Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

Μπορεί διπλό ο Ολυμπιακός;

Οι αγώνες της Ευρωλίγκα προηγούνται, αλλά το ντέρμπι κερδίζει τη μερίδα του λέοντος στο ενδιαφέρον του κόσμου. Ο Σπύρος Καβαλιεράτος και ο Θανάσης Ασπρούλιας απαντούν σε ένα ερώτημα που έχουν όλοι οι φίλοι του μπάσκετ λίγες μέρες πριν τη μεγάλη μονομαχία της Κυριακής... Μπορεί ο Ολυμπιακός να κερδίσει τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ;
Μπορεί διπλό ο Ολυμπιακός;
ΣΠΥΡΟΣ ΚΑΒΑΛΙΕΡΑΤΟΣ
Στο μυαλό - κυρίως - η διαφορά
Πολλά έχουν δει τα μάτια μας, συνεπώς δεν μπορούμε και να αποκλείσουμε τίποτα σε έναν αγώνα μπάσκετ. Λογικά αν το πάρουμε, ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να ελπίζει σε νίκη στο ΟΑΚΑ. Με βάση, δηλαδή, την εικόνα που έχει δείξει μέχρι τώρα στην Ευρωλίγκα - τα ματς πρωταθλήματος είναι ως μη γενόμενα - μοιάζει αδύνατο να κοιτάξει στα μάτια μια ομάδα επιπέδου του Παναθηναϊκού.
Πολλοί βέβαια έχουν φτάσει στο άλλο άκρο. Στην συντριβή του Ολυμπιακού από τον Παναθηναϊκό, στην... 35αρα και άλλα τέτοια. Ε, αυτό είναι βούτυρο στο ψωμί του Ντούσαν Ιβκοβιτς. Οι ερυθρόλευκοι δεν θα έχουν άγχος στο ΟΑΚΑ, απλά γιατί ελάχιστοι τους πιστεύουν. Την ίδια στιγμή, με την ψυχολογία που έχει δημιουργηθεί, ο Παναθηναϊκός πρέπει να κερδίζει με 10 πόντους διαφορά από το πρώτο πεντάλεπτο. Αν δεν το κάνει, κάθε λεπτό που θα περνάει ο Ολυμπιακός νιώθει καλύτερα.
Αυτός θα επιδιώξει ο Ολυμπιακός. Να κοιτάζει κάθε φάση ξεχωριστά, να μείνει ζωντανός όσο περισσότερο χρονικό διάστημα μπορεί. Κι αν καταφέρει μέχρι το 30-35 να είναι κοντά στο σκορ, θα παλέψει για την έκπληξη. Γιατί θα είναι μεγάλη έκπληξη να νικήσει ο Ολυμπιακός στο ΟΑΚΑ.
Αλλιώς, θα ψάξει για τον βασικό του στόχο στο συγκεκριμένο ματς. Να κρατήσει όσο πιο χαμηλά μπορεί τη διαφορά, ώστε στο δεύτερο γύρο να προσπαθήσει να την καλύψει και να πάρει το πλεονέκτημα έδρας. Ούτως ή άλλως κανείς εκ των δύο αιωνίων δεν προβλέπεται να έχει απώλεια σε άλλο ματς. Οι ερυθρόλευκοι, λοιπόν, είναι δεδομένο ότι θα αλλάξουν πρόσωπο στην πορεία. Και στο δεύτερο γύρο ελπίζουν να είναι πολύ καλύτεροι απ' ό,τι τώρα. Γι αυτό και θα έχουν πάντα στο μυαλό τους τη διαφορά.
Σημείωση: Σημαντικό ρόλο για τον Ολυμπιακό θα παίξει ο αγώνας της Τετάρτης (16/11) με την Νανσί. Αν δεν έρθει το επιθυμητό αποτέλεσμα, αν δεν έρθει η νίκη, τα δεδομένα θα αλλάξουν εν όψει της αναμέτρησης της Κυριακής.
Διαβάστε όλο το θέμα στο gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: