Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

Γκερέιρο: «Δεν φταίει η ΑΕΚ»

Γκερέιρο: «Δεν φταίει η ΑΕΚ»
Πλήρη κατανόηση για την κατάσταση της ΑΕΚ -παρά την προσφυγή που φέρεται έτοιμος να καταθέσει για να εξασφαλίσει τα δεδουλευμένα του- έδειξε ο Ρότζερ Γκερέιρο.

Μιλώντας σε ΜΜΕ της Πολωνίας, ο μέσος της «Ένωσης» τόνισε ότι δεν είναι μόνο εκείνη που έχει οικονομικό πρόβλημα, αλλά η πλειοψηφία των ομάδων στη χώρα.

Γι’ αυτό τον λόγο, εξάλλου, τόνισε πως δεν ρίχνει ευθύνες στη διοίκησή της, αφού «αν δεν έχεις χρήματα, δεν μπορείς να πληρώσεις».

Εκτός αυτού, όμως, ο Γκερέιρο αναφέρθηκε και στο παιχνίδι της Πολωνίας με την Ελλάδα, δίνοντας μοιρασμένες πιθανότητες για το αποτέλεσμα. Κι αφού στάθηκε στους έμπειρους παίκτες που έχει η Εθνική μας, μίλησε γι’ αυτόν που ξεχωρίζει και τους συμπαίκτες του στην ΑΕΚ που αγωνίζονται στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα.


Αναλυτικά όσα είπε ο Γκερέιρο στη «Sport Review»

Για την κατάσταση στην ΑΕΚ: «Οι περισσότερες ομάδες έχουν πρόβλημα. Όχι μόνο η ΑΕΚ, αλλά ακόμη και ο Παναθηναϊκός. Έχουμε κάνει διακανονισμό όλοι οι παίκτες να πάρουμε τα χρήματά μας αργότερα. Για μήνες δεν έχουμε πάρει τίποτα. Τώρα η ομάδα προσπαθεί να πάρει άδεια, οπότε έπρεπε να συμφωνήσουμε στον διακανονισμό. Δεν ξέρω αν θα τιμήσουν την συμφωνία, αλλά δεν ρίχνω ευθύνη στη διοίκηση.

Αν δεν έχεις χρήματα, δεν μπορείς να πληρώσεις. Προσπαθούν να βρουν έναν επενδυτή. Είναι σίγουρα δύσκολη η κατάσταση για τη διοίκηση, αλλά κυρίως είναι δύσκολη για τους παίκτες»
.

Για το παιχνίδι της Πολωνίας με την Ελλάδα: «Οι πιθανότητες είναι μοιρασμένες. Καλύτερα να χάσουμε κάποιες ευκαιρίες και να νικήσουμε 1-0, παρά 3-0. Οι Έλληνες διεθνείς παίζουν σε μεγάλα πρωταθλήματα και δεν έχουν ήττα στα προκριματικά. Η ομάδα τους μου θυμίζει την Πολωνία το 2008. Έχουν πολλούς έμπειρους παίκτες, πάνω από 30 ετών, όπως είχαμε εμείς τους Κρζίνοβεκ, Μπακ, Σαγκανόφσκι και Ζεβλάκοφ. Και για κάποιους παίκτες, αυτό θα είναι το τελευταίο Euro. Στη νέα διοργάνωση θα ανανεωθεί σε μεγάλο βαθμό η ομάδα».

Για τον παίκτη της Ελλάδας που ξεχωρίζει: «Ο Κατσουράνης. Είναι ένας πολύ καλός ποδοσφαιριστής που έχει μεγάλη εμπειρία».

Για τους συμπαίκτες του στην ΑΕΚ που αγωνίζονται στην Εθνική: «Ο Λυμπερόπουλος είναι ακόμη επικίνδυνος, παρά τα 37 του χρόνια. Είναι πολύ αποτελεσματικός. Ο Μάκος βρίσκεται σε καλή φάση της καριέρας του. Δεν ξέρω αν αποτελεί επιλογή για το βασικό σχήμα. Η ΑΕΚ έχει κι έναν τρίτο διεθνή, τον Καφέ, αλλά δεν επιλέχθηκε στην αποστολή για το Euro 2012, αν και έπαιξε καλά στα προκριματικά. Είναι 34 ετών και είναι πολύ έμπειρος. Εκτός γηπέδου δεν έχουμε πολλές επαφές, αλλά έχουμε καλή σχέση. Περισσότερο κάνω παρέα με τον Λεονάρντο και άλλους Λατίνους».


πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: