Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016

Ντι Μαρία: «Η Ρεάλ δεν με χρειάζεται»


Ντι Μαρία: «Η Ρεάλ δεν με χρειάζεται»

Ο Άνχελ Ντι Μαρία μίλησε μετά το τέλος του αγώνα της Παρί Σεν Ζερμέν με την Τσέλσι και αναφέρθηκε στη Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο Άνχελ Ντι Μαρία αναφέρθηκε μετά την λήξη του αγώνα της Τσέλσι με την Παρί Σεν Ζερμέν στην πρώην του ομάδα, τη Ρεαλ Μαδρίτης.

«Δεν νομίζω πως η Ρεάλ χρειάζεται παίκτη σαν εμένα, έχουν παίκτες με ποιότητα και εμπειρία. Υπάρχουν παίκτες που κόστισαν πολλά λεφτά και αυτό φαίνεται μέσα στο γήπεδο. Οι οπαδοί στο Μπερναμπέου είναι πολύ απαιτητικοί με τους παίκτες της ομάδας, ελπίζω να πάνε καλά τα πράγματα για αυτούς, έχω πολλούς φίλους εκει

Ενώ όταν ρωτήθηκε για το ποιοι είναι κατά την γνώμη του, τα φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου, ο Αργεντινός ήταν ξεκάθαρος: «Η Ρεάλ και η Μπαρτσελόνα είναι πάντα τα φαβορί, πάντα φτάνουν στην τελική φάση

Να υπενθυμίσουμε πως ο 28χρονος μέσος αγωνίστηκε στην «βασίλισσα» από 2010-2014 πριν πωληθεί στην Γιουνάιτεντ έναντι 63 εκατ. ευρώ. *Πηγή: sport-fm.gr*

Καβάνι: «Θα μιλήσουμε στο τέλος της σεζόν»


Καβάνι: «Θα μιλήσουμε στο τέλος της σεζόν»

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο να αποχωρήσει το καλοκαίρι από την Παρί Σεν Ζερμέν, ο Έντισον Καβάνι, λόγω του περιορισμένου χρόνου στην βασική ενδεκάδα.

Ο Έντισον Καβάνι αναφέρθηκε μετά την λήξη του αγώνα με την Τσέλσι στο ενδεχόμενο να αποχωρήσει στο τέλος της σεζόν από την Παρί Σεν Ζερμέν.

«Παίξαμε καλά χτες, στο δεύτερο ημίχρονο ήμασταν λίγο πιο χαλαροί, αλλά είχαμε έρθει εδώ με πλεονέκτημα και το γεγονός πως σκοράραμε στην αρχή του παιχνιδιού, μας διευκόλυνε. Παίζουμε μαζί εδώ και χρόνια και αυτό μας δίνει περισσότερη αυτοπεποίθηση. Ελπίζουμε να πετύχουμε κάτι σπουδαίο. Αντιμετωπίσαμε την ομάδα που έπρεπε να αντιμετωπίσουμε. Πρέπει να τους κερδίζουμε όλους, όλες τις μεγάλες ομάδες αν θέλουμε να κερδίσουμε κάτι στο τέλος της χρονιάς.» τόνισε ο Ουρουγουανός επιθετικός.

Όταν ρωτήθηκε για το μέλλον του στο Παρίσι, ο 29χρονος ήταν αινιγματικός. «Θα μιλήσουμε στο τέλος της σεζόν»

Ο διεθνής φορ τις τελευταίες εβδομάδες έχει παραγκωνιστεί από τον Λοράν Μπλαν και οι παρουσίες του στην ενδεκάδα είναι πλέον μετρημένες. *Πηγή: sport-fm.gr*

«Σούπερ» πρόταση για Πιάνιτς η Παρί!!


«Σούπερ» πρόταση για Πιάνιτς η Παρί

Η Παρί Σαν Ζερμέν ενδιαφέρεται έντονα για τον Μίραλεμ Πιάνιτς και φέρεται να ετοιμάζει μια «σούπερ»πρόταση για την απόκτησή του!

Πρόταση που δύσκολα θα μπορέσει να αρνηθεί η Ρόμα ετοιμάζεται να καταθέσει η Παρί Σαν Ζερμέν για την απόκτηση του Μίραλεμ Πιάνιτς.

Σύμφωνα με πηγές της «Gazzetta dello Sport», η πρόταση του γαλλικού συλλόγου θα περιλαμβάνει ένα ποσό κοντά στα 15 εκατ. ευρώ και τα δικαιώματα του Λούκας Ντιν (αγωνίζεται υπό τη μορφή δανεισμού στους Ιταλούς) και του Αντρέ Ραμπιό.

Ενδιαφέρον για τον Βόσνιο μεσοεπιθετικό έχει εκδηλώσει και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ενώ αγγλικά Μέσα τον παρουσιάζουν ως πρωταρχικό μεταγραφικό στόχο της Τσέλσι, σε περίπτωση που την αναλάβει ο Αντόνιο Κόντε. *Πηγή: sport-fm.gr*

«Βέτο» Αντσελότι για Μίλερ – Λεβαντόφσκι!!!


«Βέτο» Αντσελότι για Μίλερ – Λεβαντόφσκι!

Ο Κάρλο Αντσελότι, ο οποίος θα αναλάβει την τεχνική ηγεσία της Μπάγερν Μονάχου το καλοκαίρι, «απαίτησε» από τη διοίκηση την παραμονή των Τόμας Μίλερ και Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι.

Καλοκαίρι αλλαγών είναι αυτό που έρχεται για την Μπάγερν Μονάχου, καθώς όπως έχει ανακοινωθεί εδώ και καιρό, ο Κάρλο Αντσελότι θα αποτελέσει το διάδοχο του Πεπ Γκουαρδιόλα στον πάγκο της ομάδας, με τον Καταλανό να συνεχίζει την προπονητική του καριέρα στην Αγγλία και τη Μάντσεστερ Σίτι.

Ο Ιταλός τεχνικός, βρίσκεται τους τελευταίους μήνες μαζί με τη γυναίκα του στη παραθαλάσσια πόλη του Καναδά, το Βανκούβερ, είναι, ωστόσο, σε επαφή με τους ανθρώπους της Μπάγερν, προκειμένου να ενημερώνεται για τυχόν εξελίξεις. Στην τελευταία του επίσκεψη στο Μόναχο, συζήτησε εκτενέστερα τα φλέγοντα ζητήματα με τον πρόεδρο, Καρλ Χάινς Ρουμενίγκε και τον αθλητικό διευθυντή, Ματίας Ζάμερ, καταστρώνοντας παράλληλα και το μεταγραφικό πλάνο της ομάδας.

«Απαίτησε» την παραμονή Μίλερ – «Λέβα»

Το πρώτο πράγμα που έριξε στο τραπέζι, ήταν το μέλλον των Τόμας Μίλερ και Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι. Ο έμπειρος τεχνικός, ουσιαστικά απαίτησε την παραμονή των δύο ποδοσφαιριστών, καθώς τους θεωρεί μονάδες ζωτικής σημασίας για το «χτίσιμο» της δικής του Μπάγερν. Ο Ρουμενίγκε, τον διαβεβαίωσε πως «η Μπάγερν δεν είμαι μια ομάδα που πουλάει, αλλά ακριβώς το αντίθετο», ενώ εγγυήθηκε παράλληλα πως θα γίνει προσπάθεια για όσο το δυνατόν καλύτερη και ποιοτικότερη ενίσχυση.

Για τον Μίλερ, ενδιαφέρον έχει εκφράσει η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ωστόσο ο ίδιος έχει δώσει το λόγο του ότι θα παραμείνει στο «Αλιάντς Αρίνα». Όσον αφορά τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, ο μάνατζερ του και πρώην ποδοσφαιριστής του Ηρακλή (τη σεζόν 2003-2004), Τσέζαρι Κουχάρσκι βρίσκεται σε επαφή με τη Ρεάλ Μαδρίτης, στο στρατόπεδο των Βαυαρών, ωστόσο, δεν ανησυχούν ιδιαίτερα.

Αντίθετα, «φόβος» υπάρχει για τον Νταβίντ Αλάμπα. Σύμφωνα με αγγλικά Μέσα ο Πεπ Γκουαρδιόλα τον θέλει στο Μάντσεστερ, ενώ αποτελεί μεταγραφική προτεραιότητα της Μπαρτσελόνα. Το συμβόλαιο του, πάντως, εκπνέει το 2018 και υπάρχει μηδενική ρήτρα, συνεπώς η Μπάγερν μπορεί να διαπραγματευτεί σε όποια οικονομική βάση θέλει.

Μπονούτσι, ο «πόθος» του Αντσελότι

Όσον αφορά την ενίσχυση, το βάρος θα πέσει στην αμυντική γραμμή και την απόκτηση –τουλάχιστον- ενός πρωτοκλασάτου στόπερ. Ο «πόθος» του «Καρλίτο» είναι ο Λεονάρντο Μπονούτσι, η απόκτησή του, όμως, είναι μια ιδιαιτέρως δύσκολη περίπτωση. Δεν αποκλείεται, πάντως, να γίνει μια προσπάθεια, με τον Μεχντί Μπενάτια να συμπεριλαμβάνεται στην πρόταση ως έμψυχο αντάλλαγμα.

Τέλος, αν τυχόν ο Λεβαντόφσκι ενδώσει στον... πειρασμό της Ρεάλ Μαδρίτης, ο Αντσελότι θα επιθυμούσε την απόκτηση του Γκονζάλο Ιγκουαΐν, που πραγματοποιεί εξαιρετική σεζόν με τη φανέλα της Νάπολι και έχει συμβάλλει τα μέγιστα στην πορεία πρωταθλητισμού που κάνουν οι «παρτενοπέι». *Πηγή: sport-fm.gr*

Συμφώνησε με Μπανέγκα η Ίντερ!!


Συμφώνησε με Μπανέγκα η Ίντερ

Μετά το τέλος της σεζόν ο Έβερ Μπανέγκα θα συνεχίσει να αγωνίζεται με τα «χρώματα» της Ίντερ. Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός έχει υπογράψει προσύμφωνο με τους «νερατζούρι».


Το συμβόλαιο του 27χρονου με τη Σεβίλλη λήγει το καλοκαίρι και έχει την δυνατότητα από τώρα να ξεκινήσει τις συζητήσεις με άλλες ομάδες για το ποδοσφαιρικό του μέλλον. Ο ίδιος δεν επιθυμεί να συνεχίσει στο Ισπανικό πρωτάθλημα και για αυτό τον ικανοποιεί η προοπτική να μετακομίσει στο Μιλάνο για να συνεχίσει την καριέρα του στο Ιταλικό πρωτάθλημα.

Ο διεθνής άσος αγωνίζεται στους «Σεβιγιάνους» από το 2013 και μετράει σε 53 συμμετοχές 8 γκολ. *Πηγή: sport-fm.gr*

Ανανεώνει με Μίλαν ο Μοντολίβο!!


Ανανεώνει με Μίλαν ο Μοντολίβο

Την παραμονή του Ρικάρντο Μοντολίβο επιθυμούν στη Μίλαν, με τους «ροσονέρι» να καλούν άμεσα τον παίκτη για την επέκταση της συνεργασίας τους.

Σύμφωνα με την «Gazzetta dello Sport», η διοίκηση της Μίλαν προτίθεται να προτείνει στον Ρικάρντο Μοντολίβο νέο συμβόλαιο.

Ο Ιταλός διεθνής επιθυμεί να μείνει στους «ροσονέρι» και όπως όλα δείχνουν οι δύο πλευρές θα έρθουν σε συμφωνία.

Επιπλέον, το συμβόλαιο του 31χρονου λήγει τον Ιούνιο και σύμφωνα με τα ρεπορτάζ από την γειτονική χώρα η διοίκηση των Μιλανέζων μιλάνε για ραντεβού με τον παίκτη που έχει οριστεί μέσα στον Μάιο.

Ο κεντρικός μέσος αγωνίζεται στο Τζουζέπε Μεάτσα από το 2012 και έχει καταφέρει να αγαπηθεί από τους φιλάθλους της ομάδας. *Πηγή: sport-fm.gr*

Πώς να σταματήσεις τους Ρονάλντο και Μέσι!!


Πώς να σταματήσεις τους Ρονάλντο και Μέσι

Συμβουλές όσον αναφορά τον τρόπο αντιμετώπισης του Κριστιάνο Ρονάλντο και του Μέσι ο Τζιόρτζιο Κιελίνι, καθώς αγωνίστηκε κόντρα σε Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα την περυσινή σεζόν.

Ο Τζίορτζιο Κιελίνι δίνει χρήσιμες συμβουλές για τον τρόπο που μπορεί κάποιος ποδοσφαιριστής να σταματήσει τους Κριστιάνο Ρονάλντο και Μέσι.

«Πως μαρκάρεις τον Κριστιάνο; Προσπαθείς να μην τον αφήσεις μόνο του, αλλά και να μην του επιτρέψεις να σουτάρει με το δεξί. Όσο για τον Μέσι πρέπει να του κόψεις τις διεισδύσεις. Η εμπειρία σε βοηθάει να διαβάσεις συγκεκριμένες καταστάσεις καλύτερα και να κάνεις λιγότερα λάθη. Είναι σημαντικό επίσης να ξέρεις τον αντίπαλο. Τα τελευταία χρόνια η δουλειά του αμυντικού έχει αλλάξει πολύ»

Ο Ιταλός σέντερ μπακ αντιμετώπισε την περασμένη χρονιά και τον Κριστιάνο (στον ημιτελικό του Champions League) και τον Μέσι (στον τελικό) με μεγάλη επιτυχία.

Μένει να δούμε αν οι αμυντικοί θα υιοθετήσουν τις συμβουλές του υψηλόσωμου αμυντικού της Γιουβέντους. *Πηγή: sport-fm.gr*

Πιο καλά από ποτέ στη Νάπολι ο Αλμπιόλ!!


Πιο καλά από ποτέ στη Νάπολι ο Αλμπιόλ

Ο Αλμπιόλ είναι χαρούμενος στη Νάπολι και εμφανίζεται έτοιμος να κατακτήσει το πρωτάθλημα με τους «παρτενοπέι».

Ο Ραούλ Αλμπιόλ σε δηλώσεις του στον ιταλικό ραδιοφωνικό σταθμό «Kiss kiss Napoli», εμφανίστηκε χαρούμενος για την παρουσία του στη Νάπολι και δήλωσε έτοιμος να κατακτήσει το ιταλικό πρωτάθλημα με του Ναπολιτάνους, έπειτα από 26 χρόνια.

Ο 30χρονος Ισπανός αμυντικός τόνισε: «Είναι η πιο χαρούμενη περίοδος στα χρόνια μου στη Νάπολι, γιατί έχουμε την ευκαιρία να εκπληρώσουμε σημαντικούς στόχους». Ο Αλμπιόλ, συνέχισε μιλώντας και για το πρωτάθλημα, που διεκδικούν, λέγοντας: «Είμαστε συγκεντρωμένοι σε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Είναι στα χέρια μας να κερδίζουμε κάθε παιχνίδι. Πρέπει να κερδίζουμε και να μη κάνουμε λάθη, γιατί οι άλλες ομάδες κερδίζουν». *Πηγή: sport-fm.gr*

Στο στόχαστρο των Ιταλών ο Μουνιέρ!!


Στο στόχαστρο των Ιταλών ο Μουνιέρ

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του μάνατζερ του Μουνιέρ, ο πελάτης του βρίσκεται στο στόχαστρο ιταλικών ομάδων.

Ο Τόμας Μουνιέρ, σύμφωνα με τον μάνατζερ του, βρίσκεται στο στόχαστρο των Γιουβέντους, Ρόμα, Ίντερ, Νάπολι και Φιορεντίνα. Ο 24χρονος Βέλγος διεθνής δεξιός μπακ της Κλαμπ Μπριζ, είναι πολύ πιθανό να αποχωρήσει με προορισμό την Ιταλία.

Ο Ιταλός μάνατζερ του Βέλγου, Μικελάντζελο Μινιέρι, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό της πατρίδας του «Radio Crc», τόνισε: «Είναι καλός παίκτης και η Νάπολι είναι μια από τις ομάδες που τον ακολουθούν. Προς το παρόν δεν υπάρχει τίποτα παραπάνω από απλό ενδιαφέρον. Εκτός της Νάπολι, τον παίκτη ακολουθούν οι Ίντερ, Ρόμα, Φιορεντίνα και Γιουβέντους». Ολοκληρώνοντας τις δηλώσεις του, ο Μινιέρι, έδειξε την προτίμηση του στη Νάπολι, λέγοντας: «Η Νάπολι είναι κορυφαία ομάδα και ο Μουνιέρ θα ήθελε να φοράει τη μπλε φανέλα».*Πηγή: sport-fm.gr*

Ξανά μπαμπάς ο Τότι!!


Ξανά μπαμπάς ο Τότι

Μεγάλωσε η οικογένεια του Φραντσέσκο Τότι, με τη σύζυγό του να φέρνει στον κόσμο ένα υγιέστατο κοριτσάκι.

Μπαμπάς για τρίτη φορά έγινε ο Φραντσέσκο Τότι. Όπως έγινε γνωστό, η σύζυγος του καπιτάνο της Ρόμα, Ιλάρι Μπλάζι έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο κοριτσάκι, την Ιζαμπέλ!

Το 2005 είχαν γίνει γονείς, με τον Κρίστιαν να είναι ο πρώτος... καρπός του έρωτά τους, ενώ δύο χρόνια αργότερα ήταν η σειρά της Σανέλ να χαρίσει στον 39χρονο και την πανέμορφη γυναίκα του, την απόλυτη ευτυχία!






*Πηγή: sport-fm.gr*

Ενδιαφέρον της Γιουνάιτεντ για Πογκμπά!!


Ενδιαφέρον της Γιουνάιτεντ για Πογκμπά

Έντονο είναι το ενδιαφέρον της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για τον μέσο της Γιουβέντους, Πολ Πογκμπά, σύμφωνα με αγγλικά δημοσιεύματα.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ενδιαφέρεται να φέρει πίσω στο μεγάλο νησί, τον Πολ Πογκμπά , τον οποίο είχε αφήσει ελεύθερο το 2012.

Οι «κόκκινοι διάβολοι» κατάλαβαν τον λάθος, που έκαναν προ τριετίας και ετοιμάζονται να προσφέρουν πολλά χρήματα για να δελεάσουν τον νεαρό Γάλλο.

Ωστόσο, δεν είναι η μόνη ομάδα που θέλει τον 22χρονο, καθώς η Σίτι, η Ρεάλ Μαδρίτης και η Παρί Σεν Ζερμέν ενδιαφέρονται να τον εντάξουν στο δυναμικό τους.

Μένει να δούμε πού θα καταλήξει ο ταλαντούχος μέσος της Γιουβέντους, που δύσκολα θα παραμείνει ακόμα μία χρονιά στο Τορίνο. *Πηγή: sport-fm.gr*

Χωρίς Τζέραρντ η ενδεκάδα του Κάραγκερ!!


Χωρίς Τζέραρντ η ενδεκάδα του Κάραγκερ

Δεν έβαλε τον Στίβεν Τζέραρντ στη κορυφαία ενδεκάδα των Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Λίβερπουλ ο Τζέιμι Κάραγκερ. Γκρέιαμ Σούνες και Μπόμπι Τσάρλτον στον άξονα για τον πρώην αμυντικό των «κόκκινων».

Έκπληξη προκάλεσε η απουσία του Στίβεν Τζέραρντ από την καλύτερη ενδεκάδα όλων των εποχών των ντέρμπι Μάντσεστερ Γουνάιτεντ –Λίβερπουλ που έφτιαξε ο Τζέιμι Κάραγκερ για λογαριασμό της Daily Mail.Ο πρώην αμυντικός των «Reds» δημιούργησε μια ομάδα επίλεκτων και από τους δυο συλλόγους με αποτέλεσμα να υπάρχουν ηχηρές απουσίες, όπως ο Τζέραρντ από τους μεν ή ο Ράιαν Γκιγκς από τους δε.

Σε διάταξη 4-4-2 παράταξε την ομάδα επιλέκτων του ο Κάραγκερ με τον Πέτερ Σμάιχελ κάτω από τα δοκάρια, τους Μαρκ Λόρενσον και Άλαν Χάνσεν στο κέντρο της άμυνας, αριστερό μπακ ο Ντένις Ίργουιν και στο δεξί άκρο της άμυνας ο Φιλ Νιλ. Στο κέντρο ο Μπόμπι Τσάρλτον με τον Γκρέιαμ Σούνες,στα αριστερά ο Τζορτζ Μπεστ και στα δεξιά ο Κριστιάνο Ρονάλντο και στην επίθεση τους Κέννυ Νταγκλίς και Ιαν Ρας

*Πηγή: sport-fm.gr*

Πρόταση-βόμβα των Θεσμών για μείωση του αφορολόγητου στο 50%!!


Πρόταση-βόμβα των Θεσμών για μείωση του αφορολόγητου στο 50%

Οι Θεσμοί κατέθεσαν χθες πρόταση σοκ στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με το οικονομικό επιτελείο για μείωση του αφορολόγητου στο 50% για όλους.

Οι Θεσμοί κατέθεσαν χθες πρόταση σοκ στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με το οικονομικό επιτελείο για μείωση του αφορολόγητου στο 50% για όλους και αντικατάστασή του από σταθερό αφορολόγητο, αλλά σε χαμηλότερο ύψος.

Το σημερινό έμμεσο αφορολόγητο των 9.545 ευρώ προκύπτει από έκπτωση φόρου 2.100 ευρώ και φθίνει όσο αυξάνεται το εισόδημα. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι Θεσμοί ζητούν να καταργηθεί η έκπτωση φόρου και να αντικατασταθεί από ενιαίο αφορολόγητο όριο που θα κυμαίνεται μεταξύ 5.000 και 8.000 ευρώ.

Οι Θεσμοί επιχειρηματολόγησαν λέγοντας ότι το υπάρχον σύστημα έκπτωσης δίνει τη δυνατότητα στους φορολογούμενους να αποκρύψουν εισοδήματα. Επίσης θεωρούν, όπως αναφέρει το Έθνος, ότι για κάποιον που έχει υψηλό εισόδημα δεν υπάρχει ούτε ένα ευρώ αφορολόγητου εισοδήματος.

Από τη μεριά της η κυβέρνηση έχει βάλει στο τραπέζι των συζητήσεων:

-Τη θέσπιση νέων φορολογικών κλιμάκων για μισθωτούς , συνταξιούχους και ελεύθερους επαγγελματίες που ανεβάζουν το φορολογικό βάρος πάνω από 30.000 ευρώ
-Τη θέσπιση νέας κλίμακας φορολόγησης των ενοικίων
-Καθιέρωση αφορολόγητου ορίου έως 9.5οο ευρώ για τους αγρότες
-Αλλαγές στην κλίμακα της εισφοράς αλληλεγγύης που θα φέρει επιβαρύνσεις πάνω από 30.000 ευρώ

Σήμερα θα υπάρξουν νέες συναντήσεις με το οικονομικό επιτελείο στο επίκεντρο των οποίων θα βρεθεί ο νέος φορέας δημοσίων εσόδων και η ανεξαρτησία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, οι τράπεζες και τα κλειστά επαγγέλματα.
Κίτρινες κάρτες στον Κατρούγκαλο

Νέα κόκκινη γραμμή για τις συντάξεις έθεσε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος στη συνάντηση με τους Θεσμούς, μιλώντας για προστασία όσων έχουν αθροιστικά αποδοχές μέχρι 1.300 ευρώ. Αυτό το κριτήριο, καθώς και το ποσοστό αναπλήρωσης, θα ληφθούν υπόψη στο ύψος της περικοπής των επικουρικών συντάξεων.

Στο πρώτο ραντεβού ο υπουργός Εργασίας δέχτηκε πολλές «κίτρινες κάρτες». Ο εκπρόσωπος της Κομισιόν μάλιστα τού πρότεινε τρόπο για να μειώσει άμεσα τις επικουρικές συντάξεις. «Δεν εγκρίνουμε την αύξηση των εργοδοτικών εισφορών που ζητάτε. «Ο μόνος δρόμος είναι να μειώσετε τις επικουρικές συντάξεις στα 2 εκατομμύρια επικουρικών συνταξιούχων. Δηλαδή να κόψετε 35 ευρώ το μήνα στον κάθε ένα, για να καλύψετε το έλλειμμα των 700 εκατομμυρίων ευρώ», φέρεται να είπε ο Τζουζέπε Καρόνε, με τον κ. Κατρούγκαλο να τονίζει: «Υπάρχουν άνθρωποι που παίρνουν 50 ευρώ επικουρική σύνταξη το μήνα. Πώς θα τους κόψουμε τα 35 ευρώ; Εμείς δεν είπαμε να μην κοπούν οι επικουρικές, αλλά να κοπούν ποσοστιαία και έως 30% στις υψηλές».

Έντονες ήταν και οι αντιδράσεις από την πλευρά του ΔΝΤ για το ζήτημα της αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών σε αγρότες και ελεύθερους επαγγελματίες. Απευθυνόμενη στον Γιώργο Κατρούγκαλο η κ. Βελκουλέσκου φέρεται να είπε: «Το 16% που προτείνετε στους αγρότες δεν μπορεί να είναι μόνιμο. Μόνο σαν μεταβατική λύση μπορούμε να το δεχτούμε. Όμως δεν μπορούμε να δεχτούμε και τις εκπτώσεις που κάνετε στους νέους επιστήμονες».

Επιπλέον, οι δανειστές ζήτησαν, σύμφωνα με τις πληροφορίες, και μείωση του ποσοστού αναπλήρωσης για 15 έως 20 χρόνια ασφάλισης, αλλά και πολύ αυστηρά εισοδηματικά κριτήρια για να λάβει κάποιος την σύνταξη των 384 ευρώ.

Πηγή: newsbeast.gr

Οι κινήσεις του Πογέτ για… την επόμενη σεζόν!!


Οι κινήσεις του Πογέτ για… την επόμενη σεζόν

Την ώρα που όλα είναι ανοιχτά για το μέλλον του Γκουστάβο Πογέτ στην ΑΕΚ, ο Ουρουγουανός τεχνικός συμμετέχει στον σχεδιασμό της Ένωσης για την επόμενη σεζόν. Τα δεδομένα της παραμονής του.

Στην παρούσα φάση κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά το τι θα γίνει με τον Γκουστάβο Πογέτ στην ΑΕΚ. Το αν θα μείνει ή θα αποχωρήσει μετά το τέλος της τρέχουσας σεζόν. Φυσικά και στην Ένωση θέλουν να συνεχίσει στο τιμόνι της ομάδας, αλλά την απόφαση θα την πάρει ο Ουρουγουανός. «Κάνει» μπαμ πως αν γίνει κάποια καλή πρόταση από την Αγγλία για τον πρώην προπονητή της Σάντερλαντ, τότε η πλάστιγγα θα γείρει προς τα εκεί.

Ωστόσο, γίνονται τον τελευταίο καιρό κάποιες κινήσεις από την πλευρά του 48χρονου τεχνικού, που μπορούν να προκαλέσουν χαμόγελα σε όσους είναι υπέρ της παραμονής του.

Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν… μαγειρεύουν και οι «κιτρινόμαυροι» έχουν ξεκινήσει εδώ και αρκετό καιρό τον σχεδιασμό για την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Όπως αναφέρεται στην «Ώρα των Σπορ», ο Πογέτ είναι συμμετέχει ενεργά και όχι απλά τυπικά σε αυτό το κομμάτι.

Σε όλα τα επίπεδα. Και στα μεταγραφικά, κοιτάζοντας περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που του αρέσουν. Μάλιστα, έχει εκφράσει την επιθυμία του να κάνει ταξίδι ο ίδιος και να δει συγκεκριμένους παίκτες… live.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Αποκλείστηκε από την ομάδα λόγω... Κρις Μπράουν!!


Αποκλείστηκε από την ομάδα λόγω... Κρις Μπράουν!

«Βράζουν» στην Ρεάλ Σοσιεδάδ με τον Κάρλος Βέλα, καθώς είπε ψέματα στη διοίκηση προκειμένου να βρεθεί σε συναυλία του Κρις Μπράουν.

Τα social media, είναι κάτι από το οποίο δε μπορείς να κρυφτείς. Αυτό, δε το σκέφτηκε ο Κάρλος Βέλα, ο οποίος είπε στη διοίκηση της Ρεάλ Σοσιεδάδ πως είναι άρρωστος, προκειμένου να γλιτώσει την προπόνηση και να προλάβει να ταξιδέψει στη Μαδρίτη. Ο λόγος; Ήθελε να παρακολουθήσει την συναυλία του αστέρα της χιπ – χοπ, Κρις Μπράουν!

Το ψέμα αποκαλύφθηκε μέσω φωτογραφίας που δημοσίευσε ο λογαριασμός «juanfutbol» στο Twitter και στις τάξεις του συλλόγου επικρατεί αναβρασμός για τον 27χρόνο επιθετικό. Ο προπονητής της ομάδας, Εουσέμπιο Σακριστάν, μάλιστα, τον απέκλεισε από την προπόνηση και –φυσικά- από την αποστολή για το επερχόμενο παιχνίδι, στην έδρα της Θέλτα Βίγκο (12/3, 19:15).

Θέση για το γεγονός πήρε ο αρχηγός της ομάδας, Τσάμπι Πριέτο, ο οποίος δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου πως «ο κόουτς πήρε μια απόφαση και τη σεβόμαστε, αν και μας αφήνει έκπληκτους το γεγονός ότι ένας συμπαίκτης μας δε θα είναι στην προπόνηση. Δεν πήραμε με καλό μάτι την ενέργεια του, του το είπαμε και μας απάντησε πως λυπάται και πως αν μπορούσε να γυρίσει πίσω το χρόνο, δε θα το έκανε ξανά».

Μπορεί, βέβαια, να είπε πως δε θα το έκανε ξανά, όμως ο Βέλα έχει υποπέσει στο ίδιο ατόπημα και στο παρελθόν, με αποτέλεσμα να μείνει εκτός της αποστολής του Μεξικό, για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014!

Δείτε τη φωτογραφία από το κλαμπ της Μαδρίτης, μαζί με τον πρώην συμπαίκτη του και νυν επιθετικό της Ατλέτικο Μαδρίτης, Αντουάν Γκριεζμάν...

inner *Πηγή: sport-fm.gr*

«Βέτο» για Ρονάλντο από Λεβαντόφσκι!!


«Βέτο» για Ρονάλντο από Λεβαντόφσκι

Ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι βρίσκεται στο μεταγραφικό στόχαστρο της Ρεάλ Μαδρίτης, με τον Πολωνό πάντως να θέτει «βέτο» για την παρουσία του Ρονάλντο στη «βασίλισσα».

Η Ρεάλ Μαδρίτης έχει βάλει στο μάτι τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, αλλά πέραν του οικονομικού ζητήματος θα πρέπει να διευθετηθούν και άλλα ζητήματα που προκύπτουν για να πει το «ναι» ο Πολωνός επιθετικός.

Σύμφωνα με τη «Sport», ο Λεβαντόφσκι φαίνεται να άσκησε «βέτο» για την παρουσία του Ρονάλντο, ξεκαθαρίζοντας πως δεν επιθυμεί να συνυπάρξει με τον Πορτογάλο σούπερ σταρ.

Ο Λεβαντόφσκι, πιστεύει στον αλτρουισμό και είναι μαθημένος αυτός και οι συμπαίκτες του να παίζουν πρώτα για την ομάδα και έπειτα για τον εαυτό τους, γεγονός που τον κάνει να βλέπει αρνητικά τη συνύπαρξη με τον Κριστιάνο.

Μάλιστα σύμφωνα με το περιβάλλον του παίκτη, φαίνεται πως απάντησε στη Ρεάλ πως δεν σκοπεύει να γίνει κάτοικος Μαδρίτης, αν παραμείνει ο Πορτογάλος στην ομάδα.
*Πηγή: sport-fm.gr*

H συνάντηση Σπανούλη-Ζήση!! (pics)


H συνάντηση Σπανούλη-Ζήση (pics)

Μετά το τέλος του αγώνα του Ολυμπιακού με τη Μπάμπεργκ, οι δύο κουμπάροι και αδελφικοί φίλοι Βασίλης Σπανούλης και Νίκος Ζήσης είχαν θερμή κουβέντα. Θερμό τετ α τετ και με Τρινκιέρι.

Μπορεί πριν τους αγώνες όπου τίθενται αντιμέτωποι να μην μιλούν για λόγους συγκέντρωσης, αλλά οι Βασίλης Σπανούλης και Νίκος Ζήσης είχαν την ευκαιρία να τα πουν για λίγο μετά το τέλος του ματς Μπάμπεργκ-Ολυμπιακός. Οι δύο αδελφικοί φίλοι και κουμπάροι, συνομίλησαν στο παρκέ της «Brose Arena» προτού η αποστολή αναχωρήσει για το Μόναχο, απ’ όπου σήμερα θα αναχωρήσει στις 11:00 το πρωί για την Αθήνα.

Αποστολή στην Βαμβέργη, Νίκος Ζέρβας

Την παράσταση, έκλεψε ο μεγάλος γιός του Νίκου Ζήση, που με το που είδε τον Βασίλη Σπανούλη, φώναξε με όλη του τη δύναμη «νονέ μου», με τον αρχηγό του Ολυμπιακού να βρίσκει παρηγοριά για την ήττα στην αγκαλιά του γλυκύτατου αγοριού.

inner

Συζήτηση σε πολύ καλό κλίμα είχε ο Βασίλης Σπανούλης και με τον πρώην προπονητή του στην Εθνική ομάδα, Αντρέα Τρινκιέρι, ενώ δύο ακόμα γνωστοί και συμπατριώτες οι Ντάνιελ Χάκετ και Νικολό Μέλι, θυμήθηκαν τα… παλιά από την πρόσφατη συνεύρεσή τους και στην Αρμάνι Μιλάνο.

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

«Έχει συμφωνήσει με Ρεάλ ο Ομπαμεγιάνγκ»


«Έχει συμφωνήσει με Ρεάλ ο Ομπαμεγιάνγκ»

Δεδομένη θεωρεί την μετακίνηση του Πιέρ – Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ στη Ρεάλ Μαδρίτης το καλοκαίρι, η ισπανική «As», που κάνει λόγο για συμφωνία των «μερένχες» με τον Γκαμπονέζο.

Ο Πιέρ – Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ, κάνει πράγματα και θαύματα φέτος με τη Μπορούσια Ντόρτμουντ, έχοντας πετύχει 32 γκολ σε 37 ματς φέτος, κάτι που τον καθιστά ως έναν από τους πιο περιζήτητους παίκτες στη Γηραιά Ήπειρο.

Σημερινό δημοσίευμα της «As», κάνει λόγο για συμφωνία μεταξύ του παίκτη και τη Ρεάλ Μαδρίτης, με την ισπανική εφημερίδα να θεωρεί τη μετακίνηση του στη Μαδρίτη, τετελεσμένο γεγονός.

Ο Ομπαμεγιάνγκ φαίνεται πως έχει συμφωνήσει με τους «μερένχες», με την απόκτηση του να φτάνει από 90 ως 100 εκ. ευρώ.

Η ισπανική «As» δεν είναι το μόνο Μέσο που αναφέρει την είδηση, αφού κάτι τέτοιο ανάφερε τις προάλλες και η γερμανική εφημερίδα «Express» που επίσης έκανε λόγο για δεδομένη συμφωνία και πρόταση 100 εκ. ευρώ στη Ντόρτμουντ για την αγορά του.

Ο Γκαμπονέζος, έχει συμβόλαιο με τους «Βεστφαλούς» ως το καλοκαίρι του 2020.
*Πηγή: sport-fm.gr*

«Ο Μέσι θα παραμείνει στην Μπαρτσελόνα μέχρι το 2021»


«Ο Μέσι θα παραμείνει στην Μπαρτσελόνα μέχρι το 2021»

Ο τεχνικός γραμματέας της Μπαρτσελόνα, Ρόμπερτ Φερνάντεθ, δεν έχει καμία αμφιβολία ότι ο Λιονέλ Μέσι θα ανανεώσει το συμβόλαιό του μέχρι το 2021.

Σίγουρος εμφανίστηκε ο τεχνικός γραμματέας της Μπαρτσελόνα ότι ο Λιονέλ Μέσι θα παραμείνει στην Βαρκελώνη μέχρι το 2021.

Συγκεκριμένα, ο Ρόμπερτ Φερνάντεθ υπογράμμισε ότι ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός «θα παραμείνει στην Μπαρτσελόνα μέχρι το 2021, δεν έχω καμία αμφιβολία για αυτό. Μιλάμε για τον καλύτερο παίκτη στην ιστορία του συλλόγου, ο οποίος έχει εξαιρετικές αθλητικές και προσωπικές ικανότητες».

Στην συνέχεια, ο Καταλανός παράγοντας μίλησε για την ταπεινότητα και την νοημοσύνη που χαρακτηρίζει τον διεθνή άσο, λέγοντας πως «πολλοί εκπλήσσονται για το πόσο ταπεινός είναι και για την νοημοσύνη του που ξεπερνάει τα όρια του φυσιολογικού». *Πηγή: sport-fm.gr*

Μόνο 4 οι «φίλοι» του Κριστιάνο στη Μαδρίτη!!!


Μόνο 4 οι «φίλοι» του Κριστιάνο στη Μαδρίτη!

Πιστός στη δήλωσή του «είμαστε επαγγελματίες, όχι φίλοι» είναι ο Κριστιάνο Ρονάλντο, που «μιλιέται» μόλις με τέσσερις συμπαίκτες του στη Ρεάλ Μαδρίτης.

Μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού είναι οι φίλοι του Κριστιάνο Ρονάλντο στη Ρεάλ Μαδρίτης! Όπως φαίνεται και από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, μέσα στα –μόλις- 93 άτομα που «ακολουθεί», βρίσκονται μόνο οι Σέρχιο Ράμος, Αλβάρο Αρμπελόα, Πέπε και Χάμες Ροντρίγκες, όπως και οι πρώην συμπαίκτες του, Τσάμπι Αλόνσο και Φάμπιο Κοεντράο.

Σύμφωνα με την «Mirror», οι σχέσεις του με τους περισσότερους ποδοσφαιριστές της «Βασίλισσας» είναι τεταμένες, λόγω διαφόρων γεγονότων που έχουν λάβει χώρα κατά την επταετή του παρουσία στην ομάδα. Όπως δήλωσε πρόσφατα, άλλωστε, οι ποδοσφαιριστές είναι επαγγελματίες και το να είσαι φίλος με τους συμπαίκτες σου, δε σημαίνει απολύτως τίποτα.

«Στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κατέκτησα το Τσάμπιονς Λιγκ και δε μιλούσα με τον Φέρντιναντ, τον Γκιγκς και τον Σκόουλς. Λέγαμε ένα γεια ο ένας στον άλλον και αυτό ήταν όλο. Στο γήπεδο πάντα παλεύουμε για το συμφέρον της ομάδας, όμως οι αγκαλιές και τα φιλιά στους πανηγυρισμούς δε σημαίνουν απολύτως τίποτα, όπως και το να με καλέσει σε δείπνο ο Μπέιλ στο σπίτι του ή να το κάνω εγώ. Είμαστε επαγγελματίες ποδοσφαιριστές, όχι φίλοι», είχε αναφέρει. *Πηγή: sport-fm.gr*

«Ο Μπέιλ παίζει «ρώσικη ρουλέτα» με την καριέρα του»


«Ο Μπέιλ παίζει «ρώσικη ρουλέτα» με την καριέρα του»

Σα να παίζει «ρώσικη ρουλέτα» με την καριέρα του χαρακτήρισε ο Ρέιμοντ Βέρχεεν, την παραμονή του Γκάρεθ Μπέιλ στη Ρεάλ Μαδρίτης.

«Ρώσικη ρουλέτα» για την καριέρα του, λόγω του ρίσκου σοβαρού τραυματισμού χαρακτήρισε την παραμονή του στη Ρεάλ Μαδρίτης ο πρώην προπονητής της Ουαλίας, Ρέιμοντ Βέρχεεν.

«Θέλει να ρισκάρει με τραυματισμούς κάθε σεζόν ή να ψάξει για ένα σύλλογο με επαγγελματικό ιατρικό επιτελείο; Μπορεί να μην υπάρχουν πολλοί, όμως υπάρχουν. Το να μένει σε αυτό το σύλλογο, είναι σα να παίζει «ρώσικη ρουλέτα» με την καριέρα του», ανέφερε.

Ο Μπέιλ επέστρεψε στη δράση το περασμένο Σάββατο, μετά από δύο μήνες απουσίας (τελευταίο ματς που είχε ξεκινήσει ήταν στις 17 Ιανουαρίου) λόγω μυϊκού τραυματισμού.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Μπήκε ο Τσοκάνης!!


Μπήκε ο Τσοκάνης

Ευχάριστα με τον Τάσο Τσοκάνη πρόεκυψαν την Πέμπτη στην προπόνηση του Αστέρα Τρίπολης.

Ο μέσος των Αρκάδων προπονήθηκε κανονικά και υπολογίζεται από τον Μάκη Χάβο για την αναμέτρηση της ερχόμενης Κυριακής κόντρα στον Ατρόμητο για την 26η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας.

Αντίθετα, οι Φούντας και Τριανταφυλλόπουλος προπονήθηκαν ξανά ατομικά.

Το πρόγραμμα της ημέρας ξεκίνησε με ασκήσεις συντονισμού, ευλυγισίας και ασκήσεις τεχνικής με μπάλα, συνεχίστηκε με ασκήσεις αμυντικής τακτικής σε υποομάδες και ολοκληρώθηκε με εσωτερικό δίτερμα.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Μέσα ο Μπαξεβανίδης!!


Μέσα ο Μπαξεβανίδης

Με τη συμμετοχή του Δήμου Μπαξεβανίδη ολοκληρώθηκε στα Πηγάδια την Πέμπτη η προπόνηση της SKODA Ξάνθης, ενόψει της αναμέτρησης με τον Πανιώνιο το Σάββατο για την 26η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας.

Ο διεθνής μέσος ακολούθησε το πρόγραμμα του Ραζβάν Λουτσέσκου και φαίνεται πως υπολογίζεται από τον Ρουμάνο τεχνικό για το ματς με τους «κυανέρυθρους».

Στην πρωινή προπόνηση της ημέρας, δόθηκε βάρος στις ασκήσεις τακτικής στο δημιουργικό και ανασταλτικό τομέα. Στη συνέχεια, υπήρξαν ασκήσεις προθέρμανσης, ασκήσεις τακτικής, passing game και τελειώματα φάσεων.

Μετά την πρωινή προπόνηση της Παρασκευής, θα ανακοινωθεί η αποστολή που θα αναχωρήσει για την Αθήνα.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Ιντερνετικός διάλογος ΠΑΟΚ με «Goal»!


Ιντερνετικός διάλογος ΠΑΟΚ με «Goal»!

Σε δημόσια αντιπαράθεση επιχειρημάτων μπήκαν ο ΠΑΟΚ και η «Goal». Με αφορμή το σχόλιο του Κυριάκου Κυριάκου για το σημερινό πρωτοσέλιδο, ακολούθησε διάλογος στο Facebook με τον Βαγγέλη Μπραουδάκη.

Ανταλλαγή επιχειρημάτων σε δημόσια θέα έκαναν το βράδυ της Πέμπτης ο ΠΑΟΚ και η εφημερίδα «Goal».

Έπειτα από το σχόλιο του Κυριάκου Κυριάκου για το σημερινό πρωτοσέλιδο (στο οποίο κατηγορούσε την εφημερίδα για «κλεφτές ματιές στην κόκκινη προπαγάνδα») ο διευθυντής της, Βαγγέλης Μπραουδάκης απάντησε στο Facebook.

Ακολούθησε λοιπόν διάλογος των δυο πλευρών σε πολιτισμένα πλαίσια, ο οποίος εξελίχθηκε ως εξής:

Μπραουδάκης: «Κύριε Κυριάκο, για κλεφτές ματιές προς την δική σας "προπαγάνδα" γκρίνιαζε και ο Ολυμπιακός για το πρωτοσέλιδο μας "Κακούργος" την επομένη του ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός (συνηθισμένα, όμως, τα βουνά στα χιόνια τόσα χρόνια που κατά περίπτωση δυσαρεστείται και διαφορετική ΠΑΕ)... Η αναφορά του Goal στην "αργοπορημένη" τοποθέτησή σας -μέχρι το βράδυ που ρωτήσαμε επίσημα- εδράζεται στην εντύπωση μας ότι συνήθως αντιδράει ακαριαία κάποιος όταν δημόσια αναφέρεται ότι συνομιλεί με τον "επί χρόνια κατά συρροή βιαστή του ελληνικού ποδοσφαίρου" (όπως π.χ. έπραξε η ΑΕΚ)...

Όσο για τις δύο ανακοινώσεις των οργανωμένων οπαδών (που δυστυχώς δεν έχω δει να έχουν σχολιαστεί ακόμα από τις ΠΑΕ τους), φαντάζομαι ότι θα αστειεύεστε ρωτώντας με από που προκύπτει ότι είναι "ποινικά κολάσιμες"... Τέλος, συμφωνώ μαζί σας ότι οι μέρες είναι κρίσιμες, αλλά επιτρέψτε μου να σημειώσω ότι το "μη bullying" προς τα ΜΜΕ δεν είναι επιλογή προς αποθέωση των υγιών, αλλά αυτονόητη υποχρέωσή τους…», έγραψε ο διευθυντής του «Goal».

Κυριάκος: «Δεν με αφορά για τι πράγμα γκρινιάζει οποιαδήποτε άλλη ομάδα. Είναι θέματα ανάξια ακόμη και διάψευσης, ειδικά όταν η πηγή τους είναι φανερά κατευθυνόμενη και δεν αναφέρομαι στην εφημερίδα. Για τις ανακοινώσεις επιμένω ότι είναι διαβολική σύμπτωση να συμφωνείτε με τις δυο στρατευμένες εφημερίδες του ολυμπιακού. Δεν θυμάμαι -αν κάνω λάθος το παραδέχομαι- να έχετε τόσο ξεκάθαρη θέση για το "φιλοξενούμενος" σε πρωτοσέλιδό σας πρόσφατα», έγραψε ο Κυριάκος Κυριάκου».

«Braoudakis Vaggelis για να το ολοκληρώσω, όχι, δεν θα συμφωνήσω ότι σήμερα είμαστε μια ακόμη ΠΑΕ που διαμαρτύρεται επειδή έτσι την βολεύει. Για να περάσει η δική μας διαμαρτυρία για τον Παππά έπρεπε να "δικαιώσετε" και τον αντίπαλο για δυο πέναλτι που δεν δίνονται ούτε σε παιδικά πρωταθλήματα. Κρίνατε ως άξιο "χτυπήματος" για την απόλυση Τούντορ το σχόλιο για "αυτογκόλ" του Σάββα Τζιομπάνογλου.

Προσπεράσατε όμως δυο φορές το αυτογκόλ του "φιλοξενούμενου" και τις αντιδράσεις που προκάλεσε, ενώ για την συνεδρίαση της λίγκας επιλέξατε να εξισώσετε ανθρώπους υπόπτους για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση με τους υπόλοιπους. Προσπαθείτε να κρατήσετε μια "δυσκοίλια" πολιτική ισορροπίας που όμως συνήθως ευνοεί τον "ένοχο". Δείχνετε μια φοβία να πάρετε θέση εναντίον ενός, χωρίς αντίβαρα δήθεν κριτικής προς έναν άλλον. Επαναλαμβάνω. Οι μέρες για το ποδόσφαιρο είναι κρίσιμες».

Μπραουδάκης: «Κυριάκος Σ. Κυριάκος, για ένα πέναλτι (εκείνο που δόθηκε φάουλ και προήλθε το γκολ), όχι για δύο, μας μπερδεύετε με άλλους. Όσο για την άτυπη συνεδρίαση της λίγκας, ποιοι ήταν οι συμμετέχοντες ύποπτοι για συμμετοχή σε "εγκληματική οργάνωση" (εκτός του κατηγορούμενου Κομπότη, που κακώς τον δεχθήκατε, όπως σημειώσαμε πρωτοσέλιδα και του Μποροβήλου, ο οποίος κατηγορείται για άλλα αδικήματα, αλλά τον νομιμοποιείτε ως ισότιμο συνομιλητή παρευρισκόμενοι στα καλέσματά του);

Δεν προσπαθούμε ωστόσο να κρατήσουμε ισορροπίες. Δεν χρειάζεται. Αρκεί που καταγράφουμε όσα αντιλαμβανόμαστε. Κι αν νομίζετε ότι όλα είναι πλέον "άσπρο - μαύρο" συγχωρέστε αλλά δεν είναι έτσι για οποιονδήποτε ψύχραιμο και νηφάλιο, χωρίς συμφέροντα…»

Κυριάκος: «Δεν είναι κακό να έχετε συμφέροντα. Συμφέρον σας είναι να μη φοβάστε να συνομιλήσετε και να διαφωνήσετε μαζί μου χωρίς να φοβάστε για την δουλειά σας ή τη σωματική σας ακεραιότητα. Συμφέρον σας είναι να αυξήσετε το πελατειακό σας κοινό προς Βορρά, Νότο, Ανατολή και Δύση. Συμφέρον σας είναι να μην καίτε τα εγκεφαλικά σας κύτταρα μέχρι τελευταίου για το πως θα τους έχετε όλους ικανοποιημένους.

Θα θελα αν έχετε να παραθέσετε πόσες φορές παρενέβη η ΠΑΕ ΠΑΟΚ με ανέντιμο τρόπο στα γραπτά σας, πότε αισθανθήκατε απειλή από μας και να συγκρίνετε τον τρόπο που σας προσεγγίζουν οι υπόλοιπες ομάδες. Αλλά η βαλίτσα θα πάει μακριά. Είμαι δύσπιστος αλλά όχι καχύποπτος. Στο χέρι σας είναι να αποδειχθώ υπερβολικός στις τοποθετήσεις μου».

Μπραουδάκης: «Κυριάκος Σ. Κυριάκος, αυτά δεν είναι "συμφέροντα", είναι υποχρεώσεις. Κι όσο κι αν σας κάνει εντύπωση, είτε θα ήθελαν να το επιχειρήσουν είτε όχι (όπως καλή ώρα ο ΠΑΟΚ) δεν επιτρέπουμε -είπαμε "γαλατικό χωριό"- σε καμιά ΠΑΕ να μας προσεγγίσει. Τη δουλειά τους/σας και τη δουλειά μας τόσα χρόνια που καθημερινά δίνουμε τις ίδιες εξετάσεις (και όπως φαίνεται από την αποδοχή του κόσμου, τις περνάμε). Καλό σας βράδυ…»

Στη συνέχεια ακολούθησε διάλογος των δυο πλευρών και για το θέμα των χαρακτηρισμών του Ιβάν Σαββίδη από την πλευρά του Ολυμπιακού, ο οποίος είχε ως εξής:

Μπραουδάκης: «Κυριάκος Σ. Κυριάκος, για τις ανακοινώσεις (ήδη είδα ότι για εκείνη των οπαδών του ΠΑΟΚ επιλήφθηκε ο αθλητικός εισαγγελέας, αναμένω το ανάλογο και από τον εδώ δικαστικό για την Original) εγώ απορώ που όλες οι υπόλοιπες εφημερίδες δεν πήραν την ίδια θέση. Όσο για το κατάπτυστο "φιλοξενούμενος" έχετε δίκιο. Δεν είχε την έκταση που θα έπρεπε στο πρωτοσέλιδο (λόγω άλλης επικαιρότητας, αλλά αυτό δεν μπορεί να αποτελεί δικαιολογία)…», έγραψε ο Βαγγέλης Μπραουδάκης.

Κυριάκος: «Αντιλαμβάνεστε λοιπόν ότι έχω κάθε δίκιο να είμαι δύσπιστος όταν η επίσημη κατάπτυστη θέση μιας ομάδας δεν στηλιτεύθηκε "λόγω άλλης επικαιρότητας" αλλά βρέθηκαν 6 σελίδες για ένα θέμα που έστω και με δική σας ερώτηση διαψεύστηκε. Επίσης θα δείτε ότι το βασικό παράπονο των οπαδών που σχολιάζουν εδώ, είναι πως δεν είμαι αρκετά επιθετικός. Επειδή μαζί με το καθαρό ποδόσφαιρο πρεσβεύουμε και τον ανεξάρτητο Τύπο, η μόνη μας άμυνα είναι η δημόσια αντιπαράθεση επιχειρημάτων».

Μπραουδάκης: «Μα, δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα, το αντίθετο κιόλας. Αυτή η εφημερίδα 14 χρόνια τώρα καθιερώθηκε και συνεχίζει επειδή είχε και έχει τη "γαλατική λογική". Γι' αυτό και καθημερινά δυσαρεστεί περισσότερο παρά ευχαριστεί τις ΠΑΕ και τους οπαδούς. Σας ευχαριστώ για τη δυνατότητα του διαλόγου, συμπαθάτε με που δεν τον έκανα αμέσως μόλις τοποθετηθήκατε, αλλά υπήρχαν κάποιες ανειλημμένες υποχρεώσεις νωρίτερα…»
*Πηγή: sport-fm.gr*

Πράνιτς: «Να είμαστε αδίστακτοι με Ολυμπιακό»


Πράνιτς: «Να είμαστε αδίστακτοι με Ολυμπιακό»

Ματς της χρονιάς -βάσει και του πόσο άσχημα εκτυλίχθηκε η σεζόν- χαρακτήρισε το προσεχές ντέρμπι με τον Ολυμπιακό ο Ντάνιελ Πράνιτς. «Νίκη στο Φάληρο για να δώσουμε χαρά στον κόσμο» είπε ο Κροάτης.

«Φτιαγμένος» για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό την Κυριακή έδειξε ο Ντάνιελ Πράνιτς. Ο αριστερός μπακ-χαφ του Παναθηναϊκού τόνισε πως άπαντες θα πρέπει να είναι... ήρεμοι και να εκμεταλλευτούν τις ευκαιρίες που θα τους παρουσιαστούν, προκειμένου να «σκοτώσουν» τον αιώνιο αντίπαλο.

Αντιλαμβάνεται τη δυσκολία του παιχνιδιού, αλλά ο Κροάτης άσος στέλνει σύνθημα σκληρής μάχης, προκειμένου οι πράσινοι να δώσουν χαρά στον κόσμο τους που -όπως παραδέχθηκε- φέτος έχει γευτεί αρκετή πίκρα...

Οι δηλώσεις Πράνιτς στην κάμερα της NOVA

«Φυσικά στην κατάσταση που είμαστε είναι το μοναδικό που μας έχει μείνει. Η σεζόν δεν ήταν πετυχημένη για εμάς και θέλουμε τουλάχιστον να δώσουμε λίγη χαρά στους οπαδούς μας για αυτό το λόγο είναι σίγουρα πολύ σημαντικό παιχνίδι για εμάς. Αλλά αν τα αφήσουμε αυτά στην άκρη είναι ένα πολύ μεγάλο παιχνίδι στην Ελλάδα, ένα ιδιαίτερο παιχνίδι. Δεν σκεφτόμαστε τι έχει προηγηθεί ή τι θα ακολουθήσει, σκεφτόμαστε μόνο αυτό το παιχνίδι και θέλουμε να είμαστε έτοιμοι για να δώσουμε το 100% στο γήπεδο. Θέλουμε να δυσκολέψουμε τον Ολυμπιακό και να πάρουμε εκεί μέσα τους τρεις βαθμούς».

Για το που θα κριθεί το ντέρμπι:

«Οι λεπτομέρειες θα κρίνουν σίγουρα το παιχνίδι. Περιμένω τον Ολυμπιακό πολύ επιθετικό στα πρώτα 15-20 λεπτά και θα προσπαθήσουν να σκοράρουν όμως αν δεν το πετύχουν περιμένω να γίνουν αρκετά νευρικοί γιατί σίγουρα θέλουν να κερδίσουν αυτό το παιχνίδι αφού παίζουν εντός έδρας. Θα πρέπει να είμαστε ήρεμοι και να περιμένουμε την ευκαιρία μας. Γιατί σίγουρα θα έρθει η ευκαιρία και εκεί θα πρέπει να είμαστε αδίστακτοι. Όταν έρθει η ευκαιρία θα πρέπει να σκοράρουμε και να πάρουμε τη νίκη».

Για τη ξεχωριστή σημασία του ντέρμπι:

«Είναι ιδιαίτερο παιχνίδι για όλους στην Ελλάδα και ιδιαίτερα για τους οπαδούς μας. Αν κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι σίγουρα θα χαρούν όλοι γιατί είναι το ματς της χρονιάς. Γνωρίζουμε ότι αυτή η σεζόν δεν ήταν πετυχημένη και αυτό το παιχνίδι δεν μπορεί να κάνει πετυχημένη τη χρονιά. Το καταλαβαίνουμε και κανένας στα αποδυτήρια δεν είναι ικανοποιημένος με αυτό. Όμως δουλεύουμε σκληρά και προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό. Οπότε αυτό είναι το παιχνίδι της χρονιάς για εμάς και να πάρουμε τους τρεις βαθμούς για να χαρούμε λίγο στα αποδυτήρια και να δώσουμε χαρά στους οπαδούς μας».

Για το ντέρμπι της Λεωφόρου που δεν διεξήχθη ποτέ:

«Ήταν μια περίεργη κατάσταση. Δεν παίξαμε στον πρώτο γύρο, ήμουν στην εξέδρα, όμως δεν το σκεφτόμαστε και επικεντρωνόμαστε μόνο στο παιχνίδι της Κυριακής. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να κερδίσουμε. Αν σκεφτούμε κάτι άλλο τότε δεν θα έχουμε πολλές πιθανότητες για να κερδίσουμε εκεί τον Ολυμπιακό».

Για το τέλος του συμβολαίου του το καλοκαίρι:

«Δεν σκέφτομαι το συμβόλαιο μου αυτή τη στιγμή. Το πιο σημαντικό για μένα είναι το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό και μετά απ' αυτό θα δούμε. Είμαι εδώ μέχρι το τέλος της σεζόν, είμαι επαγγελματίας και προσπαθώ για το καλύτερο σε κάθε παιχνίδι και σε κάθε προπόνηση και οι άνθρωποι του συλλόγου θα αποφασίσουν τι θα είναι το καλύτερο για τον Παναθηναϊκό».

Ξενίδης: «Δεν επιτρέπω σε κανένα χοντρό παιδάκι με μούσι να περιπαίζει το γενεαλογικό μου δέντρο»


Ξενίδης: «Δεν επιτρέπω σε κανένα χοντρό παιδάκι με μούσι να περιπαίζει το γενεαλογικό μου δέντρο»

Με ιδιαίτερα καυστικό τρόπο σχολίασε ο Γιώργος Ξενίδης τον χαρακτηρισμό του Ιβάν Σαββίδη από τον Ολυμπιακό ως «φιλοξενούμενο». Ο πρώην άσος του Ηρακλή δήλωσε περήφανος Ρωσοπόντιος και εξαπέλυσε βέλη.


Οργισμένος από τους χαρακτηρισμούς που έγιναν από την πλευρά του Ολυμπιακού για τον Ιβάν Σαββίδη παρουσιάστηκε ο Γιώργος Ξενίδης.

Μιλώντας στον «Metropolis 95,5» ο πρώην άσος του Ηρακλή εμφανίστηκε θιγμένος και ο ίδιος και αφού δήλωσε περήφανος Ρωσοπόντιος, σημείωσε ότι «δεν επιτρέπω σε κανένα χοντρό παιδάκι που αφήνει μούσια να περιπαίζει το γενεαλογικό μου δέντρο».

Κατά τ’ άλλα ο Ξενίδης εξέφρασε την απορία του γιατί ο Ηρακλής διάλεξε τώρα να θέσει θέμα Μποροβήλου και παρόλο που εκτίμησε ότι η επίθεση Παπαθανασάκη στον Θεοδωρίδη θα τον φέρει πιο κοντά στον κόσμο, σημείωσε ότι ο νυν ιδιοκτήτης δεν έχει τη δυνατότητα να κάνει την υπέρβαση.


Αναλυτικά όσα είπε ο Ξενίδης

Για την επίθεση Παπαθανασάκη στον Σάββα Θεοδωρίδη: «Έτσι όπως διάβασα τον διάλογο, νομίζω ότι το είπε χωρίς κανέναν λόγο. Δεν υπήρχε κάποια ένταση για να πει αυτό το πράγμα και να βρίσει τον Θεοδωρίδη. Δεν νομίζω να γνωρίζει το θέμα του Μποροβήλου ο Παπαθανασάκης. Ίσως έχει ακούσει μόνο κάτι. Δεν είναι η πρώτη φορά που προεδρεύει ο Μποροβήλος, όπως και δεν είναι η πρώτη φορά που τον βρήκε ο Παπαθανασάκης. Δεν είναι τώρα υπόδικος ο Μποροβήλος. Γιατί όλες αυτές οι επιθέσεις μαζεμένες; Αυτό μου φάνηκε κάπως. Εκμεταλλευόμαστε μια αναμπουμπούλα και μπαίνουμε και εμείς; Το θέμα με τον Μποροβήλο το έχει χρόνια ο Ηρακλής. Έχουν συνευρεθεί και άλλες φορές και δεν είδα ποτέ καμιά επίθεση. Το ποδόσφαιρο έχει πιάσει πάτο εδώ και χρόνια».

Για τον χαρακτηρισμό “Ρωσοπόντιος” που αποδόθηκε στον Σαββίδη: «Θέλω να σταθώ σε έναν χαρακτηρισμό. Στο “Ρωσοπόντιος”. Έχω την τιμή να είμαι Ρωσοπόντιος, η γιαγιά μου εκδιώχθηκε από την Τραπεζούντα και βρήκε καταφύγιο στην Γεωργία, όπως και χιλιάδες άλλοι, νομίζω ότι είναι τίτλος τιμής για μένα.

Είμαι Ρωσοπόντιος και χαίρομαι και είναι τιμή μου. Κάποια χοντρά παιδάκια που αφήνουν μούσι και διαδραματίζουν ρόλο στην κοινωνία ή κάποια χοντρά παιδάκια που δεν αφήνουν μούσι και αναιρούν τη γενοκτονία, νομίζω ότι πρέπει να αποβληθούν από τη ζωή. Σαν Έλληνες έχουμε να επιδείξουμε την ιστορία μας. Δεν ξέρω για ποιον λόγο γίνεται αυτό, βλέπω συνεχώς αντιδράσεις περίεργες. Βγαίνω με ονοματεπώνυμο και λέω την άποψή μου. Είμαι Ρωσοπόντιος και είναι τιμή μου. Δεν επιτρέπω σε κανένα χοντρό παιδάκι που αφήνει μούσια να περιπαίζει το γενεαλογικό μου δέντρο».


Για το αν η επίθεση στον Θεοδωρίδη θα φέρει πιο κοντά τον κόσμο του Ηρακλή: «Σίγουρα φέρνει πιο κοντά τον Παπαθανασάκη στον κόσμο, γιατί βλέπουμε επιτέλους μια αντίδραση από τον Ηρακλή. Τον φέρνει πιο κοντά στον κόσμο».

Για το αγωνιστικό κομμάτι: «Είναι δύσκολα τα πράγματα. Δεν υπάρχουν λεφτά και είναι γεγονός. Η χρονιά πήγε πολύ καλύτερα από ό,τι περιμέναμε. Την καθοριστική στιγμή φανήκαμε λίγοι δυστυχώς».

Για το αν μπορεί ο Παπαθανασάκης να πάει ψηλά τον Ηρακλή: «Δεν μπορεί γιατί δεν έχει την οικονομική δυνατότητα ο άνθρωπος. Έχει όλη την καλή διάθεση. Μπορεί να εξυγιάνει τον Ηρακλή και να τον κρατήσει, για να μην αντιμετωπίσει τα προβλήματα του παρελθόντος. Η μέχρι τώρα πορεία του αυτό δείχνει. Το παραπάνω βήμα δεν δείχνει να μπορεί να το κάνει. Δεν μπορεί να κάνει την υπέρβαση. Μπορεί οι συγκυρίες να φέρουν τον Ηρακλή στα πλέι οφ, αλλά δεν έχει τις δυνατότητες για να θέτει την πεντάδα σαν στόχο στην αρχή της χρονιάς».

Για τις δυνατότητες του Παπαθανασάκη: «Ο στόχος του Παπαθανασάκη ήταν να πάρει την ομάδα, να την εξυγιάνει και να την κάνει να είναι ξανά μια ομάδα Σούπερ Λιγκ. Αυτό δεν είναι αρκετό για τον κόσμο του Ηρακλή. Ο κ. Παπαθανασάκης δείχνει ότι δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να κάνει κάποια υπέρβαση, αλλιώς θα την είχε κάνει τον Ιανουάριο και θα ήταν τώρα στα πλέι οφ ο Ηρακλής. Ο Ηρακλής ξεκίνησε με ένα ρόστερ Β’ Εθνικής. Η εξαιρετική πορεία του Βέλλιου και η πολύ καλή δουλειά του προπονητή έκανε αυτό το σύνολο να διεκδικεί πράγματα τα οποία στην αρχή, εμείς που θέλουμε να βλέπουμε πιο ψυχρά το ποδόσφαιρο, δεν τα πιστεύαμε».

Για το ότι ο Πανιώνιος βρίσκεται στις θέσεις των πλέι οφ: «Ο Πανιώνιος είναι μια συγκυρία αξιόλογων νεαρών παικτών. Θέλω να τον δω του χρόνου τον Πανιώνιο. Δεν τον περίμενε κανένας, δεν τον υπολόγιζε κανένας. Πάτησε στο γεγονός ότι όλες οι ομάδες είναι χειρότερες από όλες τις χρονιές, εκμεταλλεύτηκε τις καταστάσεις και βρέθηκε εκεί που είναι. Δεν θεωρώ ότι και του χρόνου θα έχει τέτοια πορεία. Το να πάρεις 2-3 παίκτες και να μην φύγουν τα πόδια από το πάπλωμα είναι οριακό».
*Πηγή: sport-fm.gr*

Μποροβήλος: «Αν ακούγονταν όλα τα τηλέφωνα θα υπήρχαν περισσότερα κακουργήματα»


Μποροβήλος: «Αν ακούγονταν όλα τα τηλέφωνα θα υπήρχαν περισσότερα κακουργήματα»

Ο αδερφός του Γιώργου Μποροβήλου και αντιπρόεδρος του Αστέρα Τρίπολης, Δημήτρης, τον υπερασπίστηκε για το πλημμέλημα, όπως τόνισε, για το οποίο κατηγορείται. «Ο Αστέρας θα προλάβει τα πλέι οφ», είπε.

Δηλώσεις με τις οποίες υπερασπίστηκε τον αδερφό του, Γιώργο, έκανε ο Δημήτρης Μποροβήλος στο ραδιόφωνο του ART FM 90,6, που δεν παρέλειψε, φυσικά, να αναφερθεί στη σπουδαία συνεργασία του Αστέρα Τρίπολης με τη Γιουβέντους.

Αναλυτικά, είπε:

Ο αδερφός σας βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα τις τελευταίες μέρες με αποκορύφωμα την προχθεσινή άτυπη σύσκεψη των ιδιοκτητών-εκπροσώπων των ΠΑΕ με πολλούς παράγοντες να ζητάνε ανοιχτά την παραίτηση του. Είστε αδέρφια. Πώς αντιλαμβάνεται όλη αυτή την κατάσταση που έχει βρεθεί, αισθάνεται ότι είναι αδικημένος, αισθάνεται ότι είναι στοχοποιημένος, τον πεισμώνει όλη αυτή η κατάσταση;

«Σίγουρα τον πεισμώνει και μπορεί να αισθάνεται θέλω να πιστεύω αδικημένος ο αδερφός μου, αλλά σαν κυκλώνα δεν βλέπω, ούτε το μάτι του Κωστούλα ούτε το μάτι του Αλαφούζου. Ο αδερφός μου κατηγορείται για ένα πλημμέλημα, που αν ακούγονταν όλα τα τηλέφωνα που μιλάει θα υπήρχαν πολύ περισσότερα κακουργήματα. Και αυτοί που τον κατηγόρησαν, εκεί που τον κατηγόρησαν, υπάρχουν πολλοί περισσότεροι που κατηγορούνται για κακουργήματα ανάμεσά τους. Ο αδερφός μου κατηγορείται για πλημμέλημα και δεν το λέει κανένας, ούτε site, ούτε δημοσιογράφος, ούτε εφημερίδες. Δεν κατηγορείται για κακούργημα. Κατηγορούνται άλλοι εκεί πέρα».

Για τη συνεργασία με την Γιουβέντους;

«Δεχθήκαμε μία πρόσκληση από την Γιουβέντους, η οποία έχει ξεκινήσει ένα πρόγραμμα απ' όπου μας εξήγησαν και στην Ιταλία, όπου πήγαμε για να αξιοποιεί και τους ποδοσφαιριστές που έχει στη διάθεση της είτε από τις Ακαδημίες, είτε από αγορές που κάνει και δεν κάνουν οι ποδοσφαιριστές για την πρώτη ομάδα. Πλησίασαν έναν αριθμό μεγάλο τα τελευταία χρόνια, και υπήρχε ένα κενό ανάμεσα στον ποδοσφαιριστή που τελείωνε τις Ακαδημίες και σε έναν ποδοσφαιριστή που δεν κάνει για το ρόστερ της Γιουβέντους. Ξεκίνησαν λοιπόν ένα πρόγραμμα να δανείζουν τους παίκτες ή να τους πουλήσουν σε ομάδες που συνεργάζονται και να τους εκμεταλλεύονται στο μέλλον μαζί. Μία ομάδα που σκέφτηκαν γι' αυτό το πρόγραμμα και να συνεργαστούν, ήταν ο Αστέρας.
Ευχάριστα δεχθήκαμε την πρόσκληση, πήγαμε στην Ιταλία και θα αρχίσει μία τέτοια συνεργασία με την Γιουβέντους
».

Για τον Χάβο και τα πλέι πφ.

«Δεν ήταν τυχαία η επιλογή του, οπωσδήποτε. O Αστέρας θα τα προλάβει τα πλέι οφ και θα τερματίσει και σε καλή θέση».
*Πηγή: sport-fm.gr*

Παραμένει στο… ψυγείο ο Καλογερόπουλος!!


Παραμένει στο… ψυγείο ο Καλογερόπουλος

Την τιμωρία του Χαράλαμπου Καλογερόπουλου συνεχίζουν να επιβεβαιώνουν οι ορισμοί των διαιτητών. Ενισχύονται οι εκτιμήσεις που θέλουν τον ρέφερι του ΑΕΚ-Ολυμπιακός να μην ξανασφυρίζει ποτέ και πουθενά.

Ένα ακόμα ενδιαφέρον στοιχείο -πέραν φυσικά του ποιος θα σφυρίξει στο μεγάλο ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό- προέκυψε από τους ορισμούς των διαιτητών.

Για μια ακόμα αγωνιστική (τέταρτη συνεχόμενη από το ΑΕΚ-Ολυμπιακός και μετά) ο Χαράλαμπος Καλογερόπουλος δεν ορίστηκε να διευθύνει κάποιο παιχνίδι. Κάτι που επιβεβαιώνει το γεγονός ότι τιμωρείται για τη διαιτησία του στο ντέρμπι του ΟΑΚΑ, παρόλο που ο βαθμός που του είχε βάλει αρχικά ο παρατηρητής Κύρκος φερόταν να μην είναι χαμηλός.

Ανεξαρτήτως πάντως από το αν ο Καλογερόπουλος έχει παραπεμφθεί, κάτι που δεν έχει ανακοινωθεί, είναι αυταπόδεικτο ότι έχει μπει «στο ψυγείο». Ενισχύονται, δε, οι εκτιμήσεις ότι είναι πολύ πιθανό να μην ξανασφυρίξει γενικότερα.

Πέραν του θέματος Καλογερόπουλου πάντως, από τους ορισμούς αυτής της αγωνιστικής προέκυψε κάτι ακόμα αξιοσημείωτο. Το γεγονός ότι, αντίθετα με τα καθιερωμένα, η διαδικασία αυτή την εβδομάδα καθυστέρησε κατά μια μέρα να γίνει, προκαλώντας ερωτηματικά για τον λόγο και την ενδεχόμενη σκοπιμότητα που αυτό συνέβη.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Απίθανο για Ομάρ στο ντέρμπι!!


Απίθανο για Ομάρ στο ντέρμπι

Μειώνονται οι πιθανότητες ακόμη και να βρεθεί στην αποστολή του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό ο Ομάρ Ελαμπντελαουΐ. Στη διάθεση του Σίλβα την Πέμπτη οι Σιόβας και Μαζουακού.

Η σημερινή προπόνηση ήταν καθοριστική αναφορικά με τις πιθανότητες του Ελαμπντελαουί να τεθεί στη διάθεση του Σίλβα για το ντέρμπι, ωστόσο η χθεσινή αισιοδοξία περί συμμετοχής του Νορβηγού στο πρόγραμμα της ομάδας, δεν επαληθεύτηκε.

Του Χριστόφορου Ευαγγελάτου

Ο διεθνής αμυντικός δεν κατάφερε ούτε σήμερα να προπονηθεί με τους συμπαίκτες του και είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι ο παίκτης δε βγήκε καν στο γήπεδο. Ο Ομάρ θα κάνει μια τελευταία προσπάθεια να προπονηθεί αύριο στου Ρέντη και αν δεν τα καταφέρει τότε θα μείνει εκτός αποστολής και τη θέσητου στο βασικό σχήμα θα πάρει ο Σαλίνο.

Αντιθέτως, ο Μαζουάκου και ο Σιόβας έκαναν το πρόγραμμα της υπόλοιπης ομάδας και είναι στη διάθεση του Μάρκο Σίλβα. Σε ότι αφορά τον Σάσα Ζντίελαρ, ο Σέρβος μέσος έκανε ατομικό και θα είναι εκτός αποστολής για το ντέρμπι της Κυριακής.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Τα εισιτήρια για Περιστέρι!!


Τα εισιτήρια για Περιστέρι

Ανακοίνωση για την πώληση των εισιτηρίων του Κυριακάτικου (13/03, 15:00) ματς με τον Αστέρα έβγαλε ο Ατρόμητος.

Η ανακοίνωση

Το Τμήμα Διαχείρισης Εισιτηρίων της ΠΑΕ Ατρόμητος ανακοινώνει ότι η πώληση των εισιτηρίων του αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης ξεκινάει αύριο (Παρασκευή) από τις 15.00 μέχρι τις 20.00.

Το Σάββατο η πώληση θα γίνει από τις 10.00 μέχρι τις 14.00.

Το γραφείο διαχείρισης βρίσκεται δίπλα από τα Θύρα 2 του γηπέδου Περιστερίου.

Για την αγορά εισιτηρίου απαραίτητη είναι η Αστυνομική Ταυτότητα και ο Αριθμός ΑΜΚΑ του φιλάθλου υπέρ του οποίου εκδίδεται.

Υπενθυμίζουμε ότι με απόφαση της ΠΑΕ Ατρόμητος η είσοδος για τις γυναίκες θα είναι ελεύθερη.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Εισαγγελική έρευνα για την ανακοίνωση της Θύρας 4!!


Εισαγγελική έρευνα για την ανακοίνωση της Θύρας 4!

Έρευνα για να διαπιστωθεί εάν στοιχειοθετείται το αδίκημα της παρότρυνσης, υποκίνησης, ενθάρρυνσης ή διευκόλυνσης διάπραξης επεισοδίων.

Κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα παρήγγειλε ο αθλητικός εισαγγελέας Θεσσαλονίκης Νίκος Κωνσταντίνου, με αφορμή την ανακοίνωση που εξέδωσε η «Θύρα 4».

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ ο εισαγγελικός λειτουργός παρήγγειλε από το Τμήμα Αθλητικής Βίας της ΕΛ.ΑΣ. τη διενέργεια έρευνας για να διαπιστωθεί εάν στοιχειοθετείται το αδίκημα της παρότρυνσης, υποκίνησης, ενθάρρυνσης ή διευκόλυνσης διάπραξης επεισοδίων. Στο πλαίσιο αυτό θα κληθούν να καταθέσουν ανωμοτί, δηλαδή ως ύποπτοι τέλεσης αξιόποινων πράξεων, οι συντάκτες της ανακοίνωσης και όσοι ακόμη κριθεί σκόπιμο από την εξέλιξη της έρευνας.

Τα σημεία που προκάλεσαν την εισαγγελική παρέμβαση φαίνεται ότι είναι η αναφορά ότι «ο κόσμος του ΠΑΟΚ πρέπει να είναι περήφανος για όσα διαδραματίστηκαν στον ημιτελικό του Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό», όπως επίσης το γεγονός ότι οι συντάκτες αποφεύγουν να καταδικάσουν τα επεισόδια, επιχειρώντας να δώσουν τη δική τους τεκμηρίωση για το «δίκαιο» των έκνομων ενεργειών των οπαδών.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Επιστροφές στον Πανθρακικό!!


Επιστροφές στον Πανθρακικό

Οι Χρήστου και Μελίσσης επέστρεψαν στο κανονικό πρόγραμμα των προπονήσεων του Πανθρακικού και όλα δείχνουν πως θα αγωνιστούν κόντρα στην ΑΕΚ, την ερχόμενη Δευτέρα.

Στη διάθεση του Γιάννη Χατζηνικολάου για την ερχόμενη αναμέτρηση με την ΑΕΚ την Δευτέρα στο ΟΑΚΑ, τέθηκαν οι Γιάννης Χρήστου και Χρήστος Μελίσσης. Οι δύο ποδοσφαιριστές του Πανθρακικού, πήραν κανονικά μέρος στη σημερινή προπόνηση και όλα δείχνουν πως θα αγωνιστούν κόντρα στον «δικέφαλο».

Παράλληλα, ο Χρήστος Τζάνης συνέχισε το πρόγραμμα αποκατάστασής του, ενώ ο Ζδράβος-Χρήστος απουσίασε από την προπόνηση γιατί ήταν άρρωστος.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Πονοκέφαλος… τέλος για Παράσχο!!


Πονοκέφαλος… τέλος για Παράσχο!

Ράμος και Γουνδουλάκης επέστρεψαν σε φουλ ρυθμό προπονήσεων στον Πλατανιά και τέθηκαν στη διάθεση του Γιώργου Παράσχου για την αναμέτρηση με τον Λεβαδειακό.

Τα… χέρια του από ικανοποίηση έτριβε ο Γιώργος Παράσχος την Πέμπτη (10/3), καθώς είδε τους Λεονάρντο Ράμος και Φανούρη Γουνδουλάκη να ξεπερνούν τα προβλήματα τραυματισμών τους και να βγάζουν κανονικά το πρόγραμμα της προπόνησης.

Κάτι που σημαίνει πως αμφότεροι θα είναι στη διάθεση του τεχνικού της ομάδας των Χανίων για την κυριακάτικη αναμέτρηση με τον Λεβαδειακό στη Βοιωτία.

Το πρόγραμμα της Πέμπτης περιελάμβανε παιχνίδι με πάσες και ασκήσεις για τα τελειώματα των φάσεων, ενώ στο τέλος πραγματοποιήθηκε οικογενειακό διπλό στο μισό γήπεδο.
*Πηγή: sport-fm.gr*

«Πόρτα» από Στραματσόνι σε Αταλάντα!!


«Πόρτα» από Στραματσόνι σε Αταλάντα

Τον Αντρέα Στραματσόνι προσέγγισε η Αταλάντα, με τον τεχνικό του Παναθηναϊκού να απαντάει αρνητικά, τονίζοντας πως δεν σκοπεύει να αφήσει στη μέση το πρότζεκτ του στους «πράσινους».

Την πόρτα του Αντρέα Στραματσόνι «χτύπησε» η Αταλάντα, με τους Ιταλούς να φέρνουν στη δημοσιότητα την προσέγγιση του τεχνικού διευθυντή της ομάδας του Μπέργκαμο, Τζιοβάνι Σαρτόρι, προκειμένου ο «Στράμα» να αναλάβει τον ιταλικό σύλλογο.

Σύμφωνα με το «Goal», ο τεχνικός των «πρασίνων» απάντησε αρνητικά στην πρόταση που του έγινε, απαντώντας στους ανθρώπους της Αταλάντα: «Σας ευχαριστώ πολύ αλλά θα μείνω εδώ. Έχουμε ξεκινήσει ένα σημαντικό πρότζεκτ, το οποίο δεν σκοπεύω να αφήσω στη μέση».

Πάντως, εκείνοι που γνωρίζουν, λένε πως ο Ιταλός προπονητής θα επιστρέψει στην Ιταλία, αφού όμως αποδείξει την αξία του στους συμπατριώτες του, που του άσκησαν αρνητική κριτική, μετά το πέρασμα του από την Ουντινέζε.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Σε δύο μέτωπα δουλεύει ο Ίβιτς στον ΠΑΟΚ!!


Σε δύο μέτωπα δουλεύει ο Ίβιτς στον ΠΑΟΚ

Ζόρικο πρόγραμμα για τον Βλάνταν Ίβιτς στις πρώτες του μέρες στον ΠΑΟΚ. Από τη μία προσπαθεί να συνεχίσει την προετοιμασία ενόψει Παναιτωλικού κι απ’ την άλλη να περάσει τα «θέλω» του στους παίκτες.

Πολλά πράγματα και μάλιστα μαζεμένα καλείται να διαχειριστεί ο Βλάνταν Ίβιτς από τις πρώτες του μέρες στον ΠΑΟΚ.

Στο δεύτερο ραντεβού του με τους παίκτες την Πέμπτη, ο νέος τεχνικός της ομάδας προσπάθησε να δουλέψει -ξανά- σε δύο μέτωπα. Από τη μία να συνεχίσει την δουλειά για την προετοιμασία της αναμέτρησης στο Αγρίνιο κόντρα στον Παναιτωλικό κι απ’ την άλλη να περάσει στους ποδοσφαιριστές του την φιλοσοφία του.

Όσον αφορά το μενού της προπόνησης ξεκίνησε με δουλειά στη φυσική κατάσταση κι εν συνεχεία επικεντρώθηκε στην ανάπτυξη από την άμυνα, την κυκλοφορία της μπάλας, στα τελειώματα των φάσεων και τα γεμίσματα από τα άκρα στην περιοχή. Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με έμφαση στην τακτική.

Οι τραυματίες Μπερμπάτοφ, Χατζηισαΐας και Κωνσταντινίδης έκαναν θεραπεία στο γυμναστήριο, ενώ οι Γλύκος, Ζάιρο, Ροντρίγκες συνέχισαν πρόγραμμα αποκατάστασης. Τέλος, οι Σκόνδρας και Γκολάσα έμειναν στο γυμναστήριο, καθώς ένιωσαν ενοχλήσεις στο ισχίο και στους προσαγωγούς, αντίστοιχα.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Πανόπουλος: «Στο τέλος θα πάρουμε τα όπλα»!


Πανόπουλος: «Στο τέλος θα πάρουμε τα όπλα»!

Να σταματήσουν άμεσα όσα τραγικά συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο ζήτησε ο Πανόπουλος, κατηγορώντας τους 4 μεγάλους. «Η Ξάνθη δεν ήταν ποτέ παράρτημα κανενός», τόνισε. Χαρακτήρισε δίκαιη την πρόταση της ΑΕΚ.

Την ενόχλησή του -με τον… πλέον χαρακτηριστικό τρόπο- για την κατάντια του ελληνικού ποδοσφαίρου εξέφρασε ο ιδιοκτήτης της SKODA Ξάνθης, Χρήστος Πανόπουλος, που παραχώρησε συνέντευξη Τύπου.

Ο κ. Πανόπουλος τόνισε: «Αυτό το παιχνίδι που έχει ξεκινήσει τελευταία με τις προσωπικές προσβολές, πρέπει να σταματήσει... χθες. Δεν είναι αργά, διότι αν συνεχιστεί αυτό, κάποιοι από εμάς που έχουμε άδεια οπλοφορίας, θα πάρουμε όπλα, καραμπίνες, φτυάρια και τσεκούρια… That’s it»!

Χαρακτήρισε, δε, δίκαιη την πρόταση της ΑΕΚ, επέρριψε ευθύνες στους τέσσερις «μεγάλους» για τα όσα κωμικοτραγικά συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ενώ δήλωσε πως «η Ξάνθη δεν ήταν ποτέ παράρτημα κανενός».

Αναλυτικά η τοποθέτηση του Χρήστου Πανόπουλου

«Έχει λεχθεί και έχει γραφτεί ότι εγώ, που είχα σκεφτεί με κάποιους άλλους τη συνάντηση όλων των ιδιοκτητών, δεν έδωσα το παρών. Στη ζωή μου είμαι απόλυτα συνεπής, διότι αυτό είναι το πιστεύω μου. Την ημέρα που μας έστειλε η Λίγκα την ειδοποίηση για τη συνάντηση, στείλαμε επιστολή για το ποιοι ιδιοκτήτες θα είναι εκεί, για να δούμε με ποιους θα μιλήσουμε. Δεν πήραμε καμία απάντηση. Είχα, επίσης, αναφέρει ότι αν δεν ήταν οι Ολυμπιακός, ΠΑΟ, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ δεν θα συμμετείχαμε. Εκ του αποτελέσματος, δεν υπήρξαν οι παρουσίες δυο ιδιοκτητών και ήμουν συνεπής με τη θέση μου από την αρχή.

Είμαι αρκετά χρόνια στο ποδόσφαιρο. Έχω ζήσει θετικές και αρνητικές στιγμές. Η πιο θετική στιγμή ήταν όταν η Ελλάδα, η πατρίδα μου, κέρδισε το EURO. Η πιο αρνητική είναι η σημερινή κατάσταση που ζούμε στο ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Η περιρρέουσα ατμόσφαιρα και το επίπεδο επικοινωνίας των μεγάλων ομάδων. Διαχρονικά, πάντα υπήρχε αντιπαράθεση. Αυτά, όμως, που γίνονται σήμερα, ενέχουν προσωπικούς χαρακτηρισμούς και επιθέσεις που δεν θυμάμαι να τα έχουμε ξαναζήσει στο παρελθόν.

Προσπάθησα να σκεφτώ αυτή τη συνέντευξη Τύπου και θέλω να πω αυτό που αισθάνονται 9.000.000 Έλληνες. Πάντα οι μεγάλοι είχαν διαφορές, αλλά οι κόντρες έμειναν στα θεσμικά όργανα. Υπήρχε ευπρέπεια, πολιτισμός και σεβασμός στην προσωπικότητα του απέναντί μας, του αντιπάλου μου. Ανεξάρτητα με τις όποιες διαφορές υπήρχαν. Αυτό το παιχνίδι που έχει ξεκινήσει τελευταία με τις προσωπικές προσβολές, πρέπει να σταματήσει... χθες. Δεν είναι αργά, διότι αν συνεχιστεί αυτό, κάποιοι από εμάς που έχουμε άδεια οπλοφορίας, θα πάρουμε όπλα, καραμπίνες, φτυάρια και τσεκούρια. That's it...

Δεν μπορούμε να κατηγορούμε το φίλαθλο κοινό για την κακή του συμπεριφορά, όταν οι ιδιοκτήτες των μεγάλων έχουν τέτοια συμπεριφορά. Οι ευθύνες τους είναι μεγάλες. Έχουν μεγάλο φίλαθλο κοινό από πίσω. Το τι θα πει ο μικρός Πανόπουλος, που έχει πέντε από πίσω που δεν τους ξέρει ούτε η μάνα τους, δεν θα του δώσει κανείς σημασία. Δεν είναι, όμως, το ίδιο με τους τέσσερις μεγάλους. Να πέσουν οι τόνοι και οι προσωπικές επιθέσεις... χθες. Χθες, ρε γαμώτο, δεν γίνεται. Η κατάσταση στη Σούπερ Λίγκα δεν είναι καλή. Είναι από κακή ως πολύ κακή. Δεν την ονειρεύτηκα έτσι και δεν την ονειρευτήκαμε έτσι όσοι την ξεκινήσαμε.

Δεν μπορούσαμε να φανταστούμε ότι θα βλέπαμε τη Σούπερ Λίγκα σε αυτό το σημείο. Τότε ήμασταν όλοι μαζί, όταν την ξεκινούσαμε. Τα 3-4 πρώτα χρόνια ήταν από καλά ως πολύ καλά. Πάντα οι τέσσερις μεγάλοι συμφωνούσαν μαζί. Και έσοδα από χορηγίες είχε η Λίγκα και ικανοποιητικά τηλεοπτικά και περισσότερο κόσμο στα γήπεδα και δεν διακόπτονταν τα παιχνίδια. Οι τέσσερις μεγάλοι άρχισαν πάλι να βλέπει ο καθένας από τη σκοπιά του διαφορετικά το ποδόσφαιρο και σιγά σιγά απαξιώθηκε το προϊόν. Έχουμε φτάσει σε αυτό τον πάτο. Πιο πάτος δεν γίνεται...

Η δομή της Σούπερ Λίγκα πρέπει να αλλάξει σε όλα. Να επαναπροσδιοριστεί ο λόγος ύπαρξής της και που αυτή στοχεύει. Ποιος είναι ο στόχος και ποια θα είναι τα μέσα που θα χρησιμοποιήσουμε. Απλά πράγματα. Θα μου πείτε, ο Μποροβήλος φταίει; Όχι, δεν φταίει ο Μποροβήλος. Φταίνε πολλά, φταίει και ο Μποροβήλος. Αλλά δεν πρέπει να είναι το εξιλαστήριο θύμα. Αν ήμουν στην θέση του και κάνω μια παρένθεση και μου έλεγε κάποιος από τους τέσσερις να παραιτηθώ, θα έλεγα ‘’δεν με πάτε μία; Δεν σας πάω 100’’ και θα έφευγα. Είναι άδικο να λέμε ότι είσαι υπόδικος, σήκω φύγε. Είναι άδικο.

Ποιος φταίει για τα οικονομικά προβλήματα, για την απαξίωση, για τα επεισόδια και για όλα τα προβλήματα; Είναι μηδαμινές οι ευθύνες που έχουν οι μικρομεσαίες ομάδες, οι... Φιλιππινέζες που είπε η ΑΕΚ. Οι ευθύνες είναι τεράστιες που έχουν οι τέσσερις μεγάλοι. Την ευθύνη την έχουν αυτοί και είναι πλήρης. Δεν συνεννοούνται για ένα καλό ποδόσφαιρο. Όχι επειδή το λέω εγώ.

Πόσα χρόνια έχει να πάρει χορηγία η Σούπερ Λίγκα; Η ασυνεννοησία των μεγάλων φταίει. Από το κακό προϊόν την πληρώνουν πρώτα απ’ όλα οι ίδιοι, μικρός και ο ανταγωνισμός. Η θέση της ΠΑΕ ΑΕΚ να μοιραστεί το 40% των εσόδων του Champions League στις μικρομεσαίες ομάδες, είναι fair. Είναι η ελάχιστη εξιλέωση για το πού έχουν καταντήσει το ποδόσφαιρο οι μεγάλοι όλα αυτά τα χρόνια. Η πρόταση της ΑΕΚ έχει μια θετική πλευρά, θα πρότεινα στην ΑΕΚ και στους άλλους τρεις μεγάλους να σκεφτούν το εξής. Στα μεγαλύτερα προηγμένα πρωταθλήματα, το μεγαλύτερο ποσοστό των τηλεοπτικών, ένα 70% περίπου, πάει ισομερώς σε όλες τις ομάδες και το υπόλοιπο ανάλογα με την βαθμολογική θέση. Στη Γαλλία το 100% πάει ισομερώς σε όλες τις ομάδες.

Δεν ξέρω και δεν γνωρίζω πόσοι από τους 12 ιδιοκτήτες των υπολοίπων ομάδων θα εκτιμήσουν να βρεθούν στη συνάντηση την ερχόμενη Πέμπτη. Θα παρουσιάσουμε μια πρόταση στους τέσσερις μεγάλους και η απόλυτη λογική λέει να συμφωνήσουν. Μπορεί και όχι, αλλά είναι σημαντικό να έχουν υπόψη ότι η πρόταση που θα έχουν στα χέρια τους εκπροσωπεί τη λαϊκή βάση, δηλαδή τις 12 μικρομεσαίες ΠΑΕ. Με βρίζουν Παναθηναϊκοί, Ολυμπιακοί, ΑΕΚτζήδες, ΠΑΟΚτζήδες ότι η Ξάνθη είναι παράρτημα. Δεν υπήρξε ποτέ παράρτημα κανενός, δεν ζητήσαμε τίποτα από κανέναν. Τις τρεις φορές που βρεθήκαμε στο χείλος του γκρεμού, ήμασταν μόνοι μέχρι το τέλος. Για όσο χρόνο και ελπίζω να είναι λίγος, μείνω στο ποδόσφαιρο και στην Ξάνθη, έτσι θα είναι.

Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα... Όλοι κρινόμαστε
».

Στη συνέχεια του έγιναν και ερωτήσεις:

Για το αν θα έπρεπε να είναι και οι τέσσερις μεγάλοι στη συνάντηση: «Το καθετί πρέπει να γίνεται στο κατάλληλο τάιμινγκ. Και ο Θεός να ήταν εκεί, δεν νομίζω να υπήρχε καλύτερη εξέλιξη στη συζήτηση μερικές ημέρες πριν. Θα πρέπει να συνεννοηθώ με τους άλλους 11 και εν συνεχεία με έναν έναν τους άλλους τέσσερις και μετέπειτα με όλους μαζί, να βρούμε μια λύση. Είμαστε 12 Μικροί Μήτσοι και ίσως να αποδεχτούν όλοι την πρότασή μας και να είναι κάτι διαφορετικό».

Για το αν έχει μιλήσει με κάποιον από τους τέσσερις μεγάλους: «Δεν έχω μιλήσει με κανέναν από τους τέσσερις μεγάλους».

Για την ανταπόκριση από τις άλλες 11 ΠΑΕ: «Έχω ανταπόκριση με πάνω από έναν ιδιοκτήτη».

Για το αν θα πήγαινε για πρόεδρος της Λίγκας: «Όχι, υπάρχουν άνθρωποι πιο ικανοί από εμένα και με περισσότερο χρόνο από εμένα. Πάντα υπάρχουν προτάσεις και για τεχνοκράτες και για ικανά άτομα. Από τους θεσμούς και την εφαρμογή των νόμων πάσχουμε, όχι από πρόσωπα».

Για τις δικαστικές εξελίξεις και για την κόντρα ΕΠΟ-Πολιτείας: «Δεν θα γίνω ο δικαστής των δικαστών. Θα αποφανθεί η δικαιοσύνη για όλα αυτά, αλλά θα πρέπει εμείς οι ίδιοι οι υπάρχοντες, θα πρέπει να κάνουμε το ποδόσφαιρο αυτό που πρέπει να είναι. Εγώ, ας πούμε, είμαι κατηγορούμενος, αλλά έχω καλές θέσεις για το ποδόσφαιρο. Δεν θα με ακούσετε; Ας είμαι και φυλακή ακόμα».

Για το αν πιστεύει ότι υπάρχει φως στο τούνελ: «Στη ζωή, αν θέλεις να πετύχεις κάτι λογικό που απαιτεί απλά θέληση, μπορείς να τα καταφέρεις. Πρώτα πιστεύω πως είναι η σκέψη και η δομή και μετά είναι το χρήμα. Η ΕΠΟ έπρεπε να έχει διαφορετική ετικέτα. Έπρεπε να λεγόταν διαιτησία, όχι ΕΠΟ. Αν στους τέσσερις μεγάλους εξασφάλιζα μια σωστή διαιτησία, σιγά μην ενδιαφέρονταν για τις εθνικές ομάδες και λοιπά. Αν ερχόταν η λύση στη διαιτησία, η ΕΠΟ θα έχανε το exposure και τη διαφήμιση που της κάνουν. Αυτοί που αποφασίζουν για τη διαιτησία θα πρέπει να είναι και από την ΕΠΟ και από τη Σούπερ Λίγκα. Καμία πρόταση δεν θα γίνει, αν πρώτα δεν μιλήσω με τις άλλες 11 ομάδες».

Για τον νόμο Κοντονή, είπε: «Λίγα πράγματα ξέρω για να είμαι ειλικρινής. Θεωρώ ότι έπρεπε να αναβληθούν οι αγώνες του Κυπέλλου, ήταν... must. Όσον αφορά το σταμάτημα του Κυπέλλου, διαφωνώ. Ο υπουργός θα έπρεπε να πάει στην ΕΠΟ και να της πει ‘’αγαπητή μου, μου δίνει ο νόμος τη δυνατότητα να σταματήσω το Κύπελλο. Δεν θέλω να κάνω χρήση της υπερεξουσίας που έχω. Αλλά τα επόμενα παιχνίδια θα είναι χωρίς φιλάθλους και με καλούς ξένους διαιτητές’’. Αν απαντούσε η ΕΠΟ άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε, τότε θα το σταματούσα. Δεν είναι δίκαιο».

Για το αν το ελληνικό ποδόσφαιρο μπορεί να πάει μπροστά με τον κ. Γκιρτζίκη: «Όλοι κρινόμαστε. Κρίνω κάνοντας τον δικό μου απολογισμό, άρα πρέπει όλοι μαζί να βρούμε την επόμενη μέρα που θα εκφράζει όλο το φάσμα του ποδοσφαίρου. Μην τα μπερδεύουμε τα πράγματα. Βάλτε στην ΕΠΟ την ετικέτα διαιτησία και με τις εκλογές θα ασχοληθεί ο... κανένας».

«Δεν θυμάμαι τα τελευταία χρόνια να έχω μιλήσει με τους ιδιοκτήτες των άλλων μικρομεσαίων ομάδων. Α, χθες με πήρε ο κ. Κομπότης για να μου πει ότι θα παρευρεθεί στη συνάντηση την άλλη Πέμπτη».

Για το αν βολεύονται κάποιες μικρομεσαίες ομάδες: «Λέγομαι Ξάνθη και τα οικονομικά μου είναι άσε να πάνε στο διάολο και έχω ένα ρόστερ κακό. Δεν θα πάω κάπου να βοηθηθώ; Όταν οι ομάδες έχουν φτάσει σε τέτοια εξαθλίωση, θα έχεις ένα βαθμό εξάρτησης; Αλλά ποιοι έχουν οδηγήσει εκεί το ποδόσφαιρο και συμβαίνει αυτό; Αν υπάρχει θέληση και βούληση, μπορούν και οι τέσσερις μεγάλοι ιδιοκτήτες, μπορούν να αλλάξουν τη στρατηγική τους. Δεν μπορούν να μη δουν τη λογική, θα τη δουν».

«Τις προτάσεις που έχω, θα τις δω με τους άλλους 11 που έχουμε τον ίδιο πόνο. Νομίζω πως το πρωτάθλημα κουτσά στραβά θα τελειώσει. Μένουν πέντε αγωνιστικές. Μετά το ντέρμπι δεν έχουμε κάτι επικίνδυνο. Εάν δεν τελειώσει θα είναι για λόγους εντυπωσιασμού και μόνο. Μετά έχουμε όλο τον χρόνο να δούμε τις αλλαγές για την επόμενη χρονιά. Ό,τι γίνει τώρα, θα είναι βεβιασμένο».

Για πιθανή αποχώρησή του σε λίγα χρόνια, χαμογέλασε και απάντησε: «Ποια χρόνια; Σε λίγα χρόνια μπορεί και να έχω πεθάνει».

Για τα στημένα ματς, απάντησε: «Ακούω τι λέγεται, αλλά η άποψή μου είναι να στήσουμε από την αρχή το ποδόσφαιρο. Αν πάμε και σε αυτό το κομμάτι, στήνουν και στα τοπικά. Όλα έχουν να κάνουν με την τραγική οικονομική κατάσταση του ποδοσφαίρου. Κάποιοι μπορούν να τσοντάρουν και να ισοσκελίζουν και άλλοι όχι».

Για το αν το στοίχημα έχει επηρεάσει και μπορεί να ξεπεραστεί, δήλωσε: «Γίνεται σε όλες τις χώρες. Μπορεί στη δική μας να είναι μεγαλύτερο».

«Δεν ανακαλύψαμε νέο πλανήτη. Το στοίχημα γίνεται σε όλη την Ευρώπη. Αν πάτε στον Ισπανό, τον Ιταλό ή τον Πορτογάλο θα ακούσετε τα μύρια όσα. Η Ελλάδα δεν είναι η μόνη που το κάνει και δεν πρέπει να είναι δακτυλοδεικτούμενη. Συμφωνώ πως δεν έχουν γίνει επενδύσεις και δεν έχουν δοθεί λεφτά από την Πολιτεία, την ΓΓΑ και τις ΠΑΕ για τις κάμερες στα γήπεδα και τα μέτρα. Δεν θεωρώ πως είναι εύκολο να γίνει. Εάν εμείς οι ιδιοκτήτες βάλουμε περισσότερη λογική στο ποδόσφαιρο, θα επενδύσουμε λιγότερο στο κομμάτι της βίας».

Για τον τρόπο έκδοσης εισιτηρίων, είπε: «Πρέπει να πάρετε και το μέρος της Πολιτείας που πρέπει να προφυλάξει και το φίλαθλο κοινό. Αφού εμείς δεν μπορούμε να προστατέψουμε το ποδόσφαιρο καλά κάνει η Πολιτεία».

«Οποιαδήποτε Πολιτεία δεν είναι ανεγκέφαλη. Θα πάρει πίσω τα μέτρα αν πάμε σε μία πιο ομαλή ροή. Είναι κάτι που μπορούμε να το κάνουμε. Οι κεφαλές των τεσσάρων ομάδων, πρέπει να δουν τα πράγματα αλλιώς, έστω και τώρα. Το πονάει κεφάλι, κόβω κεφάλι δεν μπορεί να γίνει. Πόσο εύκολο να γίνει; Να κλείσουν οι σύνδεσμοι; Μπορεί να μην πιάσει το 100% αλλά και 30% να πιάσει, μπορεί να είναι καλό. Εγώ δεν ξέρω αν ήμουν στη θέση ενός από τους μεγάλους, αν θα μπορούσα να το κάνω ή αν δεν θα μπορούσα και θα έλεγα ότι φεύγω».

«Η Ξάνθη είναι ίσως η μόνη ομάδα στην Ευρώπη δεν έχει μια δραχμή δάνειο και είναι όλα πληρωμένα. Στις 30/6/2016 θα έχει ταμείο γύρω στις 230.000 ευρώ. Έχουμε ένα ιδιόκτητο γήπεδο και ένα μικρό προπονητικό Κέντρο. Το μέλημά μου είναι πού θα αφήσω την ομάδα».

Για το τι θα κάνει αν δεν υπάρξει αγοραστής: «Δεν ξέρω, δεν το έχω σκεφτεί. Δεν είμαι έτοιμος να απαντήσω σε κάτι τέτοιο...»

Ανανέωσε με Μαρινάκη ο Παναθηναϊκός!!


Ανανέωσε με Μαρινάκη ο Παναθηναϊκός

Τον ήθελε ο Στραματσόνι και ο Παναθηναϊκός τον κράτησε! Η πράσινη ΠΑΕ ανακοίνωσε την επέκταση της συνεργασίας με τον Νίκο Μαρινάκη. «Ο κόσμος θέλει πράξεις, έχει κουραστεί από τα λόγια» είπε.

Νέο συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό υπέγραψε ο Νίκος Μαρινάκης. Ο Αντρέα Στραματσόνι είχε εισηγηθεί την παραμονή του Έλληνα μπακ και εν τέλει το τριφύλλι επέκτεινε τη συνεργασία του με τον παίκτη ως το 2017.

Η ανακοίνωση του Παναθηναϊκού

Μέχρι το καλοκαίρι του 2017 στον Παναθηναϊκό ο Έλληνας αμυντικός. Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ανακοινώνει την συμφωνία της με τον Νίκο Μαρινάκη για την επέκταση του υπάρχοντος συμβολαίου των δυο πλευρών, κατά ένα χρόνο.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που παραμένω στον Παναθηναϊκό και θέλω να ευχαριστήσω τον Σύλλογο για την εμπιστοσύνη που μου δείχνει. Ωστόσο, δεν χρειάζεται να πούμε κάτι παραπάνω, ο κόσμος έχει κουραστεί από τα πολλά λόγια και θέλει δουλειά στην προπόνηση και πράξεις στο γήπεδο», ήταν τα λόγια του 22χρονου άσου, λίγο μετά τις υπογραφές στα γραφεία της ΠΑΕ.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Με Τελάντερ στο Φάληρο ο Παναθηναϊκός!!


Με Τελάντερ στο Φάληρο ο Παναθηναϊκός

Η ανησυχία που υπήρχε για την κατάσταση του Ράσμους Τελάντερ «εξαφανίστηκε», καθώς ο Δανός προπονήθηκε σήμερα και παίζει κανονικά απέναντι στον Ολυμπιακό, στο Γ. Καραϊσκάκης.

Εξανεμίστηκαν οι τελευταίοι «πονοκέφαλοι» για τον Αντρέα Στραματσόνι ενόψει του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, την προσεχή Κυριακή.

Ο Ράσμους Τελάντερ (όπως και ο Διαμαντής Χουχούμης) προπονήθηκε κανονικά σήμερα, ξεπέρασε την ίωση που τον είχε καταβάλλει χθες και θα παίξει -στην αρχική σύνθεση λογικά- κόντρα στον αιώνιο αντίπαλο.

Από 'κει και πέρα δεν υπάρχουν άλλα προβλήματα για τον Ιταλό τεχνικό του Παναθηναϊκού, που καταστρώνει υπό τις καλύτερες συνθήκες τα πλάνα του.

Οι παίκτες του Παναθηναϊκού θα προπονηθούν ξανά αύριο στις 11 το πρωί. Το μόνο ερωτηματικό ουσιαστικά είναι το κατά πόσο θα συμπεριληφθεί στην αποστολή ο Ολιβιέ Μπουμάλ. Ο Αφρικανός... δεν κρατιέται, έχει επανέλθει εδώ και μέρες σε φουλ ρυθμούς και πιθανώς ο Στραματσόνι να τον πάρει μαζί του στο Φάληρο.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Πρόστιμο σε Στραματσόνι για παράνομες μεταγραφές!!


Πρόστιμο σε Στραματσόνι για παράνομες μεταγραφές!

Χρηματικό πρόστιμο επιβλήθηκε στον Ιταλό από την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας, για συμμετοχή σε κύκλωμα παράνομων μεταγραφών και συμβολαίων.

Η ιστορία είναι γνωστή. Ο Αντρέα Στραματσόνι είχε κατηγορηθεί τον περασμένο Δεκέμβριο από την Πειθαρχική Επιτροπή της ιταλικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, για εμπλοκή σε κύκλωμα παράνομων μεταγραφών και συμβολαίων.

Ένα κύκλωμα με επικεφαλής τον ιδιοκτήτη της Ουντινέζε, Τζίνο Πότσο και άλλους 9 κατηγορούμενους. Ο «Στράμα» θα πληρώσει 20.000 ευρώ, σύμφωνα με το άρθρο 5 των κανονισμών ποδοσφαίρου στην Ιταλία.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Μέσα ο Μανιάς!!


Μέσα ο Μανιάς

Ο Μιχάλης Μανιάς ξεπέρασε σε χρόνο ρεκόρ το πρόβλημα τραυματισμού του και τέθηκε στη διάθεση του Γιάννη Πετράκη, για την ερχόμενη εκτός έδρας αναμέτρηση με την Καλλονή.

Ένα μικρό... θαύμα πέτυχε ο Μιχάλης Μανιάς, καθώς ξεπέρασε σε χρόνο ρεκόρ το ξαφνικό πρόβλημα τραυματισμού που προέκυψε τη χθεσινή (Τετάρτη 9/3) ημέρα. Ο πρώτος σκόρερ του ΠΑΣ Γιάννινα προπονήθηκε κανονικά σήμερα και τέθηκε στη διάθεση του Γιάννη Πετράκη για την ερχόμενη εκτός έδρας αναμέτρηση με την Καλλονή.

Μοναδικοί απόντες θα είναι οι Αλέξης Μιχάλη και Νόε Ακόστα, που έχουν συμπληρώσει 4 κίτρινες κάρτες και θα εκτίσουν στο ματς της Μυτιλήνης.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Θεοδωρίδης: «Δεν έχει ανάγκη από συνεταίρους ο ΠΑΟΚ, ψάχνουν άλλοθι οι άλλοι»


Θεοδωρίδης: «Δεν έχει ανάγκη από συνεταίρους ο ΠΑΟΚ, ψάχνουν άλλοθι οι άλλοι»

Ο Σάββας Θεοδωρίδης δήλωσε ότι ο ΠΑΟΚ πρέπει να αποστασιοποιηθεί από ΑΕΚ και Παναθηναϊκό, σχολιάζοντας ότι ψάχνουν άλλοθι, ενώ επιβεβαίωσε ότι έμαθε μέσω Σαββίδη για τον Τούντορ.

«Είναι καιρός ο ΠΑΟΚ να αποστασιοποιηθεί από τους άλλους δύο», ανέφερε ο Σάββας Θεοδωρίδης, αλλά και πως ΑΕΚ και Παναθηναϊκός αναζητούν άλλοθι και τόνισε ότι ο «δικέφαλος του Βορρά» δεν έχει ανάγκη από συνεταίρους. Επίσης, σχολίασε ότι δεν του αξίζει η θέση που βρίσκεται, καθώς ο Ιβάν Σαββίδης έχει βάλει πολλά λεφτά στον σύλλογο.

Παράλληλα, επιβεβαίωσε μέσω του Metropolis ότι κατάλαβε μέσω συζήτησης που είχε με τον ισχυρό άνδρα του ΠΑΟΚ ότι επρόκειτο να απομακρυνθεί ο Ιγκόρ Τούντορ από την τεχνική ηγεσία της ομάδας. Επίσης, μίλησε για τα επεισόδια που έγιναν στον ημιτελικό Κυπέλλου.

Αναλυτικά μίλησε για:

-το πώς κατάλαβε ότι θα φύγει ο Τούντορ: «Δεν ήταν δύσκολο να το καταλάβω, έγινε φανερά μέσα στο συμβούλιο. Έγινε μια συζήτηση με τον Σαββίδη και ήταν σαν να είπε ότι θα τον απολύσει. Είπα εγώ ότι ο Ολυμπιακός είναι η καλύτερη ομάδα και αυτός απάντησε ότι δεν μπορεί να το δεχτεί γιατί πάντα θα πιστεύει ότι καλύτερη ομάδα είναι ο ΠΑΟΚ. Του είπα τότε ότι το παραδέχτηκε και ο προπονητής του που είπε για τον Φορτούνη και τον Ιντέγιε. Τότε είπε ο Σαββίδης: “περίμενε και θα δεις τι θα γίνει με τον προπονητή”».

-το τί μπορεί να φέρει αυτή η αλλαγή και τη συμμαχία Αλαφούζου, Μελισσανίδη και Σαββίδη: «Αυτή η αλλαγή (σ.σ. η απομάκρυνση του Τούντορ) μπορεί να κάνει μεγάλο καλό στον ΠΑΟΚ. Αν ξέρουν να το διαχειριστούν το θέμα, μακριά από τους άλλους δύο που ψάχνουν άλλοθι ενόψει πλέι οφ, είναι καιρός ο ΠΑΟΚ να αποστασιοποιηθεί από τους άλλους δύο. Είναι μεγάλη ομάδα που εκφράζει τη Μακεδονία. Ηρακλής και Άρης δεν έχουν σταθεί στα πόδια τους, αν και εμείς σαν Ολυμπιακός θέλουμε τρεις ομάδες στη Μακεδονία. Θα του κάνει καλό στα πλέι οφ και μπορεί να κάνει θαύμα. Δεν έχει ανάγκη ο ΠΑΟΚ από συνεταίρους. Αυτοδύναμος όλα τα χρόνια. Βάζει ένα σωρό λεφτά ο Σαββίδης και δεν δικαιούται να είναι εκεί που είναι. Με σωστούς χειρισμούς και με τον Ίβιτς που ξέρει τη νοοτροπία, θα εμψυχώσει τους παίκτες και θα τους κάνει να καταλάβουν ότι φοράνε τη φανέλα του ΠΑΟΚ. Μίλησα για τον ΠΑΟΚ γιατί ο Ολυμπιακός δεν έχει τίποτα με τον ΠΑΟΚ».

-τα όσα έγιναν στο ματς της Τούμπας για το Κύπελλο: «Για τα επεισόδια δεν φταίει ο ΠΑΟΚ, φταίνε 100 οπαδοί που πρέπει να τους μαζέψει. Ας πάρει παράδειγμα από εμάς. Ο Ολυμπιακός με τους φιλάθλους του είναι ένα, είναι μία οικογένεια».

O Κύζας στο ντέρμπι «αιωνίων»


O Κύζας στο ντέρμπι «αιωνίων»

Ο Γιώργος Κύζας ορίστηκε να διευθύνει το ντέρμπι, Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός, για την 26η αγωνιστική της Super League.

Τον διαιτητή Γεώργιο Κύζα όρισε η ΚΕΔ για να σφυρίξει στο μεγάλο ματς της 26ης αγωνιστικής της Super League ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό στο Καραϊσκάκη.

Είναι το δεύτερο του ντέρμπι στη φετινή σεζόν, καθώς διηύθυνε και το ματς των «ερυθρόλευκων» με την ΑΕΚ για τον πρώτο γύρο στο φαληρικό γήπεδο.

Ο Τάσος Σιδηρόπουλος που για πολλούς έμοιαζε ιδανική λύση για το ντέρμπι, ορίστηκε στο Παναιτωλικός-ΠΑΟΚ και ο Ιωάννης Παπαδόπουλος στο ΑΕΚ-Πανθρακικός.

Αναλυτικά


Σάββατο (12/3)
(15:00) Πανιώνιος-Ξάνθη
Διαιτητής: Σπάθας (Πειραιά)
Βοηθοί: Ζησιμόπουλος (Πειραιά), Πυλαρινός (Ζακύνθου)
4ος: Γιαννουλάκης (Χανίων)

(17:15) ΑΕΛ Καλλονής-ΠΑΣ Γιάννινα
Διαιτητής: Φωτιάδης (Σερρών)
Βοηθοί: Σίπκας (Πέλλας), Κασσαβέτης (Αιτωλοακαρνανίας)
4ος: Δημητρόπουλος (Φθιώτιδας)

(19:30) Παναιτωλικός-ΠΑΟΚ
Διαιτητής: Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)
Βοηθοί: Ποντίκης (Πρέβεζας), Μαγιάννης (Άρτας)
4ος: Πουλήμας (Κέρκυρας)

Κυριακή (13/3)
(15:00) Ατρόμητος-Αστέρας Τρίπολης
Διαιτητής: Βάτσιος (Δυτικής Αττικής)
Βοηθοί: Καρσιώτης (Κορινθίας), Κουρομπύλια (Δυτικής Αττικής)
4ος: Σελίμος (Λακωνίας)

(17:15) Ηρακλής-Βέροια
Διαιτητής: Κιοτζένης (Ξάνθης)
Βοηθοί: Κούλα (Ξάνθης), Απτόσογλου (Αθηνών)
4ος: Κατσικογιάννης (Ηπείρου)

(17:15) Λεβαδειακός-Πλατανιάς
Διαιτητής: Αρετόπουλος (Τρικάλων)
Βοηθοί: Δημητριάδης (Καστοριάς), Γεωργιάδης (Κοζάνης)
4ος: Φωτιάδης (Καστοριάς)

(19:30) Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός
Διαιτητής: Κύζας (Δράμας)
Βοηθοί: Ακρίβος (Αθηνών), Δημητριάδης (Μακεδονίας)
4ος: Μάνταλος (Καβάλας)

Δευτέρα (7/3)
(19:30) ΑΕΚ-Πανθρακικός
Διαιτητής: Παπαδόπουλος (Μακεδονίας)
Βοηθοί: Μερκενίδης (Μακεδονίας), Πάτρας (Μακεδονίας)
4ος: Φουκάκης (Ηρακλείου)
*Πηγή: sport-fm.gr*