Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

Απαιτούνται εξηγήσεις όμορφες, αντρίκιες, ΠΑΟΚτσήδικες!!

Ζαγοράκης, Βρύζας και Κωνσταντινίδης έχουν την υποχρέωση να πάρουν τις αποφάσεις που πρέπει πείθοντας μάλιστα όλους πως αυτό είναι το καλύτερο για τον ΠΑΟΚ. Γράφει ο Σταύρος Κόλκας.
Απαιτούνται εξηγήσεις όμορφες, αντρίκιες, ΠΑΟΚτσήδικες
Το βασικό συστατικό για να επανέλθει ο ΠΑΟΚ σε υψηλό ανταγωνισμό είναι να πείσει τον οργανισμό του πως είναι αποφασισμένος να «σπάσει τα αυγά για να κάνει ομελέτα». Αυτό που έχει παρατηρηθεί τα τελευταία δύο χρόνια είναι μία διάθεση του Θοδωρή Ζαγοράκη να διατηρεί καλές σχέσεις με όλους. Αυτή η στάση φέρνει αναβλητικότητα, φέρνει χαμένο χρόνο, φέρνει προφανώς μεγαλύτερη άρνηση από αυτή που θα εμφανιζόταν αν «τα αυγά έσπαγαν».
Η αλλαγή της διοίκησης και η παρουσία ανθρώπων που δεν λογίζονται ως «σκυλιά» του προέδρου, ήταν κάτι το οποίο σχολιάστηκε θετικά. Ηταν ένα βήμα σημαντικό, από τα πολλά που έπρεπε να γίνουν για ένα καλύτερο αύριο.
Σε πρώτη φάση πάντως, υπήρξε αναβλητικότητα στη δημόσια τοποθέτηση. Η πρόφαση ήταν η ανεπίσημη αύρα μίας αποφασισμένης διοίκησης η οποία δεν έχει οριστεί από το Πρωτοδικείο ακόμη. Αυτό όμως που δεν αντιλαμβάνονται στον ΠΑΟΚ είναι πως σήμερα δεν κερδίζουν χρόνο αν μιλήσουν με καθυστέρηση. Πλέον, ο χρόνος χάνεται.
Ο ΠΑΟΚ μετράει αντίστροφα και το ερχόμενο καλοκαίρι αν δεν υπάρξουν τομές, το αγωνιστικό του επίπεδο θα πέσει πολύ χαμηλά και ταυτόχρονα θα χρειαστεί περισσότερο χρόνο για να συνέλθει. Και οι τομές πρέπει να γίνουν από τον Ιανουάριο. Στον ΠΑΟΚ το γνωρίζουν καλά αυτό, αλλά αποφεύγουν να το πούνε ακόμη και σε στενό… οικογενειακό κύκλο.
Ακόμη και σε μία πρόσφατη κουβέντα που είχαν με οργανωμένους, απέφυγαν να πουν πως η ομάδα έχει προβλήματα λόγω της συμπεριφοράς συγκεκριμένων ποδοσφαιριστών. Παρουσίασαν την κατάσταση ως μη προβληματική, λες και η εικόνα του προβληματικού αγωνιστικού κλίματος δεν αντανακλά μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Λες και οι καθαρές μαγνητικές δεν είναι τόσο καθαρές όσο φαίνονται.
Κακά τα ψέματα, ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να διοικηθεί αν δεν αλλάξει στάση και ο Θοδωρής Ζαγοράκης αλλά και οι Ζήσης Βρύζας και Παντελής Κωνσταντινίδης που ηγούνται του αγωνιστικού τμήματος. Θα αναγκαστούν να λειτουργήσουν δια μέσω ημίμετρων τα οποία δεν αρκούν πλέον. Ηδη το κόστος που πληρώνει ο ΠΑΟΚ για τα ημίμετρα που πάρθηκαν την τελευταία διετία είναι ξεκάθαρο.
Είναι η εποχή που τα ψέματα τελείωσαν. Ο,τι αποφάσεις απαιτούνται για την ομαλή μετάβαση του ΠΑΟΚ στην επόμενη ημέρα, πρέπει να παρθούν χωρίς το φόβο αντιδράσεων. Και για να μην υπάρχουν αντιδράσεις, θα πρέπει να υπάρχουν εξηγήσεις όμορφες, αντρίκιες, ΠΑΟΚτσήδικες.
Ειδικά στο κομμάτι των οργανωμένων, αν παρουσιαστεί η κατάσταση ως έχει, όχι μόνο θα κάνουν πέτρα την καρδιά τους, αλλά θα βοηθήσουν κιόλας προς την κατεύθυνση που βολεύει τον ΠΑΟΚ. Το μόνο που ζητάνε εδώ και καιρό είναι ξεκάθαρες εξηγήσεις και στη τελική, μόνο αυτό δεν έχουν λάβει.
Ο ΠΑΟΚ θα χάσει σε επίπεδο, αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Το ζητούμενο είναι να συνέλθει όσο πιο γρήγορα γίνεται και αυτό για να συμβεί θα πρέπει να συντονιστούν άμεσα όλες οι δυνάμεις του. Και ο άξονας συντονισμού δεν μπορεί παρά να προέρχεται από την κεφαλή.
Πηγή: Εξέδρα

Δεν υπάρχουν σχόλια: