Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

Κούδας: “Πιο σοβαρός φέτος ο ΠΑΟΚ στα πλέι οφ”


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Στο Αθλητικό Metropolis μίλησε ο Γιώργος Κούδας με αφορμή το ξεκίνημα των πλέι οφ και το 0-0 του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. “Σίγουρα μπορώ να χαρακτηρίσω θετικό το αποτέλεσμα στο ΟΑΚΑ, αλλά όχι τη συνολική εμφάνιση και των δύο ομάδων. Ο ΠΑΟΚ έπαιξε περισσότερο αμυντικά, προσπάθησε να βγάλει ένα γκολ, αλλά δεν τα κατάφερε. Παιχνίδι με παιχνίδι θα κριθεί ποιος θα είναι ο πρώτος στα πλέι οφ” δήλωσε ο “Μεγαλέξανδρος” του ελληνικού ποδοσφαίρου και συνέχισε: “Ο ΠΑΟΚ εδώ και τρία χρόνια είχε τη φιλοσοφία να μη δεχτεί γκολ. Από εκεί και πέρα, με τον εμπλουτισμό της ομάδας και τη δουλειά που έγινε, αυξήθηκε η επιθετικότητα σε συγκεκριμένα στοιχεία. Σε αυτό συνέβαλε βέβαια και η μεγάλη άνοδος του Βιεϊρίνια. Πιστεύω ότι ο Σάντος έκρινε ότι ο ένας βαθμός στο ΟΑΚΑ είναι πολύτιμος, γι’ αυτό στήριξε πολύ την άμυνα, αλλά βέβαια δεν του έκατσαν και δυο-τρεις φάσεις στην επίθεση για να πάρει τη νίκη. Πέρσι απαξιώσαμε τα πλέι οφ, βγήκαμε δεύτεροι, λέγαμε γιατί να ξαναπαίξουμε, είχαμε διαφορετική ψυχολογία. Φέτος το πήραν πιο ζεστά, πιο σοβαρά. Από το μέσο του πρώτου γύρου και μετά, βήμα-βήμα ο ΠΑΟΚ έχτισε μια ομάδα, έδειξε στοιχεία καλά, με επιθετικό ποδόσφαιρο, η μια γραμμή να στηρίζει την άλλη, να βγαίνουν πιο μπροστά τα χαφ, να σκοράρουν κιόλας. Αν δεν στηρίζεσαι από τους χαφ στο σύγχρονο ποδόσφαιρο, σίγουρα έχεις ένα μείον”.

Για τις υπόλοιπες ομάδες των πλέι οφ, ο Κούδας ανέφερε: “Ο Ολυμπιακός βρίσκεται στη δίνη των προβλημάτων του. Ο Άρης φυσικά χθες ήταν καλύτερος, έπαιζε στην έδρα του, δίκαια νίκησε. Ο Άρης έχει μια καλή ομάδα, με καλούς παίκτες, κατάφερε να κερδίσει τον Ολυμπιακό. Παιχνίδι με παιχνίδι διαφοροποιούνται οι ομάδες, δεν ξέρεις πως θα παρουσιαστούν. Ο κακός Ολυμπιακός, η νωθρή ΑΕΚ μπορεί να βελτιωθούν άμεσα”.

Για τις τρεις συνεχόμενες ήττες του ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα, σχολίασε: “Του έλειψε λίγο η αυτοσυγκέντρωση, αλλά και ίσως να ξέφυγαν λίγο από το βασικό στόχο τους οι παίκτς, να κρατάνε πρώτα το μηδέν. Γι’ αυτό και δέχτηκαν εύκολα γκολ. Απαγορεύεται στο 92′ να φας γκολ από τη Λάρισα, όταν έχεις μια τέτοια ομάδα”.

Για τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη, ο Γιώργος Κούδας ανέφερε: “Ο Σαλπιγγίδης είναι παιδί μου. Πέρασε πολλά, αλλά δεν παύει να είναι ΠΑΟΚτσής. Τον είχα στην ακαδημία. Εγώ νομίζω ότι με αυτό που θα κάνει ο Δημήτρης σε επίπεδο επαγγελματισμού θα αποδείξει κάποια πράγματα. Για ό,τι συνέβη στο παρελθόν δεν φταίει ο Δημήτρης, αλλά αυτοί που διοικούσαν”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: