Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

Πιστολιές στο Members club της ΑΕΚ! (BINTEO)

Μέρα που γράφτηκε στις μαύρες σελίδες του ποδοσφαίρου μας ήταν η 15η Νοεμβρίου του 1999. Σαν σήμερα πριν από 12 χρόνια το γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας έγινε... Σικάγο! Στο ντέρμπι ΑΕΚ-Ολυμπιακός έπεσαν πυροβολισμοί στο μέμπερς κλαμπ της "Ενωσης"!
Πιστολιές στο Members club της ΑΕΚ! (BINTEO)
Συγκεκριμένα, οι «ερυθρόλευκοι» επικρατούν με δύο γκολ στο τελευταίο εικοσάλεπτο (πέναλτι ο Τζόρτζεβιτς στο 71’ και ο Τζιοβάνι στο 90’), αλλά τα παράπονα της «Ενωσης» για τη διαιτησία του Δημητρόπουλου φέρνουν κόντρες στα επίσημα και τον απόλυτο πανικό.
Οι μπράβοι των παραγόντων του ελληνικού ποδοσφαίρου έβγαλαν πιστόλια και μαχαίρια στη συμπλοκή στο εντευκτήριο των μελών.. Δυστυχώς, (αυτό ήταν και το χειρότερο) καρδιακό επεισόδιο είχε υποστεί ο Ευάγγελος Θωμαϊδης, χάνοντας τη ζωή του!
Στο τέλος, οι παίκτες της ΑΕΚ με πρωτο τον Ντέμη Νικολαϊδη, δήλωναν ότι δεν θα ξαναπαίξουν στην εθνική ομάδα εις ένδειξη διαμαρτυρίας, οι καρεκλιές έπεφταν βροχή και το χάος κυριαρχούσε.
Θυμίζουμε επίσης ότι στο άδειο απο θεατές (λόγω τιμωρίας) «Νίκος Γκούμας» ο Αλμπέρτο Μπιγκόν έκανε το ντεμπούτο του ως αντικαταστάτης του Μπάγεβιτς. Τι κατάλαβε ο Ιταλός; Ότι ήρθε στη χώρα της παράνοιας.
Ο Μιχάλης Κασάπης τιμωρήθηκε με ποινή 24 αγωνιστικών επειδή κλώτσησε τον διαιτητή Δημητρόπουλο ο οποίος έκτοτε δεν σφύριξε ποτέ ξανά!
Αγωνιστικά, η φάση που έκρινε την αναμέτρηση έγινε στο 64ο λεπτό όταν ο Καλιτζάκης θα κάνει ένα δυνατό τάκλιν στο χώρο του κέντρου στον Τζιοβάνι και θα δει την δεύτερη κίτρινη κάρτα και παράλληλα την κόκκινη.
Δέκα λεπτά αργότερα ο Νινιάδης θα μπει στην περιοχή της Ένωσης και θα ανατραπεί από τον Δέλλα με τον διαιτητή, Δημητρόπουλο, να δίνει πέναλτι.
Ο Τζόρτζεβιτς νίκησε τον Ατματζίδη και άνοιξε το σκορ. Μάλιστα οι «ερυθρόλευκοι» θα ευτυχήσουν να πετύχουν και ένα δεύτερο γκολ στις καθυστερήσεις με τον Τζιοβάνι.
Οι ενδεκάδες εκείνου του αγώνα:
ΑΕΚ (Λιούμπιτσα Τουμπάκοβιτς): Ατματζίδης, Πέτριτς, Μάρκος, Μαλαδένης, Σαβέφσκι (67’ Δέλλας), Σίριτς, Νικολαΐδης, Κοπιτσής (67’ Κατσαβός), Ζήκος, Κασάπης, Καλιτζάκης.
Ολυμπιακός (Αλμπέρτο Μπιγκόν): Ελευθερόπουλος, Καραταϊδης, Νινιάδης, Αμανατίδης, Πουρσανίδης, Γιαννακόπουλος (46’ Πασαλής), Τζιοβάνι, Τζόρτζεβιτς, Μαυρογενίδης, Αλεξανδρής (67’ Γκόγκιτς), Πουρσαϊτίδης (69’ Κωστούλας).
Το βίντεο του αγώνα:


Πηγή: sday.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: