Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2013

Σαν Νο1 ο Τζόκοβιτς!!

Στην τελευταία του μέρα ως No1 στον κόσμο, ο Νόβακ Τζόκοβιτς έπαιξε ως τέτοιο! Επικράτησε του «διαδόχου», Ραφαέλ Ναδάλ με 2-0 σετ στο Πεκίνο, κατέκτησε την κούπα και έβαλε φρένο στον Ισπανό!

Σαν Νο1 ο Τζόκοβιτς!
Στο Πεκίνο κουμάντο κάνει ο Νόβακ Τζόκοβιτς! Ο Νόλε στη τελευταία του μέρα ως Νο1 στον κόσμο –αφού από την Δευτέρα θα είναι ο Ναδάλ- επικράτησε του Ισπανού 2-0 σετ (6-3, 6-4, πήρε την «εκδίκησή» του για τον... υποβιβασμό του και κατέκτησε τον τίτλο στην Κίνα.

Ο Νόλε έπαιξε σαν πραγματικά κορυφαίος και δεν άφησε κανένα περιθώριο στον Ράφα, φτάνοντας τις τέσσερις κατακτήσεις στη διοργάνωση τα τελευταία πέντε χρόνια (δεν είχε κατέβει το 2011), όντας ανίκητος για 19 σερί αγώνες! Παράλληλα έφτασε τα 4 τρόπαια μέσα στην όχι και τόσο καλή σεζόν.

Από την άλλη, ο «βασιλιάς στο χώμα» έχασε σε hard courts για πρώτη φορά μετά από 27 αγώνες(!), ωστόσο και μόνο το γεγονός πως έτρεξε τέτοιο σερί σε μια επιφάνεια που δεν αγαπά, δείχνει την εξαιρετική σεζόν που διανύει, μένοντας στους 10 φετινούς τίτλους.

Όσον αφορά τον τελικό, ο Σέρβος έδειξε εξ’ αρχής πως δεν ήθελε να χάσει ξανά από τον μεγάλο του αντίπαλο (ο Ναδάλ είχε τρεις σερί νίκες) και με το καλημέρα έκανε μπρέικ. Ο Ράφα δεν έδειχνε σε πολύ καλή κατάσταση, έκανε αρκετά αβίαστα λάθη (όπως γενικά σε όλο το τουρνουά) και χωρίς να κινδυνεύσει στο σέρβις του κατέκτησε το πρώτο σετ σε 36 λεπτά. Ίδια εικόνα και στο δεύτερο, με τον Ναδάλ να μην μπορεί να απειλήσει καθόλου, δείγμα πως σε όλο τον αγώνα δεν έφτασε καν σε μπρέικ πόιντ! Έτσι, ο Νόλε έκανε εύκολα και το 2-0 μετά από 56 λεπτά και πανηγύρισε μπροστά στο εκστασιασμένο κοινό της Κίνας!Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: