Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2013

Ναι, «χτυπάει» τίτλο…!!

Ο ΠΑΟΚ έδειξε χαρακτήρα, έκανε την ανατροπή, επικράτησε 2-1 του Παναθηναϊκού στην Τούμπα και βρίσκεται τρεις πόντους πίσω από τον Ολυμπιακό, τον οποίο «καταδιώκει» για τη «μάχη» του τίτλου.

Ναι, «χτυπάει» τίτλο…
Ο ΠΑΟΚ ήταν ο μεγάλος νικητής του ντέρμπι της έβδομης αγωνιστικής. Η ομάδα του Στέφενς έμεινε πίσω στο σκορ, έδειξε χαρακτήρα και με ολική ανατροπή έφτασε στη νίκη 2-1 επί του Παναθηναϊκού στην κατάμεστη Τούμπα.

Ο Μπεργκ (21’) έβαλε μπροστά την ομάδα του Αναστασίου, αλλά με ένα πέναλτι-γκολ του Στοχ (26’) και με μία κεφαλιά του Αθανασιάδη (47’) ολοκλήρωσε την ανατροπή.

Χαμένο πέναλτι για τους «πράσινους» με τον Μπεργκ, ενώ οι γηπεδούχοι είχαν πολλές ευκαιρίες για να πετύχουν και άλλα τέρματα, κυρίως με τον Σαλπιγγίδη και τον Αθανασιάδη.

Το ματς:


Από την μία ο ΠΑΟΚ, των μέτριων τελευταίων εμφανίσεων, αλλά των θετικών αποτελεσμάτων και από την άλλη ο ανεβασμένος τις τελευταίες αγωνιστικές Παναθηναϊκός με το νεανικό ενθουσιασμό και την εμπειρία των Πράνιτς και Ζέκα στο παιχνίδι του. Το ντέρμπι ξεκίνησε, έχοντας γρήγορο ρυθμό και την ομάδα του Αναστασίου να θέλει να πιέσει ψηλά προκειμένου να κόψει την πρώτη μπάλα του ΠΑΟΚ και φυσικά να τον αιφνιδιάσει.

Αυτό το κατάφερε με τον Μάρκους Μπεργκ, να εκμεταλλεύεται άριστα τη σέντρα του Ζέκα και να ανοίγει το σκορ. Ο Σοηδός έβαλε μπροστά τον Παναθηναϊκό στο σκορ, όμως παράλληλα το τέρμα αυτό τον γύρισε μέτρα πίσω. Η ομάδα του Στέφενς, ξεπέρασε σχετικά γρήγορα το σοκ, ανέβασε την απόδοσή της και έφερε το παιχνίδι γρήγορα στα ίσα με πέναλτι του Στοχ, το οποίο κέρδισε ο Σαλπιγγίδης. Στα λεπτά που κύλησαν μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, οι γηπεδούχοι είχαν την υπεροχή, δεν κατάφεραν να σκοράρουν όμως.

Στο δεύτερο μέρος, οι δύο προπονητές δεν άλλαξαν τίποτα. Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να έχει πιο παθητικό ρόλο και με το… «καλημέρα» ο Αθανασιάδης έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του Στέφενς. Οι «πράσινοι», χωρίς, να έχουν πολλά περιθώρια για να φύγουν με θετικό αποτέλεσμα, ανέβασαν την πίεση πιο ψηλά και προσπάθησαν να δημιουργήσουν προβλήματα στην εστία του Χακόμπο.

Μάλιστα, θα μπορούσαν να φέρουν τα πάνω κάτω, αν ο Μπεργκ δεν σπαταλούσε την ευκαιρία, όταν βρέθηκε απέναντι από τον Χακόμπο, στην άσπρη βούλα. Από εκεί και πέρα, ο ρυθμός έπεσε, ο ΠΑΟΚ ροκάνισε το χρόνο και στο φινάλε πανηγύρισε μια σπουδαία νίκη, η οποία τον φέρνει τρεις πόντους πίσω από τον Ολυμπιακό και συνεχίζει να κυνηγάει τους Πειραιώτες για την διεκδίκηση του πρωταθλήματος.

Οι συνθέσεις των ομάδων:


ΠΑΟΚ (Χουμπ Στέφενς): Χακόμπο, Κίτσιου, Λίνο, Βίτορ, Κατσουράνης, Τζιόλης, Λάζαρ, Νίνης (81’ Λούκας), Στοχ, Σαλπιγγίδης (76’ Κωνσταντινίδη), Αθανασιάδης (88’ Νέτσιντ).

Στον πάγκο: Γλύκος, Κατσικάς, Βούκιτς, Τζαβέλλας.

Παναθηναϊκός (Γιάννης Αναστασίου): Καπίνο, Τριανταφυλλόπουλος , Ρισβάνης, Σίλντενφελντ, Νάνο, Μέντεζ (58’ Ατζαγκούν), Λαγός, Πράνιτς, Ζέκα, Κλωναρίδης (24’ λ.τ. Ντίναςμ 78’ Φιγκερόα), Μπεργκ.

Στον πάγκο: Κοτσόλης, Χουχούμης, Μαρινάκης, Αμπέιντ.

Διαιτητής: Θάνος (Γρεβενών)
Βοηθοί: Κούλα (Ξάνθης), Χαρίσης (Γρεβενών)
Γήπεδο: Τούμπας Πηγή: sport-fm.gr

Ντέρμπι σε ένα ημίχρονο!!

Την θέση της Μπράγκα στην 3η θέση της βαθμολογίας πήρε η Νασιονάλ επικρατώντας εύκολα με 3-0 στο μεταξύ τους ντέρμπι για την 7η αγωνιστική του πρωταθλήματος Πορτογαλίας.

Ντέρμπι σε ένα ημίχρονο
Με γκολ με το «καλημέρα» και λίγο πριν το τέλος κάθε ημιχρόνου η Νασιονάλ πανηγύρισε τη νίκη με 3-0 επί της Μπράγκα στην 7η αγωνιστική του πρωταθλήματος Πορτογαλίας.

Οι γηπεδοίχοι έδειξαν τις άγριες διαθέσεις τους γρήγορα, αφού μόλις στο 6' ο Ρόντον άνοιξε το σκορ.

Πέντε λεπτά πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου ο Τζανίνι έκανε το 2-0, ενώ στο 87' ο Καντιας μετέτρεψε σε θρίαμβο τη νίκη της Νασιονάλ διαμορφώνοντας το τελικό 3-0.

Πρόγραμμα και αποτελέσματα 7ης αγωνιστικής:

Παρασκευή 04/10

Ακαντέμικα-Ρίο Άβε 0-1
(80’ αυτ. Φερέιρα)

Σάββατο 05/10

Μπελενένσες-Ολανένσε 2-0
(11', 67' Ρόζα)

Σπόρτινγκ Λισ.-Σετούμπαλ 4-0
(40', 71' Μοντέρο, 58' Καρίλο, 75' πεν. Σίλβα)

Κυριακή 06/10

Ζιλ Βιθέντε-Πάσος Φερέιρα 2-1
(71' Πεκς, 81' Βιλέλα – 90+3 Βαλέντε)

Νασιονάλ-Μπράγκα 3-0
(6' Ρόντον, 40' Τζανίνι, 87' Καντέιας)

Αρούκα-Πόρτο (20:15)

Εστορίλ-Μπενφίκα (22:15)

Δευτέρα 07/10

Γκιμαράες-Μαρίτιμο (22:15)


Η επόμενη (8η) αγωνιστική (27/10):

Μπενφίκα-Νασιονάλ
Πόρτο-Σπόρτινγκ Λισ.
Μαρίτιμο-Εστορίλ
Ολιανένσε-Αρούκα
Πάσος Φερέιρα-Γκιμαράες
Ρίο Άβε-Ζιλ Βιθέντε
Μπράγκα-Ακαντέμικα
Σετούμπαλ-ΜπελενένσεςΠηγή: sport-fm.gr

Συνάντηση Αλαφούζου – Σαββίδη!!

Συνάντηση Αλαφούζου – Σαββίδη Γιάννης Αλαφούζος και Ιβάν Σαββίδης συναντήθηκαν σήμερα πριν το παιχνίδι στην Τούμπα και συζήτησαν για τα θέματα που απασχολούν το ελληνικό ποδόσφαιρο.


Πρόκειται για μια συνάντηση η οποία είχε προγραμματιστεί εδώ και ημέρες, και τελικά πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Μακεδονία Παλάς το οποίο έχει ενοικιάσει ο ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ.

Για περίπου μία ώρα οι δύο άνδρες αντάλλαξαν απόψεις για το ελληνικό ποδόσφαιρο, συζήτησαν για τις αλλαγές που επιβάλλεται να γίνουν στα θεσμικά όργανα και τις πρωτοβουλίες που πρέπει να αναληφθούν για την άνοδο του αθλήματος στη χώρα μας.

Οι δύο τους συμφώνησαν σε κάποια σημεία τα οποία πρέπει να αλλάξουν και –μάλιστα- φέρονται να συμφώνησαν να διατηρήσουν επικοινωνία στο προσεχές διάστημα.

Μετά το τέλος της συνάντησης αυτής και οι δύο αποχώρησαν από το ξενοδοχείο για το γήπεδο της Τούμπας για να παρακολουθήσουν το παιχνίδι των δύο ομάδων. Πηγή: sport-fm.gr

Μακρύ-χέρης!!

Ούτε Πανθρακικός, ούτε ΟΦΗ! Στην Κομοτηνή νίκησε το χάντμπολ! Μια… κεφαλιά-χεράκι του Μακρή δεν έγινε αντιληπτή απ’ το διαιτητή κι έγραψε το 1-1 που αφήνει με τεράστια παράπονα τους ακρίτες.

Μακρύ-χέρης!
Από το… χέρι του Γιώργου Μακρή γράφτηκε το «σενάριο» του Πανθρακικός-ΟΦΗ!

Το γκολ με την παλάμη που πέτυχε ο μέσος των Κρητικών (50') ισοφάρισε εκείνο του Ρομέου (26’) και με το τελικό 1-1 έφερε θύελλα διαμαρτυριών από τους γηπεδούχους.

Αδύναμη και πάλι μακριά απ’ το «Γεντί Κουλέ», η ομάδα του Δερμιτζάκη τελείωσε με δέκα παίκτες το ματς (λόγω αποβολής του σκόρερ στις καθυστερήσεις) και έμεινε στην τελευταία θέση της βαθμολογίας.


Το ματς

Οι Κρητικοί έχουν τη φήμη ανθρώπων που όταν θέλουν κάτι πολύ το παίρνουν. Και ο ΟΦΗ ήθελε κάτι παραπάνω από… πολύ την πρώτη νίκη του στο πρωτάθλημα. Η γυαλάδα που έπρεπε όμως (για ομάδα που είναι τελευταία στη βαθμολογία) δεν υπήρχε στο μάτι του. Ούτε η ηρεμία στις κινήσεις του. Κι ο μεθοδικός Πανθρακικός ήταν απόλυτα έτοιμος να εκμεταλλευτεί το υπερβολικό άγχος του.

Τι κι αν δεν ήταν καλύτερη λοιπόν; Τι κι αν δεν έφτιαχνε -ούτε εκείνη- ευκαιρίες; Η ομάδα του Μάντζιου είχε υπομονή. Σχέδιο μέσα στο γήπεδο. Και μια ακόμα απόδειξη ότι δουλεύει τις στημένες φάσεις. Αρκούσε λοιπόν μια καλή εκτέλεση του Κάσες για να παίξει βόλεϊ στην αντίπαλη περιοχή. Με το κεφάλι του Ρομέου να καρφώνει τελικά… χωρίς μπλοκ και να κάνει «αφεντικό» τον Πανθρακικό.

Κι εκεί που η εικόνα του ΟΦΗ στο πρώτο μέρος έδειχνε πως πρέπει να βάλει ο Θεός το χέρι του για ν’ ανατρέψει την κατάσταση, αποδείχθηκε πως δεν χρειαζόταν του… Μεγαλοδύναμου. Έκανε και το χέρι του Μακρή! Γιατί ήταν καθαρά εκείνο που έστειλε την μπάλα στα δίχτυα -δίνοντας ανάσα στον ΟΦΗ και αφορμή για έντονες διαμαρτυρίες από την πλευρά του Πανθρακικού.

Παρόλο όμως που το ματς έγινε «ρωσική ρουλέτα» από ‘κει και πέρα, το… πιστόλι δεν εκπυρσοκρότησε. Έστω κι αν αμφότεροι οι προπονητές το γέμισαν όπως μπορούσαν (με Κουτσιανικούλη-Μακουκούλα ο μεν και Μερίνο-Κατσικοκέρη ο δε). Διότι οι καλές ευκαιρίες των γηπεδούχων -με Τζάνη και Ζος- πέρασαν ανεκμετάλλευτες. Κι εκείνη του ΟΦΗ -που έκανε για… τέσσερις- στις καθυστερήσεις δεν αποδείχθηκε αρκετή για την πλήρη ανατροπή.


Οι συνθέσεις των ομάδων

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Άκης Μάντζιος) Σέρεμετ, Ντιόγκο, Μίκουλιτς, Ζος, Παπαγεωργίου, Λαδάκης (50’ Εμπό), Ρομέου, Κάσες (67’ Μερίνο), Τζάνης, Μπαϊκαρά, Ζεκίνια (77’ Κατσικοκέρης)

Στον πάγκο έμειναν οι: Κουτσόπουλος, Καθάριος, Πόποβιτς, Χασομέρης

ΟΦΗ (Παύλος Δερμιτζάκης): Δασκαλάκης, Μιλιάζες, Σβασίγια, Τριποτσέρης, Μπούρμπος, Μακρής, Βερόν, Φραγκουλάκης (67’ Λαμπρόπουλος), Ζε Εντουάρντο (54’ Κουτσιανικούλης), Περογαμβράκης, Παπάζογλου (82’ Μακουκούλα)

Στον πάγκο έμειναν οι: Φερνάντες, Μονιάκης, Κάλαϊτζιτς, Στάθης

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ντίτσιος (Πρέβεζα)
ΒΟΗΘΟΙ: Καραϊσαρίδης (Πιερίας), Καραγκιοζόπουλος (Ημαθίας)

ΓΗΠΕΔΟ: ΔΑΚ Κομοτηνής
Πηγή: sport-fm.gr

Στεγνό... καθάρισμα!!

Τις νίκες στην έδρα του και στη Σούπερ Λίγκα «ζευγάρωσε» ο Λεβαδειακός, λυγίζοντας στη Βοιωτία 1-0 την Καλλονή χάρη σε τέρμα του Βαγέλλη Μάντζιου. Με δέκα παίκτες από το 60’ η ομάδα της Μυτιλήνης.

Στεγνό... καθάρισμα
Άλλος είχε το όνομα και άλλο τη χάρη στη Βοιωτία! Ο Λεβαδειακός επικράτησε 1-0 της Καλλονής εντός έδρας και κατάφερε να διπλασιάσει τις νίκες του στο σπίτι του αλλά και στο πρωτάθλημα, έπειτα από επτά αγωνιστικές.

«Χρυσός» σκόρερ για την ομάδα του Τάκη Λεμονή, που πήρε τα ηνία του αγώνα έπειτα από την αποβολή του Περόνε στο 60ο λεπτό με απευθείας κόκκινη κάρτα, ήταν ο Βαγγέλης Μάντζιος στο 75’. Αρκετά καλό ήταν το παιχνίδι στο μεγαλύτερο διάστημα, με τις δύο ομάδες να «σπαταλάνε» αρκετές ευκαιρίες μπροστά από τις αντίπαλες εστίες. Πολλά παράπονα έχουν από την ομάδα της Μυτιλήνης για τη φάση της αποβολής του Αργεντινού, που έκρινε σε μεγάλο βαθμό την εξέλιξη του αγώνα.

Μεγάλη βαθμολογική «ανάσα» πήρε ο Λεβαδειακός, που έφτασε τους 8βαθμούς και «ξεκόλλησε» από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας. Τρίτη σερί ήττα για την ομάδα του Γιάννη Μαντζουράκη, που έμεινε στους 9 και συνεχίζει χωρίς βαθμολογική συγκομιδή από την 4η αγωνιστική και μετά.

Το ματς:



Συμβιβάστηκαν

Πιο απελευθερωμένα μπήκε στο ξεκίνημα του πρώτου ημιχρόνου η Καλλονή. Οι παίκτες του Μαντζουράκη είχαν πολύ κοντά τις γραμμές του και αυτό τους βοήθησε να πλησιάσουν πιο εύκολα την εστία του Πρζιρόβσκι. Μετά το πρώτο 10λεπτο, ο Λεβαδειακός άρχισε να ανεβάζει την απόδοσή του και να κερδίζει την κατοχή της μπάλας, όμως τις δύο φορές που απείλησε του έκλεισε τον δρόμο προς το γκολ ο Σιδεράκης.

Το παιχνίδι χωρίς την κατοχή της μπάλας έδειξε να βολεύει απόλυτα την ομάδα της Μυτιλήνης, που από το 25΄και μετά δημιουργούσε συνεχώς ρήγματα στην άμυνα των Βοιωτών, που για λόγους τύχης δεν πλήρωσαν τα ατομικά τους λάθη. Τελικά καμία από τις δύο ομάδες δεν κατάφερε να παραβιάσει την αντίπαλη εστία και το 0-0 έμεινε μέχρι το τέλος του ημιχρόνου.

Το πήρε πάνω του

Ιδιαίτερα ανοιχτό και με γρήγορο ρυθμό ήταν το παιχνίδι στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου. Οι γηπεδούχοι ανταποκρίθηκαν καλύτερα στα ανασταλτικά τους καθήκοντα και κατάφεραν να περιορίσουν την τριάδα των Μανούσου, Λεοζίνιο και Περόνε, που του ταλαιπώρησε αρκετά στο πρώτο 45λεπτο. Με το πέρασμα των λεπτών ο Λεβαδειακός έφερνε σταδιακά το παιχνίδι κοντά στην εστία του Σιδεράκη και μάλιστα βρέθηκε να έχει και το αριθμητικό πλεονέκτημα έπειτα από την αποβολή του Περόνε με απευθείας κόκκινη κάρτα στο 60ο λεπτό.

Το ματς στη συνέχεια χάλασε αφού τα νεύρα των παικτών και τα δυνατά μαρκαρίσματα από τους παίκτες των δύο ομάδων δεν επέτρεψαν να παιχτεί ποδόσφαιρο. Ωστόσο, η ομάδα του Τάκη Λεμονή ήταν αυτή που χαμογέλασε στο τέλος καθώς ο Μάντζιος κατάφερε να νικήσει τον Σιδεράκη στο 75΄ και να δώσει την πολυπόθητη νίκη στην ομάδα του. Στα τελευταία λεπτά η Καλλονή προσπάθησε να φτάσει στην ισοφάριση, όμως ξέμεινε από δυνάμεις και δεν κατάφερε να ξεφύγει από την τρίτη σερί της ήττα στο πρωτάθλημα.

Οι συνθέσεις:



Λεβαδειακός (Τάκης Λεμονής): Πρζιρόβσκι, Μουλόπουλος, Σανγκινέτι (33’ Μανόλο), Πετράτσι (70’ Μπούστο), Λυκογιάννης, Κάπος, Λαμπρόπουλος, Ορτέγκα, Καπό (46’ Μάρτινς), Μάντζιος, Κάντζι

Στον πάγκο: Στρατηλάτης, Ιωαννίδης, Γιάντσης, Βασιλείου

Καλλονή (Γιάννης Μαντζουράκης): Σιδεράκης, Αναστασιάδης, Γκάσιτς, Ποντάνι, Λεάντρο (87’ Καζάκης), Φαρία (80’ Γάλας), Σιλιγαρδάκης, Χουανλού (90' Βλαστέλλης), Λεοζίνιο, Μανούσος, Περόνε

Στον πάγκο: Χογκ, Κριπιντίρης, Άλβες, Λαμπρόπουλος

Διαιτητής: Α. Δημητρόπουλος

Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Λιβαδειάς Πηγή: sport-fm.gr

Η ανατροπή του… αιώνα από την Ξάνθη!!

Την ανατροπή του… αιώνα έκανε η Ξάνθη στα Πηγάδια, καθώς αν και βρέθηκε στο 25’ να χάνει 2-0, κατάφερε να φέρει… τούμπα το παιχνίδι και να πάρει τη νίκη 3-2.

Η ανατροπή του… αιώνα από την Ξάνθη
Τι ματς. Τι συγκινήσεις. Τι… μπαλάρα και στο βάθος μία Ξάνθη που έκανε την ανατροπή του… αιώνα στα Πηγάδια και πανηγύρισε μία σπουδαία νίκη.

Οι Ακρίτες αν και βρέθηκαν στο 25’ να χάνουν 2-0, με τα γκολ του Κόρμπου (11’) και του Γκουέλα (25’), κατάφεραν να φέρουν το παιχνίδι… τούμπα και να φτάσουν σε μία σπουδαία νίκη με σκορ 3-2 για την 7η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας. «Ήρωας» για την Ξάνθη ο Σολάρι, ο οποίος πέτυχε δύο γκολ (40’, 83’), ενώ ο Κάλβο είχε μειώσει στο 32’ με απίστευτη εκτέλεση φάουλ. Αυτοί ήταν και οι πρώτοι τρεις βαθμοί για τον Ράινερ Μάουρερ στον πάγκο των Ακριτών.

Στον αντίποδα ο Απόλλων «αυτοκτόνησε», καθώς δεν κατάφερε να διαχειριστεί το υπέρ του σκορ και τελικά δεν πήρε ούτε το βαθμό της ισοπαλίας.

Το ματς


Και όμως αυτό το πρώτο ημίχρονο δεν ήταν παιχνιδιού της Πρέμιερ Λιγκ, αλλά της Σούπερ Λίγκας. Ξάνθη και Απόλλων, πρόσφεραν απλόχερα στον κόσμο που αποφάσισε να πάει στο γήπεδο ή να παρακολουθήσει το παιχνίδι από την τηλεόραση, ένα απίστευτο θέμα. Αν και τα πρώτα 10 λεπτά δεν προμήνυαν ότι θα γινόντουσαν, όσα απίστευτα θα συνέβαιναν στη συνέχεια. Από εκείνο το σημείο και μετά έγινε ο… πανικός. Ο Απόλλων άνοιξε το σκορ στο 11’ με τον Κόρμπο να πετυχαίνει ένα ακόμα γκολ στο φετινό πρωτάθλημα. Πριν καλά-καλά προλάβουν οι Ακρίτες να συνέλθουν από το σοκ του γκολ, στο 24’ ο Γκουέλα έδωσε προβάδισμα δύο τερμάτων στην «Ελαφρά Ταξιαρχία».

Και εκεί που η Ξάνθη έδειχνε να είναι στο… καναβάτσο, λες και κάποιος γύρισε έναν διακόπτη στους Ακρίτες και άλλαξαν την εικόνα τους. Στο 32’ οι γηπεδούχοι μείωσαν σε 2-1 με απίστευτη εκτέλεση φάουλ του Κάλβο και κάπου εκεί οι παίκτες του Απόλλωνα έδειχναν να τα… χάνουν. Οι Ακρίτες πίεσαν και κατάφεραν στο 40’ να ισοφαρίσουν με τον Σολάρι. Το 2-2 ήταν το σκορ που πήγαν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια, μετά από ένα καταπληκτικό πρώτο μέρος.

Η εικόνα του δευτέρου ημιχρόνου άλλαξε άρδην, με τον ρυθμό του αγώνα να έχει πέσει αισθητά. Και αυτό άλλωστε ήταν κάτι λογικό, με δεδομένο ότι στο πρώτο ημίχρονο το παιχνίδι ήταν… ξέφρενο και στο δεύτερο μέρος οι ομάδες θέλησαν περισσότερο να διαφυλάξουν τα μετόπισθεν. Ωστόσο, η ομάδα που πίεζε και είχε και την κατοχή, ήταν η Ξάνθη, αλλά πέρα από κάποιες… υποψίες ευκαιριών, δεν μπορούσε να φτάσει εύκολα στην εστία του Απόλλωνα. Η «Ελαφρά Ταξιαρχία» θέλησε να διαφυλάξει το 2-2, καθώς το… πάθημα του πρώτου μέρους έγινε μάθημα και απλά προσπαθούσε να εκμεταλλευτεί τις αντεπιθέσεις.

Τα λεπτά κυλούσαν, το άγχος μεγάλωνε και οι άμυνες έσφιξαν ακόμη περισσότερο, με την «Ελαφρά Ταξιαρχία» να προσπαθεί να κρατήσει την ισοπαλία και την Ξάνθη να πιέζει για το γκολ. Η… λύτρωση για τους Ακρίτες ήρθε στο 83’ με τον Σολάρι να πετυχαίνει το δεύτερο τέρμα του στην αναμέτρηση και να διαμορφώνει το 3-2, που έμεινε μέχρι και το φινάλε. Η Ξάνθη πήρε ένα σπουδαίο τρίποντο κάνοντας επική ανατροπή.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων


Ξάνθη (Ράινερ Μάουρερ): Ζαρόπουλος, Μπαξεβανίδης, Ντε Γκούζμαν (46’ Φλίσκας), Ντιέ (71’ Ερνάντες), Γούτας, Μουκουάνα, Σολάρι, Σολτάνι, Κάλβο (82’ Μαρίν), Χοσέμι, Μάνταλος

Στον πάγκο: Κυριακίδης, Βασιλακάκης, Ράνος, Μπέρτος

Απόλλων (Αλέκος Βοσνιάδης): Τζόρβας, Αργυρόπουλος (48’ Χατζηζήσης), Δεληζήσης, Παπαζαχαρίας, Διαμάντης, Κόρμπος, Καμαρά, Φαρινόλα (85’ Μίνγκας), Πετρόπουλος, Μπάρκογλου (46’ Έγκον), Γκουέλα

Στον πάγκο: Γουμάγιας, Παντελιάδης, Χατζηζήσης, Ζουέλα, Τσεμπερίδης, Έγκον, Μίνγκας Πηγή: sport-fm.gr

Φοβερή Κέρκυρα, άνετος Βόλος!

Με άνεση και… σκορ έφυγε από την έδρα του Βατανιακού, η Κέρκυρα, η οποία επικράτησε 5-1 και έκανε το 2 στα 2 στον Βόρειο όμιλο. Πανηλιακός και Ολυμπιακός Βόλου το απόλυτο στο Νότιο όμιλο.

Φοβερή Κέρκυρα, άνετος Βόλος
Με μια άκρως επιβλητική εμφάνιση, η Κέρκυρα, επικράτησε 5-1 του Βατανιακού εκτός έδρας και έκανε το δύο στα δύο προσφέροντας παράλληλα ωραίο θέαμα, στη δεύτερη αγωνιστική της Football League. Οι Σίμιτς, Κοντός (2), Καραδέμητρος και Σουάνης οι σκόρερ για την ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου.

Νίκη και για τον Απόλλωνα Καλαμαριάς κόντρα στην Αναγέννηση Γιαννιτσών χάρη σε ένα τέρμα του Πέλκα στο 61’. Οι δύο ομάδες συγκατοικούν στον Βόρειο όμιλο της κατηγορίας.

Από εκεί και πέρα, στον Νότιο, ο Ολυμπιακός Βόλου έκανε μια… επαγγελματική εμφάνιση και πέρασε άνετα από την Μαγούλα κόντρα στον Αστέρα. Οι «ερυθρόλευκοι» ζήτησαν να αναβληθεί το παιχνίδι καθώς ο αγωνιστικός χώρος ήταν σε κακή κατάσταση, όμως το παιχνίδι έγινε κανονικά.

Η ομάδα του Γιώργου Βαζάκα με σκόρερ του Καπετάνο, Δεινόπαππα και Γκούρμα επικράτησε 3-0 και φιγουράρει στη δεύτερη θέση της κατηγορίας. Μαζί της είναι ο Πανηλειακός.

Οι Πυργιώτες επικράτησαν 1-0 του Βύζαντα Μεγάρων με ένα τέρμα του Μπούνα και έφτασαν τους έξι πόντους. Οι δύο «ερυθρόλευκες» ομάδες είναι μόνες στην κορυφή, αφού Επισκοπή και Ψαχνά, αγωνιζόντουσαν μεταξύ τους και κόλλησαν στο 2-2 στο Ρέθυμνο.

Παρασκευή 04 Οκτωβρίου 2013

Φωστήρας-Αχαρναϊκός 1-1
(87’ Σεκολάρι- 73’ Σάνον)

Κυριακή 06 Οκτωβρίου 2013 (16:00)

Νότιος όμιλος



Επισκοπή-Ηρακλής Ψαχνών 2-2
(55’, 62’ πεν. Γκονζάλες- 29’, 83’ Κοιλάρας )

Χανιά-Φωκικός 1-0
(52’ πεν. Πάγκαλος)

Παναιγιάλειος -Βύζας Μεγάρων 1-0
(7’ Μπούνας)

Αστέρας Μαγούλας-Ολυμπιακός Βόλου 0-3
(4’ Καπετάνος, 70’ Δεινόπαππας, 88’ Γκούρμα)

Πανηλειακός-Γλυφάδα 1-0
(43’ Καλαϊτζίδης)

Βόρειος όμιλος



Αναγέννηση Γιαννιτσών-Απόλλων Καλαμαριάς 0-1
(61’ Πέλκας)

Βατανιακός-Κέρκυρα 1-5
(58’ Ζαγοριανός - 8’ Σίμιτς, 14’, 40’ Κοντός, 66’ Καραδέμητρος, 70’ Σουάνης)

Ζάκυνθος-Καβάλα 1-0
(20’ Φωτιάς)

Νίκη Βόλου-Τύρναβος (20:00)

Δευτέρα 07 Οκτωβρίου 2013 (16:00)

Αιγινιακός-Πιερικός
Δόξα Δράμας-Αναγέννηση Καρδίτσας
Καλλιθέα-Παναχαϊκή
Ηρακλής-Εθνικός Γαζώρου (18:00)

Η επόμενη (3η) αγωνιστική

Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013

Πιερικός-Ηρακλής (17:00)

Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013 (17:00)

Αχαρναϊκός-Επισκοπή
Αναγέννηση Γιανιτσών-Αιγινιακός
Γλυφάδα-Παναιγιάλειος
Κασσιόπη-Νίκη Βόλου
Εθνικός Γαζώρου-Ζάκυνθος
Ηρακλής Ψαχνών-Φωκικός
Ολυμπιακός Βόλου-Καλλιθέα
Απόλλων 1926-Βατανιακός
Παναχαϊκή-Χανιά
Πανηλειακός-Αστέρας Μαγούλας
Τύρναβος-Δόξα Δράμας
Βύζας Μεγάρων-Φωστήρας

Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

Αναγέννηση Καρδίτσας-Καβάλα (17:00) Πηγή: sport-fm.gr

Πολύ σκληρή... για να μην νικήσει!!

Έστω και στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, η Σεβίλλη πέτυχε το «χρυσό» γκολ με τον Ράκιτιτς και επικράτησε 2-1 της Αλμερία.

Πολύ σκληρή... για να μην νικήσει
«Χρυσό» γκολ στο φινάλε, «χρυσοί» και οι βαθμοί που πήρε η Σεβίλλη. Οι Ανδαλουσιάνοι τα βρήκαν... σκούρα απέναντι στην Αλμερία, ωστόσο το τέρμα του Ράκιτιτς στις καθυστερήσεις, χάρισε τους τρεις βαθμούς στην ομάδα του, δίνοντάς της βαθμολογική ανάσα.

Από την άλλη, οι ηττημένοι έχασαν την ευκαιρία να «τσιμπήσουν» τον πόντο και παραμένουν στον πάτο της Πριμέρα Ντιβιζιόν.
Στο «Σάντσεθ Πιθχουάν», τα πάντα ξεκίνησαν εκπληκτικά, αφού ο Γκαμεϊρό έβαλε μπροστά στο σκορ τους γηπεδούχους, μόλις στο 5’. Οι φιλοξενούμενοι δεν τα παράτησαν και βρήκαν το δρόμο της ισοφάρισης στο 23’ με τον Ρόντρι. Κι εκεί που φαινόταν πως οι δύο ομάδες θα αρκεστούν στην ισοπαλία, ήρθε ο Ράκιτιτς και διαμόρφωσε στο 90+3’ το τελικό 2-1, δίνοντας το σύνθημα για τους πανηγυρισμούς στις εξέδρες.

Τα αποτελέσματα της όγδοης αγωνιστικής:

Παρασκευή 4/10

Βιγιαρεάλ-Γρανάδα 3-0
(30’ Σοριάνο, 49’ Ντος Σάντος, 82’ Πίνια)

Μάλαγα-Οσασούνα 0-1
(23’ Ριέρα)

Σάββατο 5/10

Έλτσε-Εσπανιόλ 2-1
(39’, 74’ Κορομίνας - 66’ Μπιφουμα)

Ράγιο Βαγιεκάνο-Σοσιεδάδ 1-0
(89’ πεν. Βιέρα)

Λεβάντε-Ρεάλ Μαδρίτης 2-3
(57’ Ντιαβαρά, 87’ Ελ Ζαρ - 61’ Ράμος, 90’ Μοράτα, 90’+4’ Ρονάλντο)

Μπαρτσελόνα-Βαγιαδολίδ 4-1
(14', 64' Αλέξις, 52' Τσάβι, 70' Νεϊμάρ-10' Γκέρα)

Κυριακή 6/10

Ατλέτικο Μαδρίτης-Θέλτα 2-1
(43’, 62’ Κόστα-71’ Νολίτο)

Σεβίλλη-Αλμερία 2-1
(6' Γκαμεϊρό, 90+3' Ράκιτιτς - 23' Ρόντρι)

Χετάφε-Μπέτις (20:00)

Μπιλμπάο-Βαλένθια (22:00)


Η επόμενη αγωνιστική (9η):

Αλμερία-Ράγιο Βαγιεκάνο
Μπιλμπάο-Βιγιαρεάλ
Μπέτις-Έλτσε
Θέλτα-Λεβάντε
Εσπανιόλ-Ατλέτικο Μαδρίτης
Γράναδα-Χετάφε
Οσασούνα-Μπαρτσελόνα
Ρεάλ Μαδρίτης-Μάλαγα
Βαλένθια-Ρεάλ Σοσιεδάδ
Βαγιαδολίδ-ΣεβίλληΠηγή: sport-fm.gr

Φεύγει και ο "Τιτάνας" από την Ελλάδα;

Πνίγουν οι τόκοι αλλά και η καθίζηση της οικοδομής τον Τιτάνα – οι δηλώσεις την άνοιξη περί φυγής που «μαζεύτηκαν» και το φάντασμα των ΒΙΟΧΑΛΚΟ, ΦΑΓΕ, Coca Cola και S&B που πλανάται πάνω από το Μαξίμου

«Οι αποφάσεις φυγής από την Ελλάδα, είναι σαν τις υποτιμήσεις. Ανακοινώνονται αιφνιδιαστικά και πάντοτε διαψεύδονται».Με αυτή τη φράση έμπειρο στέλεχος του ΣΕΒ απάντησε στην καίρια ερώτηση για το κατά πόσο μπορεί να υπάρξει και άλλη αποχώρηση μεγάλης βιομηχανίας από την Ελλάδα.
Κι όντως, κάπως έτσι είναι τα πράγματα καθώς η διοίκηση Στασινόπουλου διέψευδε εμφαντικά τα σενάρια αποχώρησης της από τη χώρα ακόμα κι όταν εμείς γράφαμε σχετικά από τον Ιούνιο. Η λογική μιας τέτοιας ενέργειας έχει τη σημασία της. Κι αυτό διότι γνωστό είναι πως όλες οι μεγάλες βιομηχανίες της πατρίδας μας αυτή την στιγμή βρίσκονται σε μια φάση σκληρής και πρωτόγνωρης διαπραγμάτευσης με την κυβέρνηση. Μιας διαπραγμάτευσης σε τρία επίπεδα. Στο τραπεζικό, το ενεργειακό και το φορολογικό. «Το άσχημο της υπόθεσης είναι πως η κυβέρνηση σε κανένα από τα τρία πεδία δεν μπορεί να δώσει μια καλή απάντηση. Κι αυτό είναι που φοβίζει την αγορά» μας λέει η ίδια «σοφή» πηγή της βιομηχανίας.
Θα είναι λοιπόν η οικογένεια Παπαλεξόπουλου το επόμενο θύμα της κυβερνητικής αναποφασιστικότητας και της εν γένει αδυναμίας του τραπεζικού συστήματος; Θα «θρηνήσει» η εγχώρια βιομηχανία άλλη μια φυγή ενός εξόχως ιστορικού ομίλου που παρέα με τη ΒΙΟΧΑΛΚΟ φέρουν το βάρος της μεταπολιτευτικής ανάπτυξης και συγκεκριμένα της οικοδομής; Μια ματιά στα οικονομικά δεδομένα του πάλαι ποτέ γίγαντα Τιτάνα δείχνει πως ενδεχομένως τα όσα έλεγε πέρυσι την άνοιξη στη Welt am Sonntag», ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Δημήτρης Παπαλεξόπουλος, ίσως να αποκτήσουν άμεσα νόημα και υπόσταση. Ερωτώμενος για την ελληνική κρίση και το περιβάλλον στο οποίο καλείται να λειτουργήσει η εταιρεία, δήλωσε λοιπόν ο επιχειρηματίας με δεδομένο αυθορμητισμό ότι «κανείς δεν γνωρίζει αν η κατάσταση μακροπρόθεσμα θα σταθεροποιηθεί ή αν η κρίση έχει όντως περάσει. Γι' αυτό και πρέπει να είμαστε έτοιμοι για κάθε εναλλακτική». Αυτή η δήλωση ξεσήκωσε θύελλα και οι ερμηνείες υπήρξαν πολλαπλές. Όσο κι αν αργότερα η διοίκηση του ομίλου διευκρίνισε πως δεν μελετά έξοδο από τη χώρα, είναι αλήθεια πως το ...σαράκι μπήκε για τα καλά. Κι αυτό διότι κυρίως τα οικονομικά δεδομένα δείχνουν πως μια τέτοια επιλογή μπορεί να μην είναι επιλογή αλλά ανάγκη. Μια ανάγκη επιβίωσης του ομίλου.
Μόνο την περασμένη λοιπόν οικονομική χρονιά η τσιμεντοβιομηχανία Τιτάν πλήρωσε για τόκους δανείων 67 εκατ. ευρώ. Το μέγεθος αυτό ήταν αυξημένο κατά 23% σε σχέση με το 2011, παρά το γεγονός ότι η επιχείρηση κατάφερε πέρυσι να μειώσει το συνολικό ύψος του καθαρού δανεισμού της κατά 112 εκατ. ευρώ. Μια τέτοια διαπίστωση λογικό είναι να δημιουργεί ξεκάθαρα ερωτηματικά για το χρηματοοικονομικό πρόβλημα και το αυξημένο κόστος χρήματος που υπάρχει για μια εταιρεία που – προς το παρόν – επιλέγει να μένει στη χώρα μας. Είναι αυτό το περίφημο «country risk» που πολλές ελληνικές εταιρείες πληρώνουν με αποτέλεσμα να κοιτάζουν προς τις ξένες αγορές – άρα και τράπεζες – ευελπιστώντας σε καλύτερες συνθήκες λειτουργίας. Το γεγονός πως η εταιρεία τον Δεκέμβριο του 2012 κατάφερε και βγήκε στις διεθνείς αγορές ολοκληρώνοντας έκδοση νέων ομολογιών ύψους 200 εκατ. ευρώ αλλά με τοκομερίδιο στο δυσθεώρητο 8,75%. Οι παραπάνω διαπιστώσεις δείχνουν πως η εταιρεία πληρώνει ξεκάθαρα το μέγεθος της εγχώριας κρίσης με κίνδυνο για το μέλλον της.

Όμως αυτό είναι ένα πρώτο δεδομένο. Το κυριότερο πρόβλημα για την οικογένεια Παπαλεξόπουλου έχει να κάνει με τη βουτιά στη ζήτηση τσιμέντου η οποία λόγω της χαμηλής πτώσης στην οικοδομική δραστηριότητα είναι πρωτόγνωρη. Ο πάλαι ποτέ πυλώνας της οικονομίας μας έχει πήλινα ποδάρια. Μπορεί ο Τιτάνας να έχει έντονη εξαγωγική πορεία και μόλις το 20% της ετήσιας παραγωγής του να απευθύνεται εντός τοιχών όμως είναι πασιφανές το πρόβλημα. Οι ζημιές 31 εκατ. ευρώ που ήταν το τελικό αποτέλεσμα αυτή της δραστηριότητας στην Ελλάδα δείχνει το μέγεθος του προβλήματος.
Ο όμιλος Τιτάν μπορεί να τόνισε ότι ύστερα από μια ιστορία 110 και πλέον χρόνων βιομηχανικής δραστηριότητας στην Ελλάδα - η εταιρεία ιδρύθηκε το 1902 - οι βασικοί μέτοχοι, οι οικογένειες Κανελλόπουλου και Παπαλεξόπουλου, δεν σκέφτονται καν το ενδεχόμενο μεταφοράς της έδρας. Μπορεί να ειπώθηκε πως το πέναλτι στην Ελλάδα υποχωρεί και πως νιώθει βαρύ το χρέος ούσα η μοναδική ελληνική τσιμεντοβιομηχανία μιας και οι Ηρακλής και Χάλυψ έχουν περάσει σε γαλλικά χέρια. Το 2012 ο όμιλος πραγματοποίησε πωλήσεις 1,13 δισ. ευρώ (+3,6%), κέρδη EBITDA 195,8 εκατ. ευρώ (-19,8%) και ζημιές 24,5 εκατ. ευρώ έναντι κερδών 11 εκατ. ευρώ το 2011. Παράλληλα, κατάφερε να καταγράψει ελεύθερες ταμειακές ροές 140 εκατ. ευρώ και να μειώσει τον τραπεζικό δανεισμό της από 1.041 εκατ. ευρώ το 2011 σε 879 εκατ. ευρώ το 2012. Στο τέλος του 2012 στο ταμείο του ομίλου τα ρευστά διαθέσιμα ανήρχοντο στα 284 εκατ. ευρώ. Όμως ο όμιλος που διαθέτει παραγωγικές μονάδες σε 9 χώρες και απασχολεί συνολικά 5.400 άτομα, εκ των οποίων 790 στην Ελλάδα αποτελεί μια πολύ όμοια με τη ΒΙΟΧΑΛΚΟ περίπτωση. Τόσο όμοια που πλέον η κυβέρνηση τρομάζει.
Ο Λεωνίδας Καναλλόπουλος
Εμβληματική προσωπικότητα του ομίλου Τιτάν υπήρξε ο Λεωνίδας Κανελλόπουλος. Γεννήθηκε το 1905 στην Αθήνα και ήταν γιος του Άγγελου Κανελλόπουλου. Σπούδασε στο πολυτεχνείο του Μονάχου και εργάστηκε στην επιχείρηση Τιτάν, της οποίας διετέλεσε και πρόεδρος. Επίσης διετέλεσε μέλος του δ.σ. της τράπεζας της Ελλάδος, πρόεδρος της ανωνύμου εταιρείας χημικών προϊόντων και λιπασμάτων και πρόεδρος του ΣΕΒ. Κατά τη διάρκεια της θητείας του στον ΣΕΒ επιδιώχθηκε στενότερη σύνδεση της Ελλάδας με την ΕΟΚ. Το έτος ίδρυσης της επιχείρησης είναι το 1902 και έγινε ως τσιμεντοποιείο στην Ελευσίνα. Το 1912 η εταιρεία εισήχθηκε στο χρηματιστήριο Αθηνών και μόλις το 1933 πραγματοποίησε τις πρώτες εξαγωγές τσιμέντου. Από τη δεκαετία του '60 πραγματοποίησε άλματα ανοίγοντας σειρά εργοστασίων σε όλη τη χώρα και σταδιακά στο εξωτερικό.
Πηγή: fpress.gr

Θρύλος των δύο ηπείρων!!

Το μόνο τρόπαιο που έλειπε από τη συλλογή του, το Διηπειρωτικό Κύπελλο, κατέκτησε με εμφατικό τρόπο Ολυμπιακός νικώντας για δεύτερη φορά την Πινιέιρος Σκάι με 86-69. Κορυφαίος ο Πρίντεζης με 17π.

Θρύλος των δύο ηπείρων
Παγκόσμιος πρωταθλητής (πλην ΝΒΑ) στέφθηκε ο Ολυμπιακός. Οι «ερυθρόλευκοι» δεν αρκέστηκαν στο +11 προ διημέρου (81-70) και κέρδισαν για δεύτερη φορά, ακόμη πιο εύκολα, την Πινιέιρος Σκάι με 86-69 στο Μπαρουέρι κατακτώντας το πρώτο Διηπειρωτικό Κύπελλο στην ιστορία τους.

Μόνο για 15 λεπτά βρήκαν αντίσταση οι πρωταθλητές Ευρώπης, που παίζοντας ώριμα και οργανωμένα απέναντι στους άναρχους Βραζιλιάνους επιβεβαίωσαν την ανωτερότητά τους κι έφτασαν μέχρι το +23 στις αρχές της τέταρτης περιόδου.

Μπορούσε και καλύτερα

Εκπλήξεις είχε στην πεντάδα ο Γιώργος Μπαρτζώκας, αφού δίπλα σε Σπανούλη και Ντάνστον προτιμήθηκαν οι Κατσίβελης, Λοτζέσκι και Αγραβάνης αντί Μάντζαρη, Περπέρογλου και Πρίντεζη. Οι γηπεδούχοι αιφνιδίασαν και προηγήθηκαν με 4-0, αλλά γρήγορα ο Ολυμπιακός συνήλθε. Κράτησε για τρία λεπτά τους αντιπάλους του άποντους και με ένα σερί 10-0, που ήρθε και με τρίποντα από Σπανούλη και Αγραβάνη, ξέφυγε με έξι (4-10). Ο Ντάνστον πήρε τη σκυτάλη κάνοντας εξαιρετική δουλειά σε άμυνα κι επίθεση, αλλά Παουλίνιο και Στόλγουορθ βρήκαν ρυθμό στην επίθεση (12-12) και οι Βραζιλιάνοι ισορρόπησαν. Οι «ερυθρόλευκοι» σκοράροντας στη συνέχεια του δεκαλέπτου αποκλειστικά με βολές (8/8) έκλεισαν την περίοδο με μικρό προβάδισμα (21-22).

Ξέφυγε με δύο σερί

Η Πινιέιρος Σκάι με διαδοχικά καλάθια του Σμιθ πέρασε μπροστά (23-22), όμως ο Ολυμπιακός απάντησε με τρίποντα των Μάντζαρη και Πρίντεζη, καθώς και με έναν αιφνιδιασμό με τον τελευταίο φτάνοντας για πρώτη φορά στο +7 (23-30). Το τάιμ άουτ του Κλαούντιο Μορτάρι είχε ευεργετικά αποτελέσματα για την ομάδα του, καθώς κράτησε τους πρωταθλητές Ευρώπης στο μηδέν για τέσσερα λεπτά και ισοφάρισε (30-30). Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα συνήλθαν εγκαίρως κι απάντησαν με τον ίδιο τρόπο ξεφεύγοντας πάλι με εντυπωσιακά καρφώματα από Πέτγουεϊ και Ντάνστον (30-37) κι έκλεισαν το ημίχρονο με διαφορά επτά πόντων (33-40). Ένα πρώτο μέρος στο οποίο οι Πειραιώτες είχαν καλύτερα ποσοστά στα τρίποντα (4/7) παρά στα δίποντα (8/18)…

Και τώρα… πιάστε τον

Με δύο γκολ-φάουλ από Σπανούλη και Σίμονς, καθώς και τρίποντο του Μάντζαρη, ο Ολυμπιακός έφτασε με το ξεκίνημα της επανάληψης στο +10 (37-47). Ο Στόλγουορθ με πέντε προσωπικούς πόντους ψαλίδισε κατά το ήμισυ τη διαφορά (42-47), αλλά κάπου εκεί οι «ερυθρόλευκοι» πάτησαν γκάζι. Με όπλο την καλή άμυνα και πρωταγωνιστή τον Πρίντεζη που πέτυχε επτά σερί πόντους εκτόξευσαν τη διαφορά αρχικά στους 14 (42-56) και λίγο μετά με διαδοχικά λέι απ του Περπέρογλου έφτασε και στους 16 (46-62).

Περίμενε τη στέψη

Με διαφορά ασφαλείας, πλέον, έχοντας και την προίκα του +11 από το πρώτο ματς (81-70), ο Ολυμπιακός μετρούσε αντίστροφα για τη στέψη του. Δεν σταμάτησε, ωστόσο, και έξι λεπτά πριν το τέλος βρέθηκε να προηγείται και με 23 από δύο βολές του Σλούκα (52-75). Η διαφορά αυτή έφερε χαλάρωση και η πίεση των Βραζιλιάνων οδήγησε σε λάθη, που έφεραν τους γηπεδούχους με ένα 10-0 στο -13 (62-75). Ο Μπέγκιτς με τέσσερις πόντους και μία εντυπωσιακή τάπα έβαλε τέλος στο σερί της Πινιέιρος Σκάι και ο Ολυμπιακό έφτασε άνετα στη νίκη.

Δεκάλεπτα: 21-22, 33-40, 50-64, 69-86. Πηγή: sport-fm.gr

Οι ενδεκάδες του ΠΑΟΚ-ΠΑΟ!!

Στον πάγκο ο Λούκας, με τον Νίνη βασικό θα ξεκινήσει ο ΠΑΟΚ στο ντέρμπι της Τούμπας. Λαγός-Μέντες στον άξονα για τον Παναθηναϊκό, έξω ο Μαρινάκης. Δείτε τις ενδεκάδες.

Οι ενδεκάδες του ΠΑΟΚ-ΠΑΟ
Ώρα ντέρμπι στην Τούμπα και οι δύο προπονητές επέλεξαν τους πρώτους «11» που θα ξεκινήσουν τον αγώνα.

Για τον ΠΑΟΚ, ο Λούκας μένει στον πάγκο, με τον Νίνη να παίρνει φανέλα βασικού. Πιο συγκεκριμένα, ο Χακόμπο κάτω από την εστία, δεξί μπακ ο Κίτσιου, αριστερό ο Λίνο, με τους Βίτορ, Κατσουράνη ως στόπερ. Στα χαφ θα βρίσκονται οι Τζιόλης, Λάζαρ, με τριάδα μπροστά τους, Νίνη (δεκάρι), Στοχ (αριστερά) και Σαλπιγγίδη (δεξιά). Μοναδικός προωθημένος ο Αθανασιάδης. Πιθανώς ο «Σάλπι» να παίξει και πιο δίπλα στον Κλάους...

Όσον αφορά τον Παναθηναϊκό, ο Μέντες ξεκινά βασικός, στο πλάι του Λάγου, όπως αναμενόταν, ενώ ο Τριναταφυλλόπουλος παραμένει στο δεξί άκρο της άμυνας, αφού ο Μαρινάκης θα δει το ματς από τον πάγκο.

Καπίνο τερματοφύλακας, δεξιά στην άμυνα ο «Τριάντα», αριστερά ο Νάνο, Ρισβάνης και Σίλντενφελντ τα δύο «θηρία» της άμυνας. Λαγός και Μέντες ως αμυντικά χαφ, με τον Πράνιτς λίγο μπροστά τους. Ο Κλωναρίδης θα αγωνιστεί ως αριστερό εξτρέμ, ο Ζέκα ως δεξί και στην κορυφή της επίθεσης ο Μπεργκ.

Αναλυτικά:

ΠΑΟΚ: Χακόμπο, Λίνο, Κίτσιου, Κατσουράνης, Βίτορ, Τζιόλης, Λάζαρ, Νίνης, Στοχ, Αθανασιάδης, Σαλπιγγίδης

Στον πάγκο: Γλύκος, Κατσικάς, Κωνσταντινίδης, Λούκας, Βούκιτς, Τζαβέλλας, Νέτσιντ

Παναθηναϊκός: Καπίνο, Τριανταφυλλόπουλος, Μέντεζ, Κλωναρίδης, Λαγός, Μπεργκ, Ζέκα, Νάνο, Σίλντενφελντ, Ρισβάνης, Πράνιτς

Στον πάγκο: Κοτσόλης, Χουχούμης, Μαρινάκης, Αζαγκούν, Αμπέιντ, Ντίνας, Φιγκερόα Πηγή: sport-fm.gr

Φιγκερόα: «Είναι το ματς της χρονιάς»!

Το κλίμα που επικρατεί στο supeclasico της Αργεντινής ανάμεσα στην Ρίβερ Πλέιτ και την Μπόκα Τζούνιορς (λίγο μετά τα μεσάνυχτα στο Novasports 2) περιέγραψε ο Λουτσιάνο Φιγκερόα, μιλώντας στη Nova.

Φιγκερόα: «Είναι το ματς της χρονιάς»!
Αν και εκείνος λίγο νωρίτερα θα έχει δώσει τη δική του μάχη στο ντέρμπι του Παναθηναϊκού μέσα στην Τούμπα, δεν πρόκειται να χάσει το αντίστοιχο σπουδαίο παιχνίδι ανάμεσα στην Ρίβερ Πλέιτ και την Μπόκα Τζούνιορς.

Ο λόγος για τον Λουτσιάνο Φιγκερόα, ο οποίος μίλησε στη Nova, και μας μετέφερε στην κατάσταση που επικρατεί στο Μπουένος Άιρες πριν από ένα τέτοιο παιχνίδι, αφού έχει αγωνιστεί και στους δύο μεγάλους συλλόγους της πόλης.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Αργεντινού φορ του «τριφυλλιού» στο Novasports

Για το ντέρμπι του πρωταθλήματος στην Αργεντινή:

«Πρόκειται για ένα ξεχωριστό, ιδιαίτερο παιχνίδι, διαφορετικό από όλα τα άλλα, ένα από μεγαλύτερα και δημοφιλέστερα ντέρμπι στον κόσμο. Στην Αργεντινή είναι ο αγώνας που περιμένει όλος ο κόσμος. Μακάρι το θέαμα να είναι πλούσιο, να μην υπάρξουν προβλήματα με τους οπαδούς και ελπίζω να είναι μια πραγματική γιορτή».

Για το αν υπάρχει φαβορί στο ντέρμπι του Μπουένος Άιρες:

«Σε αυτά τα ματς δεν υπάρχει φαβορί, είναι ιδιαίτερο παιχνίδι, παίζεται με την ψυχή, με την καρδιά, γι' αυτό λέω πως δεν υπάρχει φαβορί, μακάρι το θέαμα να είναι καλό».

Για την αντίδραση των οπαδών της Ρίβερ, όταν φόρεσε τη φανέλα της Μπόκα Τζούνιορς:

«Οι οπαδοί της Ρίβερ δεν ήταν ευχαριστημένοι που είχα πάρει μεταγραφή για τη Μπόκα, όμως για οποιοδήποτε Αργεντινό ποδοσφαιριστή, όταν υπάρχει πρόταση από τη Μπόκα, είναι δύσκολο να την απορρίψει. Πάντως ήταν μια εξαιρετική σεζόν, είχαμε κατακτήσει το πρωτάθλημα, οι οπαδοί της Μπόκα μου είχαν φερθεί εξαιρετικά και έχω φοβερές αναμνήσεις από εκείνη τη σεζόν. Σίγουρα αυτό δεν άρεσε στους φιλάθλους της Ρίβερ, αλλά προσωπικά είχα περάσει φοβερά στη Μπόκα»!

Για το πώς ζει ένας ποδοσφαιριστής αυτό το ντέρμπι:

«Είναι ξεχωριστά ματς, ουσιαστικά είναι το ματς της χρονιάς, είναι τυχερός όποιος μπορεί να παίξει σε αυτά τα ματς, εάν είσαι ο νικητής, τότε "σώζεις" τη χρονιά σου, ακόμη κι αν τα έχεις πάει...χάλια. Είναι το ματς, στο οποίο οι φίλαθλοι σου ζητούν επιτακτικά να νικήσεις, είναι ωραίο να παίζεις σε αυτούς τους αγώνες, εξάλλου η ατμόσφαιρα που δημιουργείται είναι μοναδική».

Για το κλίμα που υπάρχει στα ντέρμπι της Αργεντινής:

«Αν και ήμουν τόσο στη Ρίβερ όσο και στη Μπόκα, δεν είχα την τύχη να παίξω σε ένα ντέρμπι. Όταν είχα πάρει μεταγραφή για τη Μπόκα, εκείνη τη αγωνιστική έτυχε να υπάρχει το ντέρμπι με τη Ρίβερ, αλλά έμεινα στον πάγκο. Έχω όμως ζήσει άλλο ένα μεγάλο ντέρμπι, όπως το Ροσάριο Σεντράλ-Νιούελς, ένα ακόμη ματς το οποίο έχει έντονη ατμόσφαιρα, αφού στην ίδια πόλη υπάρχουν δύο ομάδες, με μεγάλη αντιπαλότητα. Δόξα τω Θεώ δεν έχασα σε κανένα ντέρμπι, μάλιστα είχα καταφέρει να σκοράρω και γι' αυτό έχω ευχάριστη ανάμνηση από αυτά τα ντέρμπι».

Για τις προσδοκίες του από αυτό το ντέρμπι:

«Εύχομαι να είναι μια γιορτή του ποδοσφαίρου, μακάρι να νικήσει η Μπόκα, γιατί έχω πολλούς φίλους εκεί. Το σημαντικό όμως είναι να γίνει σπουδαίο ματς δίχως επεισόδια».

Ντεμπούτο με το αριστερό για Χάουαρντ!!

Οι Ρόκετς έχασαν με 116-115 από τους Πέλικανς στο φιλικό ντεμπούτο του Ντουάιτ Χάουαρντ.

Ντεμπούτο με το αριστερό για Χάουαρντ
Οι Πέλικανς, όπως από αυτή τη σεζόν θα λέγονται πλέον οι Χόρνετς, επικράτησαν των Ρόκετς με 116-115 στο Χιούστον χαλώντας έτσι το ντεμπούτο του Ντουάιτ Χάουαρντ, έστω και σε… ανεπίσημο ματς.

Ο «σούπερμαν», που υπέγραψε τετραετές συμβόλαιο έναντι 88 εκατ. δολαρίων με τις «ρουκέτες», είχε 19 πόντους με 7/11 βολές και 6/11 δίποντα σε 27 λεπτά, καθώς επίσης 3 ασίστ και 1 τάπα, ενώ δέχτηκε και μία τεχνική ποινή για διαμαρτυρία. Ο Τζέιμς Χάρντεν με 21 και ο Ισραηλινός Όμρι Κάσπι με 20 ήταν οι πρώτοι σκόρερ των γηπεδούχων.

Ο Άντονι Μόροου είχε 26 πόντους για τους νικητές, ενώ από 21 είχαν οι Άντονι Ντέιβις και Όστιν Ρίβερς. Πηγή: sport-fm.gr

Πιάστηκαν στα χέρια Διαμαντίδης-Μπατής! (video/pics)

Άναψαν τα αίματα στην αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τον Πανιώνιο στο φιλικό τουρνουά «Πέτρος Οικονομάκης» με τους Διαμαντίδη και Μπατή να έρχονται στα χέρια!

Πιάστηκαν στα χέρια Διαμαντίδης-Μπατής (video/pics)
Σε… ρινγκ μετατράπηκε το παρκέ του «Μελίνα Μερκούρη» στο Ρέθυμνο όπου και διεξάγεται το φιλικό τουρνουά «Πέτρος Οικονομάκης». Στη διάρκεια της αναμέτρησης του Παναθηναϊκού με τον Πανιώνιο και λίγο πριν το ημίχρονο του αγώνα οι αρχηγοί των δύο ομάδων, Δημήτρης Διαμαντίδης και Μάριος Μπατής, πιάστηκαν στα χέρια!

Όλα ξεκίνησαν όταν ο παίκτης των «κυανέρυθρων» χρεώθηκε με φάουλ πάνω στον Καστοριανό γκαρντ. Ο ίδιος διαφώνησε με την απόφαση των διαιτητών με αποτέλεσμα να ξεκινήσουν οι ύβρεις που μετατράπηκαν σε καβγά με τον παίκτη του «τριφυλλιού». Με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων το επεισόδιο έληξε με τους Μπατή και Διαμαντίδη να αποβάλλονται από το παιχνίδι με ντισκαλιφιέ…


Diamantidis_Mpatis από martelis

Πηγή: sport-fm.gr

Όσο υπάρχει αυτός!!

Ο Κώστας Μήτρογλου με νέο χατ-τρικ αλλά και με μια ασίστ, μετέτρεψε σε περίπατο με 6-0 το παιχνίδι του Ολυμπιακού με τη Βέροια. Ο Κάμπελ πρόσθεσε άλλα δύο γκολ και ο Μανιάτης ένα...

Όσο υπάρχει αυτός!
Όσο ο Μήτρογλου θα βρίσκει τρόπο να σκοράρει ο Ολυμπιακός δεν θα συναντά δυσκολίες. Ο νεαρός επιθετικός –σαν να μην σταμάτησε στο παιχνίδι με την Άντερλεχτ- πέτυχε νέο χατ-τρικ και μετέτρεψε σε περίπατο το ματς με τη Βέροια.

Οι ερυθρόλευκοι σταμάτησαν στο 6-0, με τον Κάμπελ να σκοράρει δύο γκολ και τον Μανιάτη ένα.

Χαμένο πέναλτι από τον Σαβιόλα στο 30ο λεπτό.

Το ματς


Ο Ολυμπιακός άρχισε το παιχνίδι με αρκετές αλλαγές στην 11άδα του συγκριτικά με εκείνη του αγώνα του Τσάμπιονς Λιγκ με την Αντερλεχτ. Οι ερυθρόλευκοι παρατάχθηκαν με τους Ρομπέρτο κάτω από τα δοκάρια. Στην άμυνα οι Χολέμπας και Παπάζογλου στα άκρα με τους Μανωλά και Μεντζανί στο κέντρο της. Σάμαρης και Μανιάτης στη μεσαία γραμμή. Μπροστά τους ήταν οι Φουστέρ, Σαβιόλα και Βάις. Με τον Μήτρογλου στην κορυφή της επίθεσης.

Οι ερυθρόλευκοι όπως σε κάθε άλλο παιχνίδι έτσι και σε αυτό αναζήτησαν ένα γρήγορο γκολ. Σήμερα ευτύχισαν να το πετύχουν.

Στο 7ο λεπτό ο Χολέμπας εκτέλεσε το κόρνερ από τα δεξιά. Η μπάλα δεν πήρε καλή πορεία και μετά από παρέμβαση αμυντικών κατευθύνθηκε έξω από τη μεγάλη περιοχή της Βέροιας.

Στρώθηκε στον Μανιάτη, ο οποίος έκανε το σουτ. Ο Μήτρογλου από κοντά άλλαξε την πορεία της μπάλας και αυτή κατέληξε στα δίχτυα της Βέροιας.

Φυσικά και το τέρμα αυτό άλλαξε τα πάντα στο παιχνίδι. Απέβαλε το όποιο άγχος θα μπορούσαν να είχαν οι παίκτες του Μίτσελ.

Οι ερυθρόλευκοι συνέχισαν να κυκλοφορούν καλά την μπάλα και να προσπαθούν να κόψουν την πρώτη πάσα των παικτών της Βέροιας.

Αποτέλεσμα αυτού ήταν ο Ολυμπιακός να κερδίζει την μπάλα και να δημιουργεί απειλές για την εστία της Βέροιας. Άλλοτε επικίνδυνες άλλοτε όχι.

Ωστόσο, το δεύτερο τέρμα της ομάδας ήρθε από μια φάση που δεν έδειχνε ότι θα είχε τέτοια εξέλιξη. Η άμυνα της Βέροιας ήταν οργανωμένη. Ο Παπάζογλου όμως μπόρεσε με εξαιρετική σέντρα να βρει τον Μήτρογλου. Αυτός από κοντά εξαιρετικά με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στην άλλη πλευρά της εστίας του Αναστασόπουλου κάνοντας το 2-0 στο 20ο λεπτό.

Οι παίκτες του Ολυμπιακού χαλάρωσαν και η Βέροια κέρδισε μέτρα, με αποτέλεσμα να φτάνει στην εστία του Ρομπέρτο. Στο 26ο λεπτό οι φιλοξενούμενοι βγήκαν στην αντεπίθεση με τον Καλτσά να προσπαθεί, αλλά να μην μπορεί να πλασάρει τον Ρομπέρτο.

Στο 30ο λεπτό ο Ολυμπιακός θα μπορούσε έχει πετύχει και τρίτο τέρμα. Ο Βάις από τα δεξιά ξεπέρασε τους αμυντικούς και ανατράπηκε στη μεγάλη περιοχή. Ο Σαβιόλα εκτέλεσε το πέναλτι, αλλά ο Αναστασόπουλος έδιωξε την μπάλα.

Η Βέροια έφτασε κι άλλες φορές στην εστία του Ολυμπιακού, χωρίς όμως να καταφέρει να απειλήσει.

Στο δεύτερο 45λεπτο η Βέροια πέρασε στον αγωνιστικό χώρο με πρόθεση να παίξει ανοικτά και να δημιουργήσει ευκαιρίες.

Αποτέλεσμα αυτού ήταν ο Ρομπέρτο να έχει… περισσότερη δουλειά.

Στο 55ο ο Καλτσάς εκτέλεσε ένα φάουλ από αριστερά, η μπάλα πήγαινε μέσα, αλλά ο Ρομπέρτο έδιωξε υπέροχα με το δεξί χέρι.

Στο 63ο λεπτό ο Ολυμπιακός σκόραρε για τρίτη φορά. Ο Μήτρογλου άνοιξε ωραία στον Φουστέρ. Εκείνος με γύρισε όμορφα στον Κάμπελ στη μικρή περιοχή και εκείνος εύκολα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Ο Ολυμπιακός βρήκε τρόπο να φτάσει και άλλες φορές στο γκολ.

Στο 71ο λεπτό ο Μανιάτης έκανε το 4-0 μετά από ωραία σέντρα από τα αριστερα.

Στο 81ο λεπτό ο Μήτρογλου με εξαιρετικό σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή έκανε το 5-0 και ένα λεπτό αργότερα ο Κάμπελ έκανε το τελικό 6-0…



Οι συνθέσεις των ομάδων:


Ολυμπιακός (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Μανιάτης ( 71’ Γιαταμπαρέ), Παπάζογλου, Σαβιόλα (66’ Σέποβιτς), Μήτρογλου, Σάμαρης, Φουστέρ, Χολέβας, Μεντζανί, Βάις (61’ Κάμπελ).

Στον πάγκο: Μέγιερι, Εντινγκά, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Κάμπελ, Σέποβιτς, Γιαταμπαρέ, Ολαϊτάν.

Βέροια (Στέφανος Γαϊτάνος): Αναστασόπουλος, Τζημογιάννης (71’ Ζεζίνιο), Μπάρμπας, Καλτσάς, Οστοϊτς, Μρντακοβιτς (68’ Πλαβούκος), Ντα Κόστα, Αμαραντίδης, Αποστολόπουλος, Ελ Φάρντου, Γεωργιάδης.

Στον πάγκο: Καντιμοίρης, Σεντεμέντες, Σιόντης, Τραπ, Πλαβούκος, Μάνος, Ζεζίνιο.

Διαιτητής: Καμπαξής (Ευβοίας)
Βοηθοί: Αναστόπουλος, Πετρόπουλος
Γήπεδο: «Γ. Καραϊσκάκης» Πηγή: sport-fm.gr

Ηττα και αποδοκιμασίες για την Αντερλεχτ!

Ο αγωνιστικός κατήφορος της Αντερλεχτ συνεχίζεται, που ηττήθηκε 1-0 από την Κορτράικ για την 10η αγωνιστική του βελγικού πρωταθλήματος.

Ηττα και αποδοκιμασίες για την Αντερλεχτ
Δεν έχει σταματημό η πτώση της Αντερλεχτ, που μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό με 3-0, έχασε ξανά, αυτή τη φορά για το πρωτάθλημα του Βελγίου και την 10η αγωνιστική από την Κορτράικ.

Η Άντερλεχτ βρέθηκε πίσω στο σκορ στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου με το γκολ του Σαντίνι. Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα του Φαν Ντεν Μπρομ πάλεψε για την ισοφάριση, έχασε ευκαιρίες, αλλά δεν κατάφερε ποτέ να βρει δίχτυα, με αποτέλεσμα το τελικό σφύριγμα να βρει τους παίκτες των γηπεδούχων με κατεβασμένα κεφάλια και τον κόσμο να αποδοκιμάζει.

Η Άντερλεχτ μένει στους 18 βαθμούς και προσωρινά στην 4η θέση.

Η ενδεκάδα της Άντερλεχτ: Καμίνσκι, Ζιλέ, Κουγιατέ, Νάιτινκ (71΄Μπεμπά), Ν' Σακαλά, Τιέλεμανς, Κλίεσταν (71΄Ντε Ζεέου), Πραέτ, Μπρούνο, Σουάρεζ (46΄ Ατσεαμπόνγκ), Κίριατς

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 10ης αγωνιστικής:

Σάββατο 5/10
Σαρλερουά – Λόκερεν 2-1
(6' Κεμπάνο, 78' Χούντρετ – 62' Χαρμπαούι)

Κλαμπ Μπριζ – Λέουβεν 1-0
(34' Οφόε)

Λιρς – Μονς 2-1
(19' Φερκάουτερεν, 79' Μένγκα – 90+2 Λορέντζι)

Μπέβερεν – Οστάνδη 2-0
(38' Χένκενς, 53' Στερκς)

Μαλίν – Σερκλ Μπριζ 1-2
(88' Ντεστόρμ – 83' Μονατσέλο, 90' πεν. Φαν)

Κυριακή 6/10
Άντερλεχτ – Κόρτραϊκ 0-1
(45’+ Σαντινί)
Ζούλτε Βάρεγκεμ – Σταντάρ Λιέγης
Γάνδη – ΓκενκΠηγή: sport-fm.gr

Κι άλλη ήττα για την Αλκμααρ!!

Την τέταρτη ήττα της στο ολλανδικό πρωτάθλημα γνώρισε η Αλκμααρ από την Γκρόνιγκεν, με 2-1.

Κι άλλη ήττα για την Αλκμααρ
Τις τέσσερις ήττες σε 9 αγώνες του ολλανδικού πρωταθλήματος έφτασε η Αλκμααρ, αντίπαλος του ΠΑΟΚ στο Europa League, δείχνοντας ότι η αστάθεια είναι ένα από τα φετινά της χαρακτηριστικά.

Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 52’, με αυτογκόλ του Βίργκεβερ, ενώ έξι λεπτά αργότερα έγινε το 1-1 με τον Γκούντμουντσον. Ωστόσο, η AZ δεν κατάφερε να κρατήσει ούτε τον βαθμό της ισοπαλίας, καθώς στο 71’ ο Ζίβκοβιτς σκόραρε για την Γκρόνιγκεν, διαμορφώνοντας το τελικό 2-1.

Στο άλλο παιχνίδι που άρχισε στις 15:30, η Φέγενορντ πήρε ένα σημαντικό «διπλό», με 2-1 επί της Φίτεσε.

Πρόγραμμα και αποτελέσματα της 9ης αγωνιστικής

Παρασκευή 04/10
Καμπούρ-Τβέντε 0-1
(49’ Καστένιος)

Σάββατο 05/10
Ντεν Χάαγκ-Χέρενφεεν (αναβολή)

Γκόου Αχέντ Ιγκλς-Ναϊμέγκεν 4-3
(4' Τούριτς, 21' Χουτκουπ, 28' Αντόνια, 89' Γιαχανμπάκς – 72' Χιγκντον, 76' Γιάντσερ, 88' Κουλγουίκ)

Ρόντα-Τσβόλε 0-0

Μπρέντα-Χέρακλες 2-1
(49' Ποεπόν, 83' Πέριτσα – 51' Μπρανς)

Κυριακή 06/10
Άγιαξ-Ουτρέχτη 3-0
(45’ Σερέρο, 59’ Κλάασεν, 91’ Χέσεν)

Γρόνιγκεν-Αλκμάαρ 2-1
(52’ Βίργκεβερ αυτ, 71’ Σίβκοβιτς - 58’ Γκούντμουντσον)
Φίτεσε-Φέγενορντ 1-2
(83’ Χάβενααρ – 18’ Ντε Βριζ, 20’ Πελέ)
Αϊντχόφεν-Βααλβάικ (17:30)
Πηγή: sport-fm.gr

Ούτε με… λάσο ο Λασόγκα!!

Με χατ-τρικ του άπιαστου Πιέρ Μισέλ Λασόγκα το Αμβούργο πέρασε με 5-0 από τη Νυρεμβέργη για την όγδοη αγωνιστική της Bundesliga.

Ούτε με… λάσο ο Λασόγκα (video)
Επιστροφή στις νίκες μετά τις 31 Αυγούστου για το Αμβούργο και μάλιστα με εμφατικό τρόπο. Η ομάδα του Μπερτ Φαν Μάρβαϊκ συνέτριψε με 5-0 τη Νυρεμβέργη εκτός έδρας για την όγδοη αγωνιστική της Bundesliga κι έφτασε τους 8 βαθμούς.

Ο Πιέρ Μισέλ Λασόγκα με χατ-τρικ ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής των νικητών, που είχαν προηγηθεί με το τέταρτο φετινό τέρμα του Ράφαελ Φαν Ντερ Φάαρτ, που ήρθε με ένα καταπληκτικό εναέριο βολέ. Οι γηπεδούχοι που απογοήτευσαν έμειναν στους πέντε βαθμούς και την επικίνδυνη ζώνη.



Αναλυτικά η όγδοη αγωνιστική

Παρασκευή 4/10

Ανόβερο-Χέρτα Βερολίνου 1-1
(24’ Σουλτς-81’ Ρόνι)

Σάββατο 5/10

Σάλκε-Άουγκσμπουργκ 4-1
(16’ πεν. Μπόατενγκ, 28’, 78’ Ζάλαϊ, 86’ Μέιερ-10’ Μόλντερς)

Γκλάντμπαχ-Ντόρτμουντ 2-0
(81’ πεν. Κρούζε, 86’ Ράφαελ)

Στουτγκάρδη-Βέρντερ Βρέμης 1-1
(6’ Χάρνικ-37’ Πέτερσεν)

Βόλφσμπουργκ-Άιντραχτ Μπράουνσβαϊγκ 0-2
(30’ Μπελαράμπι, 86’ Κούμπελα)

Μάιντς-Χόφενχαϊμ 2-2
(82’ Τσούπο-Μότινγκ, 92’ Νοβέσκι-14’ Φόλαντ, 22’ Φιρμίνο)

Λεβερκούζεν-Μπάγερν Μονάχου 1-1
(31’ Σαμ-29’ Κρόος)

Κυριακή 6/10

Νυρεμβέργη-Αμβούργο 0-5
(17’ Φαν Ντερ Φάαρτ, 60’, 63’, 67’ Λασόγκα, 74’ Αρσλάν)

Φράιμπουργκ-Άιντραχτ Φρανκφούρτης 18:30

Η επόμενη αγωνιστική

Παρασκευή 18/10

Χόφενχαϊμ-Λεβερκούζεν 21:30

Σάββατο 19/10

Ντόρτμουντ-Ανόβερο 16:30
Μπάγερν Μονάχου-Μάιντς 16:30
Βέρντερ Βρέμης-Φράιμπουργκ 16:30
Άιντραχτ Μπράουνσβαϊγκ-Σάλκε 16:30
Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Νυρεμβέργη 16:30
Χέρτα Βερολίνου-Γκλάντμπαχ 19:30

Κυριακή 20/10

Αμβούργο-Στουτγκάρδη 16:30
Άουγκσμπουργκ-Βόλφσμπουργκ 18:30Πηγή: sport-fm.gr

Μία ακόμα μέρα στη… δουλειά η Νάπολι!!

Σε τυπική διαδικασία μετέτρεψε το παιχνίδι με τη Λιβόρνο η Νάπολι, καθώς επικράτησε 4-0 στο «Σαν Πάολο» για την 7η αγωνιστική. Ο Φετφατζίδης να αγωνίστηκε για 30 λεπτά στην ισοπαλία της Τζένοα.

Μία ακόμα μέρα στη… δουλειά η Νάπολι
Μία ακόμα μέρα στη… δουλειά ήταν η αναμέτρηση με την Λιβόρνο για τη Νάπολι. Οι «παρτενοπέι» επικράτησαν, δίχως καν να… ιδρώσουν, 4-0 στο «Σαν Πάολο» για την 7η αγωνιστική της Serie A. Αυτή η νίκη ήρθε για να επουλώσει τις… πληγές που άφησε η ήττα από την Άρσεναλ μεσοβδόμαδα για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και οι Ναπολιτάνοι συνεχίζουν να βρίσκονται μία… ανάσα από την πρώτη θέση.

Το… πάρτι ξεκίνησε πολύ νωρίς, με τον Πάντεφ να κάνει μόλις στο 3ο λεπτό το 1-0. Ο Ινλέρ στο 26’ έκανε το 2-0, που ήταν και το σκορ του ημιχρόνου. Στο δεύτερο μέρος οι «παρτενοπέι» πέτυχαν άλλα δύο τέρματα, με τον Καγεχόν στο 54’ και τον Χάμσικ στο 83’ να διαμορφώνει το τελικό 4-0.

Ισόπαλη 1-1 στην έδρα της Κατάνια ήρθε η Τζένοα, με τον Γιάννη Φετφατζίδη, να μπαίνει αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο και να αγωνίζεται για 30’ λεπτά. Την… παρτίδα στο τέλος έσωσε η Σαμπντόρια, κάνοντας το 2-2 στην έδρα της απέναντι στην Τορίνο, στις καθυστερήσεις με πέναλτι του Έντερ.

Νωρίτερα η Πάρμα επικράτησε 3-1 στην έδρα της, της Σασουόλο.

Αναλυτικά η έβδομη αγωνιστική

Σάββατο, 5/10

Κιέβο-Αταλάντα 0-1
(16’ Μοράλεζ)
Ίντερ-Ρόμα 0-3
(18’, 40’ πεν. Τότι, 44’ Φλορέντζι)

Κυριακή 6/10 (16:00)

Πάρμα-Σασουόλο 3-1
(33’ Παλαντίνο, 70’ Ρόσι, 76’ Κασάνο- 45+6’ πεν. Μπεράρντι)
Μπολόνια-Βερόνα 1-4
(52’ πεν. Ντιαμάντι-22’ Κακιατόρε, 29’ Ιτούρμπε, 56’ Τόνι, 90+2' Τζορτζίνιο)
Κατάνια-Τζένοα 1-1
(59’ Μπαριέντος- 87’ αυτ. Λεγκροτάλιε)
Νάπολι-Λιβόρνο 4-0
(3’ Πάντεφ, 26’ Ινλέρ, 54’ Καγεχόν, 83’ Χάμσικ)
Σαμπντόρια-Τορίνο 2-2
(41’ Σανσόνε, 90+4’ πεν. Έντερ- 66’ Ιμόμπιλε, 76’ πεν. Τσέρκι)
Ουντινέζε-Κάλιαρι 2-0
(33’ Ντανίλο, 53’ Ντι Νατάλε)
Γιουβέντους-Μίλαν (21:45)
Λάτσιο-Φιορεντίνα (21:45)

Η επόμενη αγωνιστική (8η)

Σάββατο, 19/10

Κάλιαρι-Κατάνια (19:00)
Ρόμα-Νάπολι (19:00)
Μίλαν-Ουντινέζε (21:45)

Κυριακή 20/10 (16:00)

Αταλάντα-Λάτσιο (13:30)
Φιορεντίνα-Γιουβέντους
Τζένοα-Κιέβο
Λιβόρνο-Σαμπντόρια
Σασουόλο-Μπολόνια
Βερόνα-Πάρμα
Τορίνο-Ίντερ (21:45)
Πηγή: sport-fm.gr

Αγριεύει η Τσέλσι!!

Τον χαμένο της τσαμπουκά ξαναβρίσκει η Τσέλσι! Παρόλο που της «στράβωσε» το ματς με τη Νόριτς, η ομάδα του Μουρίνιο το πήρε… και με διαφορά (3-1) και συνεχίζει να βλέπει κορυφή στην Premier League.

Αγριεύει η Τσέλσι! (video)
Την αυτοπεποίθηση που ταιριάζει σε ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο αρχίζει να δείχνει πλέον η Τσέλσι! Μετά το ξέσπασμά τους στο Champions League (όπου σάρωσαν τη Στεάουα στο Βουκουρέστι) οι «μπλε» επέστρεψαν στις νίκες και στην Premier League.

Και το έκαναν παρόλο που το ματς με τη Νόριτς -από χαλαρό- μετατράπηκε σε ζόρικο. Όταν ο Πίλκινγκτον, λοιπόν, ισοφάρισε το γρήγορο -όσο και όμορφο- γκολ του Όσκαρ, οι Λονδρέζοι δεν πανικοβλήθηκαν.

Βγήκαν μπροστά, πίεσαν κι έστω κι αν χρειάστηκε διπλή γκέλα άμυνας και τερματοφύλακα, δικαιώθηκαν με το γκολ του Αζάρ (85’). Εκείνο του Βίλιαν, δε, «ζωγράφισε» (και δεν έγραψε απλά) το 3-1 που τους κρατά σε απόσταση βολής από Λίβερπουλ και Άρσεναλ.

Δεν τους… απάλλαξε πάντως κι απ’ τον συγκάτοικο στη βαθμολογία. Κι αυτό διότι η εκπληκτική Σαουθάμπτον κατάπιε την κουρασμένη Σουόνσι (2-0) και φτάνοντας στην τρίτη σερί νίκη της, καμαρώνει στην τρίτη θέση της Premier League!


Τα αποτελέσματα της 7ης αγωνιστικής

Σάββατο 5/10

Μάντσεστερ Σίτι-Έβερτον 3-1
(17’ Νεγρέδο, 45’ Αγουέρο, 69’ αυτ. Χάουαρντ - 16’ Λουκάκου)

Κάρντιφ-Νιούκαστλ 1-2
(58’ Οντεμβίνγκι - 31’, 38’ Ρεμί)

Φούλαμ-Στόουκ 1-0
(82’ Μπεντ)

Χαλ-Άστον Βίλα 0-0

Λίβερπουλ-Κρίσταλ Πάλας 3-1
(13’ Σουάρες, 17’ Στάριτζ, 38’ πεν. Τζέραρντ – 77’ Γκέιλ)

Σάντερλαντ-Μαν. Γιουνάιτεντ 1-2
(5’ Γκάρντνερ - 61’, 62’ Γιανουζάι)

Κυριακή 6/10

Νόριτς-Τσέλσι 1-3
(68’ Πίλκινγκτον - 4’ Όσκαρ, 85’ Αζάρ, 86’ Γουίλιαν)

Σαουθάμπτον-Σουόνσι 2-0
(19’ Λαλάνα, 83’ Ροντρίγκεζ)

Τότεναμ-Γουέστ Χαμ (18:00)
Γουέστ Μπρομ-Άρσεναλ (18:00)

Η επόμενη αγωνιστική (8η)

Σάββατο 19/10

Νιούκαστλ-Λίβερπουλ
Άρσεναλ-Νόριτς
Τσέλσι-Κάρντιφ
Έβερτον-Χαλ
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Σαουθάμπτον
Στόουκ-Γουέστ Μπρομ
Σουόνσι-Σάντερλαντ
Γουέστ Χαμ-Μάντσεστερ Σίτι

Κυριακή 20/10

Άστον Βίλα-Τότεναμ

Δευτέρα 21/10

Κρίσταλ Πάλας-Φούλαμ Πηγή: sport-fm.gr

Σαν Νο1 ο Τζόκοβιτς!!

Στην τελευταία του μέρα ως No1 στον κόσμο, ο Νόβακ Τζόκοβιτς έπαιξε ως τέτοιο! Επικράτησε του «διαδόχου», Ραφαέλ Ναδάλ με 2-0 σετ στο Πεκίνο, κατέκτησε την κούπα και έβαλε φρένο στον Ισπανό!

Σαν Νο1 ο Τζόκοβιτς!
Στο Πεκίνο κουμάντο κάνει ο Νόβακ Τζόκοβιτς! Ο Νόλε στη τελευταία του μέρα ως Νο1 στον κόσμο –αφού από την Δευτέρα θα είναι ο Ναδάλ- επικράτησε του Ισπανού 2-0 σετ (6-3, 6-4, πήρε την «εκδίκησή» του για τον... υποβιβασμό του και κατέκτησε τον τίτλο στην Κίνα.

Ο Νόλε έπαιξε σαν πραγματικά κορυφαίος και δεν άφησε κανένα περιθώριο στον Ράφα, φτάνοντας τις τέσσερις κατακτήσεις στη διοργάνωση τα τελευταία πέντε χρόνια (δεν είχε κατέβει το 2011), όντας ανίκητος για 19 σερί αγώνες! Παράλληλα έφτασε τα 4 τρόπαια μέσα στην όχι και τόσο καλή σεζόν.

Από την άλλη, ο «βασιλιάς στο χώμα» έχασε σε hard courts για πρώτη φορά μετά από 27 αγώνες(!), ωστόσο και μόνο το γεγονός πως έτρεξε τέτοιο σερί σε μια επιφάνεια που δεν αγαπά, δείχνει την εξαιρετική σεζόν που διανύει, μένοντας στους 10 φετινούς τίτλους.

Όσον αφορά τον τελικό, ο Σέρβος έδειξε εξ’ αρχής πως δεν ήθελε να χάσει ξανά από τον μεγάλο του αντίπαλο (ο Ναδάλ είχε τρεις σερί νίκες) και με το καλημέρα έκανε μπρέικ. Ο Ράφα δεν έδειχνε σε πολύ καλή κατάσταση, έκανε αρκετά αβίαστα λάθη (όπως γενικά σε όλο το τουρνουά) και χωρίς να κινδυνεύσει στο σέρβις του κατέκτησε το πρώτο σετ σε 36 λεπτά. Ίδια εικόνα και στο δεύτερο, με τον Ναδάλ να μην μπορεί να απειλήσει καθόλου, δείγμα πως σε όλο τον αγώνα δεν έφτασε καν σε μπρέικ πόιντ! Έτσι, ο Νόλε έκανε εύκολα και το 2-0 μετά από 56 λεπτά και πανηγύρισε μπροστά στο εκστασιασμένο κοινό της Κίνας!Πηγή: sport-fm.gr

Λιόν να... ξανάρθεις!!

Έπρεπε να βρει στον δρόμο της τη Λιόν για να επιστρέψει στις νίκες η Μονπελιέ στο Championnat. Η ομάδα του Ζαν Φερναντέζ «διέλυσε» 5-1 τους «λιονέ», που συνεχίζουν να μην δείχνουν σημεία ζωής.

Λιόν να... ξανάρθεις
Η χαρά των αντιπάλων της γίνεται φέτος... η Λιόν. Οι «λιονέ» για ακόμη ένα παιχνίδι ήταν αγνώριστοι και η Μονπελιέ βρήκε την ευκαιρία να επιστρέψει στις νίκες, έπειτα από πέντε σερί ισοπαλίες. Οι παίκτες του Ζαν Φερναντέζ έκαναν ότι ήθελαν στο γήπεδο και συνέτριψαν τους «λιονέ» στην έδρα τους με σκορ 5-1, για την 9η αγωνιστική του γαλλικού πρωταθλήματος.

Το σκορ άνοιξε στο 16’ ο Μοντάνο και λίγο πριν το ημίχρονο ο Μουνιέ (45’) διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του. Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν δυνατά στο δεύτερο 45λεπτο και κατάφεραν να μειώσουν με τον Λακαζέτ στο 47ο λεπτό. Το γκολ αυτό όμως, αντί να βοηθήσει τη Λιόν την αποδιοργάνωσε εντελώς και η Μονπελιέ βρήκε την ευκαιρία να πετύχει ακόμη τρία τέρματα με τους Kαμπελά (59’, 66’) και Μοντανό (68’).

Έτσι η ομάδα του Φερναντέζ ανέβηκε στην ενδέκατη θέση με 12 βαθμούς, ενώ η Λιόν έμεινε στους 11 και την 12η θέση.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 9ης αγωνιστικής:
Παρασκευή (4/10)

Μπαστιά-Λοριάν 4-1
(6’ Μπουντεμπού, 23’ Καζρί πεν., 59’ Κράσιτς, 80’ Ρόμαριτς – 32’ Κουταντό)

Σάββατο (5/10)
Μονακό-Σεντ Ετιέν 2-1
(15’ Καράσο, 87’ Οκάμπος – 49’ Χαμούμα)

Γκινγκάμπ-Ρεν 2-0
(47' Σορμπόν, 70' Γιαταμπαρέ)

Λιλ-Αζαξιό 3-0
(17' Σουαρέ, 57' Γκουεγιέ, 70' Καλού)

Ναντ-Εβιάν 3-0
(2', 34' Τζόρτζεβιτς, 65' Τζιλομπόντζι )

Τουλούζ-Νις 1-0
(34' Γιέλντερ)

Βαλενσιέν-Ρεμς 1-1
(90' Γιαμισί - 30' Ονιάνγκε)

Κυριακή (6/10)

Μονπελιέ-Λιόν 5-1
(16', 68' Μοντάνο, 45' Μουνιέ, 59',66' Καμπελά - 47' Λακαζέτ)

Μπορντό-Σοσό (18:00)
Μαρσέιγ-Παρί Σεν Ζερμέν (22:00)Πηγή: sport-fm.gr

Οταν ο Μαραντόνα έπαθε πλάκα με την Τούμπα!! (vids)

Το gazzetta.gr γυρίζει 25 χρόνια πίσω όταν ο ΠΑΟΚ έφερνε 1-1 με τη Νάπολι του Μαραντόνα στην Τούμπα, με τον Αργεντινό να λέει ότι δεν έχει ξαναδεί τέτοια ατμόσφαιρα!
Ηταν η 6η Οκτωβρίου του 1988 όταν ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε τη μεγάλη Νάπολι του Ντιέγκο Μαραντόνα για την πρώτη φάση του κυπέλλου UEFA. Στο πρώτο παιχνίδι η ιταλική ομάδα είχε κερδίσει 1-0 και όλα ήταν ανοιχτά για την πρόκριση, με αποτέλεσμα η Τούμπα να είναι κατάμεστη.
Το γήπεδο είχε γεμίσει 2,5 ώρες πριν από τη σέντρα για να δουν οι φίλοι του ΠΑΟΚ του Μαραντόνα, του Αλεμάο και του Καρέκα. Ο Βραζιλιάνος Καρέκα άνοιξε το σκορ για να ισοφαρίσει ο Σκαρτάδος, αλλά το τελικό 1-1 έδωσε την πρόκριση στη Νάπολι.
Ο Ντιέγκο Μαραντόνα άκουγε όλο το στάδιο να τον αποδοκιμάζει. Στο δεύτερο ημίχρονο της αναμέτρησης, ο αρχηγός της Νάπολη, κατευθύνθηκε στη γωνία μπροστά από τη Θύρα 4 προκειμένου να εκτελέσει κόρνερ και τα αντικείμενα έπεφταν βροχή, με αποτέλεσμα να διακοπεί το παιχνίδι και να γίνουν συτάσεις από τα μεγάφωνα.
Μετά το τέλος του αγώνα, ο Μαραντόνα είπε ότι δεν είχε ξαναδεί τέτοια ατμόσφαιρα σε γήπεδο.
Δείτε τα όλα όσα έγιναν σε βίντεο!!!



 
Πηγή: gazzetta.gr

MLS: Μειωμένο… στραβοπάτημα για Ρεντ Μπουλς!! (videos)

Το υπέρ τους 1-0 έγινε 1-2 μετά το 85ο λεπτό, αλλά οι Νιου Γιορκ Ρεντ Μπουλς του Τιερί Ανρί πήραν εντός έδρας 2-2 με τους Νιου Ίνγκλαντ Ρεβολούσιον.
Άνοιξαν το σκορ στο 14ο λεπτό με τον Φαμπιάν Εσπιντόλα, αλλά στο 85ο λεπτό ισοφάρισε ο Λι Ενγκούγε με πέναλτι και στο 91ό ο Ντιέγκο Φαγκούντεζ διαμόρφωσε το 2-1 υπέρ της «επανάστασης», που πρόλαβε να μείνει και με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Άντι Ντόρμαν στο 86ο λεπτό. Η εκπληκτική ανατροπή, όμως, άφησε ασυγκίνητο τον Τιμ Κέιχιλ, ο οποίος ισοφάρισε με κεφαλιά στο 97ο λεπτό!
Μάλιστα, οι Νεοϋορκέζοι εξασφάλισαν πρόκριση στα playoffs του MLS, ενώ η Σπόρτινγκ Κάνσας Σίτι τους πλησίασε στη βαθμολογία της Ανατολής έπειτα από το εκτός έδρας 1-0 σε βάρος των Κολόμπους Κρου χάρη σε τέρμα του Ίκε Οπάρα στο 17ο λεπτό. Από την πλευρά τους, Ρέαλ Σολτ Λέικ και Ντάλας έμειναν στο 1-1, αν και οι γηπεδούχοι έμειναν με δέκα παίκτες από το 17ο λεπτό λόγω αποβολής του Αμντουλί Μανσαλί, καθώς ο Αλβάρο Σαμπόριο βρήκε δίχτυα στο 60ό λεπτό και ο Κένι Κούπερ ισοφάρισε για τους Τεξανούς στο 72ο.
Ακόμα, ο άλλοτε γκολκίπερ της Ξάνθης, Μίκαελ Γκσπούρνινγκ, πέρασε δύσκολη βραδιά, αφού οι Σιάτλ Σάουντερς έχασαν με 5-1 από τους ορεξάτους Κολοράντο Ράπιντς, ενώ ο πρώην στράικερ του Άρη, Έντι Τζόνσον, πέτυχε το μοναδικό γκολ των ηττημένων. Τέλος, οι Φιλαδέλφεια Γιούνιον ξεπέρασαν αποβολή του Φαμπίνιο στο 72ο λεπτό, καθώς κέρδισαν το Τορόντο με 1-0 χάρη σε απευθείας εκτέλεση φάουλ του Κλέμπερσον στο 95ο λεπτό.
Παρακάτω όλα τα αποτελέσματα της βραδιάς:
Νιου Γιορκ Ρεντ Μπουλς-Νιου Ίνγκλαντ Ρεβολούσιον 2-2
Κολόμπους Κρου-Σπόρτινγκ Κάνσας Σίτι 0-1
Φιλαδέλφεια Γιούνιον-Τορόντο 1-0
Ρέαλ Σολτ Λέικ-Ντάλας 1-1
Κολοράντο Ράπιντς-Σιάτλ Σάουντερς 5-1
Και οι βαθμολογίες:
ΑΝΑΤΟΛΗ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Π-Νιου Γιορκ Ρεντ Μπουλς
32
53
Σπόρτινγκ Κάνσας Σίτι
31
51
Χιούστον Ντάιναμο
31
47
Μόντρεαλ Ίμπακτ
30
46
Φιλαδέλφεια Γιούνιον
31
45
Σικάγο Φάιρ
31
43
Νιου Ίνγκλαντ Ρεβολούσιον
31
42
Κολόμπους Κρου
32
41
X-Τορόντο
32
26
X-Ντι Σι Γιουνάιτεντ
31
15
ΔΥΣΗ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Ρέαλ Σολτ Λέικ
32
52
Σιάτλ Σάουντερς
30
51
Πόρτλαντ Τίμπερς
30
49
Κολοράντο Ράπιντς
31
48
Λος Άντζελες Γκάλαξι
30
45
Σαν Χοσέ Έρθκουεϊκς
31
44
Βανκούβερ Ουάιτκαπς
30
41
Ντάλας
31
41
X-Σίβας ΗΠΑ
31
26
Σημείωση: Οι πρώτοι πέντε από κάθε γκρουπ προκρίνονται στα playoffs.
Π-Προκρίθηκε στα playoffs
Χ-Αποκλείστηκε από τα playoffs







Πηγή: onsports.gr