Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2013

Φιγκερόα: «Είναι το ματς της χρονιάς»!

Το κλίμα που επικρατεί στο supeclasico της Αργεντινής ανάμεσα στην Ρίβερ Πλέιτ και την Μπόκα Τζούνιορς (λίγο μετά τα μεσάνυχτα στο Novasports 2) περιέγραψε ο Λουτσιάνο Φιγκερόα, μιλώντας στη Nova.

Φιγκερόα: «Είναι το ματς της χρονιάς»!
Αν και εκείνος λίγο νωρίτερα θα έχει δώσει τη δική του μάχη στο ντέρμπι του Παναθηναϊκού μέσα στην Τούμπα, δεν πρόκειται να χάσει το αντίστοιχο σπουδαίο παιχνίδι ανάμεσα στην Ρίβερ Πλέιτ και την Μπόκα Τζούνιορς.

Ο λόγος για τον Λουτσιάνο Φιγκερόα, ο οποίος μίλησε στη Nova, και μας μετέφερε στην κατάσταση που επικρατεί στο Μπουένος Άιρες πριν από ένα τέτοιο παιχνίδι, αφού έχει αγωνιστεί και στους δύο μεγάλους συλλόγους της πόλης.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Αργεντινού φορ του «τριφυλλιού» στο Novasports

Για το ντέρμπι του πρωταθλήματος στην Αργεντινή:

«Πρόκειται για ένα ξεχωριστό, ιδιαίτερο παιχνίδι, διαφορετικό από όλα τα άλλα, ένα από μεγαλύτερα και δημοφιλέστερα ντέρμπι στον κόσμο. Στην Αργεντινή είναι ο αγώνας που περιμένει όλος ο κόσμος. Μακάρι το θέαμα να είναι πλούσιο, να μην υπάρξουν προβλήματα με τους οπαδούς και ελπίζω να είναι μια πραγματική γιορτή».

Για το αν υπάρχει φαβορί στο ντέρμπι του Μπουένος Άιρες:

«Σε αυτά τα ματς δεν υπάρχει φαβορί, είναι ιδιαίτερο παιχνίδι, παίζεται με την ψυχή, με την καρδιά, γι' αυτό λέω πως δεν υπάρχει φαβορί, μακάρι το θέαμα να είναι καλό».

Για την αντίδραση των οπαδών της Ρίβερ, όταν φόρεσε τη φανέλα της Μπόκα Τζούνιορς:

«Οι οπαδοί της Ρίβερ δεν ήταν ευχαριστημένοι που είχα πάρει μεταγραφή για τη Μπόκα, όμως για οποιοδήποτε Αργεντινό ποδοσφαιριστή, όταν υπάρχει πρόταση από τη Μπόκα, είναι δύσκολο να την απορρίψει. Πάντως ήταν μια εξαιρετική σεζόν, είχαμε κατακτήσει το πρωτάθλημα, οι οπαδοί της Μπόκα μου είχαν φερθεί εξαιρετικά και έχω φοβερές αναμνήσεις από εκείνη τη σεζόν. Σίγουρα αυτό δεν άρεσε στους φιλάθλους της Ρίβερ, αλλά προσωπικά είχα περάσει φοβερά στη Μπόκα»!

Για το πώς ζει ένας ποδοσφαιριστής αυτό το ντέρμπι:

«Είναι ξεχωριστά ματς, ουσιαστικά είναι το ματς της χρονιάς, είναι τυχερός όποιος μπορεί να παίξει σε αυτά τα ματς, εάν είσαι ο νικητής, τότε "σώζεις" τη χρονιά σου, ακόμη κι αν τα έχεις πάει...χάλια. Είναι το ματς, στο οποίο οι φίλαθλοι σου ζητούν επιτακτικά να νικήσεις, είναι ωραίο να παίζεις σε αυτούς τους αγώνες, εξάλλου η ατμόσφαιρα που δημιουργείται είναι μοναδική».

Για το κλίμα που υπάρχει στα ντέρμπι της Αργεντινής:

«Αν και ήμουν τόσο στη Ρίβερ όσο και στη Μπόκα, δεν είχα την τύχη να παίξω σε ένα ντέρμπι. Όταν είχα πάρει μεταγραφή για τη Μπόκα, εκείνη τη αγωνιστική έτυχε να υπάρχει το ντέρμπι με τη Ρίβερ, αλλά έμεινα στον πάγκο. Έχω όμως ζήσει άλλο ένα μεγάλο ντέρμπι, όπως το Ροσάριο Σεντράλ-Νιούελς, ένα ακόμη ματς το οποίο έχει έντονη ατμόσφαιρα, αφού στην ίδια πόλη υπάρχουν δύο ομάδες, με μεγάλη αντιπαλότητα. Δόξα τω Θεώ δεν έχασα σε κανένα ντέρμπι, μάλιστα είχα καταφέρει να σκοράρω και γι' αυτό έχω ευχάριστη ανάμνηση από αυτά τα ντέρμπι».

Για τις προσδοκίες του από αυτό το ντέρμπι:

«Εύχομαι να είναι μια γιορτή του ποδοσφαίρου, μακάρι να νικήσει η Μπόκα, γιατί έχω πολλούς φίλους εκεί. Το σημαντικό όμως είναι να γίνει σπουδαίο ματς δίχως επεισόδια».

Δεν υπάρχουν σχόλια: