Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

"Οι μεγάλοι παίκτες τη διαφορά"

Στην ποδοσφαιρική ικανότητα των μεγάλων ονομάτων θεωρεί ότι θα κριθεί το ντέρμπι στο Καραισκάκη, ο Βασίλης Καραπιάλης.
"Οι μεγάλοι παίκτες τη διαφορά"
Ο παλαίμαχος άσος των Ερυθρόλευκων σχολίασε την ποιότητα των Ιμπαγάσα και Τζιμπούρ ενώ ανέφερε ότι σε τέτοιου είδους παιχνίδια δεν υπάρχουν προγνωστικά. Ανάλογες δηλώσεις έκανε και ο Δημήτρης Μαυρογενίδης.

Σε δύο παίκτες-κλειδιά επικεντρώνεται ο Βασίλης Καραπιάλης για το μεγάλο ντέρμπι του ερχόμενου Σαββάτου. Ο παλιός μεγάλος άσος του Ολυμπιακού ξέρει πολύ καλά την ιδιαιτερότητα των συγκεκριμένων ματς και ξέρει καλύτερα από όλους ότι κάποιοι παίκτες με ειδικό βάρος θα παίξουν σημαντικό ρόλο. Γιατί όπως λέει χαρακτηριστικά: «Τα ντέρμπι είναι για τους μεγάλους παίκτες».

Ο Καραπιάλης επισημαίνει αρχικά: «Νομίζω ότι σημαντικό ρόλο σε αυτό το ματς θα παίξει η παρουσία κάποιων παικτών με ειδικό βάρος και η απόδοσή τους θα κρίνει πολλά για τον Ολυμπιακό. Πρώτα ο Ιμπαγάσα και μετά ο Τζιμπούρ είναι ικανοί με την παρουσία τους να κάνουν τη διαφορά. Φυσικά, δεν λέω ότι ο Ολυμπιακός έχει μόνο δύο καλούς παίκτες, αφού υπάρχει μία πλειάδα ικανών ποδοσφαιριστών, αλλά στέκομαι σε αυτά τα δύο ονόματα και λόγω θέσης.

Περισσότερο ο Ιμπαγάσα που είναι παιχταράς κι αυτός που με την παρουσία του κάνει την ομάδα να ανεβαίνει επίπεδο. Είναι μεγάλη υπόθεση να είναι σε καλό βράδυ ο Αργεντινός, γιατί με το παιχνίδι του μπορεί να παρασύρει και τους άλλους σε ένα ρυθμό που τον έχει ανάγκη η ομάδα. Αλλά ακόμα και σε κακή ημέρα αν βρεθεί, με μια δυο ενέργειές του μπορεί να αλλάξει τα πράγματα. Μακάρι να ήταν σε μικρότερη ηλικία και να είχε περισσότερες δυνάμεις. Ο Ιμπαγάσα είναι από τους καλύτερους παίκτες που έχουν έρθει στην Ελλάδα».

Ο Τζιμπούρ τι ρόλο μπορεί να παίξει στο παιχνίδι;

Τον ίδιο σημαντικό όπως και ο Ιμπαγάσα, γιατί είναι μεγάλη δύναμη στην επίθεση. Κι έχει κολλήσει με τον Μιραλάς, κάνοντας ένα πολύ δυνατό επιθετικό δίδυμο. Από τον Τζιμπούρ και γκολ μπορείς να έχεις, αλλά και κινήσεις που βοηθάνε τους υπόλοιπους. Αλλωστε, δεν είναι τυχαίο ότι σε όλα τα μεγάλα παιχνίδια έχει σκοράρει.

Περίμενες από τον Αλγερινό να προσαρμοστεί τόσο καλά στον Ολυμπιακό; Στο λέω αυτό, γιατί πολλοί είχαν τις αμφιβολίες τους όταν έγινε γνωστή η μεταγραφή.

Δεν ξέρω τι έλεγαν, αλλά αποδείχτηκε ότι ήταν μία πολύ πετυχημένη μεταγραφή και το κέρδος για τον Ολυμπιακό είναι μεγάλο. Ο Τζιμπούρ είναι σπουδαίος παίκτης, αλλά είναι προφανές ότι στις προηγούμενες ομάδες του είχε πολλά προβλήματα, δεν ήταν καλά και δεν είχε καλή ψυχολογία.

Τώρα φαίνεται ότι βρήκε την ομάδα που μπορεί να είναι ήρεμος και να παίξει την μπάλα που ξέρει. Είναι μεγάλο πράγμα για έναν ποδοσφαιριστή να είναι καλά και να έχει καλή ψυχολογία. Και ο Τζιμπούρ έδεσε με τον Ολυμπιακό, με αποτέλεσμα να δείχνει τον καλό του εαυτό. Χωρίς προβλήματα και με το μυαλό του μόνο στην μπάλα. Είναι σημαντικό αυτό και γι’ αυτό βλέπουμε τον καλό Ρέφικ. Εμένα δεν μου προκαλεί καμία εντύπωση η μεγάλη αλλαγή του.

Μπορεί κάποιος να κάνει προγνωστικά για τέτοια παιχνίδια;

Φυσικά και δεν είναι σωστό, γιατί όλοι ξέρουμε τι είναι αυτά τα ματς Ολυμπιακού - Παναθηναϊκού. Και εκτός των άλλων ο Παναθηναϊκός είναι αυτό τον καιρό σε καλή κατάσταση, αλλά έχει και ρέντα. Πιστεύω ωστόσο ότι ο καλός Ολυμπιακός δεν το χάνει το ματς. Το ποιος είναι καλύτερη ομάδα το ξέρουμε, όμως θα πρέπει να το αποδείξει και μέσα στο γήπεδο. Συν το γεγονός ότι το Καραϊσκάκη θα παίξει σημαντικό ρόλο. Δεν το συζητάω αυτό, γιατί με τον κόσμο ο Ολυμπιακός γίνεται καλύτερη ομάδα.


«Διαθέτει ποιότητα ο Ολυμπιακός»

Στα πρόσωπα επικεντρώνεται και ο Δημήτρης Μαυρογεννίδης σε ό,τι αφορά το ντέρμπι «αιωνίων». Ο παλαίμαχος παίκτης των Ερυθρολεύκων εξηγεί γιατί οι μεγάλοι παίκτες είναι για τα ντέρμπι: «Σε αυτά τα παιχνίδια σημαντικό ρόλο –μεγάλο μάλιστα– παίζουν οι παίκτες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Ποδοσφαιριστές με προσωπικότητα και ποιότητα και ο Ολυμπιακός έχει πολλούς τέτοιους.

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε έχει στη διάθεσή του καλό υλικό και την ευχέρεια να το εκμεταλλευτεί. Παίκτες σαν τον Ιμπαγάσα, τον Τζιμπούρ και τον Μιραλάς δεν τους βρίσκεις εύκολα. Κι αυτοί από μόνοι τους μπορούν να κάνουν τη διαφορά και να κρίνουν τέτοια παιχνίδια όπως αυτό με τον Παναθηναϊκό. Με μεγάλη ποιότητα και χαρακτήρα, στοιχεία που παίζουν σημαντικό ρόλο στα ντέρμπι. Γι’ αυτό και λέω ότι θα μετρήσει σε τι ημέρα θα βρεθούν».

Είναι ο Ολυμπιακός το φαβορί;

Είναι καλύτερη ομάδα, αλλά στα ντέρμπι δεν αρκεί μόνο αυτό. Γιατί η αλήθεια είναι ότι ο Παναθηναϊκός, χωρίς να έχει σπουδαίους παίκτες, δείχνει ένα καλό σύνολο και κερδίζει τα ματς. Φυσικά σε όλα αυτά θα παίξει ρόλο και η έδρα, γιατί ο Θρύλος στο Καραϊσκάκη μεταμορφώνεται πολύ προς το καλύτερο.

Αυτά τα ντέρμπι ωστόσο κρίνονται και από λεπτομέρειες, οπότε δεν είναι και εύκολο να κάνεις προγνωστικά. Μακάρι να κερδίσει ο Ολυμπιακός, γιατί θα είναι μια σημαντική νίκη αυτή την εποχή και θα έχει την ευκαιρία να περάσει μόνος του στην κορυφή της βαθμολογίας. Κι αυτό είναι σημαντικό κίνητρο.
Πηγή: Εξέδρα

Δεν υπάρχουν σχόλια: