Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

Το παιδί-θαύμα που αναζητά το θαύμα του


 Για να έρθει στον Ολυμπιακό χρειάστηκαν αρκετές εβδομάδες διαπραγματεύσεων και περίπου 10 εκατ. ευρώ. Αποτέλεσε την πιο ακριβή μεταγραφή των «ερυθρόλευκων» τα τελευταία χρόνια, χωρίς ποτέ να επιβεβαιώσει τα χρήματα που δαπανήθηκαν για αυτόν.
Η καριέρα του Ντιόγο στο λιμάνι τελείωσε, τυπικά, άδοξα μετά τον αποκλεισμό από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης που μόλις είχε αναλάβει το κουμάντο της ΠΑΕ έστειλε από τον Πειραιά το μήνυμα στο Ισραήλ.
Ο Βραζιλιάνος και ο Λίνεν (που ήταν προπονητής) να μην ανέβουν καν στο αεροπλάνο της επιστροφής. Τελικά επικράτησαν οι ψυχραιμότεροι, ο Ντιόγο και ο Γερμανός τεχνικός γύρισαν, αλλά δεν έμειναν. Ο ένας απολύθηκε και ο άλλος δόθηκε δανεικός στη Φλαμένγκο.
Κι όμως, η πρώτη χρονιά του Ντιόγο στο λιμάνι ήταν εκπληκτική. Εξαιρετικές εμφανίσεις, καθοριστικά και όμορφα γκολ, με πολλούς να βλέπουν στο πρόσωπό του τον νέο Ζιοβάνι.
Μέχρι τη στιγμή που και αυτός «παρασύρθηκε» από τη νύχτα της παραλιακής. Ξενύχτια, κακές παρέες και η γνωριμία με την τραγουδίστρια Λιούμπα Ζώρα, ήταν αρκετά να του καταστρέψουν την προσωπική ζωή, αλλά και την καριέρα του.
Επιστρέφει στη Βραζιλία σε μια προσπάθεια να βάλει ένα τέλος στον αγωνιστικό του κατήφορο, αλλά και να προσπαθήσει να διασώσει τη δική του ζωή. Το δεύτερο το καταφέρνει, καθώς χωρίζει και επανασυνδέεται με τη Βραζιλιάνα φίλη του. Μάλιστα πολλά σκανδαλοθηρικά περιοδικά αναφέρουν τότε ότι παντρεύτηκε κρυφά, κάτι που όμως δεν επιβεβαιώθηκε.
Αγωνιστικά όμως δεν καταφέρνει τίποτα. Πετυχαίνει μόνο ένα γκολ με τη Φλαμένγκο και από εκεί πάει στη Σάντος. Επρεπε να περάσουν 13 μήνες για να θυμηθεί και να θυμίσει στον κόσμο ότι είναι επιθετικός. Προχθές χάρισε στην ομάδα του τη νίκη με ένα πανέμορφο τέρμα, απόδειξη ότι το ποδόσφαιρο είναι σαν το ποδήλατο. Δύσκολα μπορεί να το ξεχάσει κάποιος.
Ο ίδιος χθες δήλωσε χαρούμενος για το τέρμα που πέτυχε, ελπίζοντας μάλιστα ότι θα είναι στην 23μελή αποστολή της Σάντος που τον Δεκέμβριο θα λάβει μέρος στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων στην Ιαπωνία.
Παράλληλα τον ίδιο μήνα τελειώνει και ο δανεισμός του και ο δρόμος της επιστροφής του στο λιμάνι ανοίγει και πάλι. Το θέμα όμως είναι το τι θα κάνει ο Ολυμπιακός, καθώς ο 24χρονος επιθετικός σε ανύποπτη στιγμή είχε επισημάνει ότι θέλει να γυρίσει, από τη στιγμή μάλιστα που στον πάγκο είναι ο Βαλβέρδε.
Όσον αφορά τον Ισπανό τεχνικό, από το καλοκαίρι είχε πει ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα με τον Ντιόγο. Τον Ντιόγο όπως τον θυμάται αυτός, βεβαίως βεβαίως...
Πηγή: sentragoal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: