Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2013

Πεδουλάκης: «Παιχνίδι για τον προπονητή»

Στις δοκιμές παικτών και στην εναλλαγή σχημάτων του Παναθηναϊκού κατά τη διάρκεια της φιλικής αναμέτρησης απέναντι στον ΑΓΟΡ στάθηκε ο Αργύρης Πεδουλάκης.

Πεδουλάκης: «Παιχνίδι για τον προπονητή»
Στα πράγματα που δοκίμασε τόσο σε πρόσωπα όσο και σε σχήματα κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης απέναντι στον ΑΓΟΡ αναφέρθηκε ο Αργύρης Πεδουλάκης, στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου. Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού τόνισε μεταξύ άλλων ότι αυτά τα φιλικά αποτελούν ευκαιρία για να διορθωθούν τα λάθη από τον προπονητή.

Αναλυτικά:

«Θέλαμε να δώσουμε χρόνο συμμετοχής σε παιδιά που θα έχουν δευτερεύοντα ρόλο σε ό,τι αφορά τη δημιουργία για να μην είναι στη σκιά του Δημήτρη (σ.σ. Διαμαντίδη). Θεωρώ ότι οι δημιουργοί είναι πιο σημαντικοί. Δοκιμάσαμε διάφορα σχήματα, η άμυνά μας στο πρώτο ημίχρονο ήταν κακή. Το θέλουμε σαν εικόνα αυτό γιατί δεν είχαμε το χθεσινό παιχνίδι, ώστε να καταλάβουμε τι πρέπει να κάνουμε. Στο δεύτερο ημίχρονο βάλαμε τα παιδιά που είναι πιο αμυντικογενή και ξέρουν πως πρέπει να πατήσουν στο γήπεδο. Νομίζω ότι έγινε ένα ανοιχτό και όμορφο παιχνίδι.

Αυτά τα παιχνίδια είναι προπονητικά, όπως έχουμε πει. Δεν έχουν να κάνουν με την τακτική. Και πέρσι και φέτος στο τουρνουά δοκιμάζουμε κάποια πράγματα που θέλουμε εμείς. Η πράξη μέσα στο παρκέ είναι διαφορετική»
, ήταν το σχόλιο του Πεδουλάκη για το παιχνίδι και εν συνεχεία τόνισε:

«Έχω στο μυαλό μου ότι εμείς πρέπει γρήγορα μέσα από εικόνα και προπόνηση να αλλάξουμε πράγματα και αυτό θα μας βοηθήσει. Σήμερα, ουσιαστικά, δεν είχαμε γκαρντ. Από κάποια πράγματα είμαστε ευχαριστημένοι και κάποια άλλα θα τα επισημάνουμε στα παιδιά για να καταλάβουν τι θέλουμε από αυτούς και να τα διορθώσουμε».

Για τον ρόλο του Γκιστ: «Ο Γκιστ έχει δουλέψει πάρα πολύ. Κάνει μαζεμένα πράγματα, όμως. Είναι λίγο μπερδεμένος, πράγμα λογικό, αφού χρειάζεται κατεύθυνση. Τον δοκιμάζουμε και σε άλλες θέσεις. Ουσιαστικά στο πρώτο ημίχρονο έπαιζε γκαρντ. Το λάθος του είναι ότι κόλλαγε στον αντίπαλο. Το παραέκανε θα έλεγα. Αυτό είναι κάπως λογικό αφού εκεί έχει παίξει δέκα φορές στη ζωή του. Θα το χρειαστούμε μέσα στη σεζόν γι’ αυτό το δοκιμάζουμε τώρα. Είναι ευκαιρία αυτά τα παιχνίδια. Δεν κοιτάζω το σκορ αλλά το βλέπω ως ευκαιρία ώστε να κάνουμε λάθη για να διορθώσουμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια: