Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

"Ναι, μιλάω και με Ολυμπιακό!"

Ο Μάϊκ Μπράμος δηλώνει ότι επιστρέφει στην Ελλάδα  για την προετοιμασία της Εθνικής ομάδας, παραδέχεται ότι οι εκπρόσωποί του συζητούν με τον Ολυμπιακό και εύχεται να πάει... Λονδίνο!
"Ναι, μιλάω και με Ολυμπιακό!"
Τον γνωρίσαμε πριν από δύο χρόνια, όταν ως μέλος της ομάδας του Περιστερίου, άφησε καλές εντυπώσεις στο πρωτάθλημα της Α1 Κατηγορίας (μ.ο. 8,9π. με 45,7% στα τριπ.). Ακολούθησε μία συμπαθητική χρονιά στην ACB με τη φανέλα της Γκραν Κανάρια (μ.ο. 6,4π. με 38,2% στα τριπ.) και η περυσινή του πρόσκληση στην Εθνική ομάδα, με τη φανέλα της οποίας συμμετείχε στο Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας (μ.ο. 4,4π., 2,5ρ. & 1,0ασ.) και προσέλκυσε το ενδιαφέρον αρκετών ομάδων, μεταξύ των οποίων και ο Ολυμπιακός. Ο λόγος για τον Μάϊκ Μπράμος (1,98), για τον οποίο πράγματι ενδιαφέρθηκαν πέρυσι οι “ερυθρόλευκοι”, αλλά οι υψηλές απαιτήσεις της ισπανικής ομάδας, δεν επέτρεψαν την πραγματοποίηση της μετεγγραφής.

Η ολοκλήρωση της εφετινής σεζόν, όμως, βρήκε τον 25χρονο Ελληνοαμερικανό γκαρντ (1,98) ελεύθερο και έχοντας πραγματοποιήσει την πιο μεστή σεζόν της καριέρας του στο πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα της Ευρώπης. Ο απόφοιτος του πανεπιστημίου του Μαϊάμι έπαιξε βασικός και στα 34 παιχνίδια της Γκραν Κανάρια και ήταν 2ος σκόρερ της ομάδας (μ.ο. 9,3π. σε 24,3') του Πέδρο Μαρτίνεθ και πλέον, έχοντας ξεκουραστεί για σχεδόν ένα μήνα στη γενέτειρά του, το Χάρπερ Γουντς του Μίσιγκαν, ετοιμάζει τις βαλίτσες του για να επιστρέψει στην Αθήνα. Ο λόγος του ταξιδιού του, μα φυσικά το προσκλητήριο του ομοσπονδιακού τεχνικού, Ηλία Ζούρου και η προοπτική της συμμετοχής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, μέσω του προολυμπιακού τουρνουά του Καράκας. Έρχεται αποκλειστικά και μόνο για την Εθνική ομάδα ο Μάϊκ Μπράμος στην Ελλάδα ή παράλληλα θα συζητήσει και το ενδεχόμενο της “μετακόμισής” του στον Ολυμπιακό ή σε οποιαδήποτε άλλη ελληνική ομάδα εκφράσει ενδιαφέρον; Το gazzetta.gr τον εντόπισε στο Ντιτρόϊτ και σας παρουσιάζει τις σκέψεις του...
- Ο ομοσπονδιακός τεχνικός ανακοίνωσε χθες τα ονόματα των παικτών που θα πάρουν μέρος στην μίνι-προετοιμασία της Εθνικής ομάδας... Να υποθέσουμε ότι, σιγά-σιγά, ετοιμάζεσαι για το υπερατλαντικό ταξίδι;
«Εννοείται... Έχω μιλήσει εδώ και μέρες με τους ανθρώπους της ομοσπονδίας, μου έστειλαν τα εισιτήρια και πρώτα ο Θεός, την Κυριακή το πρωί θα είμαι στην Αθήνα... Η κανονική περίοδος στο ισπανικό πρωτάθλημα τελείωσε πριν από έναν μήνα κι έτσι είχα την ευκαιρία να κάνω μία μίνι αποτοξίνωση από το μπάσκετ, να ξεκουράσω το μυαλό μου και να γεμίσω τις μπαταρίες μου και πλέον είμαι φοβερά ορεξάτος για την εφετινή περιπέτεια... Πέρυσι κάναμε το πρώτο βήμα με την πρόκριση στο προολυμπιακό της Βενεζουέλας και πλέον πλησιάζει η ώρα για να διεκδικήσουμε το όνειρο της συμμετοχής στους Ολυμπιακούς Αγώνες....»
- Μετά από την περυσινή εμπειρία, φέτος νιώθεις ότι έχεις μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στον εαυτό σου; Πιστεύεις ότι θα υπάρξει μεγάλος ανταγωνισμός για την δωδεκάδα;
«Η αλήθεια είναι το timing του προολυμπιακού τουρνουά δεν είναι καλό, γιατί ο χρόνος που θα έχουμε στη διάθεσή μας για να προετοιμαστούμε δεν είναι αρκετός, ενώ οι περισσότεροι παίκτες θα αναγκαστούν να μπουν στις προπονήσεις, χωρίς να έχουν συμπληρώσει ούτε μία εβδομάδα ξεκούρασης... Παρ' όλα αυτά, οι ίδιες συνθήκες ισχύουν για όλες τις ομάδες, επομένως, πρέπει να βρούμε πιο πολύ την πνευματική δύναμη που θα μας οδηγήσει στην επίτευξη του στόχου μας... Όσον αφορά το πως αισθάνομαι, σίγουρα η περυσινή εμπειρία με δίδαξε πολλά, ωστόσο, πάντα έχω άγχος και νιώθω πίεση, με την καλή έννοια, όμως... Μόνο έτσι, άλλωστε μπορώ να νιώθω δημιουργικός και να κάνω τα πάντα για να είμαι στη δωδεκάδα και να βοηθήσω την ομάδα...»
- Πέρυσι, μετά και τις εμφανίσεις σου με την Εθνική ομάδα, υπήρξε έντονο “φλερτ” με τον Ολυμπιακό, το οποίο, όμως, δεν είχε ευτυχή κατάληξη... Φέτος, κάπου γράφτηκε ότι είσαι σχεδόν “κλεισμένος”... Τι ισχύει απ' όλα αυτά;
«Δεν είναι κρυφό ότι πέρυσι συζητήσαμε, αλλά λόγω του ότι είχα συμβόλαιο με την Γκραν Κανάρια, το θέμα δεν προχώρησε... Για την ώρα, δεν είμαι “κλεισμένος” από καμία ομάδα... Το συμβόλαιό μου με την ισπανική ομάδα τελείωσε και οι εκπρόσωποί μου συζητάνε με τις ομάδες που έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για να με εντάξουν στο δυναμικό τους... Αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχει κάτι χειροπιαστό και γι' αυτό άλλωστε δεν έχω συμφωνήσει με κάποιον σύλλογο...»
- Το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού υφίσταται ακόμη;
«Απ' ότι ξέρω, ναι, αλλά ακόμη είναι νωρίς, γιατί μόλις τελείωσε το ελληνικό πρωτάθλημα και ακόμη δεν έχει διευθετηθεί το θέμα του προπονητή και των ανανεώσεων κάποιων παικτών... Ο Ολυμπιακός, πάντως, ενημέρωσε το manager μου ότι ενδιαφέρεται να με υπογράψει, αλλά ακόμη τίποτε δεν έχει γίνει...»
- Εσύ, ποια βλέπεις να είναι η επόμενη σελίδα της καριέρας σου; Θα ήθελες να γίνεις μέλος των πρωταθλητών Ευρώπης;
«Θα εξετάσω όλες τις σοβαρές επιλογές που θα έχω και εν συνεχεία θα αποφασίσω ποια ομάδα πληροί τις καλύτερες προϋποθέσεις για να συνεχίσω την καριέρα μου... Αυτή τη στιγμή, δεν αισθάνομαι ότι βρίσκομαι κοντά στο να υπογράψω κάπου, ούτε θέλω να σχολιάσω κάποια ομάδα και να προβλέψω σε ποια χώρα θα παίξω του χρόνου... Θα είμαι στην Ευρώπη, πάντως...»
πηγή: Gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: