Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016

«Σκότωσε» τον Μπαρτζώκα ο Ζοτς και... έφτιαξε Παναθηναϊκό!!!


«Σκότωσε» τον Μπαρτζώκα ο Ζοτς και... έφτιαξε Παναθηναϊκό!

Πέρασε μαθηματικά, αγκάλιασε και την πρωτιά! Μετά από ρεσιτάλ αστοχίας, η Φενέρμπαχτσε του Ζοτς επικράτησε 55-52 της Λοκομοτίβ στο Κουμπάν κι άφησε... ανοιχτή την πόρτα της 2ης θέσης στον Παναθηναϊκό.

Αποτέλεσμα άκρως ευνοϊκό για τον Παναθηναϊκό από τη Ρωσία!

Η Φενέρμπαχτσε του Ομπράντοβιτς επικράτησε 55-52 της Λοκομοτίβ Κουμπάν και με ρεκόρ 9-1 εξασφάλισε από τώρα την πρόκρισή της στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας, έχοντας αγκαλιάσει και την πρωτιά του ομίλου (μετρά δύο νίκες κόντρα στην αποψινή της αντίπαλο και «έχει» και τον Παναθηναϊκό σε πιθανές ισοβαθμίες).

Στο 7-3 έπεσε η ομάδα του Μπαρτζώκα, με το τριφύλλι να απέχει πλέον μόνο μια νίκη (έχει και ματς λιγότερο -αγωνίζεται αύριο με τον Ερυθρό Αστέρα) από την «Λόκο», την οποία μάλιστα υποδέχεται την επόμενη εβδομάδα, δείγμα του πόσο... ορθάνοιχτη είναι η δεύτερη θέση.

Ρεσιτάλ αστοχίας από τις δύο ομάδες (αποτυπώνεται και στο σκορ άλλωστε) και αρκετές σκληρές μονομαχίες, με τους γηπεδούχους να μετρούν 6/30 τρίποντα (μοιραία κάποια εξ’ αυτών στο νήμα για την «ανατροπή»). Πρώτος σκόρερ για τους μεγάλους νικητές ο Μπογκντάνοβιτς με 17 πόντους, 8 είχε ο Ντίξον και το καθοριστικό σουτ από τα 6,75 που έφερε το διπλό. Από 12 είχαν Κλαβέρ και Ντιλέινι με τον δεύτερο να μετρά 3/15 σουτ!

Το ματς

Πιο φουριόζα ξεκίνησε το ματς η Λοκομοτίβ Κουμπάν που επωφελήθηκε τις κακές επιλογές της Φενέρμπαχτσε στην επίθεση και με τους Ντιλέινι-Ράντολφ προηγήθηκε 7-2 και 11-4 στο 5’. Σιγά-σιγά οι Τούρκοι άρχισαν να βρίσκουν ρυθμό, την ώρα που οι Ρώσοι έμειναν χωρίς καλάθι για σχεδόν 4’ (αστοχώντας μάλιστα σε κάποιες εύκολες ενέργειες). Μοιραία λοιπόν ήρθαν τα πάνω-κάτω στην αναμέτρηση, με τον Μπογκντάνοβιτς να «ζεσταίνεται» και να οδηγεί σε σερί 0-11 για το 11-15, προτού δια χειρός Ντατόμε υπογραφεί το 13-17 υπέρ της Φενέρ.

Με το… σταγονόμετρο έρχονταν τα καλάθια στο δεύτερο δεκάλεπτο. Η αστοχία είχε χτυπήσει… κόκκινο, τα λάθη εμφανίζονταν με το «τσουβάλι», χαμένες βολές, σκληρές μονομαχίες και «συγκέντρωση» στην άμυνα. Όλα αυτά είχαν ως αποτέλεσμα να μπουν μόλις 8 πόντοι σε 5 λεπτά, με τις δύο ομάδες να συμβαδίζουν στο 19-19. Η είσοδος του Χίκμαν έδωσε λύσεις στην ομάδα του Ζοτς (την ώρα που αυτή του Μπαρτζώκα «αγκομαχούσε σε πρωτόγνωρο βαθμό για τα επίπεδά της) και ξέφυγε για πρώτη φορά με 7, 20-27. Το απίστευτο ρεσιτάλ αστοχίας των δύο ομάδων συνεχίστηκε (με αποκορύφωμα το 1/12 τρίποντα της Λοκομοτίβ), ωστόσο η Φενέρμπαχτσε κατάφερε να κλείσει το πρώτο μέρος, ούσα μπροστά με 25-30.

Μετά από ώρα ο Μπρόεκοφ ευστόχησε για τρεις και ισοφάρισε για την Λοκομοτίβ (30-30), ωστόσο μπαμ-μπαμ ήρθε η απάντηση της Φενέρ, που απέκτησε εκ νέου διαφορά πέντε πόντων, 30-35. Οι Ρώσοι πετούσαν στα σκουπίδια τις δεύτερες ευκαιρίες (μετά από πολλά επιθετικά ριμπάουντ Κλαβέρ) και με τον Ντατόμε, οι φιλοξενούμενοι «έχτισαν» προσωρινά μια «συμπαθητική» απόσταση, 34-41. Στο τελευταίο τρίλεπτο, όμως, η Λοκομοτίβ «εγκλώβισε» σε λάθος επιλογές τους Τούρκους, στην επίθεση –επιτέλους- μπήκαν δύο τρίποντα και με αιχμή του δόρατος τον Κλαβέρ (που έφτασε τους 12 πόντους), έτρεξε επιμέρους σκορ 10-2, ανακτώντας τα ηνία στο 30’, 44-43!

Το τρίποντο του Σίγκλετον (στο περιθώριο της εν γένει αστοχίας των δύο ομάδων), έφερε την ομάδα του Μπαρτζώκα μπροστά στο σκορ (47-43), ωστόσο η Φενέρ δεν επρόκειτο να παραδοθεί τόσο απλά. Με σερί 0-5, οι Τούρκοι βρέθηκαν ξανά σε θέση ισχύος και το θρίλερ καλά κρατούσε, πέντε λεπτά πριν το φινάλε στο Κουμπάν. Κι όμως οι δύο αντίπαλοι κοντράρονταν στο ποιος θα χάσει τα περισσότερα σουτ. Δεν δικαιολογούνται διαφορετικά οι μόλις οκτώ πόντοι σε ισάριθμα λεπτά στην τέταρτη περίοδο. Κι εκεί που βλέπαμε σχεδόν όλες τις προσπάθειες να καταλήγουν στο σίδερο, τα back to back τρίποντα από Ντιλέινι και Μπογκντάνοβιτς, για το 50-51, 1:20’ πριν το τέλος ,«άναψαν τα αίματα». Στα 45’’ πριν το τέλος, ο Ντίξον πέτυχε μεγάλο τρίποντο, γράφοντας το 52-54 κι ενώ στη συνέχεια δεν βγήκε τίποτα στην Λοκομοτίβ! Όλα τα τρίποντα που επιχείρησε –είτε για το προσπέρασμα, είτε για την ισοφάριση μετά από μια εύστοχη βολή του Ντατόμε- με Ντιλέινι, Τζάνινγκ, Μπρόεκοφ βρήκαν σίδερο και η Φενέρ έφυγε με σπουδαίο διπλό, 52-55.

inner
inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: