Κυριακή 30 Αυγούστου 2009

«Ποια συγχαρητήρια;»

ntou2.jpgΤο πρόσωπο της 2ης αγωνιστικής, ο Μιχάλης Σηφάκης, εκφράζει τον αποτροπιασμό και την απογοήτευσή του για τα κακώς κείμενα του ελληνικού ποδοσφαίρου! «Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από την ατιμωρησία και την έλλειψη σεβασμού στους νόμους. Μόνο στην Ελλάδα γίνονται αυτά και μάλλον θα ξαναγίνουν!», δηλώνει ο διεθνής γκολκίπερ που περιέγραψε όλες τις λεπτομέρειες της επίθεσης που δέχτηκε από τον θερμόαιμο οπαδό του Ηρακλή.




Το story

Έχουν περάσει μόλις λίγα δευτερόλεπτα από τη στιγμή που ο διαιτητής Δαλούκας σφύριξε την έναρξη του ντέρμπι του Καυταντζογλείου, όταν ένας οπαδός των γηπεδούχων εισέβαλε στον αγωνιστικό χώρο πίσω από το τέρμα των φιλοξενουμένων και βρέθηκε τετ-α-τετ με τον τερματοφύλακα του Άρη, Μιχάλη Σηφάκη. Ο θερμόαιμος φίλαθλος (σ.σ.: τρόπος του λέγειν) “περιέλουσε” τον 25χρονο γκολκίπερ με κάθε λογής κοσμητικά επίθετα, βρισιές και αχαρακτήριστες εκφράσεις και προς στιγμήν, όσοι βρίσκονταν στις κερκίδες ή παρακολουθούσαν το παιχνίδι από την τηλεόραση, πίστεψαν ότι το γήπεδο θα μετατραπεί σε ριγκ!

Προς τιμήν του, όμως, ο μοναδικός Έλληνας ποδοσφαιριστής που βρισκόταν στην ενδεκάδα των “κιτρινόμαυρων” - αν και κρητικός στην καταγωγή – ενήργησε με παροιμιώδη ψυχραιμία και δεν αντέδρασε καθόλου, αφήνοντας τον ανεγκέφαλο οπαδό να εκτεθεί! Οι άνδρες ασφαλείας που είχαν αναλάβει την περιφρούρηση του αγωνιστικού χώρου δεν παρενέβησαν ποτέ και τα χειρότερα δεν απετράπησαν, αφού ο άνανδρος αυτός φίλαθλος (σ.σ.: τρόπος του λέγειν) χαστούκισε τον διεθνή τερματοφύλακα, τη στιγμή που οι υπόλοιποι παίκτες του Άρη, προσπαθούσαν να τον απομακρύνουν... Τα υπόλοιπα δεν έχουν μεγάλη σημασία, παρά μόνο το γεγονός ότι ο αγώνας διεκόπη και (σ.σ.: κακώς) συνεχίστηκε μετά από 48 λεπτά... Όσο για τον δράστη; Αυτός αποχώρησε ανενόχλητος και δεν συνελήφθη παρά μόνο αρκετή ώρα μετά το ματς...

Βραβείο στο... όνομά του!

Η συμπεριφορά του Μιχάλη Σηφάκη δεν είναι απλά άξια συγχαρητηρίων και θαυμασμού, αλλά αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για μία τόσο δύσκολη στιγμή στην καριέρα ενός ποδοσφαιριστή! Κανονικά, θα πρέπει να θεσμοθετηθεί ένα ετήσιο βραβείο με το όνομά του, για να θυμούνται και οι ποδοσφαιριστές πως πρέπει να φέρονται μέσα στο γήπεδο, για να μη δυναμιτίζουν τη βία!

«Σας ευχαριστώ πολύ για τα συγχαρητήρια, αλλά ειλικρινά τι να τα κάνω; Αφού, σε λίγο καιρό με βάση το καθεστώς της ατιμωρησίας και της εξαθλίωσης που διέπει τη διοργάνωση του πρωταθλήματος, πάλι τα ίδια θα γίνουν! Είναι δυνατόν να είναι ξέφραγο αμπέλι ένα γήπεδο, επειδή δεν υπάρχουν φίλαθλοι της φιλοξενούμενης ομάδας; Αυτά μόνο στην Ελλάδα γίνονται! Αν παρόμοιο περιστατικό συνέβαινε στο εξωτερικό, ο αγώνες θα διακόπτετο και ο αγώνας θα κρινόταν στα χαρτιά... Όπως έγινε στο πρόσφατο παιχνίδι του Europa League της Ντιναμό Βουκουρεστίου (σ.σ.: με τη Σλόβαν Λίμπερετς) που οι φίλαθλοί της μπήκαν μέσα στο γήπεδο(σ.σ.: κι ενώ το σκορ ήταν 0-2) και η ομάδα τους έχασε το παιχνίδι με 3-0, λόγω της διακοπής του αγώνα! Δυστυχώς, εδώ δεν εφαρμόζονται οι κανόνες!», μας είπε ο μεγάλος πρωταγωνιστής του ντέρμπι Ηρακλή-Άρη, που “έκλεψε την παράσταση” με το ήθος του και όχι με τις αποκρούσεις του!

«Πόσο πιο ήρεμος, δηλαδή;»

Η αλήθεια είναι ότι όσο τέρας ψυχραιμίας αποδείχτηκε στη διάρκεια του επεισοδίου, τόσο έξω από τα... ρούχα του βγήκε στη συνέχεια, όταν συμπαίκτες, αντίπαλοι, ...“δίκαιοι”,... “άδικοι”, παράγοντες και παρατρεχάμενοι, προσπαθούσαν να τον συγκρατήσουν λες και ήταν έτοιμος να διαπράξει κανένα έγκλημα! «Τρελλάθηκα γιατί όλοι μου έλεγαν να... ηρεμήσω για να μην αποβληθώ, ενώ εγώ ήμουν ο πιο ήρεμος απ' όλους μέσα στο γήπεδο! Κατά τα άλλα, ούτε σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση ήμουν, ούτε πρόβλημα είχα να επιστρέψω στο γήπεδο για να συνεχίσω... Απλά, ήμουν απογοητευμένος», εκμυστηρεύτηκε χθες βράδυ σε δικούς του ανθρώπους ο γκολκίπερ του Άρη, που όταν άνοιξε το κινητό του δεν μπορούσε να πιστέψει πόσα μηνύματα είχε και πόσες κλήσεις εμφανίστηκαν...

«Σκέφτηκα το Νικοπολίδη!»

Πολλοί θεώρησαν ότι η επίθεση του ανεγκέφαλου οπαδού του Ηρακλή επικεντρώθηκε στο πρόσωπό του, ίσως επειδή ο πρώην παίκτης του ΟΦΗ και του Ολυμπιακού, ήταν ο μοναδικός Έλληνας στην ενδεκάδα του Άρη, επομένως μόνο αυτός, θα μπορούσε να καταλάβει τις βρισιές...

«Αυτός ο τύπος βρισκόταν πίσω από τα γκολ-ποστ αρκετή ώρα πριν τη σέντρα και από την ώρα της προθέρμανσης καθόταν εκεί που κάθονται συνήθως τα ball-boys! Στην αρχή ήταν πιο διακριτικός και απλά ειρωνευόταν, αλλά σιγά-σιγά κι ενώ συνειδητοποίησε ότι οι άνδρες της ομάδας περιφρούρησης του γηπέδου, δεν τον ενοχλούσαν και απλά τον παρακολουθούσαν, άρχισε να ανεβάζει στροφές κι έφτασε στο σημείο να μπει μέσα στο γήπεδο. Εκείνη τη στιγμή και μετά από όσα άκουσα, απλά προσπάθησα να κρατήσω την ψυχραιμία μου για να μην τιμωρηθώ! Προέτρεψα τον εαυτό μου να μην αντιδράσει κι έφερα στο μυαλό ένα παρόμοιο συμβάν που είχε γίνει πέρυσι στην Τούμπα, τότε που ο Νικοπολίδης δέχτηκε επίθεση και προσπάθησε να αμυνθεί», ήταν η απάντηση που έδωσε ο Μιχάλης Σηφάκης στις αμέτρητες ερωτήσεις που δέχτηκε μετά το ματς από ανθρώπους του στενού περιβάλλοντος... Κι εις ανώτερα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: