Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2013

Βάζει τον… πήχη του!!

Τεστ για το μέχρι πού μπορεί να φτάσει ο φετινός Παναθηναϊκός αποτελεί το σημερινό ματς με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Αλλάζει σύστημα ο Αναστασίου. Παρών και ο Αλαφούζος.

Βάζει τον… πήχη του
Να επιβεβαιώσει την αγωνιστική του άνοδο, που ήταν πασιφανής στα τρία τελευταία νικηφόρα παιχνίδια στη Λεωφόρο, θέλει ο Παναθηναϊκός απόψε αντιμετωπίζοντας τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα (20:30, Novasports 1 ).

Οι «πράσινοι», παράλληλα, θα δώσουν ένα καλό τεστ δυναμικότητας, αφού αντιμετωπίζοντας εκτός έδρας τον δεύτερο της βαθμολογίας θα διαπιστώσουν από πρώτο χέρι πού μπορούν να βάλουν τον πήχη για τη φετινή σεζόν.

Αλλάζει πλάνο

Ο Γιάννης Αναστασίου εγκαταλείπει το 4-3-3 και θα επιλέξει το πιο συντηρητικό 4-2-3-1, τοποθετώντας δεύτερο αμυντικό χαφ, τον Μέντες ντα Σίλβα δίπλα στον Λαγό και θυσιάζοντας πιθανότατα τον Ντίνα από την επίθεση. Ο Τριανταφυλλόπουλος αναμένεται να παραμείνει στο δεξί άκρο της άμυνας παρότι είναι διαθέσιμος ο Μαρινάκης, ενώ βοήθειες για το μαρκάρισμα του Στοχ θα του παρέχει ο Ζέκα.

Ο Καπίνο θα είναι στο τέρμα, ο Νάνο στο αριστερό και ο Τριανταφυλλόπουλος στο δεξί άκρο της άμυνας, ενώ Σίλντενφελντ και Ρισβάνης θα είναι στόπερ. Λαγός και Μέντες θα είναι οι δύο ανασταλτικοί μέσοι, ενώ η τριάδα μπροστά τους θα αποτελείται από Ζέκα, Πράνιτς και Κλωναρίδη, με τον Μπεργκ να είναι σέντερ φορ. Στην αποστολή έχουν συμπεριληφθεί 20 παίκτες. Οι υπόλοιποι εννιά είναι οι Κοτσόλης, Αναγνωστόπουλος, Χουχούμης, Μαρινάκης, Αμπεΐντ, Μπαϊράμι, Ατζαγκούν, Ντίνας και Φιγκερόα.

Ο Γιάννης Αναστασίου έχει δώσει ειδικές οδηγίες για την αντιμετώπιση των ακραίων του ΠΑΟΚ, γνωρίζοντας πως εκεί είναι η δύναμή του (Λίνο και Στοχ από τα αριστερά, Κίτσιου και Σαλπιγγίδης από δεξιά), όπως και στις στημένες φάσεις.

Παρών και ο Αλαφούζος

Ο Παναθηναϊκός δεν πήρε εισιτήρια για τον αποψινό αγώνα, αλλά στο πλευρό της ομάδας θα είναι ο Γιάννης Αλαφούζος. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ θα ανηφορίσει σήμερα για τη Θεσσαλονίκη και αναμένεται να μιλήσει στους παίκτες πριν τον αγώνα. Μάλιστα πιθανολογείται πως θα έχει συνάντηση με τον ομόλογό του στον ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη, πιθανώς και με τον Δημήτρη Μελισσανίδη της ΑΕΚ εφόσον παραμείνει ο τελευταίος στη συμπρωτεύουσα.

* Σε 57 αναμετρήσεις στην έδρα του ΠΑΟΚ, οι γηπεδούχοι μετρούν 28 νίκες, ο Παναθηναϊκός 17 και 12 ματς έχουν λήξει ισόπαλα.Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: