Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016

Τους κάνουν «πλάκα» Λαμποράλ και Μπουρούσης!!


Τους κάνουν «πλάκα» Λαμποράλ και Μπουρούσης!

«Καρφί» για πρόκριση και για πλεονέκτημα πάει η Λαμποράλ Κούτσα. Με τον Μπουρούση να κάνει ξανά παπάδες (double-double), οι Βάσκοι «πάτησαν» στο δεύτερο μέρος την Χίμκι (98-83).

Ξεπέρασε με… θεαματικό τρόπο την ήττα στο ΣΕΦ απ’ τον Ολυμπιακό η Λαμποράλ Κούτσα.

Παίρνοντας «ανάποδες» στο δεύτερο μέρος και εκμεταλλευόμενοι την κατάρρευση της Χίμκι, οι Βάσκοι επικράτησαν 98-83, βρίσκονται στην κορυφή με ρεκόρ 7-3 (7-2 της ΤΣΣΚΑ με ματς λιγότερο) και παράλληλα κάλυψαν την διαφορά της ήττας από τους Ρώσους (5-5) στον πρώτο γύρο.

Μπορεί στο ημίχρονο ο ισπανικός σύλλογος να βρισκόταν πίσω με έναν πόντο, ωστόσο στη συνέχεια ήταν επιβλητικός και «καθάρισε» χωρίς πολλά-πολλά την αντίπαλό του. Πρώτοι σκόρερ για τους νικητές οι Κοζέρ και Άνταμς με 17 πόντους, 16 είχε ο Μπουρούσης (5/8 δίποντα, 2/4 τρίποντα) με 13 ριμπάουντ και 6 ασίστ. Σβεντ με 19, Ντέιβις με 18 και Ράις με 10 ασίστ αυτοί που... πάλεψαν από πλευράς φιλοξενούμενων.

Το ματς

Μετά από μια… ήρεμη εκκίνηση, σιγά-σιγά οι δύο ομάδες άρχισαν να «στρίβουν». Με πλουραλισμό στην επίθεση, η Χίμκι προηγήθηκε για πρώτη φορά με έξι πόντους (15-9), χάρη σε τρίποντο του Κόπονεν. Χάνγκα και Άνταμς πήραν απ’ το χέρι την Λαμποράλ, η οποία μείωσε σε 19-20 με το ματς να έχει ανοίξει για τα καλά και τα καλάθια να πέφτουν «βροχή». Με Μπούνε και Σβεντ οι Ρώσοι έκλεισαν την πρώτη περίοδο με το… οριακό 21-24 υπέρ τους, με τις άμυνες –όπως αναμενόταν- να πηγαίνουν περίπατο.

Ο Ντέιβις έκανε θραύση κάτω από τη ρακέτα και φτάνοντας «σβηστά» τους οκτώ πόντους, κράτησε την Χίμκι σε θέση οδηγού, 25-30. Το run and gun παιχνίδι πήγε σε… άλλο επίπεδο στα επόμενα λεπτά. Με εκατέρωθεν ρεσιτάλ τριπόντων (δύο εξ’ αυτών από τον Μπουρούση που έφτασε τους 8 πόντους), οι Βάσκοι βρέθηκαν μπροστά στο σκορ προσωρινά με 36-34, για να απαντήσει η φιλοξενούμενη ομάδα και να γράψει το 38-40 στο 16’. Οι δύο αντίπαλοι πήγαιναν πόντο-πόντο ως το τέλος του πρώτου μέρους, το οποίο βρήκε… οριακά μπροστά την Χίμκι με 45-46, χάρη σε καλάθι του Ντέιβις (που είχε 12 πόντους).

Στο 22’ οι Ρώσοι έφτασαν ξανά στο +5, 45-50, αλλά μέχρι εκεί ήταν… Με τον Κοζέρ να σεληνιάζεται και να τα βάζει από παντού (την ώρα που οι παίκτες της Χίμκι τα είχαν χαμένα στην επίθεση και… κλασικά δεν έπαιζαν άμυνα), η Λαμποράλ έτρεξε επιμέρους σκορ 18-2(!) και στο 27’ έφτασαν να προηγούνται με 63-52, έχοντας φέρει «τούμπα» το ματς. Ο Κόπονεν επιχείρησε στο νήμα του δεκαλέπτου με τρίποντο και φάουλ να κρατήσει όρθια την ομάδα του (μειώνοντας σε 69-61), αλλά το buzzer beater του Τζέιμς λίγο κάτω από το κέντρο «έκοψε» τα πόδια των φιλοξενούμενων και κράτησε… άνετους τους Βάσκους, 72-61.

Η κατάσταση της Χίμκι δεν βελτιωνόταν με τίποτα. Ήταν αλλού γι’ αλλού. Και την ίδια ώρα η Λαμποράλ έβαζε ΟΠΩΣ και ΟΠΟΤΕ ήθελε την μπάλα στο καλάθι. Μοιραία λοιπόν η διαφορά εκτινάχθηκε στους 19 (85-66) κόβοντας δια παντός την όποια συζήτηση για ανατροπή. Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν μήπως τουλάχιστον χάσουν με οκτώ πόντους και κάτω (λόγω της νίκης τους με οκτώ στον πρώτο γύρο), μείωσαν σε 92-79, αλλά… δεν γινόταν παίζοντας άμυνα με τα μάτια. Το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με καλάθι του Σβεντ, 98-83, με τον κόσμο να αποθεώνει –και δικαίως- την παρέα του Μπουρούση.

inner
inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: