Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

"Το ...γαμώτο της υπόθεσης"

Ο Δημήτρης Ναλιτζής είναι έτοιμος ακόμα και να βοηθήσει στο σχηματισμό ομάδας ανθρώπων με οικονομική δυνατότητα, προκειμένου να βγει ο Πανιώνιος από το αδιέξοδο.
"Το ...γαμώτο της υπόθεσης"
Ο παλαίμαχος άσος μίλησε μέσω της συχνότητα του "NovaSportM"
Aναλυτικά, ο Δ. Ναλιτζής σχολίασε για:
-τις συζητήσεις για την επόμενη μέρα στον Πανιώνιο: «Είχαν γίνει κάποιες κουβέντες με τον κ. Τσάβαλο από το απόγευμα της Παρασκευής και υπάρχει πρόθεση από την πλευρά μου να βοηθήσω την ομάδα σε όλα τα κομμάτια, πλην του οικονομικού, γιατί δεν μπορώ να το κάνω. Θα ήμουν θετικός στο να συμμετέχω σε μια ομάδα ανθρώπων, όπως για παράδειγμα οι κύριοι Λιανός, Αρκουμάνης και Τσακίρης, που θα μπορούσαν να βοηθήσουν την ομάδα οικονομικά και να συμβάλω σε ποδοσφαιρικό επίπεδο».

-τις πιθανότητες επιτυχίας ενός τέτοιου εγχειρήματος: «Είναι πολύ δύσκολο να γίνει κάτι τέτοιο, από όσα βλέπω. Δεν δείχνουν διάθεση οι 3-4 άνθρωποι που έχουν φέρει την ομάδα σε αυτή τη δύσκολη θέση. Γιατί δεν έφερε η τωρινή διοίκηση τον Πανιώνιο σε αυτή τη θέση. Αυτά βέβαια μπορούν να αλλάξουν από ώρα σε ώρα, γιατί είναι άνθρωποι που διαθέτουν την οικονομική δυνατότητα. Δεν φαίνεται όμως να υπάρχει διάθεση από την πλευρά τους να βοηθήσουν. Πώς να πας στον Τσακίρη και να του πεις ‘βάλε 2-3 εκατ. ευρώ’. Τι είναι, στραγάλια;».

-τη λύση διοίκησης πρωτοδικείου: «Θέλω να βοηθήσω τον Πανιώνιο, αλλά δεν συμφωνώ στη λύση του πρωτοδικείου. Συμφωνώ να το κάνω με μία ομάδα ανθρώπων, όπως έγινε πέρυσι κάποια στιγμή με τον κ. Λιανό».

-τα προβλήματα στην ομάδα: «Είναι προς τιμήν των παιδιών και του προπονητικού τιμ η στάση τους. Συζητώ μαζί τους και προσπαθώ να βοηθήσω. Είναι δύσκολη η καθημερινή επιβίωση. Αυτό είναι το ‘γαμώτο’ στην υπόθεση».

-τα λάθη στον οικονομικό σχεδιασμό: «Έχουν γίνει πολλά λάθη από το καλοκαίρι. Ενώ λέγαμε ότι η ομάδα σώθηκε μετά την περσινή περιπέτεια, τα πράγματα έγιναν χειρότερα σε οικονομικό επίπεδο. Όταν το καλοκαίρι βλέπεις πως δεν έχεις έναν χρηματοδότη, πρέπει να δεις τα έσοδα και τα έξοδά σου και να προσαρμοστείς στα δεδομένα. Αυτό δεν έγινε και δεν ξέρω ποιος ευθύνεται γι’ αυτό. Υπήρξε κακοδιαχείριση. Αυτοί που θεώρησαν πως θα βγει η χρονιά σε οικονομικό επίπεδο, έκαναν έγκλημα. Μόνο με το συμβόλαιο του Εστογιανόφ, του προπονητή και ενός ή δύο ακόμη παικτών, πάνε τρία εκατομμύρια ευρώ. Πρέπει να μειώσεις τα έξοδα για να αντεπεξέλθεις. Εδώ έχουν πρόβλημα η ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ ή και ο Παναθηναϊκός, ο Πανιώνιος δεν θα έχει; Πρέπει να γίνουν περικοπές σε όλα για να γίνει βιώσιμη η εταιρεία. Δεν υπάρχει ρευστότητα όμως… Έχουν γίνει κάποιες υπερβολές στα ποσά που δόθηκαν, χωρίς γι’ αυτό να φταίνε οι παίκτες που υπέγραψαν. Αν δοθούν τα δεδουλευμένα, ίσως μπορούν να γίνουν κάποιες διαπραγματεύσεις για τα υπόλοιπα».

-τις εξελίξεις των επόμενων ημερών: «Ό,τι έγινε το καλοκαίρι είναι πια άλλα λόγια να αγαπιόμαστε. Σημασία έχει τι θα γίνει από εδώ και πέρα για να μπορέσει η ομάδα να βγει από το αδιέξοδο. Γίνονται γενικές συνελεύσεις και δεν αποφασίζεται τίποτα. Το θέμα είναι τι θα γίνει από εδώ και πέρα. Δυστυχώς είναι άγνωστο τι ξημερώνει».

Δεν υπάρχουν σχόλια: