Παρασκευή, 11 Μαρτίου 2016

Ιντερνετικός διάλογος ΠΑΟΚ με «Goal»!


Ιντερνετικός διάλογος ΠΑΟΚ με «Goal»!

Σε δημόσια αντιπαράθεση επιχειρημάτων μπήκαν ο ΠΑΟΚ και η «Goal». Με αφορμή το σχόλιο του Κυριάκου Κυριάκου για το σημερινό πρωτοσέλιδο, ακολούθησε διάλογος στο Facebook με τον Βαγγέλη Μπραουδάκη.

Ανταλλαγή επιχειρημάτων σε δημόσια θέα έκαναν το βράδυ της Πέμπτης ο ΠΑΟΚ και η εφημερίδα «Goal».

Έπειτα από το σχόλιο του Κυριάκου Κυριάκου για το σημερινό πρωτοσέλιδο (στο οποίο κατηγορούσε την εφημερίδα για «κλεφτές ματιές στην κόκκινη προπαγάνδα») ο διευθυντής της, Βαγγέλης Μπραουδάκης απάντησε στο Facebook.

Ακολούθησε λοιπόν διάλογος των δυο πλευρών σε πολιτισμένα πλαίσια, ο οποίος εξελίχθηκε ως εξής:

Μπραουδάκης: «Κύριε Κυριάκο, για κλεφτές ματιές προς την δική σας "προπαγάνδα" γκρίνιαζε και ο Ολυμπιακός για το πρωτοσέλιδο μας "Κακούργος" την επομένη του ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός (συνηθισμένα, όμως, τα βουνά στα χιόνια τόσα χρόνια που κατά περίπτωση δυσαρεστείται και διαφορετική ΠΑΕ)... Η αναφορά του Goal στην "αργοπορημένη" τοποθέτησή σας -μέχρι το βράδυ που ρωτήσαμε επίσημα- εδράζεται στην εντύπωση μας ότι συνήθως αντιδράει ακαριαία κάποιος όταν δημόσια αναφέρεται ότι συνομιλεί με τον "επί χρόνια κατά συρροή βιαστή του ελληνικού ποδοσφαίρου" (όπως π.χ. έπραξε η ΑΕΚ)...

Όσο για τις δύο ανακοινώσεις των οργανωμένων οπαδών (που δυστυχώς δεν έχω δει να έχουν σχολιαστεί ακόμα από τις ΠΑΕ τους), φαντάζομαι ότι θα αστειεύεστε ρωτώντας με από που προκύπτει ότι είναι "ποινικά κολάσιμες"... Τέλος, συμφωνώ μαζί σας ότι οι μέρες είναι κρίσιμες, αλλά επιτρέψτε μου να σημειώσω ότι το "μη bullying" προς τα ΜΜΕ δεν είναι επιλογή προς αποθέωση των υγιών, αλλά αυτονόητη υποχρέωσή τους…», έγραψε ο διευθυντής του «Goal».

Κυριάκος: «Δεν με αφορά για τι πράγμα γκρινιάζει οποιαδήποτε άλλη ομάδα. Είναι θέματα ανάξια ακόμη και διάψευσης, ειδικά όταν η πηγή τους είναι φανερά κατευθυνόμενη και δεν αναφέρομαι στην εφημερίδα. Για τις ανακοινώσεις επιμένω ότι είναι διαβολική σύμπτωση να συμφωνείτε με τις δυο στρατευμένες εφημερίδες του ολυμπιακού. Δεν θυμάμαι -αν κάνω λάθος το παραδέχομαι- να έχετε τόσο ξεκάθαρη θέση για το "φιλοξενούμενος" σε πρωτοσέλιδό σας πρόσφατα», έγραψε ο Κυριάκος Κυριάκου».

«Braoudakis Vaggelis για να το ολοκληρώσω, όχι, δεν θα συμφωνήσω ότι σήμερα είμαστε μια ακόμη ΠΑΕ που διαμαρτύρεται επειδή έτσι την βολεύει. Για να περάσει η δική μας διαμαρτυρία για τον Παππά έπρεπε να "δικαιώσετε" και τον αντίπαλο για δυο πέναλτι που δεν δίνονται ούτε σε παιδικά πρωταθλήματα. Κρίνατε ως άξιο "χτυπήματος" για την απόλυση Τούντορ το σχόλιο για "αυτογκόλ" του Σάββα Τζιομπάνογλου.

Προσπεράσατε όμως δυο φορές το αυτογκόλ του "φιλοξενούμενου" και τις αντιδράσεις που προκάλεσε, ενώ για την συνεδρίαση της λίγκας επιλέξατε να εξισώσετε ανθρώπους υπόπτους για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση με τους υπόλοιπους. Προσπαθείτε να κρατήσετε μια "δυσκοίλια" πολιτική ισορροπίας που όμως συνήθως ευνοεί τον "ένοχο". Δείχνετε μια φοβία να πάρετε θέση εναντίον ενός, χωρίς αντίβαρα δήθεν κριτικής προς έναν άλλον. Επαναλαμβάνω. Οι μέρες για το ποδόσφαιρο είναι κρίσιμες».

Μπραουδάκης: «Κυριάκος Σ. Κυριάκος, για ένα πέναλτι (εκείνο που δόθηκε φάουλ και προήλθε το γκολ), όχι για δύο, μας μπερδεύετε με άλλους. Όσο για την άτυπη συνεδρίαση της λίγκας, ποιοι ήταν οι συμμετέχοντες ύποπτοι για συμμετοχή σε "εγκληματική οργάνωση" (εκτός του κατηγορούμενου Κομπότη, που κακώς τον δεχθήκατε, όπως σημειώσαμε πρωτοσέλιδα και του Μποροβήλου, ο οποίος κατηγορείται για άλλα αδικήματα, αλλά τον νομιμοποιείτε ως ισότιμο συνομιλητή παρευρισκόμενοι στα καλέσματά του);

Δεν προσπαθούμε ωστόσο να κρατήσουμε ισορροπίες. Δεν χρειάζεται. Αρκεί που καταγράφουμε όσα αντιλαμβανόμαστε. Κι αν νομίζετε ότι όλα είναι πλέον "άσπρο - μαύρο" συγχωρέστε αλλά δεν είναι έτσι για οποιονδήποτε ψύχραιμο και νηφάλιο, χωρίς συμφέροντα…»

Κυριάκος: «Δεν είναι κακό να έχετε συμφέροντα. Συμφέρον σας είναι να μη φοβάστε να συνομιλήσετε και να διαφωνήσετε μαζί μου χωρίς να φοβάστε για την δουλειά σας ή τη σωματική σας ακεραιότητα. Συμφέρον σας είναι να αυξήσετε το πελατειακό σας κοινό προς Βορρά, Νότο, Ανατολή και Δύση. Συμφέρον σας είναι να μην καίτε τα εγκεφαλικά σας κύτταρα μέχρι τελευταίου για το πως θα τους έχετε όλους ικανοποιημένους.

Θα θελα αν έχετε να παραθέσετε πόσες φορές παρενέβη η ΠΑΕ ΠΑΟΚ με ανέντιμο τρόπο στα γραπτά σας, πότε αισθανθήκατε απειλή από μας και να συγκρίνετε τον τρόπο που σας προσεγγίζουν οι υπόλοιπες ομάδες. Αλλά η βαλίτσα θα πάει μακριά. Είμαι δύσπιστος αλλά όχι καχύποπτος. Στο χέρι σας είναι να αποδειχθώ υπερβολικός στις τοποθετήσεις μου».

Μπραουδάκης: «Κυριάκος Σ. Κυριάκος, αυτά δεν είναι "συμφέροντα", είναι υποχρεώσεις. Κι όσο κι αν σας κάνει εντύπωση, είτε θα ήθελαν να το επιχειρήσουν είτε όχι (όπως καλή ώρα ο ΠΑΟΚ) δεν επιτρέπουμε -είπαμε "γαλατικό χωριό"- σε καμιά ΠΑΕ να μας προσεγγίσει. Τη δουλειά τους/σας και τη δουλειά μας τόσα χρόνια που καθημερινά δίνουμε τις ίδιες εξετάσεις (και όπως φαίνεται από την αποδοχή του κόσμου, τις περνάμε). Καλό σας βράδυ…»

Στη συνέχεια ακολούθησε διάλογος των δυο πλευρών και για το θέμα των χαρακτηρισμών του Ιβάν Σαββίδη από την πλευρά του Ολυμπιακού, ο οποίος είχε ως εξής:

Μπραουδάκης: «Κυριάκος Σ. Κυριάκος, για τις ανακοινώσεις (ήδη είδα ότι για εκείνη των οπαδών του ΠΑΟΚ επιλήφθηκε ο αθλητικός εισαγγελέας, αναμένω το ανάλογο και από τον εδώ δικαστικό για την Original) εγώ απορώ που όλες οι υπόλοιπες εφημερίδες δεν πήραν την ίδια θέση. Όσο για το κατάπτυστο "φιλοξενούμενος" έχετε δίκιο. Δεν είχε την έκταση που θα έπρεπε στο πρωτοσέλιδο (λόγω άλλης επικαιρότητας, αλλά αυτό δεν μπορεί να αποτελεί δικαιολογία)…», έγραψε ο Βαγγέλης Μπραουδάκης.

Κυριάκος: «Αντιλαμβάνεστε λοιπόν ότι έχω κάθε δίκιο να είμαι δύσπιστος όταν η επίσημη κατάπτυστη θέση μιας ομάδας δεν στηλιτεύθηκε "λόγω άλλης επικαιρότητας" αλλά βρέθηκαν 6 σελίδες για ένα θέμα που έστω και με δική σας ερώτηση διαψεύστηκε. Επίσης θα δείτε ότι το βασικό παράπονο των οπαδών που σχολιάζουν εδώ, είναι πως δεν είμαι αρκετά επιθετικός. Επειδή μαζί με το καθαρό ποδόσφαιρο πρεσβεύουμε και τον ανεξάρτητο Τύπο, η μόνη μας άμυνα είναι η δημόσια αντιπαράθεση επιχειρημάτων».

Μπραουδάκης: «Μα, δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα, το αντίθετο κιόλας. Αυτή η εφημερίδα 14 χρόνια τώρα καθιερώθηκε και συνεχίζει επειδή είχε και έχει τη "γαλατική λογική". Γι' αυτό και καθημερινά δυσαρεστεί περισσότερο παρά ευχαριστεί τις ΠΑΕ και τους οπαδούς. Σας ευχαριστώ για τη δυνατότητα του διαλόγου, συμπαθάτε με που δεν τον έκανα αμέσως μόλις τοποθετηθήκατε, αλλά υπήρχαν κάποιες ανειλημμένες υποχρεώσεις νωρίτερα…»
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: