Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2013

Μόνο έτσι θα βγει χαμένος!!

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για την... επίσκεψη του Παναθηναϊκού στη Τούμπα στο μεγάλο ντέρμπι της 7ης αγωνιστικής.
Το φετινό παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα είναι από αυτά, που ο Παναθηναϊκός έχει περισσότερα να κερδίσει και πολύ λιγότερα να χάσει. Με ποια έννοια το λέω; Με την έννοια, ότι ο φετινός Παναθηναϊκός είναι μία ομάδα που χτίζεται από την αρχή , με μειωμένο μπάτζετ με ομάδα, που δεν έχει στόχο το πρωτάθλημα, αλλά την έξοδό της στην Ευρώπη και κυρίως έχει στόχο να χαίρεται τα παιχνίδια και μαζί με τους παίκτες να χαίρεται και ο κόσμος όταν τους βλέπει.

Σε χρονιές που ο Παναθηναϊκός έκανε πρωταθλητισμό όχι μόνο η ήττα, αλλά και η ισοπαλία ίσως να ήταν αρνητικό αποτέλεσμα. Φέτος όλοι περιμένουμε να δούμε στην Τούμπα την ομάδα να στέκεται απέναντι στον πιο «πλούσιο» ΠΑΟΚ με αξιοπρέπεια. Αυτό, που περιμένουμε να δούμε είναι μία ομάδα να κάνει ότι μπορεί, να δημιουργεί και να αμύνεται σωστά. Αν όλα αυτά τα κάνει ακόμα και αν ο Παναθηναϊκός χάσει κερδισμένος θα βγει διότι θα είναι το δυνατότερο τεστ μέχρι τώρα και επί της ουσίας η εικόνα του θα είναι θετική. Αν έρθει και το αποτέλεσμα ακόμα καλύτερα, διότι θα τονωθεί και άλλο η ψυχολογία και η αυτοπεποίθηση των παικτών.
Η μόνη περίπτωση που μπορεί να βγει χαμένος από αυτό το ματς με τον ΠΑΟΚ ο Παναθηναϊκός είναι να χάσει με κάτω τα χέρια. Να παραδοθεί αμαχητί και να χάσει εύκολα το παιχνίδι. Ναι τότε σε αυτή την περίπτωση η ομάδα θα βγει πραγματικά χαμένη από το γήπεδο. Μόνο σε αυτή την περίπτωση, όμως. Και θέλω να πω και κάτι άλλο. Ούτε ήταν άχρηστη η ομάδα και ανίκανοι οι παίκτες και ο προπονητής πριν το παιχνίδι με τον ΟΦΗ, ούτε έγιναν τώρα παικταράδες και ο Παναθηναϊκός έγινε ομαδάρα επειδή πήρε τρεις νίκες στην Λεωφόρο στην σειρά και έπαιξε καλή μπάλα στα παιχνίδια με Εργοτέλη(κύπελλο), Αστέρα(πρωτάθλημα). Μην τρελαινόμαστε. Υπάρχει πολύς δρόμος ακόμα και αν η ομάδα δεν είναι προσγειωμένη και νομίζει ότι κάτι έγινε μετά από μία σημαντική νίκη μπορεί να πάθει, ότι έπαθε από τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη.
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: