Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

Η Ιαπωνική αντιγραφή του Γιόχαν Κρόιφ

http://www.contra.gr/images/m/Sanfrecce_m.jpgΤην μυθική εκτέλεση πέναλτι του Γιόχαν Κρόιφ, που αντί για να σουτάρει πάσαρε στον Γιέσπερ Όλσεν αντέγραψαν οι παίκτες της Σένφρες Χιροσίμα.

Στον αγώνα του Ασιατικού Τσάμπιονς Λιγκ κόντρα στην Πόχανγκ Στίλερς, οι Ιάπωνες αποφάσισαν να ξεγελάσουν τον Κορεάτη τερματοφύλακα. Έτσι, αντί ο Χισάτο Σάτο να σημαδέψει τη γωνία του αντίπαλου τερματοφύλακα, πάσαρε στον συμπαίκτη του Τομάκι Μακίνο, ο οποίος δεν είχε κανένα πρόβλημα να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα.

Το ίδιο είχε κάνει στις 5 Δεκεμβρίου του 1982 και ο Γιόχαν Κρόιφ στον αγώνα του Άγιαξ με την Χέλμοντ. Αντί να σουτάρει, είχε στρώσει την μπάλα στον Γιέσπερ Όλσεν, ο οποίος την έδωσε και πάλι στον συμπαίκτη του για να σκοράρει προ κενού τέρματος. Βέβαια, οι περισσότεροι θυμούνται τον «ιπτάμενο Ολλανδό» ως εμπνευστή της συγκεκριμένης εκτέλεσης, όμως η ιστορία δείχνει κάτι διαφορετικό.

Το 1957 κατά τη διάρκεια των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου, το Βέλγιο είχε αντιμετωπίσει την Ισλανδία και για πρώτη φορά χρησιμοποίησε το εν λόγο έμπνευση. Ο Ρικ Κόπενς πάσαρε στον Αντρέ Πίτερς (στο 1:33 του βίντεο), όμως ο αντίπαλος τερματοφύλακας πρόλαβε να βγει, χωρίς ωστόσο να γλιτώσει το γκολ, καθώς η μπάλα έφτασε ξανά στον Κόπενς που σκόραρε.

Το 2005 προσπάθησε να το κάνει και ο Ρομπέρ Πιρές με τον Τιερί Ανρί. Ο Γάλλος επιθετικός όμως δεν κατάλαβε καλά και οι παίκτες της Μάντσεστερ Σίτι κατάφεραν να πάρουν τη μπάλα στην κατοχή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: