Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

Πάλεψε αλλά δεν τα κατάφερε ο ΠΑΟΚ

Η Ρίγα επικράτησε στη Λετονία του ΠΑΟΚ με 80-74.
Η Ρίγα όντας γηπεδούχος μπήκε στο παρκέ πιο δυνατά αλλά κατάφερε να αντιδράσει σχετικά νωρίς.
Τα πολλά λάθη κόστισαν στον ΠΑΟΚ στο α’ δεκάλεπτο (5-3), ωστόσο το μεγάλο όπλο του ήταν τα ριμπάουντ (11-5), τα οποία εξακολούθησε να ελέγχει και στη β’ περίοδο.
Ο ΠΑΟΚ ουσιαστικά πλήρωσε την τρίτη περίοδο, αφού εκεί δεν κατάφερε να βρει τα πατήματα του.
Αναλυτικά τα δεκάλεπτα:
23-33 στο 10′
45-44 στo 20′
65-57 στο 30′
80-74 στο 40′

Με το αριστερό ο Άρης στο Eurocup

Η Νίμπουργκ επικράτησε του Άρη στο Αλεξάνδρειο με 64-55 στην πρεμιέρα τους στο Eurocup.
Οι Τσέχοι επέβαλαν από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης τον ρυθμό τους, δημιούργησαν μία διαφορά ασφαλείας και έφτασαν τελικά χωρίς ιδιαίτερο πρόβλημα στο θετικό αποτέλεσμα.
Στην δεύτερη περίοδο, ο Άρης πίεσε αλλά δεν κατάφερε να φτάσει ποτέ την Νίμπουργκ.
Τα δεκάλεπτα:
15-23
31-37
37-52
55-64

Επιβεβαιώνουν οι Βραζιλιάνοι για "Ρόνι"

Δημoσίευμα του «globoesporte.com» τονίζει πως εκτός από τον Παναθηναϊκό, ο Ροναλντίνιο έχει προτάσεις από την Παρί Σεν Ζερμέν και την Κίνα.
Επιβεβαιώνουν οι Βραζιλιάνοι για "Ρόνι"
Το «globoesporte.com» λοιπόν αν και αρχικά επικαλέστηκε δημοσίευμα της «El Mundo Deportivo» σχετικά με το ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού, στη συνέχεια αποκάλυψε πως εκτός από τους «πράσινους», ο Βραζιλιάνος σούπερ σταρ έχει προτάσεις τόσο από την Παρί Σεν Ζερμέν, όσο και από ομάδα της Κίνας.
Πάντως αξίζει να σημειωθεί πως ο παίκτης με την Φλαμένγκο, βρίσκονται αυτό το διάστημα σε συζητήσεις για την ανανέωση του συμβολαίου του και δεν αποκλείεται την Τετάρτη να υπάρχουν εξελίξεις.
Πηγή: leoforos.gr

Του χρόνου ο Πορτίγια!!

Ο Κριστιάν Πορτίγια διεκδικεί τον τίτλο του πιο άτυχου παίκτη του Αρη για το πρώτο μισό της σεζόν.
Του χρόνου ο Πορτίγια
Ο Ισπανός που πριν από λίγες μέρες είχε επιστρέψει από ένα σοβαρό τραυματισμό στον αστράγαλο που τον είχε αφήσει έξω για περίπου δυο μήνες, είχε ραντεβού ξανά με την ατυχία, και αυτή τη φορά υπέστη μυϊκό τραυματισμό, πληρώνοντας τις σκληρές προπονήσεις της προηγούμενης εβδομάδας.
Πρόκειται μάλιστα για μια πολύ βαριά θλάση στον τετρακέφαλο (περίπου 3,5 εκ) όπως έδειξε η μαγνητική τομογραφία στην οποία υποβλήθηκε, θλάση η οποία θα τον κρατήσει εκτός για ενάμιση μήνα. Δηλαδή για το υπόλοιπο του 2011 και όλα τα παιχνίδια σε πρωτάθλημα και κύπελλο.
Πηγή: allaboutaris.com

Μαθήματα αποφυγής πίεσης!!

Δεν είναι κανένας χθεσινός ο Ζεσουάλδο Φερέιρα. Ξέρει το ποδόσφαιρο όσο λίγοι. Έχει περάσει όλη του τη ζωή στα γήπεδα και προέρχεται από μια προπονητική σχολή, την πορτογαλική, η οποία είναι της ίδιας κλάσης με την ισπανική.
Μαθήματα αποφυγής πίεσης
Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού φιλοδοξεί να πάρει το... σκαλπ του Ερνέστο Βαλβέρδε στην σκακιέρα του "Καραϊσκάκη". Τα μαθήματα που κάνει στους παίκτες του και θα συνεχίσει να τα κάνει μέχρι την παραμονή του ντέρμπι, είναι μαθήματα για να αποφύγουν να πέσουν στην παγίδα του Ερνέστο Βαλβέρδε. Η πίεση ψηλά του Ολυμπιακού "πνίγει" τον αντίπαλο και ο Ζεσουάλδο πιστεύει πως αν η ομάδα του καταφέρει να ξεπεράσει αυτό το σκόπελο, θα βρεθεί πολύ κοντά στο αποτέλεσμα που θέλει.
Αν οι μπαλιές από την άμυνα περάσουν γρήγορα και σωστά μπροστά, οι Λέτο, Κουίνσι και Ζεκά, οι οποίοι θα συγκλίνουν προς τον άξονα, θα έχουν την δυνατότητα στον ανοιχτό χώρο να πιάσουν στον ύπνο το κεντρικό αμυντικό δίδυμο του Ολυμπιακού που βγαίνει να πιέσει στη σέντρα. Με την ταχύτητα που διαθέτουν οι επιθετικοί του Παναθηναϊκού μπορούν να κάνουν πολλές ζημιές.
Τι μένει για τον Ζεσουάλδο; Να το δει αυτό να περνάει από τη θεωρία στην πράξη...


πηγή: sportdog.gr  

Και άλλο... βαρβάτο φορ η Λάτσιο;

Ακόμα έναν πολύ καλό επιθετικό αναμένεται να αποκτήσει η Λάτσιο τον Ιανουάριο, καθώς ιταλική ιστοσελίδα αναφέρει πως εξετάζει την περίπτωση του Λούκας Ποντόλσκι.
Και άλλο... βαρβάτο φορ η Λάτσιο;
Συγκεκριμένα, η «Corriere Dello Sport» ισχυρίζεται πως οι καλές εμφανίσεις του Γερμανού επιθετικού με την Κολωνία έχουν προσελκύσει το ενδιαφέρον των Ρωμαίων, οι οποίοι είναι διατεθειμένοι τον Ιανουάριο να προσφέρουν μέχρι και 8 εκ. ευρώ για να τον αποκτήσουν!

Κάτι τέτοια ακούει ο Σισέ και δεν του αρέσουν καθόλου...

πηγή: sportdog.gr   

Δεν φτάνουν ούτε για... ζήτω!!

Λύσεις ψάχνουν και λύσεις δεν βρίσκουν στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ όσον αφορά το θέμα των εισιτηρίων για την αναμέτρηση κόντρα στην Τότεναμ. Ενδεικτικό της κατάστασης είναι ότι πριν λίγες ημέρες ενημέρωσαν εγγράφως και την Ελληνική πρεσβεία.
Δεν φτάνουν ούτε για... ζήτω
Τρία είναι τα βασικά προβλήματα που δημιουργούν μεγάλο πονοκέφαλο στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Το πρώτο αφορά την τεράστια ζήτηση σε σχέση με τα δύο χιλιάδες εισιτήρια και το δεύτερο ότι οι Άγγλοι της Τότεναμ δεν δείχνουν καμία μα καμία διάθεση για να βοηθήσουν. Το τρίτο και πολύ σοβαρό θέμα έχει να κάνει με τους χιλιάδες ΠΑΟΚτσήδες οι οποίοι θα βρεθούν στο Λονδίνο χωρίς να έχουν εισιτήρια για τον αγώνα…
Αφού είδαν και… απόειδαν στον ΠΑΟΚ αποφάσισαν να γνωστοποιήσουν το πρόβλημά τους. Αποφάσισαν να τον επισημοποιήσουν και ουσιαστικά να ζητήσουν βοήθεια από το κράτος.
Έτσι, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ αφού πρώτα ήρθε σε επαφή με το υπουργείο εξωτερικών κατάφερε να επικοινωνήσει και με την Ελληνική πρεσβεία στο Λονδίνο για να ενημερώσει τους αρμοδίους για το τι πρόκειται να συμβεί στα τέλη του μήνα. Οι άνθρωποι του Δικεφάλου ζήτησαν ουσιαστικά να μεσολαβήσουν οι αρχές και να πιέσουν την Τότεναμ, αλλά και να ειδοποιήσουν την αστυνομία του Λονδίνου για το πρόβλημα που πρέπει να λυθεί.
Πηγή: paok24.gr

Από ανακοινώσεις πάει καλά, από λύσεις πάσχει…!!

Στις 5 Σεπτεμβρίου ο Νίκος Νοτιάς συναντήθηκε με το Δ.Σ. της ΠΑΕ ΑΕΚ και τρεις μήνες μετά (02/12) ακόμα περιμένουν λύση στο “κιτρινόμαυρο” στρατόπεδο για να μην φτάσει στο κραχ η εταιρία.
Από ανακοινώσεις πάει καλά, από λύσεις πάσχει…
Ήταν Δευτέρα βράδυ, στα γραφεία της «ΜΕΣΟΓΑΙΑ» στο Μαρούσι. Τότε 5 Σεπτεμβρίου ο Νίκος Νοτιάς συναντήθηκε με τα μέλη του Δ.Σ. της ΠΑΕ ΑΕΚ για να βρουν λύση στο πρόβλημα της εταιρίας. Ένα πρόβλημα που μέρα με την μέρα διογκώνεται και… πνίγει την Ενωση. Ο μεγαλομέτοχος της ΑΕΚ και η διοίκηση δεν βρήκαν λύση και αρκέστηκαν σε μια ανακοίνωση που έλεγε πολλά, αλλά επί της ουσίας… τίποτα. «Εγινε μία πολύ εποικοδομητική συνάντηση μεταξύ του κ. Νίκου Νοτιά και μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΑΕ, σε άριστο όπως πάντα κλίμα απόλυτης σύμπνοιας. Συζητήθηκαν διεξοδικά τα οικονομικά δεδομένα της ομάδας και συνεχίζουμε τις συζητήσεις και επαφές, προκειμένου να βρεθεί μία βιώσιμη λύση για το μέλλον της αγαπημένης μας ομάδας. Τις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν περαιτέρω ανακοινώσεις».
Ανακοινώσεις δεν βγήκαν ποτέ για να μάθουμε τις λύσεις για το πρόβλημα ή έστω το πλάνο αντιμετώπισης του. Μέχρι σήμερα είχαμε πέντε ανακοινώσεις που αφορούσαν την «Petit Chateau» και την ομαδική παραίτηση του Δ.Σ. της ΠΑΕ ΑΕΚ. Στις 14 Σεπτεμβρίου η ΠΑΕ μεταξύ άλλων έβαζε στη… ζωή μας την ιταλική εταιρία με έδρα το Κιάρι. «H ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοινώνει ότι βρίσκεται σε επαφές με την Petit Chateau SRL για την αγορά μειοψηφικού πακέτου μετοχών της ΠΑΕ ΑΕΚ» έλεγε μεταξύ άλλων και έξι ημέρες μετά μας ανέφερε με νέα ανακοίνωση «Eγινε σήμερα συνάντηση στα γραφεία της ΠΑΕ ΑΕΚ μεταξύ των εκπροσώπων της εταιρίας ''Petit Chateau SRL'' και της Διοίκησης της ΠΑΕ».
Οι μέρες πέρασαν, αποτέλεσμα δεν είδαμε και στις 7 Οκτωβρίου η ΠΑΕ ενημέρωνε τον κόσμο «Η ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοινώνει ότι οι διαπραγματεύσεις με την εταιρία «Petit Chateau» θα συνεχιστούν μέχρι την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011 (καταληκτική ημερομηνία), ώστε η εν λόγω εταιρία να ανταποκριθεί στους όρους φερεγγυότητας και αξιοπιστίας που της τέθηκαν», ενώ πέντε μέρες μετά τελείωνε το θέμα αναφέροντας «Η ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοινώνει ότι οι διαπραγματεύσεις της με την εταιρία Petit Chateau διεκόπησαν οριστικά μετά την αδυναμία της εν λόγω εταιρίας να ανταποκριθεί στους όρους φερεγγυότητας και αξιοπιστίας που της τέθηκαν».
Με την «Petit Chateau» να… τελειώνει, το Δ.Σ. της ΠΑΕ ΑΕΚ παραιτήθηκε όταν προσέλαβε τον Νίκο Κωστένογλου για την θέση του Μανόλο Χιμένεθ. Για αυτό μας ενημέρωσε μετά την ήττα στο Γεντί Κουλέ από τον ΟΦΗ υπογραμμίζοντας με νέα ανακοίνωση στις 23 Οκτωβρίου «Είναι εμφανές ότι η ομάδα μας νοσεί σε πολλά επίπεδα και αντιμετωπίζει προβλήματα τα οποία αντικειμενικά ξεπερνούν την προσπάθεια που καταβάλλει η παρούσα Διοίκηση.
Για τους λόγους αυτούς στις 6 Οκτωβρίου οι κ.κ. Σταύρος Αδαμίδης, Χάρης Κοσμάτος, Κωνσταντίνος Καπετανάκης, Δημήτρης Καψής και Μάκης Κασνακίδης έθεσαν γραπτώς τις παραιτήσεις τους στη διάθεση του μεγαλομετόχου κ. Νίκου Νοτιά, οι οποίες θα ενεργοποιηθούν στην εξαγγελθείσα Έκτακτη Γενική Συνέλευση, όπου και προσδοκούμε πως θα βρεθεί άμεση και μακροπρόθεσμη λύση για το μέλλον της ΑΕΚ».
Από τότε δύο φορές ορίστηκε ημερομηνία για Γενική Συνέλευση, αλλά δεν έγινε ποτέ. Την 1η Νοεμβρίου και σήμερα 15 Νοεμβρίου. Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Νίκος Νοτιάς παραμένει στις ΗΠΑ, άρα μακριά από την ΑΕΚ και το πρόβλημα και ο έτερος μεγαλομέτοχος Πέτρος Παππάς μέσω των Supporters ξεγλιστρά από τις ευθύνες και το παίζει απλά… Supporter.
Ετσι, η ιστορία θα... τραβήξει ακόμα 15 μέρες με την ΑΕΚ να ρισκάρει λίγο πριν το κραχ. Αν στις 2 Δεκεμβρίου δεν έχουμε οριστική λύση για το πρόβλημα της ΠΑΕ, τότε η ΑΕΚ κινδυνεύει πραγματικά… Και θα έχουν περάσει 3 μήνες από την συνάντηση στο Μαρούσι με πέντε ανακοινώσεις που δεν έλεγαν τίποτα και καθόλου λύσεις και πλάνο.
ΠΗΓΗ: aek365.gr

"Θα γυρίσω δυνατός"!

Ο σοβαρός τραυματισμός του αποτέλεσε σοκ για όλους στην ΑΕΚ αλλά ο Εϊντούρ Γκούντγιονσεν υπόσχεται σε συμπαίκτες και οπαδούς της Ένωσης ότι θα επιστρέψει δυνατός στη δράση!
"Θα γυρίσω δυνατός"!
Μέσω του aekvoice.gr (όπου μπορείτε να δείτε το χειρόγραφο μήνυμα του στα ισλανδικά) ο «Γκούντι» έγραψε τα ακόλουθα στους οπαδούς της ΑΕΚ: «Υπόσχομαι ότι θα γυρίσω δυνατός στους αγωνιστικούς χώρους. Θέλω να ευχηθώ καλή επιτυχία στους συμπαίκτες μου και να ευχαριστήσω τον κόσμο της ΑΕΚ για την στήριξή του στο πρόσωπό μου».
Πηγή: gazzetta.gr
 

Γκαλιάνι: «Μου αρέσει ο Ντρογκμπά»


Adriano-Galliani-001

Μετά το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει ο Κασάνο, διάφοροι είναι οι παίκτες που ακούγονται για τη Μίλαν.
Ο Αντριάνο Γκαλιάνι, μίλησε για την ενδεχόμενη μεταγραφική ενίσχυση, για το θαυμασμό του για τον Ντιντιέ Ντρογμπά, αλλά και για το μέλλον του Γκατούζο.
Για το αν θα αποκτηθεί κάποιος επιθετικός, ο αντιπρόεδρος των «ροσονέρι», τόνισε: «Εάν επιστρέψει σύντομα ο Κασάνο, τότε δεν θα κινηθούμε για την απόκτηση κάποιου αντικαταστάτη του. Θα δούμε τι θα κάνουμε σε λίγο καιρό. Για τον Ανελκά; Είναι εξαιρετικός παίκτης και σκοράρει, αλλά παίζει με τον Ντρογκμπά στην Τσέλσι και μου αρέσει περισσότερο. Δεν έχουμε καμία επαφή για κάποιον ποδοσφαιριστή»
Στη συνέχεια, ο Γκαλιάνι μίλησε για το ενδεχόμενο να επιστρέψει στη Μίλαν: «Ειλικρινά, ποτέ δεν συνειδητοποίησα ότι έχει αποχωρήσει από τον σύλλογο. Μια ποδοσφαιρική ομάδα, δεν είναι επιχείρηση και έχει να κάνει με συναισθήματα. Ο Μπερλουσκόνι δεν σταμάτησε ποτέ να αγαπάει την ομάδα. Ελπίζω, όμως, να αποφασίσει επίσημα αν θα επιστρέψει στη Μίλαν».
Καταλήγοντας, μίλησε για το πρόβλημα υγείας του Τζενάρο Γκατούζο: «Έπαιξε σε ένα παιχνίδι και έδειξε ικανοποιητικά στοιχεία. Καταλαβαίνω ότι είναι καλύτερα, αλλά πρέπει ακόμα να φοράει γυαλιά. Οι γιατροί θα αποφασίσουν τι πρέπει να γίνει…».


πηγή: metrosport.gr

Καλαιτζίδης: «Θέλουμε να επιστρέψουμε στη Σούπερλιγκα»


images

Στο «Αθλητικό Metropolis» και στο ‘Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο προπονητής της Βέροιας, Δημήτρης Καλαιτζίδης ο οποίος για μία ακόμα φορά ξεκαθάρισε πως ο στόχος της ομάδας του είναι η επιστροφή στη Σουπερλίγκα. «Δεν θα μπορούσε ο στόχος μας να ήταν διαφορετικός. Οι
ομάδες που βρέθηκαν στη Σούπερλιγκα θέλουν να ξαναζήσουν τις ίδιες εμπειρίες.Το να το ομολογείς ότι κυνηγάς το προσδοκόμενο που είναι η κατάκτηση μια εκ των δύο προνομιούχων θέσεων , δεν είναι κακό. Αντίθετα είναι καλό και δημιουργεί και υποχρεώσεις και ευθύνες.
Βάζοντας τον πήχη ψηλά αυτομάτως όλοι συμμετέχοντες σε αυτή την προσπάθεια οφείλουν όλοι να προσπαθήσουν να είανι καλύτεροι. Έτσι δεν είναι κακό να καταθέτερις αυτό που επιθυμείς και να εργάζεσαι προς αυτή την κατεύθυνση».
Για το αν η ομάδα είναι στο επιθυμητό επίπεδ ο κ.Καλαιτζίδης επισήμανε: «Βεβαίως και είναι στο επίπεδο που επιθυμούμε όλοι. Όταν κάθε ποδοσφαιριστής είναι πρόθυμος και δίνει τον καλύτερο του εαυτό κάθε φορά και συνεισφέρι στην ομάδα το αποτέλεσμα είναι το επιθυμητό. Προσπαθούμε μέσα από την καθημερινή εκπαίδευση να είμαστε κάθε μέρα και καλύτεροι. »
Για το αν οι τρεις νίκες στο πρωτάθλημα έχουν σκορπίσει αισιοδοξία στην ομάδα της Βέροιας ο κ.Καλαιτζίδης είπε: » Πράγματι υπάρχει πνευματική διαύγεια ,ψυχική εφορία και είναι καλύτερο εάν μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις».
Παράλληλα ο κ.Καλαιτζίδης αναφέρθηκε και στο θέμα της κάθαρσης του ποδοσφαίρου: » Αυτό που όλοι ευαγγελιζόμαστε, ότι, δηλαδή, αγαπάμε το ποδόσφαιρο, εκ του αποτελέσματος δεν φαίνεται. Είδαμε μάρτυρες , καταθέσεις , που βγήκανε στο φώς, αλλά περίμενα από τους κρατούντες που προστατεύουν το ποδόσφαιρο να είχαν πάρει άλλες αποφάσεις. Θεωρώ ότι είχαμε μια χρυσή ευκαιρία να προχωρήσουμε στην κάθαρση του ποδοσφαίρου
αλλά δεν την αξιοποιήσαμε».


πηγή: metrosport.gr