Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2013

Άρης, στα χρόνια της χολέρας!

Ένας τολμηρός, ίσως πέραν των ορίων, Αποδυτηριάκιας γράφει για τον ουραγό της βαθμολογίας…
Τι θα πει «Άρης»; Ο κόσμος του. Αυτό θα πεις. Πάνω από του παίκτες, τη διοίκηση, το γήπεδο, την Ιστορία, είναι ο κόσμος της ομάδας. Αυτός, ο κόσμος, ο μικρός, ο μέγας, είναι ο Άρης. Συμφωνούμε μέχρις εδώ. Πάμε παρακάτω, στα δύσκολα, εκεί που έχουν φυτρώσει και αγκάθια.
 Μεγάλη ομάδα θα πεις αυτή που έχει μεγάλο κόσμο. Όχι πολύ κόσμο, άλλο αυτό. Μιλάμε ποιοτικά, σε παιδεία συμπεριφοράς, σε επίπεδο κουλτούρας.

Η Μάντσεστερ είναι μεγάλη ομάδα. Γιατί; Όπως η Γιουβέντους και η Μίλαν. Μεγάλες ομάδες. Έχουν τους αληταράδες τους, το λούμπεν, το ακραίο οπαδικό κοινό τους, όμως αυτό δεν είναι σε θέση να καπελώσει την πλειοψηφία της εξέδρας, η οποία ανήκει σε αξιοσέβαστη κοινωνία. Καμμία σχέση με την πατσαβούρα ελληνική κοινωνία, που την άγει και την φέρνει μία μειοψηφία underground.

Έπεσε η ομάδα στη Β’ εθνική. Δεν τρέχει τίποτα. Δεν αισθάνεται ο κόσμος ότι η ομάδα του μειώνεται, απαξιώνεται. Όχι. Είμαστε μεγάλη ομάδα. Θα επιστρέψουμε στην Α’ εθνική και θα είμαστε αυτοί που είμασταν.

Ο κόσμος του Άρεως γιατί τσινάει να συμβιβαστεί στην ιδέα του υποβιβασμού; Επειδή ο κόσμος του Άρεως είναι Έλληνες. Επειδή ο κόσμος του Άρεως ανήκει σε μία κοινωνία που ελάχιστα διαφέρει απ’εκείνη των Σκοπίων, της Αλβανίας. Επειδή ο κόσμος του Άρεως είναι μικρός.

Στην Β’ εθνική ο Άρης; Σα να κτύπησε καρκίνος. Ζωή στα χρόνια της χολέρας.

Μικρός κόσμος. Τους πνίγει ο φόβος, επειδή είναι μικρός κόσμος, ότι δεν θα μπορούν να επιστρέψουν από το κολαστήριο. Από το χολερηστήριο.

Γιατί θα οφελήσει τον Άρη η Β’ εθνική, γράφει ο apodytiriakias.gr

Περιμένω κάποιον Αρειανό να βγει στο μπαλκόνι και δημοσίως και επισήμως να βροντοφωνάξει αυτό που χρειάζεται η ομάδα. Να καλέσει όλα τα αρειανά να αποδεχθούν την πραγματικότητα. Ότι δεν μας ταιριάζει ο «αγώνας», όχι για να διακρίνεται η ομάδα στην κορυφή, αλλά να παλεύει να αποφύγει την Β’ εθνική.

Επιτέλους! Δεν οδηγεί πουθενά αυτό το λούκι στο οποίο βρίσκεται καθηλωμένος ο Άρης. Δυστυχία κι όχι σωτηρία η παραμονή στη σούπερ λίγκα. Ένας είναι ο δρόμος, η επιστροφή με αξιώσεις πια στο μεγάλο πρωτάθλημα.

Εκτός κι αν ο Άρης των οπαδών και των παραγόντων δηλώνουν  αδυναμία να ξεκινήσουν δημιουργικά τη διαδικασία της ουσιαστική αναβάθμισης ενός τόσο σπουδαίου ποδοσφαιρικού μεγέθους. Να αξιοποιήσουν, δηλαδή, το διάστημα, όσο χρειασθεί η ομάδα να παραμείνει στη Β’ εθνική, για να κτισθεί εκεί, στη μικρότερη κατηγορία, ένας Άρης υγιής και ρωμαλέος. Αυτό που με τις υπάρχουσες συνθήκες είναι ΑΔΥΝΑΤΟΝ να επιτευχθεί όταν η ομάδα θα κυκλοφορεί με το βρόχο στο λαιμό.

Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: