Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

Να ξαναβρεί το DNA του!

Επιμένω: Ο Ηρακλής έχει ιδιαίτερα ποιοτικό κόσμο. Και τα προχτεσινά καραγκιοζιλίκια του Καυτανζογλείου δεν είναι ικανά να με κάνουν να μετατοπιστώ από τη θέση μου. Γράφει ο Στράτος Σεφτελής.
Να ξαναβρεί το DNA του!
Απλά, αυτά τα γεγονότα επιβεβαίωσαν για μια ακόμη φορά την πεποίθηση ότι ο πολύ σπουδαίος αυτός σύλλογος είναι εγκλωβισμένος σε μια «κάστα» έξαλλων, απολίτιστων και ανεγκέφαλων. Ο κόσμος του Ηρακλή τους ξέρει πολύ καλά αυτούς. Είναι οι ίδιοι που ήταν στα «μέσα και στα έξω», όταν οι τύχες του Ηρακλή βρίσκονταν στα χέρια ανθρώπων και καταστάσεων που οδήγησαν την ομάδα στην πιο θλιβερή πραγματικότητα της υπεραιωνόβιας ιστορίας της.
Και οι πρακτικές που ακολουθούν τώρα έχουν έναν βασικό στόχο: να αποπροσανατολίσουν τον κόσμο του Ηρακλή, να στρέψουν τη δικαιολογημένη θλίψη του εναντίον κάθε πρόχειρου στόχου, να ξεθυμάνει εκεί η οργή του. Ετσι, θα τη γλιτώσουν οι ίδιοι από το να λογοδοτήσουν για το χάλι που οδήγησαν την ομάδα του «Βάσια». Το τραγικό για τον Ηρακλή είναι ότι έχει εμπλακεί σε μια απίστευτη «περιδίνηση». Εχει απολεστεί ο έλεγχος της κατάστασης.
Η λύση είναι μία: ο υγιής κόσμος του Ηρακλή πρέπει επειγόντως να αναλάβει δράση. Να επιβάλει ξανά τον πολιτισμό, την κοινωνική ευαισθησία, την αξιοπρέπεια, την περηφάνια, που είναι στοιχεία με τα οποία φτιάχτηκε ο Ηρακλής και επιβίωσε διαχρονικά. Είναι στο DNA του! Και να απομονώσει τους «αρρώστους». Γιατί μόνο ένας άρρωστος θα μπορούσε να φτιάξει ένα πανό σαν αυτό.
Πηγή: Εθνοσπόρ

Δεν υπάρχουν σχόλια: