Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

Ομπράντοβιτς: "Δύσκολο παιχνίδι"


Ο Παναθηναϊκός αναχωρεί την Τετάρτη για την Γερμανία, με τους πράσινους να ξέρουν ότι τους περιμένει ένα πολύ δύσκολο έργο.
Δεν τον λέμε εμείς... αλλά οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές. Τόσο ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς όσο και οι Ιτούδης και Κώστας Καϊμακόγλου.
"Έχουν μία ομάδα που παίζει πολύ καλά. Έχουν πολύ επιθετικούς περιφερειακούς παίκτες. Η Μπάμπεργκ προσπαθεί να πιέσει σε όλο το γήπεδο, να παίξει ζώνη και οι παίκτες της ξέρουν πως να λειτουργούν. Είναι εύκολο να καταλάβει κανείς ότι ο προπονητής τους, έχει κάνει εξαιρετική δουλειά.

Ξέρουμε επίσης ότι εκεί θα συναντήσουμε μία καυτή ατμόσφαιρα και θα είναι δύσκολο παιχνίδι για μας. Αυτό είναι σίγουρο. Παίζουμε χωρίς τον Τσαρτσαρή αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι για αυτό. Δουλέψαμε καλά αυτές τις μέρες και δεν ξεχνάμε ότι είμαστε ακόμα στο ξεκίνημα της σεζόν", ήταν τα λόγια του Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

Καϊμακόγλου: "Τα πράσινα black outs"

Από την μεριά του ο Κώστας Καϊμακόγλου τόνισε: "Πάμε σε δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι στην Ευρωλίγκα, μιας και είχαμε ρεπό στο ελληνικό πρωτάθλημα. Θέλουμε να επανέλθουμε στις νίκες, μετά την ήττα μας από την ΤΣΣΚΑ στην Αθήνα. Θέλουμε το καλό αποτέλεσμα στην Γερμανία. Η Μπάμπεργκ ξέρει πως να παλεύει για τη νίκη, ειδικά στην έδρα της.

Θα πρέπει να παίξουμε καλύτερα από ότι παίξαμε κόντρα στην ΤΣΣΚΑ και θα πρέπει να δουλέψουμε και να μείνουμε συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι. Μερικές φορές έχουμε κάποια νεκρά διαστήματα κατά τα οποία παίζουμε πολύ πιο κάτω από τις δυνατότητες μας. Πρέπει να διορθώσουμε αυτό το πρόβλημα, να παίξουμε στον ίδιο ρυθμό για 40' και να είμαστε συγκεντρωμένοι για 40' και ούτε καν για 39'"

Η ανάλυση του Ιτούδη

Τέλος, στο επίσημο σάιτ του Παναθηναϊκού, ο Δημήτρης Ιτούδης είπε: «Το πρώτο στο οποίο εστιάζουμε είναι ότι αντιμετωπίζουμε μια ομάδα αθλητική. Όλοι οι παίκτες, μηδενός εξαιρουμένου, ακόμη και ο Πλέις που είναι ο πιο ψηλός τους παίκτης, όλοι είναι πολύ καλοί αθλητές και βασίζονται σε αυτό, στο να πιέσουν σε όλο το γήπεδο με άμυνες ζον πρες ή μαν του μαν και να οδηγήσουν τους αντιπάλους τους σε λάθη.

Είναι ένα από τα πρώτα στοιχεία που θα πρέπει να έχουμε υπόψη μας. Ως σύνολο παίζει σε πολύ χαμηλό αριθμό λαθών, κάτω από 10 μέσο όρο. Είναι από τις πρώτες που διαπράττουν τα λιγότερα λάθη στην Ευρωλίγκα. Και επίσης παλεύει όλα τα παιχνίδια. Έχει μία νίκη και τρεις ήττες, αλλά δεν εγκαταλείπει τη μάχη. Ηττήθηκε από την Ουνικάχα Μάλαγα στο τελευταίο δευτερόλεπτο.

Εμείς εκτός του τραυματισμού του Τσαρτσαρή, αρχίσαμε την προετοιμασία μας χωρίς άλλα προβλήματα. Δυστυχώς ο Κώστας δεν μπορέσει να μας βοηθήσει για λίγο καιρό. Εννοείται ότι δεν πρέπει να επαναλάβουμε λάθη που κάναμε με την ΤΣΣΚΑ σε ότι αφορά τη βιασύνη μας, τις κακές αποστάσεις που είχαμε, δίνοντας τη δυνατότητα στην ΤΣΣΚΑ να πλησιάσει στο παιχνίδι. Κάναμε 4-5 λάθη που θα μπορούσαμε να είχαμε αποφύγει και να είχαμε τελειώσει τον αγώνα υπέρ μας και στην κανονική περίοδο, αλλά και στην παράταση».

Ο συνεργάτης του Ζέλικο Ομπράντοβιτς αναφέρθηκε και στην σημασία του αγώνα τονίζοντας: «Είναι πολύ σημαντικός ο αγώνας για εμάς. Ιδιαίτερα μετά την ήττα από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Θα πρέπει να νικήσουμε, αν θέλουμε να διατηρηθούμε στις υψηλές θέσεις. Μόνο εύκολη δεν θα είναι η δουλειά μας. Πιέζουν σε όλο το γήπεδο. Είναι πολύ ενεργητικοί και στο μισό γήπεδο και επιθετικά και αμυντικά. Μπορούν να μαρκάρουν σχεδόν όλες τις θέσεις όλοι οι παίκτες, κάνουν πολλές παγίδες, προσπαθούν να οδηγήσουν τους αντιπάλους σε αρκετά λάθη. Από εμάς έχει τον απόλυτο σεβασμό σε ότι αφορά την ποιότητα που διαθέτει».

Στο τέλος ανέλυσε διεξοδικά την Μπάμπεργκ: «Είναι πολύ σημαντικοί για τη δημιουργία και την εκτέλεση. Ο Ρόμπερτς, ο Τζένκινς, ο Γκαβέλ, ο Τζέικομπσεν είναι παίκτες, οι οποίοι έχουν φάσεις δικές τους από πικ εντ ρολ, είτε από απομονώσεις και τους δίνει αρκετές τέτοιες φάσεις ο προπονητής μέσω του παιχνιδιού της επιθετικής στρατηγικής. Είναι παίκτες που δημιουργούν για τους ίδιους, για τα δικά τους σουτ, αλλά και για τους συμπαίκτες τους. Ο Τάκερ είναι κάτι σαν «μπαλαντέρ» μεταξύ του τρία και του τέσσερα, προσπαθεί να τον χρησιμοποιήσει ιδιαίτερα στο τέσσερα, για να επιτεθεί σε ψηλότερους αντιπάλους με πρόσωπο στο καλάθι, γιατί είναι παίκτης απομόνωσης. Ιδιαίτερα όταν παίζει αυτός στο τέσσερα και ο Σλότερ στο πέντε γίνεται ακόμη πιο αθλητική ως ομάδα και σχεδόν αλλάζουν σε όλα τα πικ.

Ο Σούπουτ είναι σημείο αναφοράς ιδιαίτερα στο χαμηλό ποστ, στη θέση 4, καθώς εκεί παίζει συνήθως. Είναι έμπειρος, τον έχουμε ξανασυναντήσει. Για εμάς θα είναι πολύ σημαντικό να τους οδηγήσουμε σε λάθη, γιατί μια ομάδα που έχει τόσο λίγες απώλειες της μπάλας, σημαίνει ότι έχει πολλές κατοχές. Όπως θα πρέπει να προσέξουμε και τα ριμπάουντ γιατί πηγαίνει πολύ στο επιθετικό ριμπάουντ, λόγω των αθλητικών κορμιών που έχει. Κι όλα αυτά σε μια έδρα στην οποία ο κόσμος κάνει αισθητή την παρουσία του, φωνάζοντας από το πρώτο δευτερόλεπτο, έχουν μπάντα, υπάρχει γενικά θόρυβο».
Sport24

Δεν υπάρχουν σχόλια: