Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

«Δεν μας ταιριάζει ο ρόλος του κομπάρσου»

«Δεν μας ταιριάζει ο ρόλος του κομπάρσου»

Αισιόδοξος για την πορεία της Εθνικής μας στο επερχόμενο Euro, εμφανίστηκε με δηλώσεις του στο sport-fm.gr ο Βασίλης Τσιάρτας.

Ο εκ των πρωταγωνιστών της μεγάλης πορείας του 2004, μίλησε για τις επιλογές του Φερνάντο Σάντος, για το ποιες ομάδες περιμένει να πρωταγωνιστήσουν αλλά και ποιος θα παίξει τον ρόλο του αντί Τσιάρτα στην σημερινή ομάδα.

Συνέντευξη στον Αλέξη Περδίκη

Ποια είναι η εικόνα που έχεις σχηματίσει μέχρι στιγμής για την ομάδα;

«Ο κ. Σάντος είχε την ευκαιρία και μέσω των φιλικών, να δει σε τι κατάσταση βρίσκονται όλοι οι παίκτες. Θέλω να πιστεύω πως έχει μια ολοκληρωμένη εικόνα και θα παρατάξει την καλύτερη δυνατή σύνθεση».

Πως κρίνεις τις επιλογές του Κ. Σάντος;

«Δεν είναι η ώρα να μπούμε σε αυτή την διαδικασία. Εκείνος ξέρει καλύτερα γιατί διάλεξε αυτούς που διάλεξε. Εξάλλου από τη στιγμή που δεν μπορεί να αλλάξει κάτι πλέον, είναι άνευ ουσίας να συζητάμε για αυτό. Κακά τα ψέματα δεν είχε και την μεγάλη γκάμα επιλογών από την άποψη πως στο ελληνικό πρωτάθλημα δεν αγωνίζονται πολλοί Έλληνες ποδοσφαιριστές. Κάποιοι δεν είχαν πολύ χρόνο συμμετοχής ενώ κάποιοι άλλοι έπαιξαν περισσότερο. Το θέμα είναι τώρα η ομάδα να συγκεντρωθεί ενόψει του τουρνουά που έχει μπροστά της».

Μπορεί να παίξει κάποιος τον ρόλο του αντί Τσιάρτα στην Εθνική του 2012;

«Ας μην μπαίνουμε σε συγκρίσεις. Η δική μας φουρνιά ήταν αυτή που ήταν και η τωρινή είναι αυτή που είναι. Το θέμα είναι να είναι όλοι οι παίκτες υγιείς και μέσω της κατάστασης που θα βρεθεί η Εθνική αλλά και των αποτελεσμάτων που θα έχει, να μπορέσει να φτάσει όσο πιο μακριά γίνεται. Όλη η Ελλάδα θα είναι στο μέρος των παιδιών, κάτι που έχει αποδειχθεί και στο παρελθόν. Η κληρονομιά είναι βαριά και η ομάδα καλείται να αποδείξει πως το 2008 ήταν μια κακή παρένθεση. Για μένα κλειδί είναι το πρώτο ματς απέναντι στην Πολωνία. Η παράδοση είναι εναντίον των διοργανωτών και θέλω να πιστεύω πως θα έχουμε καλή απόδοση και παιχνίδι με παιχνίδι θα είμαστε καλύτεροι. Θέλω να ευχηθώ καλή επιτυχία στην ομάδα μας».

Αρκεί στην Εθνική ομάδα να δίνει το «παρών» στις μεγάλες διοργανώσεις ή πρέπει να στοχεύει ψηλότερα;

«Το σημαντικό πιστεύω είναι να είσαι παρών. Είναι το τρίτο Euro που πάμε ενώ ενδιάμεσα βρεθήκαμε και στο Μουντιάλ. Ο πήχης έχει ανέβει και αυτό δημιουργεί μια παράδοση που πρέπει να διατηρηθεί. Δεν νομίζω πως ταιριάζει στην ομάδα μας ο ρόλος του κομπάρσου. Θεωρώ πως θα πρέπει να προσπαθήσει για κάτι περισσότερο».

Ποιες ομάδες περιμένεις να πρωταγωνιστήσουν στο τουρνουά;

«Νομίζω πως Ισπανία, Γερμανία και Ολλανδία έχουν τον πρώτο λόγο. Δεν μπορώ να πω ακόμα αν θα υπάρξει κάποια ομάδα έκπληξη. Θα πρέπει να δούμε την πρώτη φάση των ομίλων για να πούμε κάτι περισσότερο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: