Κυριακή 30 Αυγούστου 2009

Χρυσά κουπιά

Μεγάλες στιγμές ζει η ελληνική κωπηλασία στο Πόζναν. Οι Αλεξάνδρα Τσιάβου και Χριστίνα Γιαζιτζίδου κατέκτησαν με... περίπατο το χρυσό μετάλλιο στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών τερματίζοντας σε χρόνο 6.51.46.

Τη δεύτερη θέση κατέκτησε το πλήρωμα της Πολωνίας με 6.56.45 και την τρίτη η ομάδα της Βρετανίας με 6.56.47.

Δεν ρίξαμε καθόλου τον ρυθμό, ενώ μας βοήθησε και ο καιρός, αλλά και από γεγονός ότι δεν κουραστήκαμε πολύ από το κύμα στο πρώτο χιλιόμετρο και είχαμε δυνάμεις στη συνέχεια όταν και ο στίβος ήταν πιο δύσκολος. Αν και οι γερμανίδες και οι κοπέλες από τη Μεγάλη Βρετανία ήταν αυτές που έπρεπε να προσέξουμε, στη φιλοσοφία μου είναι να μην υποτιμώ ποτέ καμία αντίπαλο κι έτσι είχα από την αρχή το μυαλό μου και στις πολωνέζες. Για μας δεν ήταν κάτι που το περιμέναμε, ήταν ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Ήταν μόλις η τρίτη κούρσα που κάναμε και τα αποτελέσματα είναι πολύ καλά", τόνισε η Αλεξάνδρα Τσιάβου που αναφέρθηκε και στο γεγονός ότι μετά από τρία χρόνια δεν τρέχει με την Χρύσα Μπισκιτζή: "Τα συναισθήματα είναι ανάμεικτα. Αυτά τα τρία χρόνια δεν ξεχνιούνται. Ξέρω ότι εύχεται για εμένα το καλύτερο, όπως κι εγώ για εκείνη και ξέρω ότι είναι χαρούμενη από την επιτυχία".

Η 20άχρονη Χριστίνα Γιαζιτζίδου, που πριν λίγες εβδομάδες είχε κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κάτω των 23 στην Τσεχία με την Τριανταφυλλιά Καλαμποκά, τόνισε: "Δεν το περιμέναμε αλλά το θέλαμε πολύ. Όταν έμαθα ότι θα είμαι μαζί με την Αλεξάνδρα, χάρηκα γιατί μου δινόταν να δοκιμάσω σε ένα Ολυμπιακό αγώνισμα. Οι συνθήκες ανάμεσά μας είναι πολύ καλές. Έχουμε πολύ καλή επικοινωνία. Σήμερα φοβόμασταν λίγο τον καιρό που ήταν πρύμνα (σ.σ. τον είχαν υπέρ τους) γιατί δεν είχαμε ξανατρέξει έτσι, αλλά τελικά μας βοήθησε."

Δεν υπάρχουν σχόλια: