Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016

Την έκανε… αλοιφή!! (video)


Την έκανε… αλοιφή! (video)

Ποιο ντέρμπι; Η Λίβερπουλ έλιωσε τη Μάν. Γιουνάιτεντ! Με μια επιβλητική εμφάνιση που αν δεν ήταν ο Ντε Χέα θα οδηγούσε σε μεγαλύτερο θρίαμβο οι «κόκκινοι» καθάρισαν 2-0 την οικτρή ομάδα του Φαν Χάαλ.

Καμία… μάχη.

Αυτό ήταν παράδοση άνευ όρων!

Η τραγική Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν είχε… ούτε φάση στο «Άνφιλντ» και η παθιασμένη Λίβερπουλ, νικώντας τη 2-0, έκανε μεγάλο βήμα πρόκρισης για τα προημιτελικά του Europa League!

Θα μπορούσε, δε, αν δεν υπήρχε ο τρομερός Ντε Χέα να φτάσει σε ακόμη μεγαλύτερο θρίαμβο!

Με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Στάριτζ (20’) και πλασέ του Φιρμίνιο (73’) έπειτα από τραγικό λάθος του Κάρικ πέτυχαν τα γκολ τους οι «κόκκινοι».

Το ματς


Με το «Άνφιλντ», όπως σε κάθε ευρωπαϊκό αγώνα (αλλά… λίγο παραπάνω όταν απέναντι είναι η Γιουνάιτεντ), να «κοχλάζει», η Λίβερπουλ μπήκε με το… μαχαίρι στα δόντια σε ένα ματς, που σε καμία περίπτωση, πάντως, δεν είχε τον φρενήρη ρυθμό αγώνα της Premier League. Ήταν ένα… κανονικό ευρωπαϊκό παιχνίδι στο «Άνφιλντ», με τους «κόκκινους» να πιέζουν ασφυκτικά, δε, αλλά να μην μπορούν να απειλήσουν ουσιαστικά τη Γιουνάιτεντ, που περίμενε στο μισό γήπεδο. Ένα λεπτό πριν τη συμπλήρωση του πρώτου 20λέπτου, όμως, οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι σε ανατροπή του Κλάιν από τον Ντεπάι, ο Στάριτζ ανέλαβε την εκτέλεση και άνοιξε το σκορ (20’)!

inner

inner

«Φτιαγμένη» από την ατμόσφαιρα που προκάλεσε το γκολ του Στάριτζ, η Λίβερπουλ έψαξε ένα γρήγορο δεύτερο γκολ, αλλά είχε… λογαριάσει χωρίς τον Ντε Χέα! Ο Ισπανός γκολκίπερ είπε, με κάποιον τρόπο που ΜΟΝΟ εκείνος ξέρει, «όχι» σε Κουτίνιο (24’) και -στον σκόρερ- Στάριτζ (31’), ενώ, ενστικτωδώς, είχε την ίδια απάντηση και στην προβολή του Λαλάνα στο 42’. Οι «κόκκινοι διάβολοι», στον αντίποδα, είχαν μόνο το σουτ του Ρόχο στο… Kop (43’) να θυμούνται και κάπως έτσι, και με ένα απίστευτο 73%-27% κατοχής της μπάλας υπέρ της ομάδας του Γίργκεν Κλοπ, το ημίχρονο τελείωσε με τη Λίβερπουλ μπροστά στο σκορ.

inner

Στο δεύτερο 45λεπτο και με τον Λουίς Φαν Χάαλ να «γεμίζει» το κέντρο του με το 3-5-2 που αποφάσισε να χρησιμοποιήσει σε αυτό, η Γιουνάιτεντ κέρδισε μέτρα στον αγωνιστικό και προσπάθησε να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις, αρχικά για να απειλήσει την εστία του Μινιολέ. Ο… συνάδελφός του, ωστόσο, Ντε Χέα, ήταν εκείνος που συνέχιζε να βγάζει… μεροκάματο, όπως και ό,τι πήγαινε προς την εστία του, σαν τη «φωτοβολίδα» του Κουτίνιο στο 54’. Στο 73’, όμως και αφού η Λίβερπουλ είχε χάσει τεράστια ευκαιρία ΚΑΙ με τον Χέντερσον στο 69’, ο Ισπανός γκολκίπερ νικήθηκε από τον Φιρμίνιο, αφού πρώτα, ωστόσο, ο Κάρικ έκανε μια τραγική πάσα στον MVP της αναμέτρησης, Άνταμ Λαλάνα, που έβγαλε την ασίστ.

inner

inner

Τίποτα δεν άλλαξε ως το τέλος στο «Άνφιλντ» -στο οποίο είδαμε μέχρι και καπνογόνο!- με την ομάδα του αγγλικού λιμανιού να πανηγυρίζει στο φινάλε μια μεγάλη νίκη, στο παραδοσιακό αγγλικό ντέρμπι, που πρώτη φορά… βγήκε εκτός Νησιού, και να κάνει μεγάλο βήμα πρόκρισης για τους «8» του Europa League. Την ερχόμενη Πέμπτη, θυμίζουμε, στο «Ολντ Τράφορντ», το δεύτερο μέρος…

inner








Οι συνθέσεις των δύο ομάδων


Λίβερπουλ (Γίργκεν Κλοπ): Μινιολέ, Κλάιν, Λόβρεν, Σακό, Μορένο, Τσαν, Χέντερσον, Λαλάνα, Κουτίνιο, Φιρμίνο (84’ Οριγκί), Στάριτζ (64’ Άλεν).

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Λουίς Φαν Χααλ): Ντε Χέα, Βαρέλα, Σμόλινγκ, Μπλιντ, Ρόχο, Σνάιντερλεν (79’ Σβάινσταϊγκερ), Φελαϊνί, Ντεπάι, Μάτα (79’ Ερέρα), Μαρσιάλ, Ράσφορντ (46’ Κάρικ).


*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: