Κυριακή 30 Αυγούστου 2009

Ρόμα Γιουβέντους 1-3

Όταν η Γιουβέντους αγόραζε τον Ντιέγκο από την Βέρντερ Βρέμης τον προόριζε για νέο ηγέτη της. Ο βραζιλιάνος μέσος δεν έχασε καθόλου χρόνο και αμέσως ανέλαβε δράση οδηγώντας τη "μεγάλη κυρία" σε νίκη επί της Ρόμα στο "Ολίμπικο" με 3-1 σκοράροντας δυο φορές για την ομάδα του, που έκανε το 2Χ2 στο φετινό Campionato.

Ρόμα-Γιουβέντους 1-3 (35’ Ντε Ρόσι – 25’, 68’ Ντιέγκο, 90’ Μέλο)

Ο βραζιλιάνος μαέστρος απόντος του Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο, που ήταν στην αποστολή αλλά δεν ήταν απόλυτα έτοιμος να αγωνιστεί, πήρε από το χέρι τη Γιουβέντους οδηγώντας την στην πρώτη μεγάλη φετινή της νίκη. Μετά τα αρχικά νεύρα κα τα σκληρά μαρκαρίσματα κυρίως από πλευράς Ρόμα, που επέφεραν τρεις κίτρινες κάρτες εκατέρωθεν, ο παιχνίδι άρχισε να στρώνει σιγά-σιγά. Οι "μπιανκονέρι" απείλησαν πρώτοι με τον Αρτούρ να διώχνει δύσκολα την γυριστή κεφαλιά του Τιάγκο σε κόρνερ στο 22’.

Τρία λεπτά αργότερα και ενώ η Ρόμα είχε κάνει κατάληψη στα καρέ του Μπουφόν, ο Ντιέγκο έκλεψε τη μπάλα από τον Τονέτο στο κέντρο του γηπέδου και έφτασε μέχρι την αντίπαλη εστία πλασάροντας ιδανικά τον Αρτούρ για το 1-0.

Οι ρωμαίοι δεν άργησαν να απαντήσουν φτάνοντας στην ισοφάριση σε ανύποπτη φάση. Ο Πιζάρο εκτέλεσε γρήγορα ένα φάουλ κοντά στην περιοχή της "Γιούβε" και ο Ντε Ρόσι με ένα φοβερό σουτ έπιασε στον ύπνο τον Μπουφόν ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Στη συνέχεια ο Αμάουρι ταλαιπώρησε αρκετές φορές την άμυνα των "τζιαλορόσι", όμως δεν έφτασε στο γκολ, αφού αρχικά τον σταμάτησε ο Αρτούρ και στη συνέχεια το δοκάρι. Στο 38’ ο βραζιλιάνος τερματοφύλακας της Ρόμα έδιωξε σε κόρνερ την κεφαλιά του συμπατριώτη του, ο οποίος τέσσερα λεπτά μετά αφού ελευθερώθηκε από μαρκάρισμα του Μεξές σούταρε στο δοκάρι.

Η Ρόμα είχε μεγάλη ευκαιρία να πάει με το προβάδισμα στα αποδυτήρια, όμως ο Μπουφόν είπε "όχι" στον Τότι, που βρέθηκε μόνος του απέναντι του στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου.

Ο Αμαόυρι συνέχισε να αποτελεί την κυριότερη απειλή για την εστία του Αρτούρ, που όμως αποσόβησε το γκολ σε τουλάχιστον δυο περιπτώσεις. Ο βραζιλιάνος τερματοφύλακας βγήκε νικητής στην μάχη με τον Αμάουρι και τις δυο φορές, που ο επιθετικός της Γιουβέντους επιχείρησε να τον νικήσει αποκρούοντος τόσο το σουτ στο στο 54’ όσο και την κεφαλιά του στο 66’.

Στην ακριβώς επόμενη φάση ο Αρτούρ δεν μπόρεσε να κάνει και πολλά στο σουτ του Ντιέγκο, που τον νίκησε για δεύτερη φορά κάνοντας το 2-1. Ο Ιακουίντα άφησε ιδανικά στον βραζιλιάνο μέσο, που αφού απέφυγε εντυπωσιακά τον Μεξές έστειλε δυνατό σουτ τη μπάλα στα δίχτυα.

Η Ρόμα πίεσε για την ισοφάριση μια μάλιστα έφτασε πολύ κοντά στο 78’ όταν του σουτ του Φραντσέσκο Τότι έξω από την περιοχή κόντραρε στον Καβάρο και κατέληξε στο δοκάρι. Ο Αρτούρ στο 83’ απέκρουσε δύσκολα σουτ του Ντιέγκο και στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων δέχτηκε και τρίτο γκολ από τον Φελίπε Μέλο. Την ώρα, που οι γηπεδούχοι πίεζαν ασφυκτικά ο βραζιλιάνος πήρε τη μπάλα από το κέντρο του γηπέδου και με ατομική προσπάθεια έφτασε απέναντι στον συμπατριώτη του νικώντας τον με δυνατό αριστερό σουτ "σφραγίζοντας" έτσι τη μεγάλη νίκη της ομάδας του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: