Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

Από τη "Σαΐτα" της Ρεάλ στα... Άστρα του ΠΑΟΚ (BINTEO)

Η συμφωνία του ΠΑΟΚ με αεροπορική εταιρία που θα τον μεταφέρει με δικό του αεροπλάνο είναι πρωτοποριακή για την Ελλάδα, αλλά όχι και για τους μεγάλους συλλόγους του εξωτερικού.
Από τη "Σαΐτα" της Ρεάλ στα... Άστρα του ΠΑΟΚ (BINTEO)
Ο ΠΑΟΚ έκανε το Σάββατο (5/11) το παρθενικό του ταξίδι με τα δικά του "φτερά".
Η πρωτοποριακή συμφωνία με γνωστή αεροπορική εταιρία του επιτρέπει να κάνει τα ταξίδια με αεροπλάνο που φέρει τα σύμβολα του και του προσφέρει άνεση και χρήμα. Στην Ευρώπη, πάντως, κάτι τέτοιο είναι συνηθισμένο φαινόμενο τα τελευταία χρόνια...
Οι μεγάλοι σύλλογοι της γηραιάς ηπείρου μεταφέρονται είτε με ιδιόκτητα αεροπλάνα όπως κάνει η Ρεάλ Μαδρίτης είτε έχουν προχωρήσει σε συμφωνίες με παγκοσμίου φήμης αεροπορικές εταιρίες.
Η "Σαΐτα" της "βασίλισσας"
Η Ρεάλ Μαδρίτης όντας... βασίλισσα δεν θα μπορούσε να ταξιδεύει με απλές πτήσεις. Έτσι από το 2007 έχει το δικό της αεροπλάνο, ένα MD 83 συγκεκριμένα, που έχει διαμορφωθεί για να καλύπτει όλες τις απαιτήσεις των ποδοσφαιριστών του συλλόγου.
Έχει 139 θέσεις μόνο για να υπάρχει μεγάλη άνεση, εκ των οποίων οι 74 καλύπτονται από ανθρώπους του συλλόγου και οι 65 έχουν πουληθεί έναντι 65.000 ευρώ στους πιο πλούσιους φιλάθλους για να μεταφέρονται μαζί με την αγαπημένη τους ομάδα. Το όνομα του αεροπλάνου είναι "Σαΐτα" για να τιμήσουν τον Αλφρέδο Ντι Στέφανο που είχε το παρατσούκλι αυτό όταν αγωνιζόταν.

Turkish Airlines Boeing 777-300 FC Barcelona... by ggiannis4
Οι συμφωνίες των κολοσσών
Δεν είναι, όμως, μόνο η Ρεάλ Μαδρίτης που απολαμβάνει κάθε δυνατή... ιπτάμενη άνεση κατά τις πτήσεις της. Η Μπαρτσελόνα, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και η Μάντσεστερ Σίτι είναι μεταξύ των αρκετών ομάδων που έχουν κάνει συμφωνίες με αεροπορικές συμφωνίες.

Η Μπαρτσελόνα έχει από πέρυσι συνάψει συμφωνία χορηγίας με τις Turkish Airlines για τρία χρόνια και πέραν από τα 7 εκ. ευρώ που βάζει στα ταμεία της ετησίως υπάρχει και αεροπλάνο με το έμβλημά της, ένα Boeing 777-300(ER) TC-JJB που έχει αναλάβει τις πτήσεις της ποδοσφαιρικής ομάδας. Και στο παρελθόν οι "μπλαουγκράνα" έχουν συνάψει αντίστοιχες συμφωνίες.
Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που διαθέτει ένα από τα καλύτερα τμήματα μάρκετινγκ ήταν πρωτοπόρος σε τέτοιες συμφωνίες. Το 2006 είχε συνεργασία με την AirASIA με πολλά χρήματα να καταλήγουν στα ταμεία της και αεροπλάνο για να τη μεταφέρει παντού στον κόσμο και ιδιαίτερα στα ταξίδια της στην Ασία ενώ από το 2010 έχει συνάψει συμφωνία με τις Turkish Airlines.
Διαφήμιση Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για αεροπορική εταιρία
Η άλλη μεγάλη ομάδα του Μάντσεστερ δε θα μπορούσε από τη στιγμή που έμπλεξε με τα... πετρέλαια και τους σεΐχηδες να μην προχωρήσει σε μια αντίστοιχη κίνηση. Τον αγγλικό σύλλογο με τα πολύ μεγάλα ποδοσφαιρικά αστέρια μεταφέρει οι Etihad airlines που έχουν δώσει και το όνομά τους στο γήπεδο του. Υπάρχουν φυσικά και άλλες ομάδες ανά τον κόσμο που τυγχάνουν αντίστοιχης πολυτέλειας και ιδιαίτερα αυτές που εδρεύουν στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.
Πηγή: sport24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: