Κυριακή 30 Αυγούστου 2009

O Αραούχο θέλει πρωτάθλημα

Το πρώτο του γκολ με τα χρώματα της ΑΕΚ ανυπομονεί να πετύχει ο Κάρλος Αραούχο! Ο Αργεντινός αμυντικός «έκλεψε» την παράσταση στο ντεμπούτο του κόντρα στη Βασλούι, προκαλώντας ενθουσιασμό στους «κιτρινόμαυρους» φιλάθλους και ανακούφιση στη διοίκηση και στο τεχνικό επιτελείο, που αναζητούσε χρόνια ένα αξιόπιστο δεξιό μπακ. Ο ίδιος, πάντως, έχει από την αρχή ξεκάθαρα τα πράγματα στο μυαλό του, αφού ο πρωταρχικός του στόχος είναι να πανηγυρίσει με την Ενωση την κατάκτηση του πρωταθλήματος.«H διοίκηση της ΑΕΚ με βοήθησε πολύ, γιατί από τις συζητήσεις κατάλαβα πως μου έχουν εμπιστοσύνη. Μου είχε πει ο πρόεδρος πως πιστεύουν ότι με μένα θα σπάσει αυτή η κατάρα με τους δεξιούς μπακ που αποκτά η ομάδα τα τελευταία χρόνια», είπε αρχικά στην εφημερίδα «Sportday» ο Αραούχο και πρόσθεσε: «Εχω αυτοπεποίθηση. Πιστεύω στις δυνατότητες μου και δεν αισθάνομαι κάποια πίεση για να πετύχω. Είμαι 27 ετών ποια και γνωρίζω τι μπορώ να πετύχω. Πιστεύω ότι πήγα καλά με την Βασλούι, είμαι ικανοποιημένος με το ντεμπούτο μου, αλλά είναι ακόμα η αρχή. Θέλω να ανεβάσω ρυθμό σιγά σιγά και να βοηθήσω περισσότερο την ομάδα μου».

Ο Αραούχο δεν δυσκολεύτηκε να προσαρμοστεί στο νέο σταθμό της καριέρας του, καθώς είχε τη βοήθεια όλων: «Με βοήθησε πολύ και ο προπονητής πριν το παιχνίδι. Μου έδειξε εμπιστοσύνη. Ένα καλό ξεκίνημα σου δίνει ενέργεια για να συνεχίσεις. Από εκεί και πέρα χρειάζεται καθημερινή δουλειά και βελτίωση. Γιατί αν πέσει η απόδοση σου, υπάρχει πάντα ένας παίκτης που θα σου πάρει την θέση. Θα ήθελα να βάλω 2-3 γκολ φέτος και πιστεύω ότι μπορώ να τα καταφέρω, διότι μου αρέσει να ανεβαίνω συχνά. Μακάρι να σκοράρω αυτή την Κυριακή κόντρα στον Ατρόμητο».
«Δύσκολη η Εβερτον, στόχος η πρόκριση»

Αναφερόμενος στην κλήρωση της ΑΕΚ στο Γιουρόπα Λιγκ, τόνισε: «Το έργο μας στον όμιλο δεν είναι εύκολο, αλλά θα πρέπει να παλέψουμε για την πρόκριση. Θα είναι καλό για τον σύλλογο να συνεχίσουμε στην Ευρώπη και στόχος μας πρέπει να είναι η πρόκριση στην επόμενη φάση. Κατά την γνώμη μου, η Έβερτον είναι δύσκολος αντίπαλος, διότι τις αγγλικές ομάδες είναι πάντα επικίνδυνες».

Στο τέλος, υποστήριξε ότι «το όνειρο μου είναι να στεφθώ πρωταθλητής με την ΑΕΚ. Με τη νέα μου ομάδα έχουμε κάτι κοινό. Πέρσι έχασα το πρωτάθλημα σε αγώνα μπαράζ και η ΑΕΚ το κύπελλο στα πέναλτι. Έχουμε ένα απωθημένο, ένα ανεκπλήρωτο όνειρο. Θέλουμε πολύ έναν τίτλο. Πιστεύω ότι οι φίλαθλοι μας αξίζουν αυτή την χαρά. Εγώ ήρθα στην ΑΕΚ για να κάνω αυτό που ξέρω, για να εκπληρώσω τις προσδοκίες των ανθρώπων της ομάδας που με εμπιστεύτηκαν για να βοηθήσω».

Δεν υπάρχουν σχόλια: