Κυριακή 30 Αυγούστου 2009

Μίλαν Ίντερ 0-4

Ντέρμπι στα…χαρτιά αποδείχτηκε τελικά η μονομαχία της Ιντερ με την Μίλαν με την πρώτη να επικρατεί εύκολα με 4-0. Οι "νερατζούρι" προηγήθηκαν στα πρώτα 35 λεπτά με 2-0 και από τη στιγμή, που οι "ροσονέρι" έμειναν με 10 παίκτες μετέτρεψαν την αναμέτρηση σε παράσταση για ένα ρόλο.

Μίλαν-Ιντερ 0-4 (29' Μότα, 36' πεν. Μιλίτο, 45' Μαϊκόν, 66' Στάνκοβιτς)

Ο Ζοσέ Μουρίνιο χρησιμοποίησε κατευθείαν στο αρχικό σχήμα τον νεοαποκτηθέντα Γουέσλι Σνάιντερ, ο οποίος με το "καλημέρα" στο παιχνίδι παραλίγο να νικήσει τον Στοράρι και να ανοίξει το σκορ. Ο ολλανδός μέσος μόλις στο 5’ επιχείρησε ένα πολύ δυνατό σουτ έξω από την περιοχή αναγκάζοντας τον τερματοφύλακα της Μίλαν να διώξει δύσκολα σε κόρνερ.

Η Ιντερ έξαψε περισσότερο το γκολ και τελικά το πέτυχε στο 29’ όταν οι Ετο, Μιλίτο και Μότα έκρυψαν τη μπάλα με τον τελευταίο να τη στέλνει στα δίχτυα για το 1-0. Οι παίκτες του Λεονάρντο θέλησαν να απαντήσουν άμεσα, όμως η επίθεση τους στο 34’ μετατράπηκε σε αντεπίθεση για τους "νερατζούρι".

Ο Σαμουέλ Ετό διένυσε σχεδόν το μισό γήπεδο με τη μπάλα στα πόδια και όταν ο Τζενάρο Γκατούζο τον πρόλαβε ήταν πλέον αργά. Ο καμερουνέζος είχε μπει στην περιοχή και ο αρχηγός της Μίλαν αναγκάστηκε να τον ανατρέψει δίνοντας την ευκαιρία στην Ιντερ να σκοράρει για δεύτερη φορά. Ο Ντιέγκο Μιλίτο ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι νικώντας τον Στοράρι για το 2-0.

Ο εκνευρισμένος Γκατούζο μερικά λεπτά αργότερα έκανε το μεγαλύτερο "δώρο" στην ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο, αφού την ώρα που ο Κλάρενς Ζέεντορφ ετοιμαζόταν να πάρει τη θέση του, λόγω τραυματισμού, αυτός κλώτσησε τον Σνάιντερ αντικρίζοντας δεύτερη κίτρινη κάρτα και αποβλήθηκε.

Η Ιντερ εκμεταλλεύτηκε άμεσα την αριθμητική της υπεροχή και αφού πρώτα ο Στοράρι είπε "όχι" στον Λούσιο διώχνοντας σε κόρνερ του σουτ του, ένας άλλος βραζιλιάνος ο Μαϊκόν συνδυάστηκε άψογα με τον Μιλίτο και τον νίκησε στέλνοντας τους τυπικά φιλοξενούμενους στα αποδυτήρια με προβάδισμα τριών τερμάτων.

Στο δεύτερο μέρος ο Ντέγιαν Στάνκοβιτς φρόντισε να δώσει διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της Ιντερ σκοράροντας με φοβερό σουτ έξω από την περιοχή στο 66’ για το 4-0.

Στο 70’ η Μίλαν πραγματοποίησε την πρώτη και μοναδική ευκαιρία της στο παιχνίδι με τον Χούντελααρ να φεύγει στην πλάτη της άμυνας και βρίσκεται απέναντι στον Ζούλιο Σέζαρ, που ήταν σε ετοιμότητα και απέκρουσε του σουτ του ολλανδού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: