. Δεν μπορούμε να δώσουμε παραπάνω από 500 χιλ. ευρώ. Θα ξεκινήσουμε με 2 εκ. ευρώ. Το συμβόλαιο του Μάντζιου ήταν 100 χιλ. και με την εφορία πήγε στις 180 χιλ. Του Καμπάνταη το ίδιο. Οι υποχρεώσεις του ΟΦΗ τον Μάιο και τον Ιούνιο είναι 500 με 600 χιλ. ευρώ. Εμείς έχουμε δώσει περίπου 40 χιλ. ευρώ».

«Εγώ σαν Σήφης Κορωνάκης μπήκα στην διοίκηση διότι παραιτήθηκε η διοίκηση Ξημέρη και τώρα η ομάδα θα είχε διαλύσει. Οι επενδυτές χρέωσαν το σωματείο. Δυστυχώς, το καράβι του ΟΦΗ έχει βουλιάξει. Η ομάδα πρέπει να πέσει στο περιφερειακό και να πάρουμε δύσκολες αποφάσεις. Έχουν μεγάλη ευθύνη όλοι εκείνοι που έχουν φέρει το σωματείο σε αυτήν την κατάσταση. Ο λαός του ΟΦΗ δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος. Εδώ ο κόσμος δεν έχει να φάει και για αυτόν τον λόγο ήρθε η ώρα της κρίσεως. Μην νομίζουν οι κύριοι ότι δεν θα τους ακολουθήσουν τα χρέη. ΙΚΑ και εφορία τους ακολουθούν. Δυστυχώς, οι παίκτες θα χάσουν τα χρήματα τους. Με αυτά που έχω δει και αυτά που βλέπω στην ομάδα, δεν υπάρχει αύριο για τον ΟΦΗ. Στην συνάντηση που έχω συγκαλέσει, δεν μπορώ να λέω ψέματα. Θα πρέπει να έρθουν όλοι εκείνοι που έχουν χρεώσει την ομάδα. Όταν δεν υπάρχει κάποιος επενδυτής, δεν υπάρχει μέλλον. Την Τετάρτη στην συνάντηση που θα γίνει, θα πω την πρόταση μου και την γνώμη μου. Αν δεν προκύψει κάποιο αποτέλεσμα την Τετάρτη, να πάμε στη Γενική Συνέλευση. Τα παιδιά πρέπει να πάρουν τα χρήματα τους και εμείς τους λέγαμε ψέματα».

«Ο Γιάννης Κουράκης παρέδωσε την διοίκηση στο Νίκο Μαχλά και απορώ με αυτά τα χάλια που είχαν δεν μπορούσαν να πάρουν την απόφαση να παραμείνει η ομάδα στην Β’ Εθνική για 3-4 χρόνια και να πουν την αλήθεια στον κόσμο; Δυστυχώς, έπαιξαν τα δικά τους παιχνίδια. Θα ήμουν ένας ανέντιμος άνθρωπος αν κατηγορούσα τον Μαχλά. Δυστυχώς, αυτός ο άνθρωπος πουλήθηκε και προδόθηκε. Του έταξαν χρήματα και δεν τον βοήθησαν. Όσοι αναμείχθηκαν με τον ΟΦΗ από την εποχή που μπήκαν από την εποχή του Βατσινά δεν είχαν σχέση με την ομάδα».

Περί αδειοδότησης: «Ο κύριος Τουγλής μας είχε τάξει 160 χιλ. ευρώ. Πήγαμε στην εφορία και περιμέναμε την σακούλα με τα 160 χιλ. ευρώ. Δυστυχώς, δεν ήρθε ποτέ. Πήγα στο δημαρχείο και βρήκα τον Γιάννη Κουράκη. Του είπα ότι σε θεωρώ φίλο μου και πρέπει να μας βοηθήσεις. Προς τιμήν του μου είπε να πας στον κύριο Ξημέρη να πάρει δάνεια όπως πήρα και εγώ. Δεν μπορώ να βοηθήσω. Να πας στον κύριο Ξημέρη να πάρει τα δάνεια του και να βοηθήσουν όπως βοήθησα και εγώ. Για εμένα, αυτοί οι κύριοι τελείωσαν. “Είχαμε στην άκρη 150 χιλ. ευρώ από το δάνειο των 300 χιλ. ευρώ και ο Βασίλης Ξημέρης είχε κρατήσει στην άκρη 90 χιλ. ευρώ. Αυτά τα λεφτά δόθηκαν και ο ΟΦΗ πήρε φορολογική ενημερότητα. Του κύριου Βλόνταρτσικ θέλαμε να του δώσουμε 30 χιλ. ευρώ και την τελευταία ημέρα δεν είχαμε ούτε 1000 ευρώ. Ο κύριος Τουγλής είπε ότι διαθέτουμε στάδια και γήπεδα και θα έχουμε έσοδα. Δυστυχώς, γελούσαν όλοι οι άνθρωποι. Αν είχαμε βολέψει τους Ισπανούς και τον κύριο Βλόνταρτσικ θα παίρναμε την άδεια. “Ο κύριος Σίμιτς πήρε 5 χιλ. ευρώ από τον κύριο Πουλινάκη που επίσης έδωσε 12 χιλ. ευρώ στον κύριο Καρακατσάνη. Θα καλέσω τους οργανωμένους, τους επενδυτές, τους μετόχους και τους βουλευτές ώστε να συζητήσουμε για τον ΟΦΗ».

Την περίπτωση του Ηρακλή Νύκταρη: «Ρωτήστε τους κυρίους Κουράκη και Μαχλά που συνεργάζονταν στην Β’ Εθνική. Εγώ τον γνώρισα φέτος. Στην Λίγκα μου είπε ότι έχει βάλει 500 χιλ. ευρώ. Και του είπα ότι αν έχεις βάλει αυτά τα χρήματα, έλα να το αποδείξεις. Δεν έχει ούτε μια μετοχή και δεν είναι στο συμβούλιο του ΟΦΗ. Ο ΟΦΗ έχει φτάσει να χρωστάει 12 εκ. ευρώ και να βρίσκεται σε αυτό το χάλι. Ο κύριος Νύκταρης μου είπε αυτό που σας είπα προηγουμένως. Όταν τελείωναν το συμβούλιο, πήγαιναν τα μέλη και ρουφιάνευαν τα πάντα στους δημοσιογράφους. Περιμένω τον κύριο Τουγλή να με ενημερώσει για τις ενέργειες του κύριου Νύκταρη. Σαν ΠΑΕ ΟΦΗ δεν υπάρχει καμία μετοχή στο όνομα του κυρίου Νύκταρη.

Την κόντρα με τον Κώστα Τουγλή: «Είπα ότι με ποιο δικαίωμα συναντηθήκατε με τον κύριο Ευαγγελάτο; Δυστυχώς, τα τελευταία χρόνια μπήκαν στον ΟΦΗ άνθρωποι που δεν έπρεπε να περνούν ούτε απ’ έξω. Ο κύριος Μάνθος Πουλινάκης μου είπε ότι θα βάλει 100 χιλ. ευρώ. Ο κύριος Τουγλής μου υποσχέθηκε ότι θα βάλει από τις χορηγίες 40 χιλ. ευρώ. Εγώ προσωπικά σαν Σήφης Κορωνάκης είπα ότι θα φέρω 50 χιλ. ευρώ μέσω φίλων μου. Ο κύριος Πουλινάκης έχει βάλει 40 ή 50 χιλ. ευρώ. Χορηγίες από φίλους έχω φέρει 10 με 15 χιλ. Ο κύριος Τουγλής δεν έχει βάλει τίποτα. Ευχαριστώ προσωπικά τον Μιχάλη Τζιράκη, τον Μανώλη Παπακαλιάτη που προς τιμήν τους δεν ήθελαν να πω τα ονόματα τους και βοήθησαν. Πήρα το προσωπικό ρίσκο, από την τσέπη μου έβγαλα το εισιτήριο 1.000 ευρώ. Έπρεπε να του δώσουμε 5.000 ευρώ για να μπορέσει να φύγει. Μάζεψα 1.500 ευρώ στον Βάντο, του τα έδωσα, έφυγε και του χρόνου θα είμαστε ξανά μαζί. Τα τελευταία παιδιά που μπήκαν στο συμβούλιο θα βοηθήσουν με χορηγίες. Το τεχνικό τιμ δεν μπορεί να πάει παραπάνω από 50 χιλ. ευρώ.Η εφορία είναι 90 χιλ. ευρώ και το ΙΚΑ είναι 40 χιλ. ευρώ. Αυτά είναι τα χρήματα που οφείλουμε».


πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: