Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

Βήματα προς τη νέα εποχή!!

Το επίσημο παιχνίδι μάνατζερ της Τσέλσι για ηλεκτρονικούς υπολογιστές έκανε ωραία επιλογή για το εξώφυλλο της συσκευασίας του. Γράφει ο Θανάσης Κελαντώνης.
Βήματα προς τη νέα εποχή
Απ' το βάθος της φωτογραφικής σύνθεσης ξεπροβάλλει ο Αντρέ Βίλας-Μπόας και μπροστά του βρίσκονται ο Τζον Τέρι, ο Φρανκ Λάμπαρντ, ο Ντιντιέ Ντρογκμπά και ο Πετρ Τσεχ. Οι τέσσερις «αδιάφθοροι», ήτοι αναντικατάστατοι, όταν προπονητής της αγγλικής ομάδας ήταν ο Ζοσέ Μουρίνιο. Περίπου πέντε χρόνια μετά, ουδείς τους λογίζεται αναντικατάστατος απ' τον (νυν) Πορτογάλο τεχνικό της.
Η αποστολή του «AVB» στο Λονδίνο δεν είναι απλά να χαρίσει τίτλους στην Τσέλσι. Τα δεκαπέντε εκατομμύρια ευρώ που ξόδεψε ο Ρομάν Αμπράμοβιτς ώστε να τον αποκτήσει δαπανήθηκαν για κάτι πιο σύνθετο. Για δημιουργία ομάδας που θα παίζει και πετυχημένο και όμορφο και γρήγορο ποδόσφαιρο. «Θα υπερασπιστούμε μέχρι θανάτου αυτή τη φιλοσοφία» έχει υπογραμμίσει καιρό τώρα ο Αντρέ Βίλας-Μπόας.
Ο Τέρι, ο Λάμπαρντ και ο Ντρογκμπά μπορούν να παίξουν καλό ποδόσφαιρο, όχι όμως και γρήγορο. Αποτέλεσμα; Ο προπονητής τους άρχισε τη δημιουργία της νέας Τσέλσι χωρίς αυτούς στην πρώτη γραμμή. Το είχε προσπαθήσει και ο Λουίζ Φελίπε Σκολάρι, αρχικά με επιτυχία, αλλά γρήγορα ήρθε σε σύγκρουση με τον Ντρογκμπά και μετά με σχεδόν όλους τους ποδοσφαιριστές.
Αυτή τη στιγμή ο Βίλας-Μπόας μοιάζει να έχει πείσει τους τρεις παλιούς για το νέο ρόλο τους, απλά, η αντίδραση του Λάμπαρντ, για παράδειγμα, μέσω απόδοσης και γκολ αναγκάζει το σχέδιο κατασκευής της νέας Τσέλσι να προχωράει λίγο πιο αργά απ' ό,τι θα περίμενε (και ήθελε ίσως) ο Πορτογάλος.
Ο 20χρονος Οριόλ Ρομέου και ο 18χρονος Ρομελού Λουκακού που αποκτήθηκαν το περασμένο καλοκαίρι αποτελούν σημάδια της νέας εποχής, αλλά για να έρθει αυτή θα πρέπει να συμβούν δύο πράγματα. Να διατηρηθεί η ηρεμία στο εσωτερικό μέσω της μη αντίδρασης των «παλιών» σε καταστάσεις που ενδεχομένως να μην έχουν γίνει ακόμα απόλυτα παράδοξες για αυτούς και φυσικά να έρθουν επιτυχίες.
Διαφορετικά, το «Chelsea Manager 2013» μπορεί να έχει διαφορετικό άνθρωπο να κοιτάει απ' το βάθος στο εξώφυλλό του. Η υπομονή είναι αρετή, αλλά οι συνήθειες του Αμπράμοβιτς δεν την περιλαμβάνουν.
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: