Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

Το έφερε στα ίσια ο ΠΑΟΚ

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/e1b4a5db4d8b5c91be06cfb2caedd93e_L.jpg?1272559679?1272559679?1272559679Στον τρίτο αγώνα θα κριθεί η σειρά για τις θέσεις 5-6. Ο ΠΑΟΚ στο δεύτερο παιχνίδι επικράτησε του Πανελλήνιου με 3-0, ισοφάρισε την σειρά και όλα θα κριθούν στο τρίτο παιχνίδι την Δευτέρα στην Κυψέλη Εκμεταλλευόμενος με τον καλύτερο τρόπο τον παράγοντα έδρα ο ΠΑΟΚ επικράτησε του Πανελλήνιου με 3-0 (25-21, 25-19, 25-20), ισοφαρίζοντας την σειρά. Έτσι όλα θα κριθούν στο τρίτο και τελευταίο ματς το οποίο θα διεξαχθεί τη Δευτέρα 3/5 και ώρα 20.00 στο κλειστό της Κυψέλης, με τον νικητή να κερδίζει μια θέση για το Τσάλεντζ Καπ.
«Δείξαμε μεγάλη θέληση και διάθεση, είχαμε καλή λειτουργία σε μπλοκ, άμυνα, αλλά πρέπει να διορθώσουμε κάποια πράγματα εν όψει του αγώνα της Δευτέρας», δήλωσε ο προπονητής του ΠΑΟΚ Γιάννης Μέλκας.
Από την πλευρά του ο τεχνικός του Πανελληνίου Βαγγέλης Οικονομόπουλος τόνισε: «Το μυαλό μας ήταν κάπου αλλού και σίγουρα όχι στο ματς. Μας άξιζε αυτή η ήττα αφού ο ΠΑΟΚ το ήθελε περισσότερο.

Τα σετ: 25-21, 25-19, 25-20

ΠΑΟΚ (Μέλκας): Ντίνας 5 (2/6 επ., 2 μπλοκ), Χιετάνεν 11 (8/18 επ., 3 μπλοκ, 89% υπ. - 67% άριστες), Πλίκας 2, Μπρούνερ 6 (6/9 επ.), Ογιανσίβου 11 (9/19 επ.), Λινς 15 (12/15 επ., 2 μπλοκ, 92% υπ. - 83% άριστες) / Δημητρακόπουλος -λ 78% υπ. - 52% άριστες, Αλμαλής.

Πανελλήνιος (Οικονομόπουλος): Καρανικολάου 6 (3/5 επ., 3 μπλοκ), Γκενς 1, Παπάζογλου 8 (5/7 επ., 3 μπλοκ), Ρουμελιώτης 3 (3/12 επ., 52% υπ. - 24% άριστες), Σάκι 10 (10/20 επ., 77% υπ. - 48% άριστες), Ντα Σίλβα 10 (10/26 επ.) / Κάπελλας -λ 100% υπ. - 100% άριστες, Δρογκάρης, Φράγκος 1, Παγιάν 3.

Η Γιούβε διώχνει τον Καμορανέζι


Ο Μάουρο Καμορανέζι Μετά από οκτώ χρόνια ο Μάουρο Καμορανέζι αναμένεται να αποτελέσει παρελθόν από τη Γιουβέντους. Η διοίκηση της ομάδας του Τορίνο κάλεσε τον ατζέντη του ποδοσφαιριστή, στον οποίο έκαναν γνωστή την απόφαση τους να παραχωρήσουν τον 33χρονο μέσο στο τέλος της σεζόν.

"Ο Μάουρο δεν βρίσκεται στα πλάνα μας για τη νέα σεζόν. Καλέσαμε τον ατζέντη του και του είπαμε να βρει ομάδα για τον πελάτη του", τόνισε ο ατζέντης του 33χρονου, Σέρτζιο Φορτουνάτο στην "Tuttosport". Ο Καμορανέζι πήγε στη Γιουβέντους από τη Βερόνα το 2002 και από τότε έχει 221 συμμετοχές με τη "γηραιά κυρία", έχοντας βρει 27 φορές δίχτυα.

Το συμβόλαιο του Καμορανέζι λήγει το επόμενο καλοκαίρι, ωστόσο η συνεργασία του 33χρονου με τους "μπιανκονέρι" αναμένεται να ολοκληρωθεί ένα χρόνο νωρίτερα.

Με Παντελή στο Πρωτοδικείο


Ο Ανδρέας Παντελή. Η συμμετοχή το Ανδρέα Παντελή στη διοίκηση πρωτοδικείου θα πρέπει να θεωρείται σίγουρη. Οι διοικούντες του ερασιτέχνη θα προτείνουν στο πρωτοδικείο πέντε παράγοντες για νέο διοικητικό συμβούλιο της ΠΑΕ Ηρακλής.

Ο Κύπριος πήρε θετική ψήφος από τα κορυφαία στελέχη του ερασιτέχνη και κατά συνέπεια θα προταθεί ανάμεσα σε πέντε νέα πρόσωπα που ίσως τελικά να μην είναι τόσο νέα. Γίνεται λόγος για τους Φιλιππιάδη και Μαργαρίτη που ήταν παρόντες και στο προηγούμενο συμβούλιο ενώ αποκλείστηκαν οι Πατέλης και Αρταβάνης.

Ο Παντελή θα αναλάβει να λύσει προβλήματα των κυανόλευκων, έχοντας στο πλευρό τέσσερις κυανόλευκους παράγοντες.

Ενας σίγουρος, λοιπόν, θα πρέπει να θεωρείται ο Δημήτρης Μαργαρίτης, ο οποίος μετά την παραμονή της ομάδας παραιτήθηκε από το διοικητικό συμβούλιο. Πάντως, ο Κύπριος έχει ζητήσει και την παρουσία στο διοικητικό σχήμα ενός δικού του συνεργάτη, με σκοπό να τον αντικαθιστά ορισμένες μέρες που μπορεί να απουσιάζει λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων.

Ο Παντελή είναι σε επικοινωνία με τον Αντώνη Ρέμο για τη διαχείριση των μετοχών για τα επόμενα δύο χρόνια. Κάτι που σημαίνει ότι θα διασφαλιστούν τα χρήματα που έχει βάλει έως τώρα, αλλά και αυτά που θα βάλει στη συνέχεια για τα προβλήματα, που ταλανίζουν την εταιρία, όπως και για τον μεταγραφικό σχεδιασμό της νέας Σουπερλίγκας. Ταυτόχρονα, ο Ρέμος δεν απαλλάσσεται από τα χρέη που δημιούργησε. Όσον αφορά την διοίκηση Πρωτοδικείου και βάση της νομοθεσίας, η «καινούργια» ΠΑΕ έχει τις ευθύνες από δω και πέρα, ενώ τα λάθη του παρελθόντος παραμένουν στα άτομα, που όταν βρισκόταν στην κυανόλευκη ΠΑΕ έγιναν.

Ο Ανδρέας Παντελή παρακολούθησε το φιλικό με τον ΠΑΟΝΕ. Ωστόσο, στο γήπεδο φαίνεται πως πήγε για άλλους λόγους. Ο Κύπριος λίγο πριν ξεκινήσει η αναμέτρηση μίλησε σε κάποιους παίκτες, θέλοντας να τους ζητήσει να κάνουν υπομονή και κανείς να μην καταθέσει προσφυγή. Συγκεκριμένα, ο Κύπριος τόνισε: «Κάντε λίγο ακόμα υπομονή. Μην κάνει κανένας προσφυγή. Έχουμε συμφωνήσει σε όλα και θα ηγηθώ αυτής της νέας προσπάθειας. Όσα σας έχω δεσμευτεί θα γίνουν σύντομα πραγματικότητα , όπως και την προηγούμενη φορά». Κλείνοντας, τους είπε να αναφέρουν και στους υπόλοιπους παίκτες αυτά τα λόγια.

Χρέος και στο ταξιδιωτικό γραφείο

Μια ακόμη οφειλή στην τεράστια λίστα με τα χρέη ήθε να προστεθεί.
Πρόκειται για οφειλή 150.000 Ευρώ σε ταξιδιωτικό πρακτορείο που έχει έδρα την Αθήνα που είχε αναλάβει τις μετακινήσεις των «κυανόλευκων». Το συγκεκριμένο πρακτορείο απείλησε μάλιστα ότι σε περίπτωση που δεν πληρωθεί έστω και το 10% των χρημάτων, τότε θα ακυρώσει τα εισιτήρια που έχουν εκδοθεί για τους ξένους ποδοσφαιριστές και που θα ταξιδέψουν σύντομα για τις πατρίδες τους, από την στιγμή που αύριο ολοκληρώνεται η σεζόν

Απαντήσεις για το θέμα των χρεών


Ο Ζαγοράκης στη συνέντευξη Τύπου Εξίσου σημαντική με την προσπάθεια για τη συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ είναι η προσπάθεια να διευθετηθεί το πρόβλημα με τα χρέη προς το δημόσιο. Κατά συνέπεια, ο ΠΑΟΚ έχει κινητοποιηθεί καθότι ενισχύει την πίεση προς κυβερνητικά στελέχη και προτείνει άμεση λύση.

Ο Θόδωρος Ζαγοράκης και ο Ηλίας Βιολίδης συναντήθηκαν με στελέχη της κυβέρνησης και κατέθεσαν πρόταση για την άμεση λύση. Οι ιθύνοντες του Δικεφάλου διευκρίνισαν ότι δεν επιθυμούν να χαριστεί τίποτα στον ΠΑΟΚ και να πληρώσουν το αρχικό κεφάλαιο.

Δηλαδή, γίνεται λόγος για να διακανονιστεί ένα ποσό της τάξης των 11 εκατομμυρίων ευρώ. Περιμένουν τις απαντήσεις για να δοθεί λύση και να απεμπλακεί ο ΠΑΟΚ από το μείζον αυτό πρόβλημα και μάλιστα αναφέρουν ότι σύντομα θα υπάρξουν εξελίξεις.

Ο πρόεδρος του ΑΣ ΠΑΟΚ, Θανάσης Κατσαρής, ο οποίος μαζί με τους Ζαγοράκη, Βιολίδη, συναντήθηκαν με τον γενικό γραμματέα αθλητισμού, Πάνο Μπιτσαξή για ένα ακόμη σημαντικό θέμα: Βελτιωτικά έργα θα πρέπει να γίνουν στην Τούμπα ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου και με δεδομένη τη συμμετοχή στην Ευρώπη.

Το συγκεκριμένο ζήτημα θα εξεταστεί μέσα στις επόμενες μέρες. Η πλυερά Μπιτσαξή, άφησε να εννοηθεί ότι το αντιμετωπίζει θετικά και θα συμβάλει προκειμένου το ιστορικό στάδιο του ΠΑΟΚ να γίνει πιο λειτουργικό και σύγχρονο. Εγινε λόγος και για τη νέα Τούμπα, χωρίς ουσιαστική αναφορά αφού έτσι κι αλλιώς είναι κάτι που δεν έχει προχωρήσει.

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 3-1 του Άρη στα Βασιλικά

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/ee6be9e58294ef7bf73981cace11096d_L.jpg?1272552814?1272552814?1272552814Τώρα οι δύο τους! Ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 3-1 του Άρη στα Βασιλικά και εξασφάλισε το εισιτήριο για τη σειρά των τελικών, όπου τον περιμένει ο πρωταθλητής Ολυμπιακός. α πολλά λάθη, οι αμφισβητούμενες φάσεις και τα παράπονα των «κιτρίνων» για τις αποφάσεις του διαιτητή Καραμπέτσου σε καθοριστικά σημεία ήταν τα στοιχεία που χαρακτήρισαν το ματς. Ο Παναθηναϊκός με κύριο όπλο του το μπλοκ (19 έναντι 6 μόλις του Άρη στο ματς) μπόρεσε να... σαμποτάρει την άμυνα του Άρη και με κύριο εκφραστή των επιθέσεων τον Αγκάμεζ να πάρει το προβάδισμα με 1-0 και 25-22. Αρκετά τα λάθη για τους παίκτες του Άρη, που στηρίχθηκαν κυρίως, όπως σε κάθε ματς άλλωστε, στον Νίκο Ρουμελιώτη.

Η συνέχεια προέβλεπε αλλαγή σκηνικού, με τους Θεσσαλονικείς να ανεβάζουν την απόδοσή τους, «καταστρέφοντας» την υποδοχή του Παναθηναϊκού και πιέζοντας από το σερβίς. Οι παίκτες του Γιώργου Οικονομίδη κατάφεραν να βρουν τον ρυθμό τους και εκμεταλλευόμενοι τα λάθη των πρασίνων να πάρουν μια ασφαλή διαφορά 4-5 πόντων. Είναι χαρακτηριστικό ότι το πρώτο μπλοκ για τον Άρη ήρθε στο 13-9 πάνω στον Αγκάμεζ, ο οποίος από την πλευρά του έκανε ό,τι μπορούσε προκειμένου να μείνει ο Παναθηναϊκός κοντά στο σκορ. Οι αλλαγές του Στέλιου Καζάζη στην πίσω ζώνη βελτίωσαν κάπως την κατάσταση, χωρίς παρόλα αυτά να μπορέσει ο Παναθηναϊκός να γυρίσει και το ματς.

Οι «πράσινοι» είχαν πρόβλημα στην υποδοχή τους, τα μπλοκ όμως και οι πόντοι από το κέντρο (από τους κορυφαίους ο Πανταλέων), εκτός του Αγκάμεζ, μπόρεσαν να καλύψουν τα όποια κενά στο τρίτο σετ, σε αντίθεση με τον Άρη. Ο Γιώργος Οικονομίδης ήθελε από τους παίκτες του να παίζουν πρώτο χρόνο, κάτι που δεν γινόταν, ο Νίκος Ρουμελιώτης έβρισκε μπροστά του συνέχεια το τείχος του Παναθηναϊκού και το ματς πήγαινε πόντο-πόντο, μέχρι και το 22-22. Ο Άρης, ωστόσο δεν μπόρεσε να εκμεταλλευθεί τα δύο λάθη του Αγκάμεζ στους τελευταίους πόντους (λάθος επίθεση και 24-24 και μπλοκ 26-25 για τον Άρη), με τον Κολομβιανό να «τελειώνει» τελικά το σετ με άσο.

Ο νεαρός διαγώνιος ήταν το βαρόμετρο του Παναθηναϊκού και στο κρίσιμο τέταρτο σετ, αφού εκτός από επιθέσεις, βοηθούσε τόσο στην άμυνα και το μπλοκ, δημιουργώντας προβλήματα στον Άρη. Οι γηπεδούχοι διαμαρτύρονται έντονα για τη φάση του 18-20, με τον διαιτητή Καραμπέτσο να δίνει μπλοκ του Αγκάμεζ (το ριπλέϊ έδειξε αντένα) και «αέρα» δύο πόντων στον Παναθηναϊκό. Στη συνέχεια η κίτρινη στον Σάμαρτζιτς έκανε ακόμη πιο εύκολα τα πράγματα για τους παίκτες του Παναθηναϊκού, οι οποίοι εκμεταλλευόμενοι τη σύγχυση των αντιπάλων τους «τσέκαραν» το εισιτήριο για τη σειρά των τελικών με τον Ολυμπιακό, όπου θα έχουν το πλεονέκτημα της έδρας, με το πρώτο ραντεβού να δίνεται στις 3 Μαΐου.

Τα σετ: 22-25, 25-20, 27-29, 21-25
ΑΡΗΣ Μαρμούρης ΑΕ (Οικονομίδης): Κοβάσεβιτς 16 (14/20 επ., 2 άσοι 73% υπ. - 50% άριστες), Τερζής 1, Πετρέας 8 (5/10 επ., 3 μπλοκ), Κιόσης 9 (7/11 επ., 2 άσοι), Μιλιβόγιεβιτς 9 (7/14 επ., 68% υπ. - 52% άριστες), Ρουμελιώτης 19 (17/37 επ., 1 μπλοκ) / Σάμαρτζιτς-λ 64% υπ. - 44% άριστες, Σαρικεϊσογλου 2 (2/4 επ.).
Παναθηναϊκός (Καζάζης): Λάππας 9 (5/11 επ., 3 μπλοκ, 72% υπ.- 39% άριστες), Ζαγκούμνι 2, Αγκάμεζ 33 (22/41 επ., 5 άσοι, 6 μπλοκ), Σαμικά 9 (8/21 επ., 1 μπλοκ, 58% υπ. - 53% άριστες), Σμαραγδής 10 (7/11 επ., 1 άσο, 2 μπλοκ), Πανταλέων 11 (6/7 επ., 5 μπλοκ) / Παπαδημητρίου -λ 76% υπ. - 40% άριστες, Ντονάς, Ψάρρας, Μηνούδης 1 (1 μπλοκ, 77% υπ. - 38% άριστες), Χατζηαντωνίου

Το ξέσπασμα του Τέρι!

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/a0bd694aa2a5d76f016f9d2476bca63b_L.jpg?943912800?943912800?943912800Δεν άντεξε την έντονη κριτική για την φετινή του εικόνα ο Τζον Τέρι και ξέσπασε, τονίζοντας πως είναι φυσιολογικό να υπάρξουν δυο -τρία άσχημα ματς σε μια σεζόν. Ο αρχηγός της Τσέλσι εξέφρασε την αισιοδοξία του για το μέλλον Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος με την εικόνα μου. Νομίζω ότι οι επιδόσεις μου στην Εθνική ήταν πολύ καλή καθ' όλη τη διάρκεια των προκριματικών του Μουντιάλ. Μπορεί να λένε το αντίθετο, όμως εγώ τα πήγα καλά και με την Τσέλσι. Όταν παίζεις 50 ή 60 παιχνίδια στη σεζόν, μπορεί να υπάρξουν ένα, δυο ή τρία άσχημα παιχνίδια, δεν μπορείς να είσαι το ίδιο καλός όλο το διάστημα. Ακόμα και οι Ρούνεϊ, Μέσι, μπορεί να είναι σε ανάλογη κατάσταση» τόνισε ο Τζον Τέρι σε ένα ξέσπασμα για τα όσα ακούγονταν τον τελευταίο καιρό για την εικόνα του.

Φανάρας: «Έχουμε πιάσει πάτο…δεν πάει πιο κάτω»

Φανάρας: «Έχουμε πιάσει πάτο…δεν πάει πιο κάτω»

Ο Γρηγόρης Φανάρας μίλησε σήμερα στο «Τρίτο Ημίχρονο» του «Αθλητικού Metropolis» για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο Ηρακλής και ειδικότερα για την κατάσταση των αποδυτηρίων. «Η αλήθεια είναι πως η κατάσταση στον Ηρακλή δεν είναι η καλύτερη. Η αγωνία μας είναι πολύ μεγάλη και έκδηλη στα πρόσωπα των ποδοσφαιριστών. Οι παίκτες ζούνε σε μία αβεβαιότητα, όπως και το προσωπικό. Όλο το τμήμα ζει σε αβεβαιότητα. Άλλη φορά δεν έχω συναντήσει τέτοια κατάσταση».

Για την καθημερινότητα της ομάδας του Ηρακλή υπογράμμισε: «Η κατάσταση εδώ και πολύ καιρό δεν είναι καλή. Η ομάδα όμως επειδή υπήρχε ο κίνδυνος του υποβιβασμού, όλοι είχαν βάλει σαν στόχο να σωθεί η ομάδα και μετά να συζητήσουμε για το πρόβλημα που υπάρχει. Είναι εκτεθειμένοι οι ποδοσφαιριστές με τα συμβόλαια τους, το προσωπικό που έχει να πληρωθεί πέντε και έξι μήνες, δεν έχουμε συζητήσει ούτε για αθλητικό κέντρο προετοιμασίας, ούτε με εταιρία που θα ντύνει την ομάδα… Είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα και δεν ξέρω αν θα προλάβουμε να είμαστε έτοιμοι για την προετοιμασία. Ήδη κάποιοι παίκτες έχουν φύγει, αύριο θα φύγουν κάποιοι άλλοι και μέχρι Δευτέρα – Τρίτη θα φύγουν όλοι. Μέσα στα συμβόλαια τους υπάρχουν συμφωνίες για κάποια εισιτήρια. Τώρα η εταιρία μας λέει ότι δεν υπάρχει η δυνατότητα να εκδοθούν εισιτήρια και είμαστε εκτεθειμένοι. Μιλάμε για ένα μεγάλο ποσό αφού κάθε παίκτης έχει και την οικογένεια του. Καταλαβαίνετε ότι η κάθε σύζυγος ποδοσφαιριστή μπορεί να αγανακτήσει και να επηρεαστεί ο παίκτης. Αυτά είναι πραγματικά προβλήματα που πρέπει να βρεθεί μία λύση. Έπρεπε ήδη κάποιος άνθρωπος να βρεθεί για να δώσει λύσεις ώστε να προχωρήσουμε. Όλες οι ομάδες έχουν κλείσει αθλητικό κέντρο. Είναι περίπλοκη μία τέτοια συμφωνία. Εμείς δεν έχουμε κάνει τίποτα. Αν δεν προχωρήσουν ορισμένα πράγματα την στιγμή αυτή, αισθάνομαι ότι δεν θα μπορέσουμε να τα προλάβουμε».

Για τις συνέπειες που θα υπάρξουν σε περιπτώσεις προσφυγών επισήμανε : «Δεν είναι ευχάριστο να μπαίνεις σε τέτοιες διαδικασίες. Ούτε για την ομάδα, ούτε για τον παίκτη. Αν υπάρχει ένας άνθρωπος που θα έχει την δυνατότητα να συζητήσει και να συμφωνήσει για έναν διακανονισμό με τον οποιοδήποτε παίκτη θα είναι ότι καλύτερο. Υπάρχει διάθεση από τους παίκτες, αρκεί να βρεθεί ο κατάλληλος άνθρωπος που θα μιλήσει μαζί τους. Δεν θέλω να βρεθούμε προ απρόοπτου όπως έγινε με τον Μπόσνιακ ή τον Τουμά ή και άλλους παίκτες που έφυγαν έτσι. Είναι άσχημο γενικά για τον Ηρακλή. Θα συναντήσουμε δυσκολίες γιατί υπάρχει και η αξιοπιστία της ομάδας».

Για το τι ρωτούν οι ποδοσφαιριστές τον Γρηγόρη Φανάρα απάντησε: «Κάθε μέρα τους ενημερώνω για οτιδήποτε. Με ρωτούν τι συμβαίνει. Όμως όσο δεν προχωρούν οι διαδικασίες, η απογοήτευση είναι πολύ μεγάλη. Ειδικά για τους ξένους είναι χειρότερα τα πράγματα. Ήρθαν από την πατρίδα τους, άφησαν κάποιες άλλες ομάδες για να προσφέρουν στον Ηρακλή και θέλουν να βρεθεί λύση. Έχουμε και πρόβλημα με τον προπονητή. Δεν έχει συζητήσει κανείς. Δεν μας έχει πει τι θα γίνει την επόμενη χρονιά. Έχω την εντύπωση ότι μπορεί ο κ. Μπουμπένκο να είναι και την επόμενη χρονιά προπονητής. Δεν έχει τελειώσει τίποτα. Χρειάζεται όμως ηρεμία, οικονομική ευχέρεια και ένας άνθρωπος που να μπορεί να οδηγήσει τον Ηρακλή».

Για τα λάθη που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια, ο κ. Φανάρας τόνισε: «Ότι ο Ηρακλής έχει πιάσει πάτο είναι πασιφανές. Πιο κάτω δεν πάει. Δεν χρειάζεται να το λέμε εμείς. Η ιστορία και το όνομα αυτής της ομάδας δεν είναι για πιο κάτω. Η αγωνία μου είναι πολύ μεγάλη. Δεν έχουμε να αντιμετωπίσουμε μόνο τα δικά μας προβλήματα. Υπάρχουν και άλλα συμφέροντα και μας πολεμάνε με οποιονδήποτε τρόπο. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Λεβαδειακός κινεί διαδικασίες για την υπόθεση του Μπιλίσκοφ. Αν όμως είμαστε ενωμένοι και λύσουμε σύντομα κάποια προβλήματα δεν θα αντιμετωπίσουμε κανένα πρόβλημα. Κάνω μία έκκληση σε όλους τους οπαδούς του Ηρακλή και τους επιφανείς Ηρακληδείς, αν έχουν λίγο χρόνο, να έρθουν κοντά στην ομάδα για να βοηθήσουν. Αυτή είναι ίσως η πιο δύσκολη στιγμή που περνάει ο Ηρακλής. Προέχει η ιστορία αυτής της ομάδας, η ύπαρξη αυτής της ομάδας… Μπορούμε με κάποιες κινήσεις, η ομάδα να βρει τον δρόμο της και σιγά σιγά με τις δικές της δυνάμεις, για να μην εξαρτάται από κανέναν, θα μπορέσει να πατήσει γερά στα πόδια της. Αυτή την στιγμή όμως δεν γίνεται. Χρειάζεται κάποιους ανθρώπους να είναι από το πρωί μέχρι το βράδυ εκεί για να λύσουν κάποια προβλήματα».

Για το τι θα γινόταν αν ξεκινούσε αύριο το πρωτάθλημα είπε: «Αν θέλουμε να λέμε ότι θα συμμετέχουμε στο πρωτάθλημα με τον άλφα ή βήτα τρόπο, σε περίπτωση που ξεπεράσουμε το πρόβλημα της αδειοδότησης, εντάξει. Όμως πρέπει να μείνει ο κορμός. Αυτός ο κορμός με μία δύο προσθήκες μπορεί να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο. Όμως υπάρχουν παίκτες που θέλουν να φύγουν, υπάρχουν παίκτες που από Δευτέρα θα κινήσουν διαδικασίες προσφυγών… Πως θα συμμετέχει λοιπόν ο Ηρακλής σε ένα πρωτάθλημα τόσο ανταγωνιστικό με ένα τόσο μειωμένο μπάτζετ; Ίσως να με ακούσουν κάποιοι άνθρωποι, να συγκινηθούν και να βοηθήσουν με όποιον τρόπο μπορούνε για να ξεπεραστούν τα προβλήματα. Σκέφτομαι και το προσωπικό που έχει οικογένειες. Έχουν να πληρωθούν πέντε και έξι μήνες. Δεν το σκέφτονται κάποιοι άνθρωποι αυτό; Οι προπονητές των ακαδημιών επίσης είναι εκτεθειμένοι…».

Νασούτι: Ονειρεύομαι να μείνω στον Άρη!

Την επιθυμία του να μείνει στον Άρη και τη νέα χρονιά εξέφρασε ο Κριστιάν Νασούτι, ο οποίος διανύει εξαιρετική σεζόν και είναι ένας από τους καλύτερους αμυντικούς του πρωταθλήματος.Ο Αργεντινός άσος των «κιτρίνων» σε δηλώσεις του στον «ΑΡΗΣ FM 92,8», μίλησε επίσης για τη μεγάλη νίκη επί του Ολυμπιακού για την πορεία των Θεσσαλονικιών στα πλέι οφ, αλλά και για τον τρόπο που αντιμετώπισαν την απώλεια του Κυπέλλου Ελλάδος.

Αναλυτικά, ο Νασούτι μίλησε:
Για το αποτέλεσμα της νίκης επί του Ολυμπιακού: «Είμαι πολύ χαρούμενος, γιατί πετύχαμε μία μεγάλη και σημαντική νίκη. Ελπίζω να μείνουμε όλοι μας στην ίδια γραμμή, τόσο τη Κυριακή, όσο και στα υπόλοιπα παιχνίδια».

Για το πώς κατάφερε η ομάδα να ξεπεράσει τον χαμένο τελικό και να κερδίσει τον Ολυμπιακό: «Πρώτα όλα, η συμβολή του προπονητή μας, αλλά και ολόκληρου του επιτελείου ήταν τεράστια, με πολλές ομιλίες, τόσο με την ομάδα, όσο και προσωπικές. Έχουμε συνειδητοποιήσει το ότι πρέπει να τα δώσουμε όλα στα playoffs. Είχαμε υποχρέωση στον κόσμο, που μας ακολούθησε στην Αθήνα. Θέλαμε να του αφιερώσουμε τον Τίτλο, και όχι τόσο την κατάθεση ψυχής στον αγωνιστικό χώρο. Ξέραμε ότι θα ήταν δύσκολο παιχνίδι αυτό με τον Ολυμπιακό και ότι θα εξαρτιόταν από τη δική μας απόδοση. Αφιερώσαμε αυτή τη νίκη στους οπαδούς μας και, σίγουρα, είναι πολύ σημαντική για τη συνέχεια των playoffs».
Για τα συναισθήματά του πριν το παιχνίδι στο Κλεάνθης Βικελίδης: «Δεν ανησύχησα ιδιαίτερα, γιατί είχαμε τρεις μέρες προπονήσεων και ήμασταν αποφασισμένοι να προχωρήσουμε μπροστά. Το αποτέλεσμα του Τελικού ήταν άδικο, αλλά πραγματικά, πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά. Συγκεντρωθήκαμε και αποδείξαμε την προσωπικότητα που έχει η ομάδα, την αγωνιστική της συμπεριφορά. Πλέον, έχουμε την ταυτότητά μας».

Για τη συνέχεια των αγώνων στα playoffs: «Θα πρέπει να κοιτάζουμε βήμα-βήμα το κάθε παιχνίδι. Πρόκειται για τέσσερις τελικούς, ουσιαστικά, στους οποίους πρωταγωνιστούν τέσσερις ισάξιες ομάδες και, άρα, θα γίνουν σκληρά παιχνίδια. Η ομάδα που θα βγει πρώτη θα είναι και αυτή που θα μπορεί να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις του Champions League και ευελπιστούμε ότι θα είμαστε εμείς αυτοί. Αποδείξαμε ότι στην έδρα μας είμαστε πολύ δυνατή ομάδα και θα πρέπει, από’ κει και πέρα, να κοιτάξουμε και τα εκτός έδρας παιχνίδια».

Για το δεύτερο παιχνίδι που ακολουθεί με τον ΠΑΟΚ εκτός έδρας: «H δική μου ομάδα θα πάει σε αυτό το παιχνίδι με το ίδιο πάθος και την ίδια ένταση , ίσως και παραπάνω. Είναι ένα τοπικό ντέρμπυ, η ομάδα μου πρέπει να μείνει συγκεντρωμένη, να έχει την τακτική, οργάνωση και να τα δώσουμε όλα, ώστε να αποσπάσουμε το θετικό αποτέλεσμα. Θα πρέπει να είμαστε καλά οργανωμένοι, γιατί θα είναι ένα παιχνίδι που, εντός εισαγωγικών, θα είναι όλα εναντίον μας».

Ο αμυντικός άσσος της ομάδας αναφέρθηκε στα συναισθήματά και τις σκέψεις του για την απώλεια του Κυπέλλου, με άξονα αναφοράς την παρουσία του κόσμου: «Δέκα χρόνια σαν επαγγελματίας, δεν είχα ξαναδεί τέτοιες εικόνες από τον κόσμο. Είδα σκηνές από ένα κοινό που αποδεικνύει την αξία του συνεχώς. Ήμουν εκνευρισμένος και στενοχωρημένος μετά το αποτέλεσμα, ήταν κάτι που το θέλαμε όλοι μας. Η στενοχώρια μου είχε να κάνει με τον κόσμο και το ελάχιστο που είχα να κάνω ήταν να πάω στην κερκίδα και να πετάξω τη φανέλα μου. Δεν έχω ξαναβιώσει τέτοιες εικόνες. Έπραξα έτσι, σαν ένα ελάχιστο δείγμα ευγνωμοσύνης».

Γα το αν επιθυμεί ο ίδιος να παραμείνει στην ομάδα του Αρη: «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θέλω να μείνω στον Αρη. Ονειρεύομαι τη στιγμή που θα καταφέρει να λυθεί το θέμα. Λαμβάνω καθημερινά τα μηνύματα του κόσμου και, γενικά, τη συμπεριφορά του προς το πρόσωπό μου. Η αγάπη προς εμένα και την οικογένεια μου είναι μοναδική. Θέλω να ανανεώσω το συμβόλαιο μου και να παλέψω τη νέα χρονιά για μεγαλύτερες επιτυχίες. Ας ελπίσουμε την Κυριακή να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα και να δώσουμε ακόμη μεγαλύτερη χαρά στον κόσμο μας. Δεν έχω λόγια να ευχαριστήσω όλον αυτόν τον κόσμο. Ονειρεύομαι τη μέρα που θα υπογράψω την ανανέωσή μου. Το μοναδικό πρόβλημα είναι η Ρίβερ Πλέιτ. Ονειρεύομαι να συνεχίσω στον Αρη και να κάνω ακόμη μεγαλύτερη προσπάθεια και πορεία, τόσο εγώ, όσο και όλοι μου οι συμπαίκτες. Με τη δυναμική που έχει αυτός ο σύλλογος, μπορεί να προσφέρει πάρα πολλά».

«Ο Λύμπε επιστρέφει στην Ελλάδα»


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Την επιστροφή του Νίκου Λυμπερόπουλου στο ελληνικό πρωτάθλημα και την ΑΕΚ, αν και δεν αναφέρθηκε στην Ένωση, προανήγγειλε ο Μίχαελ Σκίμπε.

Ο προπονητής της Άιντραχτ Φρανκφούρτης γνωστοποίησε πως ο Λύμπε αποχωρεί από τη Γερμανία για να γυρίσει σπίτι του, όπως γράφουν, εξηγώντας πως: «Δεν φεύγει επειδή έτσι πρέπει, αλλά επειδή έχει μια σπουδαία ποδοσφαιρική καριέρα του μπροστά του».

Να σημειωθεί ότι ο 35χρονος στράικερ, που παίζει στην Άιντραχτ από το 2008 (10 γκολ σε 37 συμμετοχές) έχει δηλώσει ότι απομένει μόλις ένα ραντεβού με τον Σταύρο Αδαμίδη για να συζητήσουν τα οικονομικά, να τα βρουν και να επιστρέψει στην ΑΕΚ.

Ο Λυμπερόπουλος έλεγε μέχρι πριν από λίγο καιρό πως θέλει να κλείσει την καριέρα του στο εξωτερικό, «κλείνοντας» την πόρτα στην Ελλάδα, ωστόσο, όπως ο ίδιος παραδέχθηκε, άλλαξε απόφαση. Και από τη στιγμή που πείστηκε από όσα του είπε ο νέος πρόεδρος της ΑΕΚ, ετοιμάζει βαλίτσες...

Ρομάνο:"Μπορούσαμε ψηλότερα"


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Ο Εργοτέλης μπορούσε να τερματίσει ψηλότερα στην βαθμολογία της Σούπερ Λίγκα, σύμφωνα με τον Ντιέγκο Ρομάνο.

Ο Αργεντινός μέσος σε δηλώσεις του στην επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ, ανέφερε χαρακτηριστικά:" "Η φετινή χρονιά δεν ήταν και πολύ καλή για την ομάδα μας. Πιστεύω ότι μπορούσαμε να πάμε ψηλότερα, καθώς διαθέτουμε ποιότητα τόσο σαν μονάδες όσο και σαν σύνολο.

Ξεκινήσαμε καλά τη χρονιά ωστόσο δεν συνεχίσαμε από ένα σημείο και μετά στον ίδιο ρυθμό και δεν καταφέραμε να πάρουμε την θέση που μπορούσαμε αλλά και δικαιούμαστε σύμφωνα με την εικόνα που είχαμε στα περισσότερα παιχνίδια".

Για τη δική του παρουσία του στη δεύτερη σεζόν του στον Εργοτέλη, είπε:"Πιστεύω ότι έκανα ένα καλό πρωτάθλημα, ωστόσο σίγουρα θα μπορούσα να προσφέρω περισσότερα και να βάλω πιο πολλά γκολ. Θα συνεχίσω να δουλεύω σκληρά, ώστε να έχω μια ακόμη καλύτερη σεζόν στο νέο πρωτάθλημα".

Ακόμα για το πρωτάθλημα που ολοκληρώθηκε και στη δυναμικότητα των ομάδων, τόνισε: "Το φετινό πρωτάθλημα ήταν πιο δυνατό, πιο ποιοτικό και πιο δύσκολο από το περσινό. Όλες οι ομάδες διέθεταν δυνατό ρόστερ με πολλούς και καλούς παίκτες. Νομίζω ότι τη νέα σεζόν το πρωτάθλημα θα είναι ακόμη πιο ανταγωνιστικό και εμείς θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι για να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις και στις προσδοκίες όλων".

Τέλος για το κλίμα που επικρατεί στην ομάδα, επεσήμανε:"Στον Εργοτέλη είμαστε μια οικογένεια και αυτό είναι σημαντικό για τους ποδοσφαιριστές. Τα παιδιά που είναι χρόνια στην ομάδα βοηθάνε τους νεότερους να προσαρμοστούν γρηγορότερα εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου. Ο Εργοτέλης είναι για εμένα κάτι πολύ σημαντικό στην καριέρα μου. Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι κομμάτι της ομάδας και ευτυχισμένος που έχω ακόμα τρία χρόνια συμβόλαιο".

Απορρίφθηκε η ένσταση του Λεβαδειακού


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Η πρωτοβάθμια πειθαρχική επιτροπή της Σούπερ Λίγκα απέρριψε την ένσταση του Λεβαδειακού κατά του κύρους του αγώνα Ηρακλής-Ξάνθη.

Οι Βοιωτοί υποστήριζαν ότι ο Σπύρος Βάλλας συμμετείχε αντικανονικά στην συγκεκριμένη αναμέτρηση καθώς θεωρούσαν ότι είχε συμπληρώσει κάρτες.

"Η Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή απορρίπτει την ένσταση-καταγγελία της ΠΑΕ Λεβαδειακός κατά του κύρους του αγώνα ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ – ΠΑΕ SKODA ΞΑΝΘΗ που τελέσθηκε στις 18-4-2010", ανέφερε η ανακοίνωση.

Κατά τα άλλα με πρόστιμο 15.000 ευρώ τιμωρήθηκε ο ΠΑΣ Γιάννινα για την συμπεριφορά των οπαδών του στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό για την 30η αγωνιστική.

ΑΕΛ: Aνακοίνωσε Ταυλαρίδη για 4 χρόνια


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Την απόκτηση του Στάθη Ταυλαρίδη για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, ανακοίνωσε η Λάρισα την Πέμπτη.

"Η ΠΑΕ ΑΕΛ 1964 ανακοινώνει ότι επήλθε συμφωνία με τον Στάθη Ταυλαρίδη για συνεργασία διάρκειας 4 ετών. Ο διεθνής αμυντικός επιστρέφει στην Ελλάδα μετά από μια σπουδαία καριέρα στα γήπεδα της Αγγλίας και της Γαλλίας την περασμένη δεκαετία", ανέφερε αρχικά η ανακοίνωση.

Το βιογραφικό

Γεννημένος στις 25 Ιανουαρίου 1980 στις Σέρρες, ο Στάθης Ταυλαρίδης έκανε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα στον Ηρακλή την πενταετία 1996-2001, αγωνιζόμενος ως βασικός ήδη από τα 19 του χρόνια. Έχει, ωστόσο, ξεχωριστό παράσημο την επιλογή του από τον Αρσέν Βενγκέρ για λογαριασμό της Άρσεναλ το 2001.

Μπορεί στους «Κανονιέρηδες» να μην κατόρθωσε να καθιερωθεί, αλλά το γεγονός ότι αξιολογήθηκε από έναν σύλλογο τόσο υψηλού επιπέδου αποτέλεσε το καλύτερο διαπιστευτήριο που τον συνόδευσε στη μέχρι σήμερα ποδοσφαιρική του διαδρομή. Μισή σεζόν ως δανεικός στην Πόρτσμουθ, επιστροφή στο Χάιμπουρι και μετακόμιση στη Γαλλία για λογαριασμό της Λιλ το 2004.

Τον πρώτο εξάμηνο με υποσχετική και εν συνεχεία ως μόνιμο μέλος της ομάδας. Εκεί ουσιαστικά καθιερώθηκε και με τις εξαιρετικές εμφανίσεις του έφτασε στο κατώφλι της Εθνικής Ανδρών (2 επίσημες συμμετοχές).

Οι Γάλλοι του έδωσαν το προσωνύμιο “Taureau” (δηλαδή «Ταύρος»), παίρνοντας έμπνευση από το αγωνιστικό του στυλ και τον δυναμικό τρόπο παιχνιδιού του. Έκανε τρεις γεμάτες σεζόν και παρέμεινε περιζήτητος μετά από τη λήξη του συμβολαίου του το 2007.

Υπέγραψε για τρία χρόνια στη Σεντ Ετιέν και μάλιστα γνώρισε την ιδιαίτερη τιμή να χριστεί αρχηγός της στο ξεκίνημα της φετινής περιόδου (2009-10) και μέχρι το σημείο που ένας τραυματισμός τον υποχρέωσε να χάσει ένα μεγάλο μέρος της χρονιάς.

Στη Λάρισα έρχεται κουβαλώντας την τεράστια εμπειρία από τις παραστάσεις της Πρέμιερσιπ, αλλά και του Σαμπιονά, όπου σε 6,5 χρόνια κατέγραψε συνολικά 157 επίσημες εμφανίσεις και 2 γκολ.

Η καριέρα του Στάθη Ταυλαρίδη με αριθμούς

Σεζόν / Ομάδα / Αγώνες – Γκολ

1996-97 / Ηρακλής / -

1997-98 / Ηρακλής / 2 –

1998-99 / Ηρακλής / 12 –

1999-00 / Ηρακλής / 25 –

2000-01 / Ηρακλής / 27 –

2001-02 / Άρσεναλ / -

2002-03 Α / Πόρτσμουθ / 4 –

2002-03 Β / Άρσεναλ / 1 –

2003-04 Α/ Άρσεναλ / -

2003-04 Β / Λιλ / 16 –

2004-05 / Λιλ / 30 –

2005-06 / Λιλ / 26 –

2006-07 / Λιλ / 21 –

2007-08 / Σεντ Ετιέν / 34 –

2008-09 / Σεντ Ετιέν / 24 –

2009-10 / Σεντ Ετιέν / 6 –

«Τελειώνει» τον Λεονάρντο ο Μπερλουσκόνι


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Το τέλος της συνεργασίας του Λεονάρντο με τη Μίλαν στο τέλος της φετινής σεζόν προανήγγειλε ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Ο ιδιοκτήτης των «ροσονέρι» σε ερώτηση που του έγινε από την “Corriere dello Sport” για το μέλλον του Βραζιλιάνου τεχνικού απάντησε: «Ναι θα φύγει».

Αιτιολογώντας την απόφασή του αυτή, ο ισχυρός άνδρας των Μιλανέζων τόνισε: «Ο Λέο ήταν πολύ πεισματάρης και η ομάδα έπαιξε κακό ποδόσφαιρο. Από την άλλη βέβαια είναι καλός άνθρωπος και ικανός προπονητής».

ΚΕΔ: Ανακοίνωση για την κλήρωση των διαιτητών


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Η ΚΕΔ/ΕΟΚ εξέδωσε ανακοίνωση επί της διαδικασίας κλήρωσης των διαιτητών στη διάρκεια των πλέι οφ της Α1 ανδρών στο μπάσκετ.

Η ανακοίνωση αναφέρει: «Στην πρώτη φάση μπήκαν στην κληρωτίδα τα ονόματα 30 διαιτητών. Οι δύο που δεν κληρώθηκαν ήταν οι Διαμαντής και Πουρσανίδης. Προχωρώντας στις επόμενες φάσεις ο αριθμός των διαιτητών που θα μπαίνουν στην κληρωτίδα θα μειώνεται σταδιακά (στη Β’ και στη Γ’ φάση).

Στην πρώτη φάση διαιτητής που θα κληρωθεί σε παιχνίδι συγκεκριμένου ζευγαριού, δεν θα διαιτητεύσει άλλο παιχνίδι του ίδιου ζευγαριού στην ίδια φάση.

Στη δεύτερη και στην τρίτη φάση ένας διαιτητής θα μπορεί να διαιτητεύσει και πάλι αγώνα ζευγαριού στο οποίο έχει σφυρίξει, μόνο στο -αν χρειαστεί- τέταρτο ή πέμπτο παιχνίδι.

Στη σειρά των τελικών και στον πέμπτο αγώνα (αν χρειαστεί) μπορούν να μπουν στην κληρωτίδα τα ονόματα των διαιτητών εκείνων που θα κριθούν ικανοί από την ΚΕΔ/ΕΟΚ, άσχετα με το αν έχουν σφυρίξει ή όχι σε άλλους αγώνες της ίδιας σειράς.

*Οι Βορεάδης - Κορομηλάς έμειναν εκτός κλήρωσης της Α’ Φάσης των πλέι οφ, καθώς είχαν ζητήσει εξαίρεση από τον τρίτο αγώνα. Για το λόγο αυτό εξαιρέθηκαν από όλη αυτή την πρώτη σειρά αγώνων.

*Ο Χριστοδούλου δεν μετείχε στην κλήρωση του τρίτου αγώνα της Α’ Φάσης των πλέι οφ, καθώς έχει επιλεγεί από την Ευρωλίγκα για το Φάιναλ Φορ της διοργάνωσης και θα βρίσκεται στο Παρίσι.»

Φαν Χάαλ: «Καλύτερα με την Ίντερ»


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Ο προπονητής της Μπάγερν Μονάχου Λουίς Φαν Χάαλ παραδέχτηκε σε δηλώσεις του ότι ήταν «θερμός υποστηρικτής» της Ίντερ στον αγώνα της Τέταρτης (28/4) μεταξύ της Μπαρτσελόνα και την Ίντερ.

Ο Ολλανδός κόουτς τόνισε ότι δεν αντιπαθεί τους «μπλαουγκράνα», κάθε άλλο μάλιστα, απλά πιστεύει ότι οι Βαυαροί θα έχουν περισσότερες πιθανότητες να κερδίσουν το Champions League με αντίπαλο τους «νερατζούρι» παρά τον σύλλογο από την Καταλονία.

«Εναντίον της Ίντερ οι πιθανότητες μας είναι μεγαλύτερες από ότι θα ήταν εναντίον της Μπαρτσελόνα. Η ιταλική ομάδα δεν παίζει τόσο επιθετικό ποδόσφαιρο όσο η «Μπάρτσα», τόνισε ο τεχνικός της πρωτοπόρου της Bundesliga και φιναλίστ του τελικού του Champions League.

Ο Φαν Χάαλ δεν απέφυγε να μιλήσει και για τον Ζοσέ Μουρίνιο: «Είναι φίλος μου και ένας εξαιρετικός προπονητής, σίγουρα θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον η αναμέτρηση μαζί του».

Η Μπάγερν επιστρέφει σε τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης έπειτα από εννιά χρόνια όταν είχε αντιμετωπίσει την Βαλένθια το 2001, με τον σύλλογο της Γερμανίας να κατακτά το τρόπαιο στα πέναλτι με πρωταγωνιστή τον τερματοφύλακα Όλιβερ Καν.

SKODA ΞΑΝΘΗ: Στην Αγγλία ο Έλινγκτον


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Για την πατρίδα του αναχώρησε την Πέμπτη ο Νέιθαν Έλινγκτον, ώστε να υποβληθεί σε σε αρθροσκόπηση στις αρχές της επόμενης εβδομάδας. Για τον ίδιο λόγο ο Σπύρος Βάλλας θα αναχωρήσει την Τρίτη για τη Γερμανία μαζί με τον Σταύρο Σταθάκη, ο οποίος όμως θα υποβληθεί σε επέμβαση στους κοιλιακούς.

Στο αγωνιστικό κομμάτι οι παίκτες της ακριτικής ομάδας προπονήθηκαν το πρωί της Πέμπτης ενόψει του φιλικού αγώνα της Παρασκευής με τον Πανθρακικό. Οι παίκτες του Νίκου Κεχαγιά έπαιξαν παιχνίδια με την μπάλα και στη συνέχεια ποδοβόλεϊ.

Η ΠΑΕ SKODA Ξάνθη ανακοίνωσε επίσης τη λήξη της συνεργασίας με τον βοηθό προπονητή Παναγιώτη Γκουτσίδη, τον οποίο ευχαρίστησε για τις υπηρεσίες που προσέφερε στην ομάδα.

Μαρκόπουλος: «Καθόλου εύκολος ο Πανελλήνιος»


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Ο ΠΑΟΚ μπορεί να έχει μειονέκτημα έδρας στον πρώτο γύρο των πλέι οφ, αλλά πολλοί του δίνουν τον πρώτο λόγο έναντι του Πανελληνίου. Ο Σούλης Μαρκόπουλος πάντως τόνισε πως οι «ολυμπιονίκες» κάθε άλλο παρά εύκολος αντίπαλος είναι για την ομάδα του.

«Ο Πανελλήνιος είναι μία ομάδα με περισσότερες εμπειρίες από εμάς σε ό,τι αφορά το ευρωπαϊκό επίπεδο και δεν είναι καθόλου εύκολος αντίπαλος», ανέφερε εν όψει του πρώτου αγώνα που θα γίνει το Σάββατο στην Κυψέλη.

Ο τεχνικός του «Δικεφάλου του Βορρά» στάθηκε στην πρόοδο που παρουσίασε η ομάδα του στη διάρκεια της περιόδου. «Ήταν αρνητικό για μας ότι εμείς είχαμε δύσκολα παιχνίδια στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος. Στη συνέχεια η ομάδα βρήκε την χημεία και έναν πολύ καλό ρυθμό. Είναι θετικό ότι είχαμε λίγες ήττες ενώ χάσαμε ματς που μπορούσαμε εύκολα να μην τα χάσουμε. Αλλάξαμε πολλά πράγματα και βάλαμε παίκτες σε διαφορετικούς ρόλους, πράγμα που δεν μπορούσε να καταλάβει ο κόσμος. Σιγά-σιγά βελτιώθηκαν οι παίκτες και παίρνουμε περισσότερα πράγματα από αυτούς. Είναι πολύ σπουδαίο αυτό».

Τριτσώνης και Σταθόπουλος στα ντέρμπι


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Ο Σταύρος Τριτσώνης του συνδέσμου Αθήνας θα διευθύνει τον αγώνα της δεύτερης αγωνιστικής των πλέι οφ την Κυριακή(2/5-19:00 ΝΕΤ) ανάμεσα στον Ολυμπιακό και στην ΑΕΚ στο γήπεδο "Καραϊσκάκη".

Βοηθοί του θα είναι ο Χρήστος Ακρίβος του συνδέσμου Αθήνας και ο Δημήτρης Γούκος του συνδέσμου Ηπείρου.

Στο άλλο παιχνίδι της ημέρας ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Άρη στην Τούμπα(2/5-21:15 NOVA), διαιτητής θα είναι ο Γιώργος Σταθόπουλος του συνδέσμου Αχαϊας. Βοηθοί του θα είναι ο Χρήστος Μπαλτάς του συνδέσμου Αχαϊας και ο Μιχάλης Καρσιώτης του συνδέσμου Κορινθίας.

Αβέβαιο το μέλλον του Ροναλντίνιο

http://www.sport24.gr/ast/cov/di/dinho_b.jpgΑβέβαιο είναι το μέλλον του Ροναλντίνιο στην Μίλαν και ο Σίλβιο Μπερλούσκονι είναι αυτός που θα αποφασίσει για το μέλλον.Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, η διοίκηση των "ροσονέρι" σκόπευε να προτείνει νέο συμβόλαιο με απολαβές μειωμένες κατά 25% στον Βραζιλιάνο άσο ο οποίος δείχνει διαθετειμένος να απαντήσει θετικά. Ωστόσο σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες το θέμα έχει "παγώσει" και ο Ροναλντίνιο έχει μπει στο στόχαστρο άλλων ομάδων.

Ο πρώην παίκτης της Μπαρτσελόνα εισπράτει 6,5 εκατ. ευρώ για κάθε χρόνο του συμβολαίου του ενώ με το νέο προβλέπεται να λαμβάνει τέσσερα εκατομμύρια ευρώ ετησίως.

Η απόφαση ανήκει στον Σίλβιο Μπερλουσκόνι και μένει να φανεί αν τελικά θα συνεχιστεί η συνεργασία των δύο πλευρών ή ο Βραζιλιάνος θα μετακομίσει στην Μάντσεστερ Σίτι που ενδιαφέρεται για την απόκτηση του ή θα επιστρέψει στην πατρίδα του.

«Νίκη - βάλσαμο» για Σηφάκη

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/98e3e09aa9571fcc9e5806a93050ece2_L.jpg?1272528564?1272528564?1272528564Η νίκη του Άρη επί του Ολυμπιακού έδωσε άλλο ενδιαφέρον στα πλέι οφ. Ο καλύτερος παίκτης του Άρη την φετινή χρονιά, ο Μιχάλης Σηφάκης χαρακτήρισε την επιτυχία επί του ΟΣΦΠ «νίκη βαλσαμο». Ο τερματοφύλακας των «κίτρινων» που συγκεντρώνει κάθε Κυριακή τα βλέμματα αρκετών μάνατζερ, με δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό “Άρης fm 92,8” αναφέρθηκε στην νίκη επί του Ολυμπιακού και φυσικά στον αγώνα που έρχεται και είναι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα

Ερωτηθείς, αρχικά, για το πώς αισθάνεται μετά την πρώτη νίκη στα play offs κόντρα στον Ολυμπιακό, απάντησε: «Νομίζω ότι μετά το χθεσινό, δικαιούμαστε να είμαστε λίγο καλύτερα. Η ομάδα κατάφερε να ανταπεξέλθει και, μάλιστα, σε ένα από τα σημαντικότερα παιχνίδια των play offs. Μέχρι χθες ήμασταν τρεις βαθμούς πίσω. Τώρα, που πήραμε τη νίκη, μπήκαμε για τα καλά στη διεκδίκηση της πρώτης θέσης. Ήταν μια νίκη βάλσαμο, θα λέγαμε, και θα είναι ακόμη καλύτερα αν ακολουθήσουν κι άλλες. Μας κράτησε ζωντανούς στο κυνήγι των αγώνων αυτών και αποτελεί κίνητρο για τη συνέχεια».

Για την παρουσία του κόσμου στο Κλεάνθης Βικελίδης, σχολίασε: «Αυτό που συμβαίνει φέτος με τον κόσμο είναι μοναδικό και ό, τι και να πούμε θα είναι λίγο. Μείναμε έκπληκτοι και ευχαριστημένοι. Δε χρειάζεται να το λέμε συνέχεια. Μας έκανε εντύπωση το ότι το γήπεδο ήταν γεμάτο, μετά από ήττα σε τελικό. Τους ευχαριστούμε όλους».

Σχετικά με τους παίκτες που αντικατέστησαν κάποιους βασικούς, ανέφερε ο ποδοσφαιριστής του Άρη: «Σε μία ομάδα με 25 ποδοσφαιριστές, δεν υπάρχουν αναπληρωματικοί. Υπάρχουν παίκτες με λιγότερα λεπτά συμμετοχής και όταν αυτοί κληθούν, τότε παίζουν. Ο Άρης έχει βάθος ,έχει παίκτες με ποιότητα και το απέδειξαν χθες».

Αναφορικά με την προσωπική του απόδοση στο ματς με τον Ολυμπιακό, τόνισε: «Η ομάδα έχει νικήσει τον Ολυμπιακό εντός έδρας αρκετές φορές τα τελευταία χρόνια. Το ποδόσφαιρο δεν είναι ατομικό άθλημα. Όσο για τα σουτ, το πρώτο ήταν σέντρα και η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά, αλλά το καλό είναι ότι δεν κατέληξε στα δίχτυα. Τον Ολυμπιακό θα μπορούσαμε να τον κερδίσουμε και στο Καραϊσκάκη, γιατί δε βρίσκεται στην καλύτερη κατάστασή του και αυτό φάνηκε. Τον δυσκολέψαμε αρκετά και μόνο τυχαία δεν είναι η χθεσινή νίκη».

Ο Μιχάλης Σηφάκης αναφέρθηκε στην αγωνιστική κατάσταση της ομάδας, τονίζοντας: «Η ομάδα με την έλευση του Έκτορ Κούπερ απέκτησε σταθερότητα και συγκεκριμένο τρόπο παιχνιδιού. Είναι λογικό σε κάποια παιχνίδια να μη σου βγάνει το παιχνίδι, από την άλλη. Κρατάμε, όμως, την ταυτότητά μας και κρατάμε τα όσα θέλει ο προπονητής μας να κάνουμε».

Για τη βαθμολογία των ομάδων που βρίσκονται στα play offs είχε να πει: «Οι ομάδες δεν έχουν μεγάλες διαφορές και, για την ακρίβεια, οι διαφορές κρίνονται στη λεπτομέρεια. Θα μπορούσαμε κι εμείς να είμαστε πιο ψηλά. Τα παιχνίδια θα είναι ανοιχτά και δύσκολα. Θα κερδίσει ο πιο σταθερός, ο πιο αποφασιστικός. Η φετινή χρονιά θα είναι πολύ πιο έντονη και ελπίζουμε να δούμε καλό ποδόσφαιρο».

Στην ερώτηση για το πώς αντιμετώπισαν οι παίκτες τον χαμένο Τελικό, είχε να πει: «Σίγουρα ήταν πολύ δύσκολο όλο αυτό και ήταν και λογικό όταν χάνεις έναν Τίτλο. Η ψυχολογία δεν είναι στα καλύτερά της. Στο ποδόσφαιρο δε μένεις στο παρελθόν. Δεν πρέπει να στεκόμαστε στην αποτυχία. Το καταφέραμε, όμως, και είμαστε επαγγελματίες. Δεν ξέρω αν ακούγεται κάπως όλο αυτό. Ο Τελικός ήταν το πιο κρίσιμο παιχνίδι που είχαμε μέχρι το επόμενο, χθες με τον Ολυμπιακό, και όλοι έπρεπε να ήμαστε εκεί. Το χθεσινό παιχνίδι αποτελεί παρελθόν από τη λήξη του. Έτσι είναι η πραγματικότητα και δεν πρέπει να στεκόμαστε σε νίκη ή ήττα. Αυτό γίνεται μέχρι να τελειώσει η χρονιά. Κοιτάς τι έκανες λάθος για να το διορθώσεις, να είσαι καλύτερος στα επόμενα παιχνίδια και πάει λέγοντας».

Κάνοντας μία γενική αποτίμηση για τη σεζόν που φτάνει στο τέλος της, συμπλήρωσε: «Γενικά, ήταν μία περίεργη χρονιά και πικρή, τα είχε όλα. Από τη μέρα που ήρθα στην ομάδα, υπάρχει σταθερότητα, κάτι που είναι πολύ σημαντικό. Η ομάδα μας έχει 25-26 παλικάρια».

Για τη συμπαράσταση των οπαδών σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, δήλωσε: «Το χειροκρότημα είναι το πιο σημαντικό κομμάτι στο γήπεδο. Είναι σα να πηγαίνεις σε ένα θέατρο και ο κόσμος να μη χειροκροτεί. Είναι τεράστια δύναμη να μπαίνουμε στον αγωνιστικό χώρο και ο κόσμος μας να είναι εκεί».

Σχολιάζοντας το νέο αγωνιστικό χώρο του Κλεάνθης Βικελίδης
, είπε: «Απλά και μόνο με το μάτι φαίνεται η διαφορά στον αγωνιστικό χώρο. Το γήπεδο είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Η ομάδα μας φημίζεται για τον τρόπο παιχνιδιού της και μπορούμε να παίξουμε όπως θέλουμε. Πλέον, η ομάδα έχει πολύ καλό αγωνιστικό χώρο, οπότε δεν έχουμε και δικαιολογίες. Κάθε αθλητής χαίρεται να παίζει σε τέτοιο γήπεδο και για κάθε ποδοσφαιριστή είναι σημαντικό. Ας ελπίσουμε να μείνει έτσι για αρκετό καιρό».

Τέλος, μιλώντας για το επόμενο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ(02/05, 21:15
) τόνισε ο Σηφάκης: «Από σήμερα ξεκινά ήδη η προετοιμασία για την Κυριακή. Θα είναι δύσκολο παιχνίδι και πρέπει να είμαστε έτοιμοι και δυνατοί. Στόχος μας είναι η νίκη σε κάθε παιχνίδι. Θα προετοιμαστούμε για το καλύτερο δυνατό».

Πασσαλής: “Πολύ καλός ο Άρης”

Πασσαλής: “Πολύ καλός ο Άρης”

Ο Πέτρος Πασσαλής μίλησε στο Αθλητικό Metropolis για τη νίκη του Άρη επί του Ολυμπιακού με 2-0 στο ξεκίνημα των πλέι οφ. “Ο Άρης πραγματικά παρουσιάστηκε πολύ δυνατός. Πολύ καλύτερος σε σχέση με τον τελικό του κυπέλλου. Σίγουρα βοήθησε η μεγάλη παρουσία του κόσμου, που γέμισε το γήπεδο, παρά την απώλεια του κυπέλλου” δήλωσε αρχικά ο βετεράνος άσος των “κιτρίνων” και των “ερυθρόλευκων” και συνέχισε: “Ο Άρης ήταν πολύ καλός, πέτυχε δύο γκολ και έφτασε δίκαια στη νίκη. Αυτός ο Ολυμπιακός είναι ο χειρότερος της τελευταίας δεκαετίας. Ο Ολυμπιακός άσκησε μια πίεση στο δεύτερο ημίχρονο στον Άρη, αλλά όχι κάτι το ιδιαίτερο. Δε δέχτηκε η άμυνα του Άρη κάποια ιδιαίτερη πίεση. Ο Ολυμπιακός είχε απλώς δύο μακρινά σουτ, που απέκρουσε ο Σηφάκης με τη βοήθεια των δοκαριών”.
Μιλώντας γενικότερα, ο παλαίμαχος άσος επισήμανε: “Σε αυτά τα ματς παίζει σημαντικό ρόλο και η ψυχολογία. Πέρσι και πρόπερσι ο Παναθηναϊκός είχε καθαρίσει από νωρίς τα πλέι οφ. Φέτος η διαδικασία είναι πολύ πιο ενδιαφέρουσα. Στο ΟΑΚΑ ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να το είχε πάρει το ματς, η ΑΕΚ ήταν κακή. Αλλά φάνηκε ότι ο κ. Σάντος, που ξέρει καλύτερα την ομάδα του από κάθε άλλον, κατέβηκε περισσότερο για το χ. Πάντως, πιστεύω ότι είναι μια μεγάλη ευκαιρία για τη Θεσσαλονίκη να πάρει την πρωτιά στα φετινά πλέι οφ. Στην ΑΕΚ το πρόβλημα είναι κυρίως διοικητικό, στον Ολυμπιακό υπάρχει τεχνικός αποπροσανατολισμός, λόγω των πολλών αλλαγών προπονητών”.

Σαβίνι: «Νίκη με Άρη για να ελέγξουμε τα πλέι οφ»


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Ο Μίρκο Σαβίνι μίλησε για το χθεσινό 0-0 του ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ με την ΑΕΚ. «Θέλαμε να κερδίσουμε, πήγαμε για τη νίκη. Αυτό όμως είναι το ποδόσφαιρο, ήμασταν πολύ καλοί στο πρώτο ημίχρονο, αλλά στο δεύτερο ήταν πιο δύσκολο το ματς» δήλωσε αρχικά και συνέχισε: «Θα ήταν πολύ σημαντικό να είχαμε κερδίσει, αλλά αφού έχασε ο Ολυμπιακός, ο βαθμός είναι θετικός, καθώς τον πιάσαμε στην κορυφή της βαθμολογίας. Σίγουρα θέλαμε να νικήσουμε, δε θέλω να αναφερθώ στη δική μου εμφάνιση. Θεωρώ ότι είναι θετικό το ότι κρατήσαμε το μηδέν πίσω. Το κέντρο της άμυνας είναι η θέση που προτιμώ να παίζω περισσότερο».
Για την κατάρτιση της βασικής ενδεκάδας από τον Φερνάντο Σάντος, ο Ιταλός στόπερ επισήμανε: «Την προηγούμενη εβδομάδα ο προπονητής έκανε πολλές δοκιμές στην άμυνα, δεν ξέραμε ποιοι θα αγωνιστούν. Όταν έβγαλε την ενδεκάδα μάθαμε κι εμείς ποιος θα παίξει που. Τα εύσημα για την καλή άμυνα δεν είναι μόνο οι τέσσερις παίκτες πίσω, αλλά όλη η λειτουργία της ομάδας. Το ίδιο και επιθετικά, όλη η ομάδα επιτίθεται, όχι μόνο οι επιθετικοί».
Όσο για τη συνέχεια, ο Σαβίνι ανέφερε: «Πλέον, το ματς με τον Άρη είναι πολύ σημαντικό. Είναι άλλωστε το επόμενο. Έχουμε τώρα δύο συνεχόμενα παιχνίδια στην έδρα μας. Είναι σημαντικό να κερδίσουμε, γιατί πρώτον παίζουμε στην έδρα μας και δεύτερο θα φτάσουμε στους 7 βαθμούς, οπότε μετά θα ελέγχουμε καλύτερα τη βαθμολογία των πλέι οφ».

Κούδας: “Πιο σοβαρός φέτος ο ΠΑΟΚ στα πλέι οφ”


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Στο Αθλητικό Metropolis μίλησε ο Γιώργος Κούδας με αφορμή το ξεκίνημα των πλέι οφ και το 0-0 του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. “Σίγουρα μπορώ να χαρακτηρίσω θετικό το αποτέλεσμα στο ΟΑΚΑ, αλλά όχι τη συνολική εμφάνιση και των δύο ομάδων. Ο ΠΑΟΚ έπαιξε περισσότερο αμυντικά, προσπάθησε να βγάλει ένα γκολ, αλλά δεν τα κατάφερε. Παιχνίδι με παιχνίδι θα κριθεί ποιος θα είναι ο πρώτος στα πλέι οφ” δήλωσε ο “Μεγαλέξανδρος” του ελληνικού ποδοσφαίρου και συνέχισε: “Ο ΠΑΟΚ εδώ και τρία χρόνια είχε τη φιλοσοφία να μη δεχτεί γκολ. Από εκεί και πέρα, με τον εμπλουτισμό της ομάδας και τη δουλειά που έγινε, αυξήθηκε η επιθετικότητα σε συγκεκριμένα στοιχεία. Σε αυτό συνέβαλε βέβαια και η μεγάλη άνοδος του Βιεϊρίνια. Πιστεύω ότι ο Σάντος έκρινε ότι ο ένας βαθμός στο ΟΑΚΑ είναι πολύτιμος, γι’ αυτό στήριξε πολύ την άμυνα, αλλά βέβαια δεν του έκατσαν και δυο-τρεις φάσεις στην επίθεση για να πάρει τη νίκη. Πέρσι απαξιώσαμε τα πλέι οφ, βγήκαμε δεύτεροι, λέγαμε γιατί να ξαναπαίξουμε, είχαμε διαφορετική ψυχολογία. Φέτος το πήραν πιο ζεστά, πιο σοβαρά. Από το μέσο του πρώτου γύρου και μετά, βήμα-βήμα ο ΠΑΟΚ έχτισε μια ομάδα, έδειξε στοιχεία καλά, με επιθετικό ποδόσφαιρο, η μια γραμμή να στηρίζει την άλλη, να βγαίνουν πιο μπροστά τα χαφ, να σκοράρουν κιόλας. Αν δεν στηρίζεσαι από τους χαφ στο σύγχρονο ποδόσφαιρο, σίγουρα έχεις ένα μείον”.

Για τις υπόλοιπες ομάδες των πλέι οφ, ο Κούδας ανέφερε: “Ο Ολυμπιακός βρίσκεται στη δίνη των προβλημάτων του. Ο Άρης φυσικά χθες ήταν καλύτερος, έπαιζε στην έδρα του, δίκαια νίκησε. Ο Άρης έχει μια καλή ομάδα, με καλούς παίκτες, κατάφερε να κερδίσει τον Ολυμπιακό. Παιχνίδι με παιχνίδι διαφοροποιούνται οι ομάδες, δεν ξέρεις πως θα παρουσιαστούν. Ο κακός Ολυμπιακός, η νωθρή ΑΕΚ μπορεί να βελτιωθούν άμεσα”.

Για τις τρεις συνεχόμενες ήττες του ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα, σχολίασε: “Του έλειψε λίγο η αυτοσυγκέντρωση, αλλά και ίσως να ξέφυγαν λίγο από το βασικό στόχο τους οι παίκτς, να κρατάνε πρώτα το μηδέν. Γι’ αυτό και δέχτηκαν εύκολα γκολ. Απαγορεύεται στο 92′ να φας γκολ από τη Λάρισα, όταν έχεις μια τέτοια ομάδα”.

Για τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη, ο Γιώργος Κούδας ανέφερε: “Ο Σαλπιγγίδης είναι παιδί μου. Πέρασε πολλά, αλλά δεν παύει να είναι ΠΑΟΚτσής. Τον είχα στην ακαδημία. Εγώ νομίζω ότι με αυτό που θα κάνει ο Δημήτρης σε επίπεδο επαγγελματισμού θα αποδείξει κάποια πράγματα. Για ό,τι συνέβη στο παρελθόν δεν φταίει ο Δημήτρης, αλλά αυτοί που διοικούσαν”.

ΠΣΑΠ: Επιστολή στον Υπουργό Οικονομικών

Επιμέλεια: Δ.Μ.

Ο ΠΣΑΠ απέστειλε επιστολή στον Υπουργό Οικονομικών κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου, με αφορμή τη νέα φορολογική ρύθμιση, τονίζοντας πως το κράτος επιφυλάσσει για τον χώρο των ποδοσφαιριστών εμφανή και ανεξήγητη μεροληπτική μεταχείριση, εστιάζοντας στους ολίγους.

Αναλυτικά η επιστολή:

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών (Π.Σ.Α.Π.), ως εκπρόσωπος των επαγγελματιών και αμειβομένων ποδοσφαιριστών που αγωνίζονται στα ελληνικά ποδοσφαιρικά πρωταθλήματα, απευθύνεται σ’ εσάς, προσδοκώντας στην κατανόηση και ουσιαστική υποστήριξή σας, όσον αφορά στην αντιμετώπιση ενός σοβαρού ζητήματος, σχετικού με την φορολόγηση των ποδοσφαιριστών.

Ο Π.Σ.Α.Π., επιδεικνύοντας τη δέουσα ευαισθησία, σαφώς και αντιλαμβάνεται τις δυσκολίες που έχουν προκύψει και τις θυσίες που απαιτούνται για την οικονομική ανάκαμψη του τόπου, δυστυχώς όμως, ο επαγγελματικός χώρος των ποδοσφαιριστών πλήττεται, με αφορμή τις νέες φορολογικές ρυθμίσεις, που δυστυχώς έχουν λάβει χώρα δίχως την αναγκαία ενημέρωση ή και διαβούλευση και πάντως δίχως να ληφθούν υπόψη από τους υπεύθυνους ουσιώδη και κρίσιμα στοιχεία που αποτυπώνουν την ακριβή διάσταση των πραγμάτων, την ιδιαιτερότητα του χώρου και την αναγκαιότητα ειδικής μεταχείρισης.

Τα στοιχεία αυτά δυστυχώς δεν λήφθηκαν υπόψη, με αποτέλεσμα να υιοθετηθούν ρυθμίσεις που δεν εξασφαλίζουν ασφαλή φορολογική μεταχείριση, κυρίως όμως θα προκαλέσουν, μετά βεβαιότητος, στρεβλώσεις και σωρεία παρεκκλίσεων απ’ όσα ο νομοθέτης επιχειρεί εν προκειμένω να διασφαλίσει.

Ο Π.Σ.Α.Π. επιδιώκει τη διαφάνεια των συναλλαγών, αλλά και τη δίκαιη αντιμετώπιση, με γνώμονα τις ιδιαιτερότητες του χώρου, αλλά και κοινωνικά κριτήρια, λαμβανομένου υπόψη ότι ο χώρος καλύπτεται, στο μεγαλύτερο μέρος του, από απλούς εργαζόμενους, με χαμηλές απολαβές, μικρό εργασιακό βίο και αυξημένο ασφαλιστικό κίνδυνο, λειτουργεί δε σε εργοδοτικά περιβάλλοντα με εμφανείς και γνωστές σε όλους «ιδιομορφίες».

Ουδέποτε ζητήθηκε προνομιακή μεταχείριση, αντιθέτως, όπως πράξαμε σε ανάλογες περιπτώσεις, προβάλλαμε συγκεκριμένες και αιτιολογημένες θέσεις και επιχειρήματα στο Υπουργείο Οικονομικών, ειδικώς όσον αφορά το ζήτημα που τέθηκε επί της καταργήσεως της αυτοτελούς φορολόγησης των εισοδημάτων των ποδοσφαιριστών από «πριμ» μεταγραφής ή ανανέωσης συμβολαίου.

Πράγματι, δια των θέσεων μας, αφού επισημάνθηκε η ιδιαιτερότητα της λειτουργίας των συμβολαίων παροχής υπηρεσιών των ποδοσφαιριστών, των Ελλήνων και κυρίως των αλλοδαπών, κοινοτικών και μη, καλύφθηκε επαρκώς η αναγκαιότητα διατήρησης του ανωτέρω μέτρου, προς εξακολούθηση της διασφάλισης των εσόδων του κράτους.

Δυστυχώς οι θέσεις μας δεν έτυχαν της δέουσας προσοχής, τόσο λόγω βεβιασμένης ίσως αντιμετώπισης, κυρίως όμως λόγω μη κατανόησης των ανωτέρω ιδιαιτεροτήτων.

Φρονούμε ότι στο βωμό των σαρωτικών ή και αναγκαίων αλλαγών, θα επαληθευτούμε, με αποτέλεσμα ο συγκεκριμένος χώρος να αποκτήσει «θολό» φορολογικό τοπίο και πλήθος διεξόδων για τους «επιτήδειους». Σκοπός δεν είναι η ισοπεδωτική φορολογική αντιμετώπιση, αλλά η έγκαιρη και ασφαλής εξασφάλιση των εσόδων του κράτους. Το μέχρι τώρα σύστημα, με τις όποιες παρεκκλίσεις του, λειτούργησε και βεβαίως είχε περιθώρια βελτίωσης, γι’ αυτό και προτείναμε και εναλλακτικούς τρόπους φορολόγησης.

Είναι σαφές ότι δεν έχει γίνει κατανοητό ότι η πλειονότητα των συμβολαίων δεν είναι τα παχυλά συμβόλαια ποδοσφαιρικών αστέρων, αλλά τα συμβόλαια χαμηλόμισθων ποδοσφαιριστών.

Έτσι, επισημάναμε ότι το επάγγελμα του ποδοσφαιριστή εμφανίζει προφανή ιδιαιτερότητα, λόγω του ότι ο εργασιακός βίος ολοκληρώνεται σε μικρό χρονικό διάστημα -όχι μεγαλύτερο των 15 ετών-, όταν και ο ποδοσφαιριστής θα αναζητήσει νέα εργασία.

Επιπροσθέτως επισημάνθηκε ότι το επάγγελμα του ποδοσφαιριστή ενέχει πολλούς, απρόβλεπτους και μεγάλους κινδύνους, αφού προκαλούνται σοβαροί τραυματισμοί που συχνά υποχρεώνουν μέλη μας να αποχωρήσουν πρόωρα από την ενεργό δράση και μάλιστα με σημαντικά προβλήματα υγείας.

Είναι αντιληπτό ότι όλα τα ανωτέρω σαφώς και δεν αφορούν τους ολίγους που αγωνίζονται στις ισχυρότερες οικονομικά ομάδες και απολαμβάνουν προνομιακές παροχές, κυρίως όμως και αλλοδαπούς ποδοσφαιριστές που πολλές φορές αποχωρούν αιφνίδια, οπότε, με δεδομένη την κατάργηση της αυτοτελούς φορολόγησης, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος διατήρησης φορολογικών εκκρεμοτήτων και συνακόλουθα απώλειας φορολογικών εσόδων.

Η ανωτέρω «αστοχία» ενισχύεται και από την αιφνίδια και με τον τίτλο «εξαιρετική» προσθήκη που ενσωματώθηκε στις λοιπές διατάξεις του νέου φορολογικού νόμου και αφορά στον «ειδικό» προσδιορισμό από τον νομοθέτη του τρόπου και της διαδικασίας πληρωμής των ποδοσφαιριστών, στοιχείο που μάλλον αποτελεί φορολογική ή και νομοθετική πρωτοτυπία, στα πλαίσια μάλιστα της ελευθερίας των συμβάσεων.

Δυστυχώς το κράτος επιφυλάσσει για τον χώρο των ποδοσφαιριστών εμφανή και ανεξήγητη μεροληπτική μεταχείριση, εστιάζοντας στους ολίγους και όχι στους πολλούς.

Έτσι, σύμφωνα με τη νέα ρύθμιση, το εισόδημα που οι ποδοσφαιριστές αποκτούν από τη μεταγραφή τους ή από την ανανέωση του συμβολαίου τους πρέπει να κατανέμεται ισομερώς για να φορολογηθεί σε όλα τα έτη, για τα οποία διαρκεί το εκάστοτε συμβόλαιο, όταν είναι άδηλο εάν αυτά τα χρήματα πράγματι εισπραχθούν ή εάν ένα συμβόλαιο λυθεί προώρως ή εάν τα μέρη ελευθέρως συμφωνήσουν τον τρόπο καταβολής των ποσών, σε συνάρτηση με τον δείκτη εμπειρίας και χρησιμότητας του ποδοσφαιριστή, με το βαθμό προσδοκίας προσαρμογής του στην ομάδα, με τις προοπτικές που υπάρχουν γι’ αυτόν και με την επιθυμία να δοθούν κίνητρα για την πρόοδο του .

Μια τέτοια ρύθμιση είναι σαφές ότι θα περιορίσει ακόμη περισσότερο τον αριθμό των Ελλήνων ποδοσφαιριστών και ειδικά των νέων σε ηλικία, οι οποίοι θα βρεθούν σε ακόμα πιο δυσχερή διαπραγματευτική θέση, όταν κληθούν να υπογράψουν ένα συμβόλαιο ή και θα “πιεσθούν” να υπογράψουν άλλες συμφωνίες ή “δεχθούν” ποσά άνευ επικλήσεως ή και αναφοράς αυτών στη σύμβασή τους.

Γνωρίζοντας σας τα ανωτέρω, παρακαλούμε να κατανοήσετε και υποστηρίξετε τις εύλογες ανησυχίες μας, αφού είναι βέβαιο ότι με την υλοποίηση των ανωτέρω ρυθμίσεων θα υποβαθμισθεί περαιτέρω το ελληνικό ποδόσφαιρο και κυρίως θα αφελληνιστεί ολοκληρωτικώς με αρνητικές αθλητικές, κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις.

«Πολλά τα 14εκατ. για Σισέ»


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Δύσκολοι καιροί για... εκατομμύρια! Κάπως έτσι φαίνεται ότι το σκέφτηκαν, τόσο η Μπλάκμπερν όσο και η Γουέστ Χαμ, ομάδες που έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για την απόκτηση του Τζιμπρίλ Σισέ αλλά φαίνεται πως... οπισθοχωρούν!

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του βρετανικού Τύπου, οι δύο αγγλικοί σύλλογοι θα αποσύρουν το ενδιαφέρον τους για τον Γάλλο άσο του Παναθηναϊκού καθώς τα 13,5 εκατ. ευρώ που θα χρειαστεί να ξοδέψουν προκειμένου να τον εντάξουν στο δυναμικό τους, φαίνονται πάρα πολλά, τόσο στους «Ρόβερς» όσο και τα «σφυριά».

Οπως και να χει, όταν ο Σισέ είχε... ακούσει για το ενδιαφέρον της Μπλάκμπερν δεν φάνηκε να ενθουσιάστηκε καθώς, όπως έχει δηλώσει επανειλημμένα, θέλει να μείνει στον Παναθηναϊκό.

Μένει να δούμε εάν αυτό μπορεί να αλλάξει σε περίπτωση που βρεθεί ομάδα που θα δώσει κοντά στα 14 εκατ.ευρώ για να τον αποκτήσει...

Τζεμπούρ: "Ζητώ συγνώμη, έκανα λάθος"


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Μετανιωμένος εμφανίστηκε ο Ραφίκ Τζεμπουρ στη σημερινή προπόνηση της ομάδας, ζητώντας συγνώμη για το λάθος του, τόσο από τον Ντούσαν Μπάγεβιτς, όσο και από τους συμπαίκτες του. Όλα καλά λοιπόν με τον Αλγερινό και μήνυμα ενότητας στην ομάδα για την αντεπίθεση στα πλέι οφ, αρχή γενομένης στο Καραϊσκάκη.

Με την έναρξη του αγώνα με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ, το ερώτημα που επικρατούσε στο ΟΑΚΑ ήταν: "Που είναι ο Τζεμπούρ; Γιατί δεν παίζει;" και η απάντηση ήρθε με το τέλος του αγώνα, όταν ο τεχνικός της ομάδας Ντούσαν Μπάγεβιτς, δήλωσε πως υπήρξε ένα πειθαρχικό παράπτωμα και για αυτό δεν ξεκίνησε στην 11αδα.

Μάλιστα στην ολοκλήρωση του συγκεκριμένου θέματος ο Σερβοέλληνας προπονητής τόνισε: "Αύριο θα μιλήσω μαζί του". Αρκετοί φοβήθηκαν για νέο επεισόδιο ανάμεσα στους δύο άνδρες με αφορμή και πάλι τον Αλγερινό.

Τζεμπούρ: "Ζητώ συγνώμη, λάθος μου"

Στην πρωινή προπόνηση, ο τεχνικός της ΑΕΚ μίλησε με τον Αλγερινό επιθετικό και ζήτησε το λόγο για την χθεσινή του κίνηση να μην παραβρεθεί από την αρχή στις τελευταίες οδηγίες πριν από τον αγώνα. Ο Ραφίκ, τόνισε πως πρόκειται για λάθος και δεν κατάλαβε καλά με αποτέλεσμα να αργήσει.

Παράλληλα όμως, ζήτησε συγνώμη παραδεχόμενος το λάθος. Στη συνέχεια ο άσος της Ένωσης, μπροστά στους συμπαίκτες, ζήτησε και πάλι συγνώμη και το θέμα έληξε εκεί. Πλέον ο παίκτης αναμένεται να ενισχύσει την ομάδα από την αρχή του αγώνα με αντίπαλο τον Ολυμπιακό.

Ρονάλντο:"Δεν θα κάτσω στην Ρεάλ μέχρι τα 40 μου..."


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να αποχωρήσει από την Ρεάλ στο μέλλον, αφού όπως τόνισε δεν έχει σκοπό να μείνει στην βασίλισσα μέχρι το τέλος της καριέρας του.

Μπορεί ο Κριστιάνο Ρονάλντο να μετακόμισε μόλις το καλοκαίρι που μας πέρασε στην Ισπανία και την Ρεάλ Μαδρίτης, πραγματοποιώντας μεταγραφή ρεκόρ στο ποδόσφαιρο, άφησε ανοικτό ωστόσο το ενδεχόμενο να αποχωρήσει από την βασίλισσα...

"Το ποδόσφαιρο είναι όλο κύκλους. Πιστεύω πως σήμερα είσαι εδώ, αύριο αλλού. Εαν κατακτήσεις τα πάντα με μια ομάδα _όπως συνέβη με εμένα και την Γιουνάιτεντ_ τότε είναι λογικό να ψάξεις για νέες προκλήσεις στην καριέρα σου.

Ευτυχώς για εμένα μίλησα με τον Φέργκιουσον και κατάλαβε τι ήθελα. Πέρασαν πολλά χρόνια που ήθελα να έρθω στην Ρεάλ, όμως δεν θα μείνω εδώ μέχρι τα 40 μου...", είπε ο Ρονάλντο βάζοντας φωτιά στα μεταγραφικά σενάρια.

Παντελή: «Kάντε υπομονή»


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Στους ποδοσφαιριστές του Hρακλή μίλησε μετά το τέλος του φιλικού με τον ΠAONE ο Aνδρέας Παντελή, σε μια προσπάθεια να τους πείσει να κάνουν λίγες μέρες υπομονή και να μην προχωρήσουν σε κατάθεση προσφυγής:

«Kάντε λίγες μέρες ακόμη υπομονή και έπειτα θα πληρωθείτε όλοι. Tα πράγματα δείχνουν να μπαίνουν σε μια σειρά» τόνισε ο Kύπριος. Στο μεταξύ, οι πληροφορίες ανέφεραν ότι μετά τη χθεσινή συνέλευση στο Kατσάνειο εκπρόσωποι των οργανωμένων οπαδών συναντήθηκαν με τον Δήμο Πολύκαρπο, προκειμένου να μάθουν τα ακριβή οικονομικά στοιχεία της ΠAE Hρακλής.

Eξάλλου, αναφορικά με την καταγγελία που φέρεται ότι έκανε στη FIFA κατά του Hρακλή ο Γιάννης Kομπότης, ο τελευταίος δεν θέλησε να πει κάτι χθες.

Μπενίτεθ:"Πρόκριση όπως με Ολυμπιακό"!


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Τη νίκη με 3-1 επι του Ολυμπιακού θυμήθηκε ο Μπενίτεθ, ενόψει του επαναληπτικού με την Ατλέτικο Μαδρίτης, όπου οι κόκκινοι καλούνται να ανατρέψουν το 1-0 του πρώτου αγώνα.

Τους "ερυθρόλευκους" θυμήθηκε στη συνέντευξη Τύπου πριν την αναμέτρηση με την Ατλέτικο Μαδρίτης, ο προπονητής της Λίβερπουλ Ράφα Μπενίτεθ.

Και αυτό γιατί οι κόκκινοι της Αγγλίας καλούνται να ανατρέψουν το 1-0 του πρώτου αγώνα, με αποτέλεσμα να θυμίζει τον αγώνα εναντίον του Ολυμπιακού για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ το 2004-2005.

"Όπως πήγαινα για το καθαριστήριο, ένας φίλος της ομάδας με πλησίασε και μου είπε:"Καν' το όπως τότε με τον Ολυμπιακό"!. Καταπληκτική ατμόσφαιρα και ένα γκολ προς το τέλος. Ήταν πεπεισμένος ότι θα γίνει ακριβώς όπως τότε.

Εάν υπήρχε περίπτωση να μου εγγυηθεί κανείς πως θα συμβεί το ίδιο και θα κερδίσουμε με 3-1, τότε το δέχομαι αμέσως"! είπε ο Ράφα Μπενίτεθ.

Μπούγκα:"Ευρώπη του χρόνου"


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Απόλυτα ικανοποιημένος από την παρουσία του στην Ξάνθη το τελευταίο εξάμηνο εμφανίστηκε ο Μουγκουρέλ Μπούγκα.

Ο Ρουμάνος επιθετικός μετακόμισε τον περασμένο Ιανουάριο στους ακρίτες και τόνισε μιλώντας στα ΜΜΕ της χώρας του ότι την επόμενη σεζόν στόχος είναι η έξοδος στην Ευρώπη.

"Νιώθω υπέροχα εδώ. Δεν υπάρχει πίεση, ο κόσμος είναι πολύ καλός και είμαι καλά με την επιλογή που έκανα. Ειδικά τη νέα σεζόν, ένα φιλόδοξο πρότζεκτ, μιας και θα παλέψουμε για μια θέση στα ευρωπαϊκά Κύπελλα", είπε χαρακτηριστικά.

Καταλήγοντας εξάλλου ανέφερε:"Ήμουν σε καλή κατάσταση, πέτυχα 5 γκολ, με το καλύτερο να είναι αυτό κόντρα στην ΑΕΚ. Οι πληρωμές είναι στην ώρα τους, το επιτελείο είναι εξαιρετικό, έχω ένα πολυτελές σπίτι στην πόλη, τα πάντα είναι ιδανικά».

Το χειροκρότημα του Λαπόρτα

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/7d366c346b9cfa4654ee43954d1269be_L.jpg?943912800?943912800?943912800Ο Ζουάν Λαπόρτα μπορεί να είδε την ομάδα του να αποκλείεται από την Ίντερ αλλά τόνισε πως της αξίζει ένα χειροκρότημα και πολλά ευχαριστώ.Ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα κοιτάει πλέον την κατάκτηση του πρωταθλήματος: «Είδαμε το σκληρό πρόσωπο του ποδοσφαίρου. Οι παίκτες μας προσπάθησαν πολύ, αλλά όπως περιμέναμε η Ίντερ έπαιξε πολύ κλειστά και ήταν δύσκολο να διασπάσουμε την άμυνά της. Η ομάδα μας αξίζει ένα χειροκρότημα και πολλά ευχαριστώ. Πρέπει να ανασυγκροτηθούμε και να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Η ομάδα μας έχει ανάγκη περισσότερο από ποτέ».

Αποκτά διοίκηση Πρωτοδικείου από αύριο

Αποκτά διοίκηση Πρωτοδικείου από αύριο

Ο Ηρακλής βρίσκεται σε δυσμενή θέση. Όχι τώρα, αλλά εδώ και πολύ καιρό. Στο Ημίθεο συνεχίζεται μια κατάσταση δύσκολη που δεν φαίνεται να οδηγεί σε «μονοπάτια» που να… γεμίζουν αισιοδοξία τον κόσμο. Το αντίθετο μάλιστα. Από αύριο Παρασκευή πάντως, ο Ηρακλής αναμένεται να αποκτήσει διοίκηση.
Η λύση ορισμού σχήματος από το Πρωτοδικείο φαντάζει ως τη μοναδική αυτή τη στιγμή, προκειμένου να «τρέξουν» κάποια απαραίτητα ζητήματα της ομάδας. Όπως όλα δείχνουν από αύριο θα είναι γεγονός.

Απορρίφθηκαν Πατέλης-Αρταβάνης

Χθες το βράδυ συνεδρίασε το διοικητικό συμβούλιο του Γ.Σ. Ηρακλής στο Ιβανώφειο για το σημαντικό αυτό ζήτημα και στη συνέχεια τα μέλη του συναντήθηκαν με τα αντίστοιχα μέλη της επιτροπής κατάληψης στο Κατσάνειο. Από την πλευρά του Γ.Σ. και μετά από τις συζητήσεις που είχε, προτάθηκε η είσοδος στη διοίκηση Πρωτοδικείου που θα σχηματιστεί δύο ανθρώπων. Των Θεόφιλου Πατέλη και Νίκου Αρταβάνη. Αμφότεροι διατέλεσαν στο πρόσφατο παρελθόν μέλη του Δ.Σ. της ΠΑΕ. Τα ονόματα αυτά ωστόσο απορρίφθηκαν από την επιτροπή κατάληψης, με τους οπαδούς του Ηρακλή να επισημαίνουν και να επαναλαμβάνουν πως γιατί θέλουν νέα πρόσωπα, «φρέσκα» στην ομάδα. Μάλιστα αντιπρότειναν την παρουσία πέντε νέων ανθρώπων στο νέο Δ.Σ., στον Γ.Σ. και κατόπιν συνεννόησης το αίτημα των ονομάτων αυτών έγινε αποδεκτό από τον Ερασιτέχνη.

Αποφασίζουν για Παντελή

Παράλληλα υπήρξε αναφορά και στο θέμα του Ανδρέα Παντελή. Όπως ειπώθηκε, για την περίπτωση του Κύπριου θα αποφασίσουν όλοι μέσα από συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί και θα φανεί αν θα δεχθούν να μπει στη διοίκηση ή όχι και αν ναι, με ποιους όρους. Ταυτόχρονα ζητήθηκε η άποψη των παρισταμένων των Γ.Σ., Νίκου Αρταβάνη, Τάσου Αδαμίδη και Δημήτρη Τριανταφύλλου, οι οποίοι εξέφρασαν την προσωπική τους θετική άποψη για τον Ανδρέα Παντελή, χωρίς αυτό να προδικάζει τη συμμετοχή του ή όχι στη διοίκηση Πρωτοδικείου.

Εκλογές στα τέλη Μαΐου

Πέραν της ΠΑΕ, στο «τραπέζι» τέθηκε και θέμα Γ.Σ.. Όπως ενημέρωσε η πλευρά του Ερασιτέχνη, για πρακτικούς λόγους εξαιτίας των αγωνιστικών υποχρεώσεων στα τμήματα του Γ.Σ. δεν μπορούν να προχωρήσουν άμεσα σε εκλογές. Υπογραμμίστηκε δε πως θα πρέπει να πραγματοποιηθεί Γενική Συνέλευση στα τέλη Μαΐου, προκειμένου μέσω αυτής να κινηθούν οι διαδικασίες και να οδηγηθεί ο σύλλογος σε εκλογές.Πηγη Μετροσπορ

Φωτο Ημέρας

Εχει δίκιο ο ΕΣΑΚΕ που κάνει ...άνοιγμα στην επαρχία

"Βλέπει Νίνη η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ"

http://www.sport.gr/files/news/2010-04-29/1272532400_ninis_250x.jpgΣτο μεταγραφικό στόχαστρο μεγάλων ευρωπαϊκών ομάδων βρίσκεται ο Σωτήρης Νίνης και του λόγου το αληθές επιβεβαιώνει σχετικό ρεπορτάζ της Manchester Evening news.

"Η Γιουνάιτεντ δημιουργεί ένα φάκελο για τον Σωτήρη Νίνη. Έχει γίνει κατανοητό ότι εντείνει το ενδιαφέρον για τον παίκτη. Ο Νίνης είναι το ανερχόμενο αστέρι του ελληνικού ποδοσφαίρου και έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον ακόμα και της Ρεάλ Μαδρίτης και της Μίλαν.

Η πάσα του, η φιλοδοξία του, η τεχνική και το δυνατό σουτ του, θα ήταν ευπρόσδεκτα στον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον. Ο Παναθηναϊκός έχει βάλει ρήτρα 10 εκατ. ευρώ αλλά ίσως αφήσει το αστέρι του με λιγότερα. Με την πιθανότητα ο Νίνης να λάμψει στο Μουντιάλ και να προκύψουν κι άλλοι αγοραστές, ενδέχεται η Γιουνάιτεντ να κάνει νωρίς την κίνηση της, όπως έκανε με τον 21χρονο Μεξικανό φορ, Ερνάντεθ".

Ο Σωτήρης Νίνης βρίσκεται στη λίστα με τους πιο ταλαντούχους ποδοσφαιριστές στην Ευρώπη και εκτός από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον και άλλων ευρωπαϊκών ομάδων.

Ο ίδιος δεσμεύεται με συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό, ωστόσο οι σειρήνες από το εξωτερικό που ηχούν στα αυτιά του, είναι λογικό να τον έχουν ξεσηκώσει.

Πάντως, στην όποια εξέλιξη θα έχει το θέμα μεταγραφής ή παραμονής του στο τριφύλλι, θα παίξει η παρουσία του στο προσεχές Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής με την Εθνική ομάδα.

Οι νέες εμφανίσεις της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

http://www.contra.gr/images/m/manu-kit_m.jpgΕπιστροφή στο παρελθόν”. Αυτό είναι εμμέσως πλην σαφώς το σύνθημα της ΜάντσεστερΓιουνάιτεντ εν όψει της νέας αγωνιστικής περιόδου, σύμφωνα με τις φανέλες που θα φοράνε οι παίκτες του Άλεξ Φέργκιουσον.

Η εφημερίδα “Sun” δημοσίευσε την Τετάρτη δύο φωτογραφίες απο τις νέες εμφανίσεις των “κόκκινων διάβολων” που θυμίζουν σε πολλά σημεία αυτές που φορέθηκαν στις αρχές της δεκαετίας του '80.

Για πρώτη φορά σε αυτή υπάρχει η χορηγία αξίας 80 εκατομμυρίων λιρών με την ΑΟΝ, ενώ απουσιάζει το V στον λαιμό που είχε προκαλέσει πολλές αντιδράσεις όταν πρωτοεμφανίστηκαν οι σημερινές φανέλες της ομάδας.

Η εντός έδρας θα είναι κόκκινη και θα έχει γιακά, ενώ η εκτός θα είναι λευκή και απλά θα έχει λαιμόκοψη. Η επίσημη παρουσίασή τους έχει προγραμματιστεί να γίνει κατά τη διάρκεια της περιοδείας στις ΗΠΑ, όπου και θα γίνει μέρος της προετοιμασίας της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Η Ιαπωνική αντιγραφή του Γιόχαν Κρόιφ

http://www.contra.gr/images/m/Sanfrecce_m.jpgΤην μυθική εκτέλεση πέναλτι του Γιόχαν Κρόιφ, που αντί για να σουτάρει πάσαρε στον Γιέσπερ Όλσεν αντέγραψαν οι παίκτες της Σένφρες Χιροσίμα.

Στον αγώνα του Ασιατικού Τσάμπιονς Λιγκ κόντρα στην Πόχανγκ Στίλερς, οι Ιάπωνες αποφάσισαν να ξεγελάσουν τον Κορεάτη τερματοφύλακα. Έτσι, αντί ο Χισάτο Σάτο να σημαδέψει τη γωνία του αντίπαλου τερματοφύλακα, πάσαρε στον συμπαίκτη του Τομάκι Μακίνο, ο οποίος δεν είχε κανένα πρόβλημα να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα.

Το ίδιο είχε κάνει στις 5 Δεκεμβρίου του 1982 και ο Γιόχαν Κρόιφ στον αγώνα του Άγιαξ με την Χέλμοντ. Αντί να σουτάρει, είχε στρώσει την μπάλα στον Γιέσπερ Όλσεν, ο οποίος την έδωσε και πάλι στον συμπαίκτη του για να σκοράρει προ κενού τέρματος. Βέβαια, οι περισσότεροι θυμούνται τον «ιπτάμενο Ολλανδό» ως εμπνευστή της συγκεκριμένης εκτέλεσης, όμως η ιστορία δείχνει κάτι διαφορετικό.

Το 1957 κατά τη διάρκεια των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου, το Βέλγιο είχε αντιμετωπίσει την Ισλανδία και για πρώτη φορά χρησιμοποίησε το εν λόγο έμπνευση. Ο Ρικ Κόπενς πάσαρε στον Αντρέ Πίτερς (στο 1:33 του βίντεο), όμως ο αντίπαλος τερματοφύλακας πρόλαβε να βγει, χωρίς ωστόσο να γλιτώσει το γκολ, καθώς η μπάλα έφτασε ξανά στον Κόπενς που σκόραρε.

Το 2005 προσπάθησε να το κάνει και ο Ρομπέρ Πιρές με τον Τιερί Ανρί. Ο Γάλλος επιθετικός όμως δεν κατάλαβε καλά και οι παίκτες της Μάντσεστερ Σίτι κατάφεραν να πάρουν τη μπάλα στην κατοχή τους.

Ματ από τον Σάντος

http://www.contra.gr/images/m/santos_2904_m.jpgΠήρε αυτό που ήθελε ο ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ, επιδιώκοντας, ξεκάθαρα, πρώτα απ’ όλα την ισοπαλία και μετά τη νίκη, παρά τις περί του αντιθέτου δηλώσεις του Φερνάντο Σάντος μετά το ματς. Ο δικέφαλος του βορρά έπαιξε έξυπνα και συνετά και χάρη στη συντηρητική, αλλά, αποδοτική, τακτική του ρεαλιστή προπονητή του, πήρε τον πολύτιμο βαθμό στο ντέρμπι με την ΑΕΚ και έφτασε τον Ολυμπιακό στη πρώτη θέση της ειδικής βαθμολογίας των πλέι οφ. Ο πραγματιστής Σάντος γνωρίζει καλά, πλέον, τις δυνατότητες και τις αδυναμίες της ομάδας του. Και ξέρει ότι με ισοπαλίες εκτός έδρας και με νίκες στη Τούμπα, ο ΠΑΟΚ θα βρεθεί πολύ κοντά στην υλοποίηση του στόχου του, που είναι η έξοδος στο Τσάμπιονς Λιγκ. Η εκτίμησή του αυτή επιβεβαιώθηκε από την πρώτη κιόλας αγωνιστική του μίνι πρωταθλήματος, κάτι που συνιστά καλό οιωνό για τη συνέχεια. Είναι γεγονός πως απέδωσε η μυστικοπάθεια του Πορτογάλου τεχνικού και οι κλειστές προπονήσεις του ΠΑΟΚ τον τελευταίο καιρό. Ο Σάντος αιφνιδίασε τον αντίπαλό του προπονητή, κάνοντας δυο κινήσεις ματ, οι οποίες καθόρισαν την εξέλιξη του αγώνα, προκαλώντας αρχικά αμηχανία και έκπληξη στους αντιπάλους. Ξεκίνησε το ντέρμπι με τον "ανύπαρκτο", έως την Τετάρτη, Σαβίνι στη θέση του στόπερ δίπλα στον Τσιρίλο και τον Κοντρέρας στη θέση του δεξιού μπακ.

Ποιο ήταν το αποτέλεσμα; "Εξαφάνισε" πλήρως τα επιθετικά ατού της ΑΕΚ. Ο Σκόκο έχασε τα αυγά και τα πασχάλια από τον έμπειρο Κοντρέρας, όπως και ο Μπλάνκο από το απρόσμενα εξαιρετικό και αλάνθαστο μαρκάρισμα του Σαβίνι. Ο Ιταλός φαινόταν μια παράδοξη και ριψοκίνδυνη επιλογή του Σάντος, αλλά τελικά δικαίωσε τον προπονητή του πανηγυρικά κατά την διάρκεια του αγώνα. Μέχρι τώρα ο κόσμος θεωρούσε παταγώδης αποτυχία την μεταγραφή του, αλλά ο Σαβίνι απέδειξε σε ένα από τα κρισιμότερα ματς της σεζόν την αξία του και το ποδοσφαιρικό αξίωμα που λέει ότι άχρηστο Ιταλό αμυντικό πολύ δύσκολα θα βρεις.

Η τοποθέτηση του Σαβίνι στην αρχική 11άδα εξυπηρετούσε και την καλύτερη λεκτική επικοινωνία μεταξύ των δυο κεντρικών αμυντικών, κάτι που αποτελεί παράμετρο αποφασιστικής σημασίας για την αμυντική λειτουργία μιας ομάδας. Μιλώντας την ίδια γλώσσα, με τον συμπατριώτη του Τσιρίλο, είχαν υποδειγματική αλληλοκάλυψη και συνεννοούνταν άψογα στο κέντρο της άμυνας, το οποίο με την βοήθεια και του Κοντρέρας, αποτέλεσε ένα αδιαπέραστο τείχος μπροστά από την εστία του Χαλκιά.

Συν, την απαραίτητη πίεση ψηλά από τους μέσους, η ΑΕΚ μεσοεπιθετικά εξουδετερώθηκε και ο Ντούσαν Μπάγεβιτς μέχρι να συνειδητοποιήσει τι πρέπει να κάνει έχασε ολόκληρο το πρώτο ημίχρονο. Στο δεύτερο έβαλε τον Τζιμπούρ ως δεύτερο επιθετικό, αλλά το πουλάκι είχε πετάξει. Οι παίκτες του ΠΑΟΚ είχαν πάρει τον αέρα των αντιπάλων τους και παρά την πίεση της ΑΕΚ, για περίπου ένα τέταρτο στο δεύτερο ημίχρονο, ελάχιστα κινδύνευσαν. Ο βαθμός, που επιζητούσαν μεθοδικά και συστηματικά από την αρχή του ματς, ήταν στο τσεπάκι τους και μόνο εάν οι ίδιοι έκαναν κάποιο χονδροειδές λάθος θα τον έχαναν.

Από κει και πέρα εάν έρχονταν η νίκη καλοδεχούμενη θα ήταν. Ο Σάντος, όμως, ούτε καν στο τελευταίο δεκάλεπτο παρέκλινε από τον αυστηρά συντηρητικό σχεδιασμό του, αποφεύγοντας οποιοδήποτε επιλογή εμπεριείχε ρίσκο. Είναι ενδεικτική η αλλαγή του Κουτσιανικούλη. Έβαλε τον νεαρό Λαρισαίο στο 83', στη θέση του Βιεϊρίνια και όχι στη θέση του Σορλέν, τον οποίο φαινόταν πεντακάθαρα πως είχαν εγκαταλείψει οι δυνάμεις του, μόνο και μόνο για να μην διαταράξει τις ανασταλτικές ισορροπίες της ομάδας.
Εκ του αποτελέσματος και εκ της διαμορφωθείσας κατάστασης στην ειδική βαθμολογία των πλέι οφ μετά την πρώτη αγωνιστική, είναι προφανές πως ο Σάντος πέτυχε τον στόχο του.

Κλείνοντας, πρέπει να επισημάνουμε την άψογη διαιτησία του Μιχάλη Ντάκου. Έχει ανάγκη το ελληνικό ποδόσφαιρο από τέτοιες αψεγάδιαστες διαιτησίες, που μοιράζουν όχι μόνο το καρπούζι, αλλά και τα κουκούτσια στη μέση.Πηγη contra.gr

«Για την τρίτη θέση»

«Για την τρίτη θέση»

Ο Τόμας Ντελινινκάιτις εξέφρασε την ικανοποίησή του για την κατάκτηση της πέμπτης θέσης, ενώ όπως είπε και ο ίδιος πλέον όλα εξαρτώνται από εκείνους.
«Η πέμπτη θέση είναι καλή για τον ΠΑΟΚ. Εγώ νιώθω καλά αν και δεν είμαι πολύ καιρό στην ομάδα. Προχωρούμε βήμα-βήμα και ελπίζω να έχουμε καλές ευκαιρίες στα πλέι οφ και να περάσουμε στο δεύτερο γύρο. Έχουμε καλή ομάδα και θα παλέψουμε για την τρίτη θέση. Όταν ήρθα στον ΠΑΟΚ και κερδίζαμε αστειευόμουν με τους παίκτες στα αποδυτήρια για το αν εμείς ήμαστε καλοί ή οι αντίπαλοι κακοί. Τελικά κατάλαβα πως είμαστε καλοί. Κάναμε νίκες και έχουμε επιθυμία να προχωρήσουμε. Πλέον εξαρτάται από εμάς».
Για το επόμενο ματς του Δικεφάλου, ο Λιθουανός του ΠΑΟΚ, τόνισε: «Ο Πανελλήνιος έπαιξε στο φάιναλ φορ και είναι καλή ομάδα, αλλά στο μπάσκετ όλα εξαρτώνται από το πώς θα παίξεις άμυνα. Εμείς στην Αθήνα θέλουμε να παίξουμε με τους δικούς μας κανόνες. Έχουμε αυτοπεποίθηση. Οι σχέσεις των παικτών μέσα στην ομάδα είναι καταπληκτικές και ήταν πολύ καλό που στο ματς με την Ολύμπια ξεκουράστηκαν αρκετοί παίκτες».

Μουρίνιο: Θα σας ξανάρθω!

http://www.sportdog.gr/Articles/Images/sd13/imgv3b_vbS3atNCY0.jpgΑπίθανα πράγματα είπε ο Ζοσέ Μουρίνιο στην τηλεόραση της RAI, αμέσως μετά την λήξη του αγώνα στο «Καμπ Νου»Ο «special one» ξεσπάθωσε εναντίον της φιλοξενίας που επιφύλασσαν οι Καταλανοί στην αποστολή των «νερατζούρι» και τους κατηγόρησε για έλλειψη αισθήματος fair play, κάνοντας σαφή αναφορά σε πλάγιες μεθόδους που χρησιμοποίησαν ώστε να καταβάλλουν το ηθικό των παικτών του.

«Ο Μέσι είναι ο Μέσι. Ένα απίστευτο ταλέντο από άλλο γαλαξία, αλλά δεν έπαιξε σύμφωνα με ότι μπορεί όπως και οι υπόλοιποι. Και εννοώ την ποιότητα και το fair play, αλλά δεν είδα τίποτα από αυτά, μέσα ή έξω από το γήπεδο. Στις 4 τα ξημερώματα δεν μας άφηναν να κοιμηθούμε, ρίχνοντας πυροτεχνήματα έξω από το ξενοδοχείο. Φωνάξαμε την αστυνομία στις 11 το βράδυ και ήρθαν στις 3.30 το πρωί. Ένας παίκτης όπως ο Σάμουελ Ετό έρχεται εδώ κάθε λίγο και λιγάκι και σήμερα η αστυνομία τον παρενοχλούσε για φόρους που δεν είχε πληρώσει το 2005»

Επιπλέον, ο Μουρίνιο ζήτησε από τους τιφόζι της Ιντερ να υποδεχτούν τους παίκτες στο αεροδρόμιο όπως τους αξίζει.

«Σας εγγυούμαι ότι του χρόνου θα ξανάρθω εδώ. Πάντα καταλήγω να μπλέκω με την Μπαρτσελόνα και πάντα κάτι συμβαίνει. Η Μπαρτσελόνα γιόρτασε πριν την ώρα της, δημιούργησε αντιπαλότητα και έκανε κάποια ασύλληπτα πράγματα τις τελευταίες 24 ώρες. Τώρα ζητώ από τους οπαδούς μας να μας υποδεχτούν στο αεροδρόμιο, παρόλο που είναι δύσκολο γιατί αύριο πρέπει να πάνε στις δουλειές τους. Πρέπει να έρθουν στο αεροδρόμιο για να υποδεχτούν αυτούς τους φανταστικούς παίκτες, το αξίζουν».

«Έτσι έκαναν τον Ολυμπιακό οι τσατσορουφιάνοι!»

http://www.sportdog.gr/Articles/Images/sd13/imgv3b_NbauHfhvRm.jpgΕκρηκτικό ήταν το ξέσπασμα του Γρηγόρη Γεωργάτου, μετά το τέλος της χθεσινής ήττας από τον Άρη, μέσω της προσωπικής του ιστοσελίδας που διατηρεί στο Faceboοk.«Διάλυση! Έτσι τον κάνανε οι τσατσορουφιάνοι που είναι μέσα και δουλεύουν! Όσο για του χρόνου, μία από τα ίδια και χειρότερα. Ψεύτες, όλοι σας, βολεμένοι! Ανύπαρκτοι! Το ξύλο έρχεται, όμως, όχι να το τρώμε εμείς και όσοι ήταν που κάναμε δυο ήττες το χρόνο και μας γαμ…!

Όταν είμαστε στις επάλξεις της πρώτης γραμμής, ποδοσφαιριστές, τραγουδιστές, ηθοποιοί, μέχρι και πρόεδροι, δεν μετράει τι έχουμε κάνει αλλά τι κάνουμε στη συνέχεια! Άρα στα καλά και στα άσχημα θα υπάρχει κριτική και σκληρή μάλιστα. Άμα φύγουμε από την πρώτη γραμμή, ναι τότε θα αποθεώνεσαι για ό,τι έκανες!

Και κάτι τελευταίο. Το 95-96, τα άλλαξε όλα μέσα στην ομάδα και τα αποτελέσματα τα είδαμε για μια 12ετία! Αν δεν τα αλλάξει όλα και δεν καθαρίσει παίκτες και πρόσωπα, βλέπω χειρότερα κι απ’ τα πέτρινα χρόνια!»,
έγραψε ο παλαίμαχος άσος της ομάδας.

«Εδώ, ξεχάστηκα»!

http://www.sportdog.gr/Articles/Images/sd13/imgv3b_0EieJtactv.jpgΑπό χθες γράψαμε ότι ο Ραφίκ Τζιμπούρ έμεινε στον πάγκο στην αναμέτρηση της ΑΕΚ εναντίον του ΠΑΟΚ, λόγω του ότι δεν έδωσε το 'παρών' στην ομιλία του Ντούσαν Μπάγεβιτς πριν από την έναρξη του ματς.Ο Σέρβος τεχνικός κάλεσε στα αποδυτήρια τους 11 που θα άρχιζαν ως βασικοί στην αναμέτρηση,Όταν ο Τζιμπούρ αντιλήφθηκε τι συνέβαινε και μετέβη στα αποδυτήρια, ο 61χρονος προπονητής του είπε: «Πού ήσουν;».

Ο διεθνής στράικερ δεν έχασε στιγμή την ψυχραιμία του, παρότι κατάλαβε ότι έπρεπε από ώρα να βρισκόταν στο χώρο, απαντώντας: «Εδώ, ξεχάστηκα»! Οι δύο πλευρές δεν έδωσαν συνέχεια, με τον Μπάγεβιτς να δίνει φανέλα βασικού στον Μπλάνκο και σήμερα να είναι αποφασισμένος να μιλήσει σχετικά με τον Τζιμπούρ. Όπως λένε όλοι στην ομάδα, όμως, αυτή την ώρα προέχουν τα πλέι οφ και να πάρει ο σύλλογος ό,τι καλύτερο μπορεί από τη διοργάνωση.

Για αυτό είσαι Special

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/d1060a03723d353bdce68cabd96bf59d_L.jpg?1272506348?1272506348Ο Ζοσέ Μουρίνιο με το άκουσε το σφύριγμα της λήξης στο «Καμπ Νου» έτρεξε σαν... τρελός στους οπαδούς της Ιντερ σε ένα απίστευτο σόου από τον Πορτογάλο προπονητήO Special One έκανε την δική του παράσταση στο χορτάρι της Βαρκελώνης και ούτε ο Βίκτορ Βαλντές κατάφερε να σταματήσει τον ενθουσιασμό του.

«Δύσκολο έργο με 9 παίκτες πίσω»

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/57df27ba08af0d180534f28acd3112ca_L.jpg?1272507139?1272507139?1272507139Ο Πεπ Γκουαρντιόλα στάθηκε στο δύσκολο έργο που είχε η ομάδα του κόντρα στην Ίντερ με τους εννιά παίκτες μέσα στην περιοχή. Ο προπονητής της Μπαρτσελόνα δεν έκρινε, πάντως, την τακτική των «νερατζούρι». Ισπανός τεχνικός θεωρεί πως η πορεία των «μπλαουγκράνα» είναι πετυχημένη: «Είμαστε πικραμένοι. Ένας ημιτελικός κρίνεται στις λεπτομέρειες. Πέρυσι απέναντι στην Τσέλσι αυτές ήταν υπέρ μας, φέτος όμως εναντίον μας. Δεν είχαμε όσο ρυθμό θα θέλαμε στο παιχνίδι μας και ήταν δύσκολο το έργο μας απέναντι σε έναν αντίπαλο που είχε εννέα παίκτες μέσα στην περιοχή. Κάποιες φορές η επίθεση είναι πολύ πιο δύσκολη από την άμυνα. Κάθε προπονητής, κάθε ποδοσφαιριστής, κάθε ομάδα, παίζει όπως θέλει και δεν είμαι εγώ αυτός που θα το κρίνω. Κάναμε μία πολύ καλή πορεία στη διοργάνωση, θεωρώ πως ήταν πετυχημένη η διαδρομή μας. Αποκλειστήκαμε, χάθηκε ένας στόχος, αλλά πρέπει να σηκώσουμε ψηλά το κεφάλι και να κοιτάξουμε το πρωτάθλημα, που είναι και ο στόχος που μας έχει απομείνει».

«Ο Μουρίνιο είναι φαινόμενο»

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/45821b8a977520d500481e436fe05483_L.jpg?943912800?943912800?943912800Το εγκώμιο του Ζοζέ Μουρίνιο έπλεξε μετά το τέλος της αναμέτρησης της Μπαρτσελόνα με την Ίντερ, ο πρόεδρος της ιταλικής ομάδας, Μάσιμο Μοράτι, ο οποίος δεν μπορούσε να κρύψει την ικανοποίησή του. «Είμαι πανευτυχής. Η ομάδα μου έπαιξε για πάνω από μία ώρα με δέκα παίκτες στην πίσω αυλή των παγκοσμίων πρωταθλητών και τα κατάφερε. Δείξαμε χαρακτήρα και ποιότητα. Ο Μουρίνιο είναι φαινόμενο και οι παίκτες μας εξαιρετικοί ποδοσφαιριστές με μεγάλη ψυχή. Ήξεραν τι έπρεπε να κάνουν σε κάθε στιγμή του αγώνα», τόνισε χαρακτηριστικά ο Ιταλός μεγιστάνας.

Από την πλευρά τους οι παίκτες της Ίντερ τόνισαν:

Χαβιέρ Ζανέτι: «Δεχτήκαμε πολλή πίεση, αλλά κερδίσαμε δίκαια την πρόκριση στον τελικό. Η ατμόσφαιρα ήταν εχθρική, όμως εμείς μείναμε προσηλωμένοι στο στόχο μας και τον πετύχαμε. Πλέον σκεφτόμαστε το πρωτάθλημα και στη συνέχεια θα δούμε τον τελικό του Κυπέλλου και του Τσάμπιονς Λιγκ».

Σαμουέλ Ετό: «Το παιχνίδι έμοιαζε ατελείωτο. Είναι μεγάλη επιτυχία να αποκλείεις την καλύτερη ομάδα του κόσμου και ο Ζοσέ Μουρίνιο έχει μεγάλο μερίδιο σε αυτή».

Ντάγκλας Μαϊκόν: «Οι προσπάθειες που έκαναν οι οπαδοί της Μπαρτσελόνα για να μας φοβίσουν είχαν το αντίθετο αποτέλεσμα. Η πρόκρισή μας είναι νίκη της αυτοθυσίας και της ταπεινότητας. Είπαμε στον Τιάγκο μετά την αποβολή του πως θα τα καταφέρουμε και για αυτόν».

Χαμηλή «πτήση» για τα «Γεράκια»

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/373e37bea8ba444b1ede655a09ac222b_L.jpg?1272510092?1272510092?1272510092Οι Μπακς επικράτησαν εκτός έδρας των Χοκς με 91-87 και έκαναν το 3-2 στην σειρά, ενώ και οι Νάγκετς απέκτησαν το προβάδισμα, καθώς επιβλήθηκαν των Τζαζ με 116-102.

Στην Ατλάντα, οι Μπακς «υπέταξαν» τους Χοκς στον πέμπτο αγώνα της σειράς, έχοντας ως κορυφαίους τους Μπράντον Τζένινγκς (25π., 4ρ., 3ασ.) και Τζον Σάλμονς (19π., 6ρ., 5ασ.).

Άξιος συμπαραστάτης τους ήταν ο Λουκ Ρίντνουρ με 15 πόντους, ενώ από τα «Γεράκια», προσπάθησαν οι Αλ Χορφορντ (25π., 11ρ., 2ασ.) και Μάρβιν Ουίλιαμς (22π., 4ρ.), χωρίς, ωστόσο, το επιθυμητό αντίκρισμα... Το επόμενο παιχνίδι της σειράς θα διεξαχθεί στο Μιλγουόκι τα ξημερώματα της Παρασκευής.

Στο Ντένβερ, οι «Σβόλοι» έκαμψαν την αντίσταση των Τζαζ, κάνοντας το 3-2 στην σειρά, έχοντας ως πρωταγωνιστή τον συνήθη... «ύποπτο», Καρμέλο Άντονι, ο οποίος ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 26 πόντους, 11 ριμπάουντ και 2 ασίστ.

Οι Τσόνσεϊ Μπίλαπς και Κέβιν Μάρτιν πρόσθεσαν 21 και 18 πόντους αντίστοιχα στην επικράτηση των οικοδεσποτών, ενώ από τους «Μορμόνους» προσπάθησαν οι Ντερόν Ουίλιαμς (34π., 10ασ., 4ρ.,) και Κάρλος Μπούζερ (25π., 16ρ.). Η επόμενη αναμέτρηση της σειράς θα διεξαχθεί στην Γιούτα τα ξημερώματα το Σαββάτου.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Ατλάντα Χοκς - Μιλγουόκι Μπακς 87-91 (2-3)
(Χόρφορντ 25, Ουίλιαμς 22, Τζόνσον 13, Κρόφορντ 11, Σμιθ 7 - Τζένινγκς 25, Σάλμονς 19, Ρίντναουρ 15, Εμπά α Μουτ 9, Ιλιάσοβα 7, Ντελφίνο 7)

Ντένβερ Νάγκετς - Γιούτα Τζαζ 116-102 (3-2)
(Άντονι 26, Μπίλαπς 21, Μάρτιν 18, Σμιθ 17, Αφλάλο 12, Άντερσεν 10 - Ουίλιαμς 34, Μπούζερ 25, Μίλσαπ 16, Μάθιους 15)