Κυριακή 30 Αυγούστου 2009

Κατέρρευσε στο τέλος η Εθνική


Η μπάλα στο καλάθι Η Ελλάδα γνώρισε την δεύτερή της ήττα, αλλά αυτή τη φορά έχασε και με διαφορά. Η Εθνική, λοιπόν, ηττήθηκε από την Σλοβενία με 81-64 στο πλαίσιο του τουρνουά του Μάριμπορ. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα πραγματοποίησε την χειρότερη έως τώρα εμφάνιση απέναντι σε μία καλή ομάδα.

Η ελληνική ομάδα πραγματοποίησε τραγικό ξεκίνημα. Οι Σλοβένοι έκαναν ό,τι ήθελαν στο παρκέ και έφτασαν τη διαφορά ακόμα και στους 13 πόντους (23-10) με το τέλος της περιόδου. Στο σημείο εκείνο οι παίκτες του Γιόνας Καζλάουσκας δεν μπορούσαν να συγχρονιστούν στην άμυνα, ενώ η μπάλα έμενε συνεχώς στα χέρια κάποιοι στην επίθεση.

Σε σετ παιχνίδι η Εθνική παρουσιάστηκε για ακόμα ένα ματς κάπως προβληματική και δεν υπήρχαν λύσεις. Παρ' όλα αυτά, η άμυνα λειτούργησε καλά στη συνέχεια κι έτσι η Ελλάδα ροκάνισε τη διαφορά. Στο τέλος της τρίτης περιόδου μείωσε στον ένα πόντο (52-51), ενώ στο 33' ισοφάρισε σε 59-59. Κάπου εκεί ήρθε η κατάρρευση.

Οι Σλοβένοι έκλεψαν αρκετές φορές τη μπάλα, ήταν αποτελεσματικοί στην επίθεση και πήραν εκ νέου διαφορά, αλλά δεν την έχασαν ποτέ. Ο Γιόνας Καζλάουσκας δεν χρησιμοποίησε την καλή του πεντάδα, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να δει κάποιους παίκτες. Πρώτος σκόρερ της Εθνικής ήταν ο Γιώργος Πρίντεζης, ο οποίος πέτυχε 11 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 23-10, 37-31, 52-51, 81-64

Σλοβενία (Ζντοβτς): Σλόκαρ, Λάκοβιτς 11, Μπρέζετς 12, Ούντριχ Μπ 5, Νάχμπαρ 11, Ντράγκιτς 3, Γιάγκοντνικ 4, Ούντριχ Σ 10, Γκόλεματς 5, Λόρμπεκ Ε. 13, Λόρμπεκ Ντ. 7.
Ελλάδα (Καζλάουσκας): Καλαμπόκης 6, Μπουρούσης 4 Ζήσης 10, Σπανούλης 8, Φώτσης 7, Πρίντεζης 11, Κουφός 4, Περπέρογλου 3, Σχορτσανίτης 10, Παπανικολάου, Καλάθης 1, Γλυνιαδάκης, Καϊμακόγλου

Η ελληνική αποστολή επιστρέφει αύριο στην Αθήνα, για τις τελευταίες προπονήσεις πριν την αναχώρηση στις 4 Σεπτεμβρίου με τελικό προορισμό το Πόζναν της Πολωνίας.

Σημαντικές νίκες για Ντιναμό, Στουρμ!

sturm_ried.jpgΗ Ντιναμό Βουκουρεστίου έγινε το «αφεντικό» της πόλης, αφού επικράτησε στο μεγάλο ντέρμπι της αγωνιστικής της Στεάουα Βουκουρεστίου με 1-0. Συνέχισε το νικηφόρο σερί της η Στουρμ Γκρατς, πετυχαίνοντας κόντρα στη Ριντ την τέταρτη συνεχόμενη νίκη της. Η αντίπαλος του Παναθηναϊκού επικράτησε εκτός έδρας με 2-1 χάρη σε ένα γκολ του Μπούκβα στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης. Αύριο κόντρα στην Άνκαρασπορ η Γαλατασαράι.


Η Ντιναμό Βουκουρεστίου ήταν η μεγάλη θριαμβεύτρια στο μεγάλο ντέρμπι με τη Στεάουα. Η αντίπαλος του Παναθηναϊκού επικράτησε 1-0 στην έδρα της «αιώνιας» αντιπάλου της, χάρη σε γκολ που σημείωσε ο Τάμας στο 23ο λεπτό. Με τη νίκη αυτή, η Ντιναμό ανέβηκε στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας με 10 βαθμούς, έναν λιγότερο από την πρωτοπόρο Μπρασόφ.

Ο Ντάριο Μπονέτι παρέταξε τους: Ντόλχα, Σκαρλατάκε, Γκοϊάν, Τάμας, Πούλχακ, Τόριε (83΄ Ντιαμπατέ), Ρους, Εντόι, Αντριάν Κριστέα (71΄ Νταντσιουλέσκου), Αντρέι Κριστέα, Νικουλάε (71΄ Ζίκου).


Συνέχεια στο σερί!

Συνεχίζει να εντυπωσιάζει η Στουρμ Γκρατς η οποία πέτυχε την 4η συνεχόμενη νίκη επικρατώντας αυτή τη φορά εκτός έδρας της Ριντ με 2-1. Ο Σαμίρ Μουράτοβιτς άνοιξε το σκορ στο 34’ και οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν με τον Ντρέχσλερ στο 52’. Η αντίπαλος του Παναθηναϊκού στο Europa League ανέβασε την απόδοσή της, πίεσε και στο 86’ ο Μπούκβα αποδείχθηκε «χρυσή» αλλαγή, αφού τρία λεπτά μετά την είσοδό του διαμόρφωσε το 2-1. Η Στουρμ βρέθηκε έναν πόντο πίσω από την πρώτη Σάλτσμπουργκ, ενώ έχει και ένα ματς λιγότερο.


Στουρμ Γκρατς (Φράνκο Φόντα):
Γκράτσαϊ, Σονλάιτνερ, Φελντχόφερ, Καντελάκι, Σίλντενφελντ, Βέμπερ, Χλίνκα, Χολτσλ (81΄ Ερενραϊχ), Μουράτοβιτς, Μπάιχλερ (86΄ Χάσλερ), Γιάντσερ (83΄ Μπούκβα)

Πουγιόλ: «Γράφουμε ιστορία»

puyol.jpgΠαρότι ως αρχηγός της Μπαρτσελόνα ο Κάρλες Πουγιόλ έχει συμβάλει στην κατάκτηση δύο Τσάμπιονς Λιγκ και τριών πρωταθλημάτων, με δηλώσεις του δείχνει πως θέλει να συλλέξει ακόμα πολλούς τίτλους. Ο κεντρικός αμυντικός των Καταλανών, αφού πρώτα επισήμανε πως αυτός και οι συμπαίκτες του γράφουν ιστορία, ανέφερε πως όλοι θέλουν περισσότερες διακρίσεις.



Αναλυτικά ο Πουγιόλ που φέτος θα διανύσει την ενδέκατη χρονιά στην ομάδα της Μπαρτσελόνα, όπου και όπως ανέφερε θέλει να παραμείνει, τόνισε: «Υπάρχει υπέροχη χημεία στην ομάδα και η αλήθεια είναι πως είμαστε όλοι πάρα πολύ χαρούμενοι. Γράφουμε ιστορία με τον σύλλογο και θέλουμε να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε σκληρά για να κάνουμε τους φιλάθλους μας ευτυχισμένους. Θέλουμε ακόμα περισσότερες διακρίσεις. Έχουμε ακόμα μπόλικο πάθος και επιθυμία και κανείς δεν ξέρει πόσο μακριά μπορούμε να φτάσουμε. Έχω ακόμα ένα χρόνο συμβόλαιο και μοναδικό μου μέλημα είναι να παίζω. Από εκεί και πέρα υπάρχει αρκετός χρόνος για να συζητήσουμε με την διοίκηση το πώς θα πορευτούμε. Δεν ανησυχώ καθόλου για το ζήτημα».

Βόλτα στον κάμπο!

mitroleonardos.jpgΜε τόση ζέστη που είχε στην Λάρισα δεν είναι και για να ιδρώνεις. Αυτό έκανε και ο Ολυμπιακός. Δεν ίδρωσε ιδιαίτερα. Ένα δεκάλεπτο ήταν αρκετό για να... καθαρίσει μέσα στο Αλκαζάρ και να πετύχει την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα. Οι «ερυθρόλευκοι» κέρδισαν με 2-0 τους «βυσσινί» χάρη στο γκολ του Λεονάρντο στο 22' και την γκολάρα του Μαρέσκα στο 32'. Δοκάρι για τους πρωταθλητές Ελλάδος ο Ζαϊρί στο 55'. Ένα σουτ του Ντε Νίγκρις στο 85΄... όλη η Λάρισα.

Νίκησε την... κατάρα και τις ελλείψεις!

Ένας ελλειπής Ολυμπιακός κατάφερε απόψε να σπάσει μία αρνητική παράδοση, που κρατούσε 22 χρόνια! Νίκησε για πρώτη φορά μετά από τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα την Λάρισα μες στο Αλκαζάρ με σκορ και έκανε το καλύτερο δυνατό ποδαρικό στην φετινή Σούπερ Λίγκα.

Οι πρωταθλητές Ελλάδας έσπασαν μία... κατάρα που κρατούσε απ' τις 22 Φεβρουαρίου 1987, όταν και είχαν κερδίσει με 2-1 χάρη σε δύο κεφαλιές του Μητρόπουλου (5', 44'). Εκτός αυτού ο Ολυμπιακός έχει να χάσει σε πρεμιέρα πρωταθλήματος από το 1987! Σκόρερ χρίστηκαν οι Λεονάρντο (22') και Μαρέσκα με απίστευτο γκολ (32').

Εύκολη νίκη για την Παρί Σεν Ζερμέν


Ζιουλί, Κλεμέντ και Αρμάντ πανηγυρίζουν Με γκολ του Κλεμέν (26'), Λουγιντουλά (78') και Ζαλέ (+90'), η Παρί Σεν Ζερμέν ξεπέρασε εύκολα 3-0 το εμπόδιο της Λιλ στο "Παρκ ντε Πρενς" και έπιασε τη Λιόν στην πρώτη θέση της βαθμολογίας του "σαμπιονά". Εκκρεμεί, βέβαια, το μεγάλο ντέρμπι της 5ης αγωνιστικής, ανάμεσα στη Μαρσέιγ και τη Μπορντό, που διεξάγεται το βράδυ.

Συνοπτικά τα αποτελέσματα και οι σκόρερ:

  • Παρί ΣΖ-Λιλ 3-0
    (26' Κλεμέν, 78' Λουγιντουλά, +90' Ζαλέ)

  • Τουλούζ-Βαλανσιέν 0-1
    (87' Σαμασά)
  • Παλικαρίσια νίκη της Κλαμπ Μπριζ στο ντέρμπι


    Δύο γκολ πέτυχε ο Σονκ στη νίκη της Μπριζ Η Κλαμπ Μπριζ θύμισε στο ντέρμπι με τη Σερκλ Μπριζ την ομάδα που κατακτούσε πρωταθλήματα πριν μερικά χρόνια. Βρέθηκε να χάνει 2-0 από τη συμπολίτισσα από το πρώτο δεκάλεπτο, έπαιξε για περίπου ένα ημίχρονο με παίκτη λιγότερο, αλλά τελικά κατάφερε να πάρει τη νίκη με 3-2.

    Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν με τους καλύτερους οιωνούς το παιχνίδι, αφού με τη συμπλήρωση του πρώτου δεκαλέπτου ήταν ήδη μπροστά στο σκορ με 2-0. Το γκολ του Σονκ, όμως στο 15ο άλλαξε την ψυχολογία, η οποία κλονίστηκε στις αρχές του δευτέρου μέρους με την αποβολή του αμυντικού Αλκαράζ (το συνηθίζει!). Κι όμως, η Κλαμπ Μπριζ βρήκε τον τρόπο να αντιδράσει και να πάρει τη νίκη με 3-2!

    Η εξέλιξη των σκορ
    Σερκλ Μπριζ - Κλαμπ Μπριζ 2-3
    1-0 (3) Γιάστσγιοεκ
    2-0 (10) Μπουφέλ
    2-1 Σονκ (15)
    2-2 Ακπαλά (65)
    2-3 Σονκ (76)

    Γκενκ - Γκέρμιναλ 1-1
    0-1 Αρούν (37)
    1-1 (48) Ογκουνζιμι

    Ηττα του ΑΠΟΕΛ, "Χ" η Ανόρθωση


    Οι παίκτες του ΑΠΟΠ Κινύρας πανηγυρίζουν τη νίκη επί του ΑΠΟΕΛ Μόνο η Ομόνοια κατάφερε να νικήσει από τις τρεις μεγάλες στην Κύπρο. Ο ΑΠΟΕΛ μετά τη σπουδαία πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, αν και προηγήθηκε με 3-2 με τη συμπλήρωση μίας ώρας, ηττήθηκε 4-3 από τον ΑΠΟΠ. Ισοπαλία (0-0) εκτός της Ανόρθωσης με τον Ερμή.

    Στην Πέγεια ο ΑΠΟΠ που απέδειξε ότι θα είναι ισχυρός και φέτος, προηγήθηκε στο 20ό με αυτογκόλ του Πίντο. Πέντε λεπτά αργότερα ο Πάολο Ζόρζε ισοφάρισε 1-1 με τον Χατζί να κάνει στο 31ο το 1-2. Στο δεύτερο μέρος και συγκεκριμένα στο 52ο ο Μπούις πέτυχε το 2-2, ο Μιροσάβλιεβιτς έκανε το 2-3 με πέναλτι στο 60ό ενώ ο Ζελίκοβιτς στο 65ο με πέναλτι σημείωσε το 3-3. Το τελικό 4-3 διαμόρφωσε ο Σεμέδο στο 69ο με τον Αλεξάνδρου να χάνει την ευκαιρία να ισοφαρίσει στο 72ο -η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι.

    ΑΠΟΠ/ΚΙΝΥΡΑΣ: Φανή, Μπούις, Γκόρα Ταλ, Γαλάνης, Βιτάλι, Σαμάρας (86ο Ντα Σίλβα), Ζελίκοβιτς, Γκριμαλντί, Λιρί, Γκράπιτς, Γκονζάλες (61ο Σεμέδο).

    ΑΠΟΕΛ: Μορφής, Πάολο Ζόρζε, Μπρούσερ, Κόντης, Χατζί, Σατσιάς (70ό Γκριντσάροφ, Πιντο, Μοραίς, Αλεξάνδρου, Μπρέσκα (73ο Χαραλαμπίδης), Σίκορα (55ο Μιροσάβλιεβιτς).

    Στο Δασάκι, η Ανόρθωση έχασε κάποιες ευκαιρίες για να πάρει τη νίκη κόντρα στον Ερμή, αλλά δεν το κατάφερε, ακόμη και όταν έπαιξε με τρεις επιθετικούς στην επανάληψη, ενισχυμένη και με την είσοδο στον αγωνιστικό χώρο, του Οκκά.

    ΕΡΜΗΣ: Χρυσοστόμου, Λάμπρου, Ολιβέϊρα, Γκιλ, Μπαρούν, Κίσι, Τζόκα (55ο Κιράν), Κατιάγκα, Ζοεάνο, Βέντερ (78ο Σούμα), Κιντανίλια.

    ΑΝΟΡΘΩΣΗ: Νάγκι, Οτσόκολιτς, Λειβακαμπέσι, Κατσαβάκης, Γεωργίου, Μαραγκός, Γαρπόζης (61ο Μπάκλεϊ), Ράμος (69ο Φρούσος), Φερνάντες (80ό Δέλλας), Σόσιν, Οκκάς.

    Ρόμα Γιουβέντους 1-3

    Όταν η Γιουβέντους αγόραζε τον Ντιέγκο από την Βέρντερ Βρέμης τον προόριζε για νέο ηγέτη της. Ο βραζιλιάνος μέσος δεν έχασε καθόλου χρόνο και αμέσως ανέλαβε δράση οδηγώντας τη "μεγάλη κυρία" σε νίκη επί της Ρόμα στο "Ολίμπικο" με 3-1 σκοράροντας δυο φορές για την ομάδα του, που έκανε το 2Χ2 στο φετινό Campionato.

    Ρόμα-Γιουβέντους 1-3 (35’ Ντε Ρόσι – 25’, 68’ Ντιέγκο, 90’ Μέλο)

    Ο βραζιλιάνος μαέστρος απόντος του Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο, που ήταν στην αποστολή αλλά δεν ήταν απόλυτα έτοιμος να αγωνιστεί, πήρε από το χέρι τη Γιουβέντους οδηγώντας την στην πρώτη μεγάλη φετινή της νίκη. Μετά τα αρχικά νεύρα κα τα σκληρά μαρκαρίσματα κυρίως από πλευράς Ρόμα, που επέφεραν τρεις κίτρινες κάρτες εκατέρωθεν, ο παιχνίδι άρχισε να στρώνει σιγά-σιγά. Οι "μπιανκονέρι" απείλησαν πρώτοι με τον Αρτούρ να διώχνει δύσκολα την γυριστή κεφαλιά του Τιάγκο σε κόρνερ στο 22’.

    Τρία λεπτά αργότερα και ενώ η Ρόμα είχε κάνει κατάληψη στα καρέ του Μπουφόν, ο Ντιέγκο έκλεψε τη μπάλα από τον Τονέτο στο κέντρο του γηπέδου και έφτασε μέχρι την αντίπαλη εστία πλασάροντας ιδανικά τον Αρτούρ για το 1-0.

    Οι ρωμαίοι δεν άργησαν να απαντήσουν φτάνοντας στην ισοφάριση σε ανύποπτη φάση. Ο Πιζάρο εκτέλεσε γρήγορα ένα φάουλ κοντά στην περιοχή της "Γιούβε" και ο Ντε Ρόσι με ένα φοβερό σουτ έπιασε στον ύπνο τον Μπουφόν ισοφαρίζοντας σε 1-1.

    Στη συνέχεια ο Αμάουρι ταλαιπώρησε αρκετές φορές την άμυνα των "τζιαλορόσι", όμως δεν έφτασε στο γκολ, αφού αρχικά τον σταμάτησε ο Αρτούρ και στη συνέχεια το δοκάρι. Στο 38’ ο βραζιλιάνος τερματοφύλακας της Ρόμα έδιωξε σε κόρνερ την κεφαλιά του συμπατριώτη του, ο οποίος τέσσερα λεπτά μετά αφού ελευθερώθηκε από μαρκάρισμα του Μεξές σούταρε στο δοκάρι.

    Η Ρόμα είχε μεγάλη ευκαιρία να πάει με το προβάδισμα στα αποδυτήρια, όμως ο Μπουφόν είπε "όχι" στον Τότι, που βρέθηκε μόνος του απέναντι του στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου.

    Ο Αμαόυρι συνέχισε να αποτελεί την κυριότερη απειλή για την εστία του Αρτούρ, που όμως αποσόβησε το γκολ σε τουλάχιστον δυο περιπτώσεις. Ο βραζιλιάνος τερματοφύλακας βγήκε νικητής στην μάχη με τον Αμάουρι και τις δυο φορές, που ο επιθετικός της Γιουβέντους επιχείρησε να τον νικήσει αποκρούοντος τόσο το σουτ στο στο 54’ όσο και την κεφαλιά του στο 66’.

    Στην ακριβώς επόμενη φάση ο Αρτούρ δεν μπόρεσε να κάνει και πολλά στο σουτ του Ντιέγκο, που τον νίκησε για δεύτερη φορά κάνοντας το 2-1. Ο Ιακουίντα άφησε ιδανικά στον βραζιλιάνο μέσο, που αφού απέφυγε εντυπωσιακά τον Μεξές έστειλε δυνατό σουτ τη μπάλα στα δίχτυα.

    Η Ρόμα πίεσε για την ισοφάριση μια μάλιστα έφτασε πολύ κοντά στο 78’ όταν του σουτ του Φραντσέσκο Τότι έξω από την περιοχή κόντραρε στον Καβάρο και κατέληξε στο δοκάρι. Ο Αρτούρ στο 83’ απέκρουσε δύσκολα σουτ του Ντιέγκο και στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων δέχτηκε και τρίτο γκολ από τον Φελίπε Μέλο. Την ώρα, που οι γηπεδούχοι πίεζαν ασφυκτικά ο βραζιλιάνος πήρε τη μπάλα από το κέντρο του γηπέδου και με ατομική προσπάθεια έφτασε απέναντι στον συμπατριώτη του νικώντας τον με δυνατό αριστερό σουτ "σφραγίζοντας" έτσι τη μεγάλη νίκη της ομάδας του.

    Τελειώνει του Γιάχιτς

    giaxits.jpg Πιο κοντά από ποτέ είναι, πλέον, ΑΕΚ και Σανέλ Γιάχιτς. Η συμφωνία με τον Άρη για τη μεταγραφή του Βόσνιου άσου στην Ένωση είχε φανεί από το Σάββατο ότι θα ερχόταν και όλα αναμένεται να ολοκληρωθούν τη Δευτέρα, με τον παίκτη να έρχεται στην Αθήνα για να υπογράψει το συμβόλαιο του με τον δικέφαλο αετό και να τεθεί στη διάθεση του Ντούσαν Μπάγεβιτς, που είχε ζητήσει την απόκτηση του.


    Η ΑΕΚ πρόσφερε στον Άρη 550.000 ευρώ ενώ προβλέπονται και μπόνους για συμμετοχές του παίκτη στο πρωτάθλημα και το Europa League, όπως επίσης και ποσοστό μεταπώλησης. Οι Θεσσαλονικείς που ήθελαν να πάρουν λεφτά έμειναν ικανοποιημένοι από την πρόταση της Ένωσης, ο παίκτης έχει ήδη ενημερωθεί για τις εξελίξεις και τη Δευτέρα θα είναι στην Αθήνα για να γίνει και επισήμως παίκτης της ΑΕΚ.

    Η συγκεκριμένη μεταγραφή είναι ακόμη μία επιθυμία του Μπάγεβιτς που πραγματοποιείται, καθώς έχει σε μεγάλη εκτίμηση τον Γιάχιτς -τον οποίο αυτός είχε φέρει στον Άρη- και πιστεύει ότι μπορεί να δώσει πολλές λύσεις στο κέντρο της άμυνας αλλά και στον ρόλο του αμυντικού χαφ. ‎‎

    Δεύτερο "τρίποντο" με Κατσουράνη



    Οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού πανηγυρίζουν το γκολ του Κατσουράνη Ο Κώστας Κατσουράνης σκόραρε ξανά στο ελληνικό πρωτάθλημα, έπειτα από τρία και πλέον χρόνια και ο Παναθηναϊκός επικράτησε της Σκόντα Ξάνθης με 1-0, πετυχαίνοντας τη δεύτερη νίκη του σε ισάριθμα παιχνίδια. Προβλημάτισαν οι "πράσινοι" στο πρώτο μέρος, βελτιώθηκαν αισθητά στο δεύτερο, ιδιαίτερα μετά την είσοδο του Σωτήρη Νίνη.

    Ο Χενκ Τεν Κάτε παρέταξε τους "πράσινους" με το συνηθισμένο 4-2-3-1. Εμπιστεύτηκε τον Γκαλίνοβιτς για τη θέση του τερματοφύλακα, βάζοντας δεξιά του τον Γκάμπριελ και αριστερά του τον Δάρλα. Το κεντρικό αμυντικό δίδυμο άλλαξε καθώς ο Μπιάρσμιρ πήρε θέση δίπλα στον Σαριέγκι αντί του Βύντρα ενώ τα δύο αμυντικά χαφ ήταν ο Ζιλμπέρτο Σίλβα και ο Κατσουράνης. Ο Σαλπιγγίδης κινούταν δεξιά, ο Λέτο φυσικά αριστερά ενώ ο Χριστοδουλόπουλος είχε, όπως και κόντρα στον Εργοτέλη, ελεύθερο ρόλο και έπαιζε πίσω από τον Σισέ.

    Από την άλλη πλευρά, ο Βόλφγκανγκ Βολφ χρησιμοποίησε ένα 4-4-2 με αρκετές παραλλαγές, όταν αμυνόταν η ομάδα του. Ο Γκσπούρνινγκ ήταν κάτω από τα δοκάρια, ο έμπειρος Παπαδημητρίου δεξιά και ο νεοαποκτηθείς Τζάγκι. Στην άμυνα, το δίδυμο αποτελούταν από τους Κωστούλα και Βάλλα, οι τέσσερις του κέντρου ήταν Στρμπα, Κουκιέλκα, Ζιεντσουκ, Κιντάνα ενώ πιο μπροστά έπαιζαν οι Σουάνης και Πόι. Οι δύο τελευταίοι βέβαια συμμετείχαν ενεργά περισσότερο στο αμυντικό κομμάτι καθώς ήταν φανερό ότι στα πρώτα 45 λεπτά οι Ακρίτες δεν ενδιαφέρθηκαν πιο πολύ για το μηδέν στην άμυνα.

    Μέχρι το 40', μάλιστα κατάφεραν με μεγάλη επιτυχία και σχετική ευκολία να φέρουν σε πέρας την αποστολή τους, βοηθούμενοι και από το γεγονός ότι οι "πράσινοι" παρουσίασαν σοβαρά προβλήματα στην ανάπτυξη τους. Στο σημείο εκείνο όμως μετά από κόρνερ του Χριστοδουλόπουλου από αριστερά, ο Κατσουράνης έστειλε με κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα, ανακουφίζοντας τους οπαδούς του Παναθηναϊκού και σκοράροντας στο ελληνικό πρωτάθλημα έπειτα από τρία και πλέον χρόνια.

    Στο δεύτερο μέρος, η απόδοση του "τριφυλλιού" βελτιώθηκε αισθητά καθώς ιδίως μετά την είσοδο του Σωτήρη Νίνη, δημιουργήθηκαν οι προϋποθέσεις για να έλθουν και άλλα "πράσινα" τέρματα κάτι που δεν συνέβη χάρη στις σωτήριες επεμβάσεις του Γκσπούρνινγκ.

    Από το παιχνίδι δεν έλειψαν και τα πολλά σκληρά μαρκαρίσματα, εώς και αντιαθλητικά από πλευράς φιλοξενούμενων, που ανάγκασαν τον διαιτητή Σταθόπουλο να βάλει αρκετές φορές τη σφυρίχτρα στο στόμα, κάτι που επηρέασε, όπως είναι φυσικό, το ρυθμό του αγώνα.

    Το... ρευστό 1-0 άγχωσε τον κόσμο στο Ολυμπιακό Στάδιο όμως όπως φάνηκε οι παίκτες του Βολφ δεν είχαν τις δυνάμεις και τα ψυχικά αποθέματα για να κάνουν τη ζημιά στο φινάλε, παρά το γεγονός ότι ο Γερμανός τεχνικός προσπάθησε με τις αλλαγές του να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του.

    ΗΡΑΚΛΗΣ:ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΑΕ ΑΡΗΣ.













    Επιμέλεια:Γρηγόρης Παπαγιαννάκης

    Ως επίσημος ΗΡΑΚΛΗΣ, δεν συμμεριζόμαστε και διαφωνούμε κάθετα με το περιεχόμενο της ανακοίνωσης της ΠΑΕ Αρης (30/08/2009), καθώς λάβαμε όλα εκείνα τα απαραίτητα μέτρα για τη φιλοξενία και την προστασία των επισήμων της ΠΑΕ Αρης στο Καυτανζόγλειο Στάδιο.

    Επειδή, λοιπόν, η αλήθεια είναι – πάντοτε – μία, αυτή έχει ως εξής:

    1) Από τη σύσκεψη των Μέτρων Τάξης του αγώνα συμφωνήθηκε η παραχώρηση είκοσι πέντε (25) θέσεων εσωτερικού χώρου και εικοσιπέντε (25) εξωτερικού χώρου για την εξυπηρέτηση των αναγκών της φιλοξενούμενης διοίκησης και των προσκεκλημένων της.

    Η ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ ανταποκρίθηκε.

    2) Πριν τον αγώνα εμφανίστηκε λεωφορείο, που συνόδευε αυτό της αποστολής του Αρη και στο οποίο επέβαιναν οι επίσημοι του Αρη, με υπεράριθμο πλήθος ατόμων, από αυτό, που αρχικώς είχε συμφωνηθεί.

    Η ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ εξυπηρέτησε και πάλι, με συνέπεια να τοποθετηθούν είκοσι πέντε (25) άνθρωποι της ΠΑΕ Αρης στις δύο σουίτες, που τους διατέθηκαν και πολύ περισσότεροι των είκοσι πέντε (25) στην κερκίδα των επισήμων, κατά παράβαση της αρχικής συμφωνίας.

    3) Με την δικαιολογία ότι δεν λειτουργεί επαρκώς ο κλιματισμός του Σταδίου στις σουίτες και επικρατεί ζέστη – αυτοβούλως - οι επιτελείς της ΠΑΕ Αρης εγκατέλειψαν τις σουίτες τους και… ενώθηκαν με τους υπολοίπους φιλοξενουμένους στην κερκίδα, όπου εξ αρχής είχε φροντίσει να λάβει μέτρα προστασίας η ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ, με προσωπικό ασφαλείας και αστυνομική δύναμη.

    Η ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ ικανοποίησε και το αίτημα παρουσίας όλων των ανθρώπων του Αρη στον ανοικτό χώρο, παρά το γεγονός ότι είχε διαθέσει δύο σουίτες.

    4) Λόγω του γεγονότος ότι οι μεμονωμένοι οπαδοί (οι οποίοι προφανέστατα αποτελούσαν τον κύριο όγκο των ανθρώπων του Αρη) προκαλούσαν με χειρονομίες και ύβρεις τους υπολοίπους θεατές, ο Υπεύθυνος Ασφαλείας της Super League, κ. Μαχαίρας, ζήτησε από τους ιθύνοντες της ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ να μεταφερθούν άπαντες σε κλειστό χώρο.

    Η ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ απάντησε θετικά και δήλωσε έτοιμη για την άμεση υποδοχή τους σε κλειστό χώρο.

    5) Δια στόματος του Γενικού Διευθυντή της ΠΑΕ Αρης, κ. Ελευθερούδη, εκφράστηκε η κάθετη άρνηση της φιλοξενούμενης πλευράς για μετακίνηση σε κλειστό χώρο.

    Αυτά, προς αποκατάσταση της πραγματικότητας.

    ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ

    Συντριβή για Ατλέτικο, ισοπαλία για Βαλβέρδε

    malaga-atletiko.jpgΜε εντυπωσιακό τρόπο μπήκαν στο πρωτάθλημα Μάλαγα, Χετάφε, όπου υπερκέρασαν με άνεση το εμπόδιο της Ατλέτικο Μαδρίτης (3-0) και της Σανταντέρ (4-1) αντίστοιχα. Η Βιγιαρεάλ του Ερνέστο Βαλβέρδε δεν κατάφερε να ξεκινήσει νικηφόρα, αφού αναδείχθηκε ισόπαλη εκτός έδρας με την Οσασούνα.


    Τα αποτελέσματα της πρεμιέρας


    Σάββατο
    Ρεάλ Μαδρίτης-Λα Κορούνια 3-2 (25΄ Ραούλ, 34΄πεν. Ρονάλντο, 59΄ Ντιαρά - 29΄ Ρίκι, 46΄ Βαλερόν)


    Σαραγόσα-Τενερίφη 1-0 (74΄ Αριθμέντι)

    Κυριακή

    Αθλέτικ Μπιλμπάο-Εσπανιόλ 1-0 (78΄ Τοκέρο)


    Μάλαγα-Ατλέτικο Μαδρίτης 3-0 (34΄ Μπάχα, 61΄ Μανού, 89΄ Τσάβι Τόρες)


    Οσασούνα-Βιγιαρεάλ 1-1 (37΄ Παντιάνι - 31΄ Καθόρλα)


    Σανταντέρ-Χετάφε 1-4 (44΄ Λασέν - 12΄ Ράφα, 29΄, 34΄, 56΄ Σολδάδο)


    Μαγιόρκα-Χερέθ 2-0 (57΄ Αντούριθ, 59΄ Τούνι)

    Διπλό της Βέρντερ στο Βερολίνο


    Μαρίν, Οζιλ και Πιζάρο πανηγυρίζουν τη νίκη της Βέρντερ Η Βέρντερ Βρέμης πήρε τους τρεις βαθμούς στην εκτός έδρας αναμέτρηση με τη Χέρτα στο Βερολίνο (3-2) και ανέβηκε στη δεύτερη θέση παρέα με το Αμβούργο (έχει παιχνίδι λιγότερο) τη Σάλκε και την Γκλάντμπαχ. Αντίθετα, οι γηπεδούχοι παρέμειναν στους τρεις βαθμούς.

    Χέρτα Βερολίνου - Βέρντερ Βρέμης 2-3
    Η εξέλιξη του σκορ:
    0-1 Οζιλ (57)
    0-2 Μπορόφσκι (74)
    1-2 (77) Πισζτσεκ
    1-3 Νάλντο (83)
    2-3 (90) Εμπερτ

    Ισοπαλία στο Φέγενορντ - Τβέντε


    Ο Κόφερμανς πανηγυρίζει Μόνη στην κορυφή της βαθμολογίας έμεινε η πρωταθλήτρια Αλκμααρ, η οποία αν και δεν αγωνίστηκε σήμερα, εκμεταλλεύτηκε την απώλεια βαθμών της Φέγενορντ στην εντός έδρας αναμέτρηση με την Τβέντε. Εκτόςέδρας νίκες για Αγιαξ (3-0 τη Χέρακλες) και Αϊντχόφεν (2-0 τη Χρόνινχεν).

    Για ένα ακόμη παιχνίδι, η Χίρενφεϊν απέδειξε ότι βρίσκεται σε κάκιστη αγωνιστική κατάσταση. Η ομάδα του Τροντ Σόλιντ που πέρασε στη φάση των ομίλων του Europa League απλά επειδή βρήκε μπροστά της έναν κάκιστο ΠΑΟΚ γνώρισε μια ακόμη ήττα, αυτή τη φορά από την Μπρέντα.

    Τα αποτελέσματα
    Χέρακλες - Αγιαξ 0-3
    0-1 Αλντερβερελντ (68)
    0-2 Τσβίτανιτς (87)
    0-3 Αϊσάτι (89)

    Φέγενορντ - Τβέντε 1-1
    0-1 Κούιπερ (74)
    1-1 (90) πέναλτι Μακάι

    Χρόνινχεν - Αϊντχόφεν 0-2
    0-1 Κόφερμανς (66)
    0-2 Κόφερμανς (80)

    Μπρέντα - Χίρενφεϊν 2-0
    1-0 (51) Κβάκμαν
    2-0 (58) Αμόα

    Ο Βισαλτιακός την έκπληξη στο Κύπελλο!


    Σκόραρε ο Κοντεών για τον Ολυμπιακό Βόλου Ο Βισαλτιακός και ο Ολυμπιακός Βόλου εξασφάλισαν την πρόκρισή τους στην τρίτη φάση του Κυπέλλου, όπου θα υποδεχθούν τον Ατρόμητο και την ΑΕΛ, αντίστοιχα. Η ομάδα της Νιγρίτας έκανε την έκπληξη και απέκλεισε την Κέρκυρα της οποίας επιβλήθηκε 2-0, ενώ οι Βολιώτες ήταν καταιγιστικοί στο Αργος, όπου συνέτριψαν 4-0 τον Παναργειακό.

    Στην παρθενική του εμφάνιση στο θεσμό, ο Βισαλτιακός ήταν ανώτερος της Κέρκυρας και έφτασε δίκαια στη νίκη με 2-0 και παράλληλα και στην πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου, στο πλαίσιο της οποίας θα υποδεχθεί τον Ατρόμητο. Οι Σερραίοι άνοιξαν το σκορ στο 56' με σουτ του Φωτιάδη και "σφράγισαν" τη νίκη στο 73' με σουτ του Τσιντογιάννη που... έγραψε το τελικό 2-0.

    Απόλυτος κυρίαρχος στο Αργος, ο Ολυμπιακός Βόλου επιβλήθηκε 4-0 του Παναργειακού και εξασφάλισε πανηγυρικά την πρόκρισή του στην επόμενη φάση του Κυπέλλου. Εκεί, η ομάδα της Μαγνησίας θα υποδεχθεί την ΑΕΛ. Οι Βολιώτες... καθάρισαν το παιχνίδι σε εννέα λεπτά. Στο 20' ο Ροτζέριο άνοιξε το σκορ με σουτ, ενώ έξι λεπτά αργότερα ο Κοντέων με κεφαλιά πέτυχε το 0-2. Στο 28' ο Ουμπίντες με πέναλτι ανέβασε κι άλλο το δείκτη του σκορ. Το τελικό αποτέλεσμα διαμορφώθηκε στο 86' από τον Πλιάγκα.

    Πρώτη νίκη η Εβερτον


    Ο Λέιτον Μπέινς με πέναλτι στις καθυστερήσεις δίνει τη νίκη στην Εβερτον Εστω και με πέναλτι στο τελευταίο λεπτό, η Εβερτον επικράτησε 2-1 της Γουϊγκαν, για να κάνει την πρώτη της νίκη στην Πρέμιερ Λιγκ, σε ένα παιχνίδι με πολλές ευκαιρίες.
    Η Γουίγκαν άνοιξε το σκορ στο 57' με κεφαλιά του Σάρνερ, από σέντρα του Ενζόγκμπια, αλλά πέντε λεπτά αργότερα ο Σαχά επίσης με κεφαλιά, από κόρνερ του Λέιτον Μπέινς, ισοφάρισε.
    Η Εβερτον πίεσε περισσότερο στο τέλος, και ο Ζο που είχε μπει αλλαγή, στο 90' ανατράπηκε από τον Μπόις, για να κάνει το 2-1 ο Μπέινς με ψύχραιμο πέναλτι.

    Η Αστον Βίλα την Δευτέρα είχε θριαμβεύσει επί της Λίβερπουλ, αλλά την Πέμπτη δεν κατάφερε να αποκλείσει την Ραπίντ Βιέννης και έμεινε εκτός ομίλων Γιουρόπα Λιγκ. Με τη Φούλαμ στάθηκε τυχερή καθώς άνοιξε το σκορ στο 3' με αυτογκόλ του Πάντσιλ, για να κάνει το τελικό 2-0 στο 59' με σουτ του Αγκμπονλαχόρ.
    Η Φούλαμ χωρίς Τζόνσον και Ζαμόρα στην επίθεση, δεν απείλησε.

    Τον χτύπησε στην... καρδιά


    Ο ΠΑΣ Γιάννινα ξεκίνησε με το δεξί τις εντός έδρας υποχρεώσεις του στη Σούπερ Λιγκ. Μετά την εκτός έδρας ισοπαλία στην Ξάνθη (1-1), επικράτησε με 2-0 του Πανθρακικού, ο οποίος γνώρισε τη δεύτερη συνεχόμενη ήττα του (μετά από αυτήν της πρεμιέρας από τον Ηρακλή).

    Ο "Αγιαξ" της Ηπείρου έφτασε στην επικράτηση σχετικά άνετα. Ο Μενδρινός ήταν ο δημιουργός και των δύο τερμάτων του ΠΑΣ, που είχε για σκόρερ τον Κώτσιο στο 34' και τον Τζάνη στο 66'. Αμφότεροι σκόραραν με κεφαλιές από το ύψος της μικρής περιοχής.

    Οι φιλοξενούμενοι δεν απείλησαν σχεδόν καθόλου την εστία του Ελευθερόπουλου, ενώ αξίζει να αναφέρουμε ότι τελείωσαν το ματς με δέκα παίκτες λόγω της αποβολής του Μαρσέλο στο 80' με δεύτερη κίτρινη κάρτα...


    Γήπεδο: "Ζωσιμάδες"
    Διαιτητής: Τριτσώνης (Αθηνών)

    H εξέλιξη του αγώνα:
    1': Ξεκίνησε η αναμέτρηση...
    5': Τίποτα αξιόλογο δεν έχουμε παρακολουθήσει σε αυτά τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης
    10': Μοιρασμένο το παιχνίδι στα πρώτα λεπτά, όμως καμία από τις δύο ομάδες δεν έχει απειλήσει την αντίπαλη εστία
    16': ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΡΤΑ Κίτρινη κάρτα στον Μαρσέλο
    18': Μακρινό σουτ του Μπαλάφα, η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ
    20': Υπέροχη ενέργεια του Μενδρινού από τα αριστερά, ο οποίος άδειασε δύο παίκτες, γύρισε τη μπάλα στο ύψος της περιοχής από όπου ο Ντάσιος με δυνατό σουτ την έστειλε στα δίχτυα! Το γκολ όμως δεν θα μετρήσει καθώς μετά από υπόδειξη του επόπτη Καρσιώτη, ο Τριτσώνης έδωσε ελεύθερο υπέρ του Πανθρακικού!!! Αξίζει πάντως να σημειώσουμε ότι ο επόπτης κατά την εξέλιξη της φάσης δεν σήκωσε το σημαιάκι του για να καταλογίσει κάποια παράβαση.
    25': Σουτ του Αργυρίου μέσα αό την περιοχή και δεξιά, η μπάλα θα φύγει λίγο πάνω από την εστία του Ελευθερόπουλο
    30': Παράλληλη σέντρα του Ντάσιου από τα δεξιά, Ντιμπαλά και Σιαλμάς βρέθηκαν σε θέση βολής, όμως δεν κατάφεραν να σπρώξουν την μπάλα στα δίχτυα...
    34': ΓΚΟΟΟΛ (1-0): Κόρνερ του Μενδρινού από τα αριστερά, ο Κώτσιος βρέθηκε αφύλακτος μέσα στην περιοχή και με καρφωτή κεφαλιά άνοιξε το σκορ!
    37': Ο Τζόκιτς προσπάθησε να απομακρύνει τη μπάλα, ο Μενδρινός έβαλε την κόντρα, ο Σκαρντουέλι με κεφαλιά γέμισε τη μπάλα στην περιοχή, ο Μπακαγιόκο που βρέθηκε σε θέση βολής έκανε το σουτ, όμως έστειλε τη μπάλα πάνω από την εστία του Ρόκα...
    39': Ο Μπακαγιόκο από πλάγια θέση αριστερά έκανε το σουτ, όμως έστειλε τη μπάλα άουτ...
    41': Κόρνερ του Καπετάνου από τα δεξιά, ο Μπουβάλ από πλεονεκτική θέση προσπάθησε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα, όμως δεν τη βρήκε όπως ήθελε και ο Ελευθερόπουλος με υπέροχη εκτίναξη απέτρεψε την ισοφάριση
    42': Σουτ του Φαγιάρδο από το ύψος της περιοχής, ο Ελευθερόπουλος απέκρουσε με χέρια και πόδια...
    45': Δύο θα είναι τα λεπτά των καθυστερήσεων
    45'+2': ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΡΤΑ Κίτρινη κάρτα στον Ορακ
    45'+3': Λήξη του ημιχρόνου

    46': ΑΛΛΑΓΗ Ο Βαγγελής στη θέση του Σιαλμά
    46': ΑΛΛΑΓΗ Ο Μουνάφο στη θέση του Αργυρίου
    51': Σουτ του Ντιμπαλά μέσα από την περιοχή, όμως ο Ρόκα μπλόκαρε τη μπάλα
    55': Ο Πανθρακικός έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων, ψάχνει το γκολ της ισοφάρισης, όμως δεν έχει καταφέρει να απειλήσει ουσιαστικά την εστία του Ελευθερόπουλου
    61': Σέντρα του Κλεμάν από τα αριστερά, κεφαλιά του Φαγιάρδο, η μπάλα έφυγε πάνω από την εστία του Ελευθερόπουλου
    62': ΑΛΛΑΓΗ Ο Στόικος στη θέση του Καπετάνου
    63': ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΡΤΑ Κίτρινη κάρτα στον Ντάσιο για φάουλ
    66': ΓΚΟΟΟΛ (2-0): Φάουλ του Μενδρινού από τα αριστερά, ο Τζάνης βρέθηκε αφύλακτος μέσα από την περιοχή και με καρφωτή κεφαλιά διπλασίασε τα γκολ των γηπεδούχων!
    69': ΑΛΛΑΓΗ Ο Μιχαλόπουλος στη θέση του Μπακαγιόκο
    70': ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΡΤΑ Κίτρινη κάρτα στον Μπαλάφα για φάουλ στον Κλεμάν
    72': Σέντρα του Σκαρντουέλι από τα αριστερά, ο Μπαλάφας με κεφαλιά επιχείρησε να πετύχει το τρίτο γκολ για τον "Αγιαξ", όμως ο Ρόκα παραχώρησε κόρνερ...
    80': ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΡΤΑκόκκινη κάρτα Ο Μαρσέλο βλέπει για δεύτερη φορά την κίτρινη κάρτα (για φάουλ στον Μενδρινό) και παίρνει την άγουσα για τα αποδυτήρια
    84': ΑΛΛΑΓΗ Ο Σαϊτιώτης στη θέση του Ντιμπαλά
    84': ΑΛΛΑΓΗ Ο Κωνσταντινίδης στη θέση του Φαγιάρδο
    90': Τρία θα είναι τα λεπτά των καθυστερήσεων
    90'+3': Λήξη του αγώνα

    ΠΑΣ Γιάννενα (Γιώργος Παράσχος): Ελευθερόπουλος, Ντάσιος, Σκαρντουέλι, Μαϊστόροβιτς, Κωτσίσο, Μπαλάφας, Τζανής, Μενδρινός, Μπακαγιόκο (69' Μιχαλόπουλος), Σιαλμάς (46' Βαγγελής), Ντιμπαλά (84' Σαϊτιώτης).
    Πανθρακικός (Λεωνίδας Μπιλής): Ρόκα, Τζόκιτς, Μαρσέλο, Τροϊζι, Μπουβάλ, Ορακ, Κλεμάν, Κανωτίδης, Φαγιάρδο (84' Κωνσταντινίδης), Καπετάνος, Αργυρίου (46' Μουνάφο).

    Ειπε...............

    "Είμαι πραγματικά έκπληκτος με αυτό που έγινε με τον Σηφάκη. Δεν έχω ξαναδεί τέτοιες εικόνες"

    Ιομάρ Μαζίνιο

    (Ο τεχνικός του Αρη για την εισβολή του οπαδού και το χαστούκι στον Σηφάκη)

    Ψιθυροι......................

    Αυτός ο επόπτης Νικολακόπουλος που στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα της Τούμπας κάλυπτε την περιοχή του Λεβαδειακού μάλλον... ξέχασε το σημαιάκι του στα αποδυτήρια ή δεν τρώει καθόλου ψάρι!


    Ανανεωμένο και με πλούσια ύλη το νέο match programme της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Το πρώτο τεύχος για το ματς με την Ξάνθη περιέχει editorial με την υπογραφή του Νικόλα Πατέρα, δηλώσεις του Λέτο αλλά και πολλά στατιστικά στοιχεία


    "Λουκ" αλά... Σισέ "μόστραρε" στην Τούμπα ο Σερζ Μπράνκο. Ο καμερουνέζος μέσος του Λεβαδειακού εμφανίστηκε με ξυρισμένο κεφάλι γύρω γύρω και στη μέση είχε βάψει μια λωρίδα με πράσινο χρώμα!


    H διοίκηση του Πανθρακικού απάντησε με εξώδικο στις καταγγελίες του Ιλιε Ντουμιτρέσκου κατηγορώντας τον ρουμάνο τεχνικό για εγκατάλειψη της ομάδας, καθώς δεν εμφανίστηκε στις τρεις τελευταίες προπονήσεις! Ο "Ντούμι", πλέον θα προσφύγει στην FIFA και θα κληθεί να αποδείξει ότι απολύθηκε μια ωραία πρωία μπροστά στους παίκτες. Οσο για μάρτυρες; Ολο και κάποιον συμπατριώτη του ποδοσφαιριστή που παίζει στην ομάδα θα βρει...


    Παρέα με την σύντροφό του, Ελενα Ασημακοπούλου παρακολούθησε την αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με τον Λεβαδειακό από τα επίσημα της Τούμπας, ο Μπρούνο Τσιρίλο, ο οποίος ήταν τραυματίας.


    Ο εν δυνάμει γαμπρός του Χενκ Τεν Κάτε ήρθε στην Ελλάδα για λογαριασμό της ΑΕΚ. Ο λόγος για τον Γιουσούφ Χέρσι, ο οποίος είναι ο αγαπημένος της κόρης του ολλανδού τεχνικού του Παναθηναϊκού.


    Δεν είναι μόνο η εντός έδρας ισοπαλία (1-1) με τον Εργοτέλη που μάζεψε γκρίζα σύννεφα πάνω από τον ουρανό της Νέας Σμύρνης σχετικά με το μέλλον του Εμίλιο Φερέρα στην τεχνική ηγεσία του Πανιωνίου, αλλά και οι "σπόντες" που πέταξε ο βέλγος στην συνέντευξη Τύπου για την διοίκηση αναφορικά με τις μεταγραφές, όταν κλήθηκε να απαντήσει γιατί έκανε μόνο μια αλλαγή στον αγώνα!


    Εγιναν όσα έγιναν στο Καυτανζόγλειο και διακόπηκε το παιχνίδι του Ηρακλή με τον Αρη, όταν στο γήπεδο ήταν μόνο φίλαθλοι των γηπεδούχων. Δηλαδή αν είχαν πάει και οπαδοί των "κιτρίνων" τι θα είχε γίνει;


    Πρώτη νίκη για Ραϊκόνεν


    Ο Ραϊκόνεν νικητής στο Βέλγιο Ο Κίμι Ραϊκόνεν ήταν ο μεγάλος νικητής στην πίστα "Σπα" και πανηγύρισε την πρώτη νίκη της Φερράρι για τη φετινή σεζόν. Ο Φινλανδός μαζί με τον Φιζικέλα έδωσαν σπουδαία μάχη μέχρι το τέλος, αλλά ο Ιταλός δεν κατάφερε να κάνει την έκπληξη και περιορίστηκε στη δεύτερη θέση. Τρίτος τερμάτισε ο Φέτελ.

    Ο μεγάλος χαμένος στην εκκίνηση ήταν ο Ρούμπενς Μπαρικέλο, ο οποίος άργησε πάρα πολύ να ξεκινήσει και τον προσπέρασαν όλοι, ωστόσο στην πρώτη στροφή πολλά μονοθέσια στριμώχτηκαν, με αποτέλεσμα ο Μπάτον, ο Χάμιλτον, ο Γκραζιέν και ο Αλγκουερσουάρι να συγκρουστούν και να εγκαταλείψουν. Για τους επόμενους τέσσερις γύρους το αμάξι ασφαλείας βρισκόταν στην πίστα και όταν βγήκε ο Ραϊκόνεν κάνοντας χρήση του KERS προσπέρασε τον Φιζικέλα και πλέον οδηγούσε την κούρασα.

    Ο Φιναλνδός κινούταν πιο γρήγορα μέχρι το πρώτο πιτ στοπ, ωστόσο ο Φιζικέλα αμέσως μετά κατάφερε να καλύψει τη διαφορά και να βρεθεί πίσω από τη Φεράρι. Ο Αλόνσο στην εκκίνηση είχε επαφή με τον Σούτιλ και ο μπροστά τροχός αλλοιώθηκε λίγο με αποτέλεσμα να αντιμετωπίσει μεγάλο πρόβλημα στο πιτ στοπ κα να χάσει κάθε ελπίδα για βαθμούς. Λίγο αργότερα ο Ισπανός εγκατέλειψε και αυτός.

    Ραϊκόνεν και Φιζικέλα έδιναν τη δική τους μάχη για την πρώτη θέση, αλλά ο Φέτελ που είχε σκαρφαλώσει στην τρίτη θέση συνεχώς μάζευε τη διαφορά και αισιοδοξούσε για κάτι καλύτερο, χωρίς όμως να το καταφέρει. Τέσσερις γύρους πριν το τέλος ο Μπαρικέλο που ήταν έβδομος αντιμετώπισε πρόβλημα με τον κινητήρα του, αλλά το πάλεψε μέχρι το τέλος και τελικά κατέκτησε δύο βαθμούς.


    Η βαθμολογούμενη οκτάδα:
    1. Κίμι Ραϊκόνεν (Φινλανδία/Ferrari) 1.23:50.995
    2. Τζιανκάρλο Φιζικέλα (Ιταλία/Force India-Mercedes) +00:00.939
    3. Σεμπάστιαν Φέτελ (Γερμανία/Red Bull-Renault) +00:03.875
    4. Ρόμπερτ Κούμπιτσα (Πολωνία/BMW-Sauber) +00:09.966
    5. Νικ Χάιντφελντ (Γερμανία/BMW-Sauber) +00:11.276
    6. Χέικι Κοβαλάινεν (Φινλανδία/McLaren-Mercedes) +00:32.763
    7. Ρούμπενς Μπαρικέλο (Βραζιλία/Brawn-Mercedes) +00:35.461
    8. Νίκο Ρόσμπεργκ (Γερμανία/Williams-Toyota) +00:36.208

    Η κατάταξη των οδηγών:
    1. Τζένσον Μπάτον (Βρετανία) 72β.
    2. Ρούμπενς Μπαρικέλο (Βραζιλία) 56
    3. Σεμπάστιαν Φέτελ (Γερμανία) 53
    4. Μαρκ Γουέμπερ (Αυστραλία) 51,5
    5. Κίμι Ραϊκόνεν (Φινλανδία) 34
    6. Νίκο Ρόσμπεργκ (Γερμανία) 30,5
    7. Λιούις Χάμιλτον (Βρετανία) 27
    8. Γιάρνο Τρούλι (Ιταλία) 22,5

    Η κατάταξη των κατασκευαστών:
    1. Brawn 128β.
    2. Red Bull 104.5
    3. Ferrari 56
    4. McLaren 44
    5. Toyota 38,5

    Καθάρισε η... Αγία Τριάδα!

    periaek.jpgΕπί 58 λεπτά η ΑΕΚ όχι απλά δεν βλεπόταν, αλλά ήταν και... ευτυχισμένη που κρατούσε το 0-0 στο Περιστέρι, καθώς ο Ατρόμητος είχε χάσει ορισμένες πολύ καλές ευκαιρίες. Η τεχνική κατάρτιση του Νέμεθ όμως, που πραγματοποίησε το ντεμπούτο του, και η εκτελεστική δεινότητα του Μπλάνκο, έδωσαν στον δικέφαλο αετό -που είχε τη θερμή συμπαράσταση 1.000 οπαδών- τη νίκη με 1-0 στο Περιστέρι και η αυτοπεποίθηση των κιτρινόμαυρων τονώνεται κι άλλο. Κορυφαίος της ομάδας του Ντούσαν Μπάγεβιτς αλλά και του αγώνα ο Σάχα, που με εντυπωσιακές αποκρούσεις στο δεύτερο 45λεπτο έκανε τη διαφορ

    Τα έκανε όλα στο δεύτερο μέρος...


    Ο Βιειρίνια πανηγυρίζει Ο Φιλομένο έδωσε πνοή στην επίθεση του ΠΑΟΚ, ο Βιεϊρίνια έκοβε και έραβε, ο Κουτσιανικούλης ήταν διαρκής απειλή για τους αντίπαλους αμυντικούς και ο "δικέφαλος" του βορρά, αν και έχασε ένα ημίχρονο, δεν συνάντησε πρόβλημα να καταβάλλει την αντίσταση του Λεβαδειακού (3-0) και να ξεκινήσει με το� δεξί το πρωτάθλημα.

    Ο Φερνάντο Σάντος αποφάσισε να κάνει την ομάδα του πιο επιθετική, σε σχέση με τα παιχνίδια με την Χερενφέιν, βάζοντας από την αρχή τον Κουτσιανικούλη, ο οποίος κινούταν σε ελεύθερο ρόλο κοντά στον Μουσλίμοβιτς. Επίσης θέση στο αρχικό σχήμα αντί του Πάμπλο Γκαρσία πήρε ο Αμπουμπακάρι, που όμως δεν μπόρεσε να κάνει τη διαφορά στη μεσαία γραμμή.

    Η πολύ αμυντικογενής τακτική με την οποία παρέταξε την ομάδα του ο Μόμτσιλο Βούκοτιτς, δυσκόλεψε αφάνταστα την επιθετική λειτουργία των γηπεδούχων, από τους οποίος απουσίασε στο πρώτο μέρος η κίνηση χωρίς την μπάλα, η φαντασία και η ταχύτητα.

    Κάποιες ατομικές προσπάθειες του δραστήριου Βιεïρίνια και του Ιβιτς δημιούργησαν τις λιγοστές επικίνδυνες καταστάσεις για την εστία του Μπλάζιτς ενώ για να γίνει αντιληπτή η εικόνα των πρώτων 45 λεπτών, αξίζει να αναφερθεί ότι ο Λεβαδειακός επισκέφτηκε για μοναδική φορά τα καρέ του ΠΑΟΚ στο 30', με το σουτ του Ναπολεόνι να εξουδετερώνεται από τον Χαλκιά.

    Στο δεύτερο μέρος όμως η εικόνα του αγώνα άλλαξε άρδην. Μια ατυχής στιγμή αποδείχτηκε... βάλσαμο για την ομάδα του Σάντος. Ο Ιβιτς χτύπησε και αναγκαστικά ο Φιλομένο πήρε τη θέση του, με το ξεκίνημα της επανάληψης και το σχήμα του ΠΑΟΚ μετατράπηκε σε 4-4-2. Αυτό ήταν!

    Η περιοχή γέμισε, ο Αργεντίνος έδωσε ταχύτητα και ποιότητα στην επίθεση του "δικεφάλου" του βορρά και όλα πήραν το δρόμο τους...

    Από το ξεκίνημα, οι ευκαιρίες διαδέχονταν η μία την άλλη, ο Βιεϊρίνια έκοβε και έραβε, μέχρι που στο 62' χρειάστηκε να χριστεί σκόρερ για να λύσει το... γόρδιο δεσμό.

    Στη συνέχεια, οι γηπεδούχοι έπαιξαν πολύ καλό ποδόσφαιρο και βρήκαν δίχτυα άλλες δύο φορές. Στο 65', ο Κουτσιανικούλης σέρβιρε για τον Φιλομένο, που με υπέροχο ψηλοκρεμαστό σουτ πραγματοποίησε το 2-0 και επτά λεπτά αργότερα οι ρόλοι αντιστράφηκαν με τον Αργεντίνο να τροφοδοτεί με τακουνάκι τον "Ελληνα Μέσι", που χρίστηκε και αυτός σκόρερ με εξαιρετικό πλασέ.

    Όταν ο Λεβαδειακός αποφάσισε να ξυπνήσει και να βγει μπροστά ήταν βέβαια αργά και τίποτα δεν άλλαξε με την ομάδα του Σάντος να ξεκινάει με το... δεξί τις υποχρεώσεις του στο νέο πρωτάθλημα και εκείνη του Βούκοτιτς να γνωρίζει τη δεύτερη ήττα της σε ισάριθμα παιχνίδια, απογοητεύοντας και πάλι.


    Η εξέλιξη του αγώνα
    1' To παιχνίδι ξεκίνησε
    10' Σέντρα του Βιειρίνια από αριστερά, ο Κόλτζος πρόλαβε και έκοψε τον Κουτσιανικούλη, που είχε σηκωθεί για την κεφαλιά
    14' Κόρνερ του Βιειρίνια από αριστερά, ο Μαλεζάς σηκώθηκε ψηλότερα από όλους, πήρε την κεφαλιά όμως η μπάλα έφυγε άουτ στην πρώτη ευκαιρία του ΠΑΟΚ στο ματς
    15' Γύρισμα του Κουτσιανικούλη από δεξιά, μακρινή κεφαλιά του Βιειρίνια, η μπάλα πάνω από τα δοκάρια
    16' Σουτ του Ιβιτς, άουτ. Ο ΠΑΟΚ έχει αρχίσει και πιέζει
    19' Νέα σέντρα του Βιειρίνια, από δεξιά αυτή τη φορά, κεφαλιά του Μουσλίμοβιτς, άστοχη
    24' ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΡΤΑΠρώτη κάρτα στο ματς, την πήρε ο Κόλτζος για μαρκάρισμα στον Μουσλίμοβιτς
    28' Σουτ του Μαλεζά έξω από την περιοχή, πολύ άστοχο
    30' Σουτ του Ναπολεόνι από το ύψος της περιοχής, ο Χαλκιάς έδειξε να αιφνιδιάζεται αλλά μπλόκαρε την μπάλα με διπλή προσπάθεια, στην πρώτη επικίνδυνη επίσκεψη των φιλοξενούμενων στο παιχνίδι
    37' Σουτ του Βιεϊρίνια με το αριστερό, η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι

    46' ΑΛΛΑΓΗΟ Φιλομένο στη θέση του Ιβιτς
    47' Σέντρα σουτ του Μπράνκο από αριστερά, η μπάλα στα χέρια του Χαλκιά
    49' Κόρνερ του Βιεϊρίνια από δεξιά, κεφαλιά του Μπιζέρα, η μπάλα πάνω από τα δοκάρια
    50' Ο Φιλομένο τροφοδότησε τον Κουτσιανικούλη, που επιχείρησε δυνατό σουτ με το αριστερό από το ύψος της περιοχής όμως η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι
    52' Ο Φιλομένο πέρασε κάθετα για τον Μουσλίμοβιτς όμως ο Μπλάζιτς βγήκε έγκαιρα και απομάκρυνε τον κίνδυνο για την ομάδα του
    59' Μπαλιά του Κουτσιανικούλη προς τον Μουσλίμοβιτς, που απέναντι από τον Μπλάζιτς σημάδεψε το αριστερό δοκάρι, παρά το γεγονός ότι πλάσαρε όμορφα
    60' ΑΛΛΑΓΗΟ Μασάδο στη θέση του Μπράνκο
    61' ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΡΤΑKάρτα στον Αμπουμπακάρι για μαρκάρισμα στον Κόλτζο
    62' 1-0 ΓΚΟΟΟΛNέα κάθετη μπαλιά του Βιεϊρίνια στον Κουτσιανικούλη, που νικήθηκε από τον Μπλάζιτς στο τετ α τετ όμως ο επερχόμενος Βιεϊρίνια με δυνατό σουτ από το ύψος της περιοχής έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, ξεσηκώνοντας την Τούμπα
    65' 2-0 ΓΚΟΟΟΛΝέα ταχύτατη επίθεση του ΠΑΟΚ, ασίστ του Κουτσιανικούλη προς τον Βιεϊρίνια, που με υπέροχο ψηλοκρεμαστό σουτ νίκησε τον Μπλάζιτς και πραγματοποίησε
    66' ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΡΤΑKάρτα στον Φιλομένο για τον τρόπο που πανηγύρισε
    71' Σέντρα από αριστερά, κεφαλιά του Μπάρκογλου με την μπάλα να κοντράρει στο σώμα του Λίνο και να καταλήγει στο δεξί δοκάρι του Χαλκιά
    72' 3-0 ΓΚΟΟΟΛO Φιλομένο πάτησε με τακουνάκι για τον Κουτσιανικούλη, που απέφυγε με προσποίηση τον προσωπικό του αντίπαλο και με ωραίο πλασέ μέσα από την περιοχή πραγματοποίησε το 3-0
    73' ΑΛΛΑΓΗΟ Μπούσι στη θέση του Ταραλίδη
    76' Σουτ του Μπούσι, λίγο μετά την είσοδό του στο ματς, απομάκρυνε ο Χαλκιάς
    77' Νέο σουτ του Μπούσι από το ύψος της περιοχής, έδιωξε σε κόρνερ ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ
    79' ΑΛΛΑΓΗΟ Σαβίνι στη θέση του Μπιζέρα και ο Βερόν στη θέση του Μουσλίμοβιτς
    80' Ο ΑΛΛΑΓΗΟ Μπαλβορίν στη θέση του Σερζίνιο
    81' ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΡΤΑΚάρτα στον Μαλεζά για καθυστέρηση
    84' Σουτ του Βιεϊρίνια έξω από την περιοχή, η μπάλα πέρασε ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι
    90+' Σουτ του Φωτάκη έξω από την περιοχή, άουτ

    Αήττητη η Μάντσεστερ Σίτι

    Τα λεφτά, που δαπανήθηκαν για την απόκτηση του από την Αρσεναλ έχει αρχίσει να βγάζει ο Εμανουέλ Αντεμπαγιόρ, που οδήγησε την Μάντσεστερ Σίτι σε εκτός έδρας νίκη επί της Πόρτσμουθ με 1-0.

    Πόρτσμουθ-Μάντσεστερ Σίτι 0-1 (30’ Αντεμπαγιόρ)

    Ο τονγκολέζος επιθετικός σημείωσε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης με κεφαλιά στο 30’ μετά από κόρνερ του Γκάρεθ Μπάρι διατηρώντας αήττητη την ομάδα του στο φετινό πρωτάθλημα. Παράλληλα πέτυχε το τρίτο του γκολ σε ισάριθμες αναμετρήσεις, με την Σίτι να είναι η μοναδική ομάδα μαζί με τις Τσέλσι και Τότεναμ, που κατέχουν το απόλυτο των νικών στην Premier League έχοντας μάλιστα και ένα παιχνίδι λιγότερο.

    Αναλυτικά το πρόγραμμα της αγωνιστικής

    Σάββατο (29/8)

    Τσέλσι-Μπέρνλι 3-0 (45’ Ανελκά, 47’ Μπάλακ, 52’ Α. Κόουλ)
    Γουλβς-Χαλ 1-1 (46’ Στίρμαν – 3’ Τζεοβάνι)
    Μπλάκμπερν-Γουέστ Χαμ 0-0
    Μπόλτον-Λίβερπουλ 2-3 (33’ Ντέιβις, 47’ Κόχεν – 41’ Τζόνσον, 56’ Τόρες, 83’ Τζέραρντ)
    Στόουκ Σίτι-Σάντερλαντ 1-0 (43’ Κίτσον)
    Τότεναμ-Μπέρμιγχαμ 2-1 (72’ Κράουτς, 90’ Λένον – 75’ Μπόιγερ)
    Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Αρσεναλ 2-1 (58’ πεν. Ρούνεϊ, 63’ αυτ. Ντιάμπι – 40’ Αρσάβιν)

    Η καυστική ανακοίνωση της ΠΑΕ Άρης

    Καυστική ανακοίνωση εξέδωσε η ΠΑΕ Αρης στην οποία περιγράφει τα όσα τραγικά έλαβαν χώρα στο χθεσινό (29/8) ντέρμπι με τον Ηρακλή στο Καυτανζόγλειο. Οι "κίτρινοι" υποστηρίζουν ότι κακώς διεξήχθη ο αγώνας, καθώς δεν τηρούνταν ούτε τα στοιχειώδη από πλευράς ασφάλειας των ποδοσφαιριστών, ενώ σαφέστατα κατηγορεί και την ΠΑΕ Ηρακλής, τονίζοντας ότι όχι μόνο δεν έκανε το παραμικρό ούτως ώστε να μην συμβούν τα όσα έγιναν στον αγωνιστικό χώρο, αλλά δεν έδειξε το παραμικρό ενδιαφέρον για τις σιδηρόβεργες που πετάχτηκαν κατά των μελών του διοικητικού συμβουλίου της ΠΑΕ.

    Στο πρώτο σκέλος της ανακοίνωσης, η ΠΑΕ Αρης περιγράφει το κλίμα που επικράτησε πριν το τραγικό περιστατικό με πρωταγωνιστή έναν ανεγκέφαλο, αφήνοντας σαφέστατες αιχμές κατά της ΠΑΕ Ηρακλής.

    "Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ νιώθει την υποχρέωση απέναντι στον φίλαθλο κόσμο της από την μία να επισημάνει τα όσα διαδραματίστηκαν το Σάββατο στο Καυτανζόγλειο και αποτέλεσαν ένα ακόμα μεγάλο πλήγμα στην εικόνα και την αξιοπιστία του ελληνικού ποδοσφαίρου και από την άλλη να καλέσει όλες τις αρμόδιες αρχές να πράξουν τα δέοντα τηρώντας τους κανονισμούς ποδοσφαίρου που όλοι οι εταίροι στην Λίγκα έχουμε συνυπογράψει. Τα κωμικοτραγικά γεγονότα ξεκίνησαν με την είσοδο αρχικά του Μιχάλη Σηφάκη και στην συνέχεια και της υπόλοιπης ομάδας στον αγωνιστικό χώρο για την προθέρμανση. Παρά την επισήμανση ότι θα έπρεπε η προθέρμανση να γίνει μπροστά στον πάγκο μας, η απόφαση της γηπεδούχου ομάδας ήταν να πραγματοποιηθεί μπροστά στο πέταλο των οργανωμένων οπαδών της. Καθ' όλη την διάρκεια της προθέρμανσης ομάδες οπαδών του Ηρακλή περιφέρονταν ανενόχλητοι στο ταρτάν του γηπέδου, προφανώς. προετοιμαζόμενοι για το επικείμενο Γκραν Πρι Στίβου στο Στάδιο σε δύο εβδομάδες. Πέρασαν 30 λεπτά, φτάσαμε πέντε λεπτά πριν την έναρξη, αλλά καμία κίνηση απομάκρυνσης τους από τον περιβάλλοντα χώρο», αναφέρει χαρακτηριστικά.

    Στη συνέχεια, η ανακοίνωση καυτηριάζει την στάση όλων των φορέων, σημειώνοντας ουσιαστικά ότι οι ποδοσφαιριστές του Αρη προσπάθησαν να προστατέψουν τον Μιχάλη Σηφάκη. "Κάποιοι πιο...τολμηροί βρίσκονταν πίσω ακριβώς από την εστία του ΑΡΗ και έβριζαν με χυδαίες εκφράσεις τον τερματοφύλακα της ομάδας μας. Ένας από αυτούς ξεκίνησε δειλά-δειλά την πορεία του για να περάσει από το ταρτάν στον αγωνιστικό χώρο. Πάτησε χόρτο και κανείς δεν τον ενόχλησε, το παιχνίδι ξεκίνησε. Μπήκε μέσα από τις γραμμές του άουτ και κανείς δεν αντέδρασε. Πλησίασε τον Μιχάλη Σηφάκη και κανείς δεν κουνήθηκε για να τον αποτρέψει. Έφτασε στην μικρή περιοχή και κόλλησε το πρόσωπό του στον τερματοφύλακα του ΑΡΗ που από την μία προσπαθούσε να καταλάβει τι γινόταν και από την άλλη να κρατήσει την ψυχραιμία του. Ο εν λόγω. κύριος έβριζε με ακατανόμαστες εκφράσεις τον Σηφάκη και την οικογένειά του (ο τηλεοπτικός φακός τα έχει καταγράψει όλα) και αφού κανένας δεν αντιδρούσε αποφάσισε να προχωρήσει και σε πράξεις. Αρχικά έπιασε τον διεθνή τερματοφύλακα από τον λαιμό και άρχισε να τον σπρώχνει. Κανείς από τους ανθρώπους της σεκιούριτι δεν επενέβη. Κάποια στιγμή και ενώ το παιχνίδι παίζονταν, αντιλήφθηκε το περιστατικό και ο κ. Δαλούκας διακόπτοντας το παιχνίδι. Οι παίκτες του ΑΡΗ (!) προσπαθούσαν να τραβήξουν τον οπαδό από τον Σηφάκη ( τον οποίο έσπρωχναν οι άνθρωποι της Σεκιούριτι!!!!), αλλά αυτός έδωσε κι ένα χαστούκι στον τερματοφύλακα της ομάδας. Στο μεταξύ ακόμα 20-30 άτομα είχαν φτάσει στο σημείο της μικρής περιοχής έφτυναν, έβριζαν και προπηλάκιζαν τους παίκτες του ΑΡΗ! Καμία επέμβαση από τους ανθρώπους ασφαλείας της γηπεδούχου ομάδας. Η επέμβαση της αστυνομίας μετά από αρκετή ώρα οδήγησε τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια με απόφαση του διαιτητή κ. Δαλούκα. Ο ρέφερι της αναμέτρησης παρά το γεγονός ότι οι κανονισμοί είναι σαφείς ( δεν ξεκινάει ο αγώνας με παρουσία οπαδών στο γήπεδο ή στο περιβάλλοντα χώρο) και μετά από 55΄λεπτά αποφάσισε να επαναρχίσει το παιχνίδι. Ούτε ο διαιτητής, αλλά ούτε και ο παρατηρητής έπραξαν αυτά που έπρεπε βάσει κανονισμού να πράξουν. Να μην ξεκινήσουν δηλαδή το παιχνίδι, αλλά και στην συνέχεια να το διακόψουν οριστικά, όπως όφειλαν».

    Οι κίτρινοι εξαπέλυσαν επίσης δριμύ κατηγορώ για την στάση που κράτησε η ΠΑΕ Ηρακλής, το διάστημα που τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ΠΑΕ Αρης, δεχόντουσαν αντικείμενα, ακόμη και σιδηρόβεργες! "Τα γεγονότα πλέον μεταφέρονται από τον αγωνιστικό χώρο στην θύρα των. επισήμων, όπου τοποθετήθηκαν οι μισοί από τους 50 συνολικά. φιλοξενούμενους της ΠΑΕ Ηρακλής. Οι μισοί. χωρίστηκαν και τοποθετήθηκαν σε δύο σουίτες και οι άλλοι μισοί ( στο οποίο συμπεριλαμβάνονταν το ΔΣ της ΠΑΕ με επικεφαλής τον πρόεδρο κ. Αθανασιάδη) τοποθετήθηκαν μέσα στην κερκίδα των φιλάθλων των γηπεδούχων! Στο πρώτο γκολ του ΑΡΗ εκτοξεύτηκαν προς την πλευρά των ανθρώπων της ομάδας μας μπουκάλια με νερό, φραπέδες, πορτοκαλάδες και άλλα. αναψυκτικά. Καμία απολύτως αντίδραση προστασίας από την ΠΑΕ Ηρακλής. Στο δεύτερο γκολ έκαναν την εμφάνισή τους και ιπτάμενες σιδερόβεργες (επτά τον αριθμό) που χτύπησαν μέλη της διοίκησης της ΠΑΕ. Την ίδια στιγμή το. άλλο μέτωπο εκτόξευε γυάλινα μπουκάλια προς τις δύο σουίτες που βρίσκονταν οι άλλοι μισοί. φιλοξενούμενοι. Φυσικά όλα αυτά εξ αποστάσεως και μέσω. ρίψεων προφανώς και πάλι στα πλαίσια των προπονήσεων ενόψει του Γκραν Πρι Στίβου στο Στάδιο. Πριν κατά την διάρκεια και μετά το τέλος του αγώνα καμία απολύτως προσπάθεια προστασίας των φιλοξενούμενων δεν υπήρξε από την ΠΑΕ Ηρακλής, παρά την δεδομένη υποχρέωσή της".

    Η ΠΑΕ Αρης κάνει ξεκάθαρα λόγο για καταστρατήγηση των κανονισμών και επιφυλάσσεται για την άσκηση κάθε νομίμου δικαιώματός της. "Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ επισημαίνει προς όλους τους φορείς ότι από θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα. Καλεί τις αρμόδιες αρχές να εφαρμόσουν τους κανονισμούς- στοιχειωδώς τουλάχιστον- προστατεύοντας τους αγωνιζόμενους, αλλά και τους παρευρισκόμενους. Οι κανονισμοί καταστρατηγήθηκαν αναφορικά με την ασφάλεια και της αποστολής της ομάδας, αλλά και των. φιλοξενούμενων στην κερκίδα. Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ επιφυλάσσεται παντός νομίμου δικαιώματός της και τονίζει ότι σε συνεργασία με το νομικό της τμήμα θα πράξει ότι είναι δυνατόν για την προάσπιση των συμφερόντων της".

    Η ανακοίνωση της ΠΑΕ περιλαμβάνει εξάλλου κι ένα υστερόγραφο που αφορά την υποδειγματικά αντίδραση του Μιχάλη Σηφάκη, ο οποίος διατήρησε την ψυχραιμία του. "Υ.Γ. Ότι και να αναφέρει κανείς για την (μη) αντίδραση του Μιχάλη Σηφάκη είναι λίγο. Ο διεθνής γκολκίπερ απέδειξε για μία ακόμα φορά ποιοι είναι οι πραγματικοί μάγκες και ποιοι πραγματικά φοράνε παντελόνια!".

    Μοράτι : "Τους ευχαριστώ που δείξαν έλεος"

    Η Ιντερ κυριάρχησε στο ντέρμπι του Μιλάνου, καθώς επιβλήθηκε με 4-0 επί της Μίλαν. Οπως είναι λογικό, η νίκη αυτή ικανοποίησε πλήρως τον πρόεδρο των "νερατζούρι", ο οποίος μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τους παίκτες του, ενώ δεν παρέλειψε να τους συγχαρεί που έδειξαν έλεος και σταμάτησαν στα τέσσερα γκολ.

    "Οταν παίζουμε κόντρα στη Μίλαν μου αρέσει πάντα να κερδίζουμε. Δυσκολευτήκαμε στα πρώτα 20 λεπτά, αλλά μετά παίξαμε σπουδαία. Πρέπει να συγχαρώ τα αγόρια μου για έναν ακόμα λόγο: λυπήθηκαν τον αντίπαλο και σταμάτησαν να επιτίθενται στο δεύτερο ημίχρονο", δήλωσε στη Gazzetta dello Sport ο Μοράτι.

    Στη συνέχεια ο ισχυρός άνδρας της Ιντερ μίλησε για την απόδοση των παικτών του και συγκεκριμένα των Μιλίτο και Ετό: "Σοβαρά τώρα, είδα μία πραγματική ομάδα και ο Ντιέγκο Μιλίτο ήταν πολύ καλός, κάτι που είναι θετικό. Και δεν θα μιλήσουμε για τον Ετό, που ήταν πραγματικό φαινόμενο".

    Καταλήγοντας ο Μοράτι μίλησε για την έλλειψη συνοχής που υπάρχει στη Μίλαν: "Είμαστε μία ενωμένη ομάδα. Μου φαίνεται ότι η Μίλαν δεν είναι ομάδα, ότι έχασαν τη συνοχή τους που τους έδινε πλεονέκτημα και τους έκανε δυνατούς αντιπάλους".

    «Ποια συγχαρητήρια;»

    ntou2.jpgΤο πρόσωπο της 2ης αγωνιστικής, ο Μιχάλης Σηφάκης, εκφράζει τον αποτροπιασμό και την απογοήτευσή του για τα κακώς κείμενα του ελληνικού ποδοσφαίρου! «Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από την ατιμωρησία και την έλλειψη σεβασμού στους νόμους. Μόνο στην Ελλάδα γίνονται αυτά και μάλλον θα ξαναγίνουν!», δηλώνει ο διεθνής γκολκίπερ που περιέγραψε όλες τις λεπτομέρειες της επίθεσης που δέχτηκε από τον θερμόαιμο οπαδό του Ηρακλή.




    Το story

    Έχουν περάσει μόλις λίγα δευτερόλεπτα από τη στιγμή που ο διαιτητής Δαλούκας σφύριξε την έναρξη του ντέρμπι του Καυταντζογλείου, όταν ένας οπαδός των γηπεδούχων εισέβαλε στον αγωνιστικό χώρο πίσω από το τέρμα των φιλοξενουμένων και βρέθηκε τετ-α-τετ με τον τερματοφύλακα του Άρη, Μιχάλη Σηφάκη. Ο θερμόαιμος φίλαθλος (σ.σ.: τρόπος του λέγειν) “περιέλουσε” τον 25χρονο γκολκίπερ με κάθε λογής κοσμητικά επίθετα, βρισιές και αχαρακτήριστες εκφράσεις και προς στιγμήν, όσοι βρίσκονταν στις κερκίδες ή παρακολουθούσαν το παιχνίδι από την τηλεόραση, πίστεψαν ότι το γήπεδο θα μετατραπεί σε ριγκ!

    Προς τιμήν του, όμως, ο μοναδικός Έλληνας ποδοσφαιριστής που βρισκόταν στην ενδεκάδα των “κιτρινόμαυρων” - αν και κρητικός στην καταγωγή – ενήργησε με παροιμιώδη ψυχραιμία και δεν αντέδρασε καθόλου, αφήνοντας τον ανεγκέφαλο οπαδό να εκτεθεί! Οι άνδρες ασφαλείας που είχαν αναλάβει την περιφρούρηση του αγωνιστικού χώρου δεν παρενέβησαν ποτέ και τα χειρότερα δεν απετράπησαν, αφού ο άνανδρος αυτός φίλαθλος (σ.σ.: τρόπος του λέγειν) χαστούκισε τον διεθνή τερματοφύλακα, τη στιγμή που οι υπόλοιποι παίκτες του Άρη, προσπαθούσαν να τον απομακρύνουν... Τα υπόλοιπα δεν έχουν μεγάλη σημασία, παρά μόνο το γεγονός ότι ο αγώνας διεκόπη και (σ.σ.: κακώς) συνεχίστηκε μετά από 48 λεπτά... Όσο για τον δράστη; Αυτός αποχώρησε ανενόχλητος και δεν συνελήφθη παρά μόνο αρκετή ώρα μετά το ματς...

    Βραβείο στο... όνομά του!

    Η συμπεριφορά του Μιχάλη Σηφάκη δεν είναι απλά άξια συγχαρητηρίων και θαυμασμού, αλλά αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για μία τόσο δύσκολη στιγμή στην καριέρα ενός ποδοσφαιριστή! Κανονικά, θα πρέπει να θεσμοθετηθεί ένα ετήσιο βραβείο με το όνομά του, για να θυμούνται και οι ποδοσφαιριστές πως πρέπει να φέρονται μέσα στο γήπεδο, για να μη δυναμιτίζουν τη βία!

    «Σας ευχαριστώ πολύ για τα συγχαρητήρια, αλλά ειλικρινά τι να τα κάνω; Αφού, σε λίγο καιρό με βάση το καθεστώς της ατιμωρησίας και της εξαθλίωσης που διέπει τη διοργάνωση του πρωταθλήματος, πάλι τα ίδια θα γίνουν! Είναι δυνατόν να είναι ξέφραγο αμπέλι ένα γήπεδο, επειδή δεν υπάρχουν φίλαθλοι της φιλοξενούμενης ομάδας; Αυτά μόνο στην Ελλάδα γίνονται! Αν παρόμοιο περιστατικό συνέβαινε στο εξωτερικό, ο αγώνες θα διακόπτετο και ο αγώνας θα κρινόταν στα χαρτιά... Όπως έγινε στο πρόσφατο παιχνίδι του Europa League της Ντιναμό Βουκουρεστίου (σ.σ.: με τη Σλόβαν Λίμπερετς) που οι φίλαθλοί της μπήκαν μέσα στο γήπεδο(σ.σ.: κι ενώ το σκορ ήταν 0-2) και η ομάδα τους έχασε το παιχνίδι με 3-0, λόγω της διακοπής του αγώνα! Δυστυχώς, εδώ δεν εφαρμόζονται οι κανόνες!», μας είπε ο μεγάλος πρωταγωνιστής του ντέρμπι Ηρακλή-Άρη, που “έκλεψε την παράσταση” με το ήθος του και όχι με τις αποκρούσεις του!

    «Πόσο πιο ήρεμος, δηλαδή;»

    Η αλήθεια είναι ότι όσο τέρας ψυχραιμίας αποδείχτηκε στη διάρκεια του επεισοδίου, τόσο έξω από τα... ρούχα του βγήκε στη συνέχεια, όταν συμπαίκτες, αντίπαλοι, ...“δίκαιοι”,... “άδικοι”, παράγοντες και παρατρεχάμενοι, προσπαθούσαν να τον συγκρατήσουν λες και ήταν έτοιμος να διαπράξει κανένα έγκλημα! «Τρελλάθηκα γιατί όλοι μου έλεγαν να... ηρεμήσω για να μην αποβληθώ, ενώ εγώ ήμουν ο πιο ήρεμος απ' όλους μέσα στο γήπεδο! Κατά τα άλλα, ούτε σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση ήμουν, ούτε πρόβλημα είχα να επιστρέψω στο γήπεδο για να συνεχίσω... Απλά, ήμουν απογοητευμένος», εκμυστηρεύτηκε χθες βράδυ σε δικούς του ανθρώπους ο γκολκίπερ του Άρη, που όταν άνοιξε το κινητό του δεν μπορούσε να πιστέψει πόσα μηνύματα είχε και πόσες κλήσεις εμφανίστηκαν...

    «Σκέφτηκα το Νικοπολίδη!»

    Πολλοί θεώρησαν ότι η επίθεση του ανεγκέφαλου οπαδού του Ηρακλή επικεντρώθηκε στο πρόσωπό του, ίσως επειδή ο πρώην παίκτης του ΟΦΗ και του Ολυμπιακού, ήταν ο μοναδικός Έλληνας στην ενδεκάδα του Άρη, επομένως μόνο αυτός, θα μπορούσε να καταλάβει τις βρισιές...

    «Αυτός ο τύπος βρισκόταν πίσω από τα γκολ-ποστ αρκετή ώρα πριν τη σέντρα και από την ώρα της προθέρμανσης καθόταν εκεί που κάθονται συνήθως τα ball-boys! Στην αρχή ήταν πιο διακριτικός και απλά ειρωνευόταν, αλλά σιγά-σιγά κι ενώ συνειδητοποίησε ότι οι άνδρες της ομάδας περιφρούρησης του γηπέδου, δεν τον ενοχλούσαν και απλά τον παρακολουθούσαν, άρχισε να ανεβάζει στροφές κι έφτασε στο σημείο να μπει μέσα στο γήπεδο. Εκείνη τη στιγμή και μετά από όσα άκουσα, απλά προσπάθησα να κρατήσω την ψυχραιμία μου για να μην τιμωρηθώ! Προέτρεψα τον εαυτό μου να μην αντιδράσει κι έφερα στο μυαλό ένα παρόμοιο συμβάν που είχε γίνει πέρυσι στην Τούμπα, τότε που ο Νικοπολίδης δέχτηκε επίθεση και προσπάθησε να αμυνθεί», ήταν η απάντηση που έδωσε ο Μιχάλης Σηφάκης στις αμέτρητες ερωτήσεις που δέχτηκε μετά το ματς από ανθρώπους του στενού περιβάλλοντος... Κι εις ανώτερα!

    Γκολ ο φοβερός ο Σαμαράς


    Ο Γιώργος Σαμαράς σκόραρε και πάλι Ο Γιώργος Σαμαράς πραγματοποίησε εκπληκτική εμφάνιση με τη φανέλα της Σέλτικ στην εκτός έδρας αναμέτρηση με τη Χιμπέρνιαν, η οποία κρίθηκε με ένα δικό του γκολ (1-0). Ο Ελληνας επιθετικός ξεκίνησε στην ενδεκάδα και δεν αντικαταστάθηκε, όντας ένας από τους καλύτερους του γηπέδου.

    Το μοναδικό γκολ που έκρινε την αναμέτρηση σημειώθηκε στο 41ο με τον διεθνή επιθετικό να μην αστοχεί στην κεφαλιά που επιχείρησε μετά από εξαιρετική σέντρα του Χίνκελ. Ο Σαμαράς (έπιασε με το χέρι του σο σήμα της ομάδας και την καρδιά του κατά τον πανηγυρισμό του) είχε χάσει προηγουμένως δυο ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ, ενώ στάθηκε άτυχος σε άλλες δυο περιπτώσεις στη συνέχεια.

    Η Σέλτικ αγωνίστηκε από το 63ο με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του ΜακΓκίντι, ο οποίος προσπάθησε να� εκβιάσει το διαιτητή να του δώσει πέναλτι. Η Χιμπέρνιαν προσπάθησε στα τελευταία λεπτά να πάρει το βαθμό της ισοπαλίας, αλλά δεν κατάφερε να νικήσει τον Μπόρουκ.

    Χρυσά κουπιά

    Μεγάλες στιγμές ζει η ελληνική κωπηλασία στο Πόζναν. Οι Αλεξάνδρα Τσιάβου και Χριστίνα Γιαζιτζίδου κατέκτησαν με... περίπατο το χρυσό μετάλλιο στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών τερματίζοντας σε χρόνο 6.51.46.

    Τη δεύτερη θέση κατέκτησε το πλήρωμα της Πολωνίας με 6.56.45 και την τρίτη η ομάδα της Βρετανίας με 6.56.47.

    Δεν ρίξαμε καθόλου τον ρυθμό, ενώ μας βοήθησε και ο καιρός, αλλά και από γεγονός ότι δεν κουραστήκαμε πολύ από το κύμα στο πρώτο χιλιόμετρο και είχαμε δυνάμεις στη συνέχεια όταν και ο στίβος ήταν πιο δύσκολος. Αν και οι γερμανίδες και οι κοπέλες από τη Μεγάλη Βρετανία ήταν αυτές που έπρεπε να προσέξουμε, στη φιλοσοφία μου είναι να μην υποτιμώ ποτέ καμία αντίπαλο κι έτσι είχα από την αρχή το μυαλό μου και στις πολωνέζες. Για μας δεν ήταν κάτι που το περιμέναμε, ήταν ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Ήταν μόλις η τρίτη κούρσα που κάναμε και τα αποτελέσματα είναι πολύ καλά", τόνισε η Αλεξάνδρα Τσιάβου που αναφέρθηκε και στο γεγονός ότι μετά από τρία χρόνια δεν τρέχει με την Χρύσα Μπισκιτζή: "Τα συναισθήματα είναι ανάμεικτα. Αυτά τα τρία χρόνια δεν ξεχνιούνται. Ξέρω ότι εύχεται για εμένα το καλύτερο, όπως κι εγώ για εκείνη και ξέρω ότι είναι χαρούμενη από την επιτυχία".

    Η 20άχρονη Χριστίνα Γιαζιτζίδου, που πριν λίγες εβδομάδες είχε κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κάτω των 23 στην Τσεχία με την Τριανταφυλλιά Καλαμποκά, τόνισε: "Δεν το περιμέναμε αλλά το θέλαμε πολύ. Όταν έμαθα ότι θα είμαι μαζί με την Αλεξάνδρα, χάρηκα γιατί μου δινόταν να δοκιμάσω σε ένα Ολυμπιακό αγώνισμα. Οι συνθήκες ανάμεσά μας είναι πολύ καλές. Έχουμε πολύ καλή επικοινωνία. Σήμερα φοβόμασταν λίγο τον καιρό που ήταν πρύμνα (σ.σ. τον είχαν υπέρ τους) γιατί δεν είχαμε ξανατρέξει έτσι, αλλά τελικά μας βοήθησε."

    Χάλασε η μεταγραφή Φερναντίνιο

    Τη στιγμή που όλοι οι αριστεροπόδαροι της Ευρώπης -που αγωνίζονται στα χαφ- εξαντλήθηκαν, ο Ολυμπιακός αποφάσισε να ασχοληθεί με... κάποιον Φερναντίνιο.

    Στο άκουσμα του ονόματος του 24χρονου βραζιλιάνου, ο κόσμος του Ολυμπιακού πάγωσε κι ας μην τον είχε δει... Η παγωμάρα, όμως, η οποία φτάνει σε επίπεδα... κατάψυξης επήλθε την Κυριακή (30/8), μετά την γνωστοποίηση της είδησης ότι η μεταγραφή του Φερναντίνιο χάλασε οριστικά!

    Ετσι, ο Ολυμπιακός κινδυνεύει να μείνει με σοβαρές ελλείψεις στη θέση του αριστερού χαφ, αφού πλέον βρισκόμαστε ένα βήμα πριν την ολοκλήρωση της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου (31/8).

    Ετσι, αν εκπνεύσει η μεταγραφική περίοδος, ο Ολυμπιακός θα μπορεί να κινηθεί μόνο για την απόκτηση ελεύθερου ποδοσφαιριστή, γεγονός που προκαλεί... γκρίνια τόσο στους φιλάθλους της ομάδας, όσο και στον Τιμούρ Κετσπάγια, ο οποίος έχει ζητήσει να αποκτηθεί ένας παίκτης που θα αντικαταστήσει τον Τζόρτζεβιτς και τον Λέτο στην αριστερή πτέρυγα της ομάδας.

    Η ουσία είναι ότι ο Φερναντίνιο τα έχει βρει με τη Χέρτα Βερολίνου και παρά τις πιέσεις από την Μπαρουέρι, αρνήθηκε να μπει στο αεροπλάνο για να έρθει στην Ελλάδα.

    Μετά από την αρνητική εξέλιξη στο θέμα, από τον Ολυμπιακό βγαίνει ότι "...θα συνεχίσουμε, όπως είμαστε"!

    O Αραούχο θέλει πρωτάθλημα

    Το πρώτο του γκολ με τα χρώματα της ΑΕΚ ανυπομονεί να πετύχει ο Κάρλος Αραούχο! Ο Αργεντινός αμυντικός «έκλεψε» την παράσταση στο ντεμπούτο του κόντρα στη Βασλούι, προκαλώντας ενθουσιασμό στους «κιτρινόμαυρους» φιλάθλους και ανακούφιση στη διοίκηση και στο τεχνικό επιτελείο, που αναζητούσε χρόνια ένα αξιόπιστο δεξιό μπακ. Ο ίδιος, πάντως, έχει από την αρχή ξεκάθαρα τα πράγματα στο μυαλό του, αφού ο πρωταρχικός του στόχος είναι να πανηγυρίσει με την Ενωση την κατάκτηση του πρωταθλήματος.«H διοίκηση της ΑΕΚ με βοήθησε πολύ, γιατί από τις συζητήσεις κατάλαβα πως μου έχουν εμπιστοσύνη. Μου είχε πει ο πρόεδρος πως πιστεύουν ότι με μένα θα σπάσει αυτή η κατάρα με τους δεξιούς μπακ που αποκτά η ομάδα τα τελευταία χρόνια», είπε αρχικά στην εφημερίδα «Sportday» ο Αραούχο και πρόσθεσε: «Εχω αυτοπεποίθηση. Πιστεύω στις δυνατότητες μου και δεν αισθάνομαι κάποια πίεση για να πετύχω. Είμαι 27 ετών ποια και γνωρίζω τι μπορώ να πετύχω. Πιστεύω ότι πήγα καλά με την Βασλούι, είμαι ικανοποιημένος με το ντεμπούτο μου, αλλά είναι ακόμα η αρχή. Θέλω να ανεβάσω ρυθμό σιγά σιγά και να βοηθήσω περισσότερο την ομάδα μου».

    Ο Αραούχο δεν δυσκολεύτηκε να προσαρμοστεί στο νέο σταθμό της καριέρας του, καθώς είχε τη βοήθεια όλων: «Με βοήθησε πολύ και ο προπονητής πριν το παιχνίδι. Μου έδειξε εμπιστοσύνη. Ένα καλό ξεκίνημα σου δίνει ενέργεια για να συνεχίσεις. Από εκεί και πέρα χρειάζεται καθημερινή δουλειά και βελτίωση. Γιατί αν πέσει η απόδοση σου, υπάρχει πάντα ένας παίκτης που θα σου πάρει την θέση. Θα ήθελα να βάλω 2-3 γκολ φέτος και πιστεύω ότι μπορώ να τα καταφέρω, διότι μου αρέσει να ανεβαίνω συχνά. Μακάρι να σκοράρω αυτή την Κυριακή κόντρα στον Ατρόμητο».
    «Δύσκολη η Εβερτον, στόχος η πρόκριση»

    Αναφερόμενος στην κλήρωση της ΑΕΚ στο Γιουρόπα Λιγκ, τόνισε: «Το έργο μας στον όμιλο δεν είναι εύκολο, αλλά θα πρέπει να παλέψουμε για την πρόκριση. Θα είναι καλό για τον σύλλογο να συνεχίσουμε στην Ευρώπη και στόχος μας πρέπει να είναι η πρόκριση στην επόμενη φάση. Κατά την γνώμη μου, η Έβερτον είναι δύσκολος αντίπαλος, διότι τις αγγλικές ομάδες είναι πάντα επικίνδυνες».

    Στο τέλος, υποστήριξε ότι «το όνειρο μου είναι να στεφθώ πρωταθλητής με την ΑΕΚ. Με τη νέα μου ομάδα έχουμε κάτι κοινό. Πέρσι έχασα το πρωτάθλημα σε αγώνα μπαράζ και η ΑΕΚ το κύπελλο στα πέναλτι. Έχουμε ένα απωθημένο, ένα ανεκπλήρωτο όνειρο. Θέλουμε πολύ έναν τίτλο. Πιστεύω ότι οι φίλαθλοι μας αξίζουν αυτή την χαρά. Εγώ ήρθα στην ΑΕΚ για να κάνω αυτό που ξέρω, για να εκπληρώσω τις προσδοκίες των ανθρώπων της ομάδας που με εμπιστεύτηκαν για να βοηθήσω».

    Ναταλία Φάσι

    Δεν αφήνει σε ησυχία τους Αργεντινούς ποδοσφαιριστές η Ναταλία Φάσι. Το μοντέλο από την Λατινική Αμερική είχε δεσμό με τον επιθετικό Κάρλος Τέβες αλλά τώρα σκοράρει στον τερματοφύλακα της Νάπολι, Νίκολας Ναβάρο. Απολαύστε τη σέξι Ναταλία...