Κυριακή 30 Αυγούστου 2009

Το ντέρμπι Ηρακλής Άρης

Εξαιτίας ενός ανεγκέφαλου οπαδού παραλίγο να τιναχθεί στον αέρα το ντέρμπι της 2ης αγωνιστικής ανάμεσα στον Ηρακλή και τον Αρη, που έληξε 2-2 μετά από ένα εκπληκτικό παιχνίδι με αρκετές φάσεις εκατέρωθεν και συναρπαστική εξέλιξη. Κι όμως όλα αυτά κινδύνεψαν να αμαυρωθούν από έναν κατ` ευφημισμόν φίλαθλο που δεν πρέπει να έχει καμία σχέση με το ποδόσφαιρο και τον αθλητισμό γενικότερα.

Το χρονικό του επεισοδίου
Την ώρα της σέντρας ένας παντελώς ηλίθιος εισήλθε, χωρίς να τον πάρει χαμπάρι κανένας (;), στον αγωνιστικό χώρο και πήγε μπροστά στον Μιχάλη Σηφάκη, τον οποίο εξύβρισε χυδαία και τον χαστούκισε! Ο τερματοφύλακας του Αρη αρχικά έδειξε τέρας ψυχραιμίας, αλλά κι αυτός δεν άντεξε να ακούει να του βρίζει τη μάνα ένας αλήτης. Λίγα δευτερόλεπτα μετά, μόλις αντιλήφθηκαν όλοι το σκηνικό ο αγώνας διεκόπη, με τους Νέτο και Γκαρσία να προσπαθούν να τον απομακρύνουν. Οι σεκιούριτι, αλλά και η αστυνομία πιάστηκαν στον ύπνο και καθυστέρησαν να ενεργήσουν. Οταν αυτό έγινε, μπούκαραν και άλλοι οπαδοί του "γηραιού" στο γήπεδο για να αφήσουν τον ομοϊδεάτη τους. Αποτέλεσμα όλων αυτών, ο Δαλούκας να πάρει τις δυο ομάδες και να κατευθυνθεί στα αποδυτήρια!

Διαβουλεύσεις επί διαβουλεύσεων
Από εκεί τη στιγμή και ύστερα άρχισε ένας γύρος διαβουλεύσεων ανάμεσα στις δυο ομάδες και τον ρέφερι από την Θεσσαλία για το αν και κάτω από ποιες συνθήκες θα αρχίσει ξανά το ματς. Οι άνθρωποι του Αρη ήθελαν να διακοπεί οριστικά ο αγώνας με υπαιτιότητα των γηπεδούχων και με ό,τι αυτό συνεπάγεται... Οπως ήταν φυσικό, αντίθετη άποψη είχαν οι ιθύνοντες του Ηρακλή που μιλούσαν για μεμονωμένο περιστατικό. Απ` την άλλη, ο πρωταγωνιστής του σκηνικού, ο Μιχάλης Σηφάκης επικαλούμενος ψυχολογικούς λόγους δεν ήθελε να αγωνιστεί! Τέλος πάντων, μετά από συζητήσεις επί συζητήσεων αποφασίστηκε να ξαναρχίσει ο αγώνας με καθυστέρηση ενός ημιχρόνου, δηλαδή 45 λεπτών.

Δαιμονισμένος "γηραιός"
Στα του αγώνα, γιατί έγινε και αγώνας και μάλιστα ήταν και ματσάρα, ο Ηρακλής μπήκε δυνατά και στο πρώτο δεκάλεπτο έχασε τρεις σούπερ ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ. Αρχικά, στο 7' ο Γιάκομπ βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά το σουτ που επιχείρησε υπό την πίεση και του Νασούτι έφυγε μόλις άουτ! Στη συνέχεια ανέλαβε δράση ο Σηφάκης, που είπε δυο φορές "όχι" σε κεφαλιά του Ντίκα (9') και σε σουτ του Παπαστεργιανού (10') από απόσταση βολής.

Κόντρα στην ροή 0-1
Κι ενώ όλα συνηγορούσαν ότι ήταν θέμα χρόνου να γίνει το 1-0, κόντρα στην ροή του αγώνα, ο Αρης σε μια κόντρα επίθεση έκανε το 0-1! Συγκεκριμένα στο 21' ο Κάμπορα ξεχύθηκε στον αιφνιδιασμό, ο Λέκι που τον επιτηρούσε από σχετική απόσταση ήταν στο "μαρκάρω δεν μαρκάρω" (σ.σ. τελικά όταν έκανε τάκλιν ήταν αργά...) και ο αργεντίνος επιθετικός με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα κάτω από τα πόδια του Κοβαλέφσκι και στα δίχτυα του "γηραιού".

Αντί για 0-2, έγινε το 1-1
Η ψυχολογία πλέον είχε αλλάξει "στρατόπεδο" με τους "κίτρινους" να χάνουν τρεις ακόμα ευκαιρίες με τον Αράνο στο 23' και την διπλή φάση με τους Νασούτι και Κάμπορα στο 24' για να... σκοτώσουν το ματς. Φευ όμως! Ο... αόρατος σκηνοθέτης (σ.σ. όχι αυτός της τηλεόρασης) του αγώνα είχε διαφορετική άποψη στήνοντας το δικό του σενάριο. Την ώρα, λοιπόν, που ο Αρης είχε τα ηνία του αγώνα, ο Ηρακλής με κεφαλιά του Γιάκομπ ύστερα από σέντρα του Τουμά στο 26' έφερε το ματς στα ίσια (1-1)...

1-2 με υπογραφή Κάμπορα
Την ώρα που έπαιρναν τα πάνω τους οι "κυανόλευκοι" από την ισοφάριση, αυτός ο... δαιμόνιος Κάμπορα έκανε άνω-κάτω την άμυνα του Ηρακλή. Στο 38' μετά από σέντρα ακριβείας του Κόκε, νίκησε στον αέρα τον δυσκίνητο Κατσαμπή και εν συνεχεία "κάρφωσε" τον Κοβαλέφσκι κάνοντας το 2-1 για τον Αρη. Ενα λεπτό αργότερα λίγο έλειψε να πετύχει το 3-1, αλλά η σκαστή κεφαλιά από το μισό μέτρο, μετά από σέντρα του Νέτο βρήκε το οριζόντιο δοκάρι του πολωνού γκολκίπερ και έφυγε άουτ! Με σκορ 2-1 υπέρ του Αρη, πήγαν οι δυο "μονομάχοι" στα αποδυτήρια του Καυτανζογλείου για την ανάπαυλα...

Ρίσκαρε ο Προτάσοφ και δικαιώθηκε
Με την έναρξη της επανάληψης, ο Ολεγκ Προτάσοφ ήταν αναγκασμένος να ρισκάρει και να παίξει πιο επιθετικά, αφού η ομάδα του έχανε. Ετσι, πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τον επιθετικό Μπόσνιακ αντί του Τουμά και εκείνος τον... δικαίωσε, με την απαραίτητη συνδρομή και του Νάτσο Γκαρσία, ο οποίος υπέπεσε σ` ένα μάλλον ανόητο πέναλτι πάνω στον κροάτη στο 57', το οποίο μετουσίωσε σε γκολ ένα λεπτό αργότερα (58') ο Επσταϊν, ισοφαρίζοντας για τον "γηραιό" σε 2-2. Ο Μπόσνιακ ήταν πρωταγωνιστής και στην επόμενη φάση του Ηρακλή στο 60' όταν έβγαλε σέντρα "πάρε-βάλε" στον Γιάκομπ, ο οποίος κατάφερε, γιατί περί κατορθώματος πρόκειται, να πλασάρει άουτ, από το μισό μέτρο, χάνοντας τεράστια ευκαιρία για να δώσει την πρωτοπορία στο σκορ στην ομάδα του.

Ανοιχτό παιχνίδι, αλλά έμεινε το 2-2
Με την σειρά του ο τεχνικός του Αρη Ιομάρ Μαζίνιο έριξε στη μάχη τους Φερνάντες και Φλάβιο, αντί των Γκαρσία και Κάλβο που απογοήτευσαν, προκειμένου να κυνηγήσει ένα τρίτο γκολ, με το παιχνίδι πλέον να έχει ανοίξει επικίνδυνα και τον Ηρακλή να ψάχνει και εκείνος το τέρμα της νίκης. Σπουδαία φάση μπορεί να μην έγινε μέχρι την λήξη της αναμέτρησης, αλλά το σασπένς ήταν το κυρίαρχο στοιχείο του αγώνα. Το τελικό 2-2 έμεινε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του Δαλούκα σ' ένα ματς που ξεκίνησε στις 7 και ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 10 το βράδυ. Εξαιτίας ενός ανεγκέφαλου. Αλλά πολύ σταθήκαμε σε εκείνον, άλλωστε το παιχνίδι είχε αρκετά πράγματα για να σταθείς και να περιγράψεις. Με αυτά και με αυτά ο Αρης έφυγε για αήττητος από την έδρα του Ηρακλή για πέμπτη σερί σεζόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: