Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2013

Θα κριθεί κι εκεί το ντέρμπι!!

«Ντου στα Αποδυτήρια» για το πρώτο ντέρμπι της σεζόν ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό στην Τούμπα. Οι ανάσες, τα σημάδια και η παράμετρος. Όταν έχεις μπροστά σου ένα ντέρμπι, τότε πολλά πράγματα παίζουν ρόλο. Οι φανέλες, η έδρα, η παράδοση, τα κίνητρα, η μέρα που θα βρεθούν οι δυο ομάδες, οι τακτικές, η ψυχολογία. Όπως, βέβαια, και διάφοροι άλλοι, αστάθμητοι, παράγοντες μπορούν να επηρεάσουν την εξέλιξη ενός αγώνα.
Μην λέμε τα ίδια, δηλαδή. Η μπάλα δεν σηκώνει προβλέψεις. Τα πάντα έχουν δει τα μάτια μας σε αγώνες.
Στις δυνάμεις
Και πάμε στο προκείμενο. Στο ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός. Στο πρώτο ντέρμπι της σεζόν, δηλαδή. Αυξημένο το ενδιαφέρον, λοιπόν.
Κι εγώ θέλω να σταθώ σε κάτι που μπορεί να κρίνει κάποια πράγματα στο ντέρμπι. Αναφέρομαι στο θέμα των δυνάμεων.
Ανάσες
Από τη μια, λοιπόν, ο ΠΑΟΚ έχει πιο ποιοτικό ρόστερ, είναι ψηλότερα στην βαθμολογία και παίζει στην έδρα του, όμως την Πέμπτη έδωσε παιχνίδι για το γιουρόπα. Κι όσο να’ ναι το τελευταίο διάστημα η ομάδα δείχνει αρκετά κουρασμένη. Ειδικά κάποιοι παίκτες που αγωνίζονται συχνά και δεν προλαβαίνουν να πάρουν ανάσες.
Με ένα ματς
Από την άλλη ο Παναθηναϊκός όπως είδαμε και στο παιχνίδι με την Τρίπολη, ποντάρει πολύ στα τρεξίματά του. Έχει δυνάμεις μέσα στο ματς. Και δεν είναι μόνο ότι διαθέτει αρκετούς νέους παίκτες, που τα πνευμόνια τους είναι γεμάτα οξυγόνο. Είναι κι ότι μπορεί να διατηρείται φρέσκος ο Παναθηναϊκός, με μόλις ένα ματς την εβδομάδα, αφού δεν έχει Ευρώπη.
Τα σημάδια
Ανάλογα, λοιπόν, με την εξέλιξη του αγώνα, μπορεί να παίξει ρόλο και η φυσική κατάσταση στο ματς. Αν ο ΠΑΟΚ προηγηθεί νωρίς και πάρει τον έλεγχο του αγώνα, προσπαθώντας να παίξει και λίγο συντηρητικά όποτε χρειάζεται, τότε θα έχει τον πρώτο λόγο.
Αν, όμως, ο ΠΑΟΚ τα βρει σκούρα επιθετικά, με τον Παναθηναϊκό να παίζει κλειστά, τότε ειδικά στο β’ μέρος ο δικέφαλος ίσως βγάλει σημάδια κόπωσης μετά την προσπάθεια που κατέβαλλε στην Ολλανδία.
Η παράμετρος
Φυσικά, για να κριθεί το παιχνίδι θα παίξουν κι άλλα πράματα ρόλο, όμως εγώ στέκομαι κυρίως σ’ αυτή την παράμετρο που νομίζω ότι μπορεί να εξελιχθεί ενδεχομένως σε σημαντική. Ίδωμεν. 
Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: